Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Βρέθηκε σκελετός νεαρού άνδρα σε νησάκι στην Ιτέα

201

201Μια υπόθεση μυστηρίου εκτυλίσσετε από το απόγευμα στη Φωκίδα καθώς σε ένα νησάκι πολύ κοντά στην Ιτέα,στον Άγιο Αθανάσιο βρέθηκαν υπολείμματα σκελετού.

Τα οστά βρήκε μια παρέα νεαρών που είχε πάει εκεί με βάρκα για βόλτα.

Αμέσως ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, που με την συνδρομή του λιμενικού, έφτασαν στο ακατοίκητο νησάκι.

Σύμφωνα τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας που έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Τα υπολείμματα του σκελετού θα μεταφερθούν στην Λαμία προκειμένου να εξεταστούν από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αποστολία Ακριβούση.

Νεκρός σε τροχαίο γνωστός επιχειρηματίας από το Μαλανδρίνο!

201

201Σοκ στην κοινωνία του Μαλανδρίνου και της Φωκίδας. Θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Ιόνια οδό έπεσε ο γνωστός ιδιοκτήτης ταβέρνας από το Μαλανδρίνο Ηλίας Παπαλέξης. Ο ιδιαίτερα αγαπητός επιχειρηματίας, ηλικίας 59 ετών, επέστρεφε προς Μαλανδρίνο από το Μεσολόγγι όπου είχε μεταβεί και στο ύψος της περιοχής “Κεφαλόβρυσο” μετά τις 2 νύχτα το αυτοκίνητο που οδηγούσε, για άγνωστη ακόμη αιτία, συγκρούστηκε σφοδρά με νταλίκα, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και η νταλίκα να υποστεί μεγάλη ζημιά στο κουβούκλιο του οδηγού.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα της υπηρεσίας Μεσολογγίου,ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Μεσολόγγι και πληρώματα της τροχαίας Μεσολογγίου. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν νεκρό τον 59χρονο επιχειρηματία από τη Δωρίδα, ενώ ο οδηγός της νταλίκας διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΟΥ

201

201Το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου, στον ι.ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Ερατεινής, τελούμε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας Κωνσταντίνου Ν. Μίχου, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Η οικογένειά του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

201

201Στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2017- 2018 με διαχειριστή την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., ο Δήμος Δελφών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχιση της δράσης για τη νέα σχολική περίοδο με τις εξής Δομές:
•    Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Δεσφίνας, Γαλαξιδίου, Καστελλίων και Πολυδρόσου) με Νηπιακό Τμήμα: Προνήπια  από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ειδικότερα στον Παιδικό Σταθμό Άμφισσας λειτουργεί και το  Βρεφικό Τμήμα με φιλοξενούμενα βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών.
•    Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) σε Άμφισσα και Ιτέα: Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Η δράση υλοποιείται από κύκλο Πρόσκλησης διάρκειας 11 μηνών, που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2017- 2018 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως την 31η Ιουλίου 2018).

Στόχος της είναι:
•    η αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας,
•    ουσιαστική στήριξη των ωφελούμενων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών,
•    η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:
•    μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και
•    άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών
•    άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Η αίτηση καθώς και τα δικαιολογητικά συμμετοχής και για τις δυο δομές μπορούν να αναζητηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.eetaa.gr/index.php?tag=paidikoi_2017 .

Με γνώμονα τα παραπάνω, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία για τις εγγραφές:
1.    στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Δελφών, ξεκινάει από 24/05/2017 έως 01/06/2017 και θα γίνεται με την υποβολή της αίτησης και την παράδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στους κατά τόπο παιδικούς σταθμούς.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και έγκυρη συλλογή των δικαιολογητικών, αλλά και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των ωφελούμενων μητέρων στην παραπάνω δράση, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις από τους κατά τόπο Παιδικούς Σταθμούς και στο αρμόδιο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δελφών (τηλ. 22653350724 και 2265350721).
2.    στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) θα γίνει με την παράδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στα Κ.Ε.Π. (Άμφισσας, Ιτέας, Δεσφίνας, Δελφών, Γαλαξιδίου) έως 01/06/2017.

Ειδικότερα, για τους ωφελούμενους που επιθυμούν εγγραφή και στις δυο δομές (παιδικοί σταθμοί και Κ.Δ.Α.Π.) η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβληθεί μόνο μια φορά στους κατά τόπο παιδικούς σταθμούς.

Καταληκτική ημερομηνία για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών, ορίζεται η 01/06/2017.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Το βιβλίο που δεν άνοιγε», μουσικοχορευτική παράσταση, στην Άμφισσα, 29 Απριλίου 2017

201

201«Το βιβλίο που δεν άνοιγε»

μουσικό παραμύθι της Ευαγγελίας Τσονάκα
εμπνευσμένο από τραγούδια του Νίκου Κυπουργού

Μουσικοχορευτική παράσταση
του Ωδείου Άμφισσας και της Σχολής Χορού Σύλβιας Βούσουρα
Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 19.30

Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

 
Εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο Τόπος»
Είσοδος ελεύθερη

ΕΥΧΕΣ – ΣΕΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

201

201

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

202

201

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων «ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ | SMURFS: THE LOST VILLAGE». Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», μόνο κινούμενα σχέδια πλέον, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο -γεμάτο μαγικά πλάσματα- Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΤΡΙΤΗ 18/04 ΣΤΙΣ 18:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/04 ΣΤΙΣ 18:30

ΠΕΜΠΤΗ 20/04 ΣΤΙΣ 18:30

201

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

201

201Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας – Δνση Τεχνικών Έργων στα πλαίσια συντήρησης του Εθνικού Δικτύου, εκτελεί υποέργα του έργου ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015-2016 και  2017’ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.800.000,00 €.

Ειδικότερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω παρεμβάσεις στην Ν.Ε.Ο.  Ιτέας – Ναυπάκτου  συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000,00 €

α)Αποκατάσταση τοιχίου στην έξοδο Τολοφώνας, στην περιοχή Ερατεινής και Αποκατάσταση Ασφαλτικού οδοστρώματος τεχνικών έργων και σήμανσης στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 200.000,00 ευρώ,

β)Αποκατάσταση  Ασφαλτικού Οδοστρώματος Τεχνικών Έργων και σήμανσης στην περιοχή Κλοβίνο, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 200.000,00 ευρώ,

γ)Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος και τεχνικών έργων στην περιοχή Μαραθιά – Γαλαξιδίου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 450.000,00 ευρώ,

δ)Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος και τεχνικών έργων στην περιοχή  Άγιος Σπυρίδωνας – Άγιος Νικόλαος, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ .

Το νέο video τουριστικής προβολής του Δήμου Δελφών

201