Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Απέρριψε η εκλογική επιτροπή το αίτημα του κ Μυταρά για περισσότερες κάλπες

201

201Το αίτημά του για περισσότερες κάλπες στις επιμελητηριακές εκλογές στη Φωκίδα, το οποίο απέρριψε η εκλογική επιτροπή,  γνωστοποίησε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος κ Μυταράς ο οποίος επιπλέον σημειώνει ότι “θέμα δεν έχει κλείσει, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει η δυνατότητα υπάρχει ακόμα”
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Μυταρά.

«Αίτημα του Β. Μυταρά για περισσότερες κάλπες στις
Επιμελητηριακές εκλογές της Φωκίδας

Η διενέργεια των Επιμελητηριακών εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου αποτελεί για τον επιχειρηματικό κόσμο της Φωκίδας μία κρίσιμη στιγμή. Η παράταξή μας «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη» και ο επικεφαλής της Ευάγγελος Μυταράς κατέθεσε στις 10 Οκτωβρίου αίτημα προς την εκλογική επιτροπή για την πραγματοποίηση των εκλογών σε περισσότερες της μίας ημέρες, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Στο αίτημα αναφέρεται συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:
«Λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας που παρουσιάζει ο Νομός μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, εκτιμούμε πως η πραγματοποίηση των εκλογών και στις απομακρυσμένες περιοχές του Ευπαλίου και του Πολυδρόσου θα επιτρέψουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου, άρα και την καλύτερη δυνατή έκφραση της βούλησής τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία άλλωστε προβλέπεται στο εκλογικό προεδρικό διάταγμα, για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων στα Επιμελητήρια της χώρας, 372/92, αρθρ.1,  παρ. 4″.
Στην απάντησή της η εκλογική επιτροπή, μετά από συνεδρίασή της στις 11 Οκτωβρίου, κάνει γνωστό πως το αίτημα δε γίνεται δεκτό, καθότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει ήδη οριστεί κατά την 1η συνεδρίασή της (28.8.2017), όπως ακριβώς προβλέπεται από το άρθρο 2 του ΠΔ 372/1992, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.
Για την παράταξή μας το συγκεκριμένο ζήτημα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εάν το αίτημα γινόταν αποδεκτό τότε θα δινόταν η ευκαιρία σε πολύ περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου να εκφραστούν για τα δρώμενά του μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Δηλώνουμε δε, πως ως θέμα δεν έχει κλείσει, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει η δυνατότητα υπάρχει ακόμα. Σύντομα θα ενημερώσουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου για περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη»
υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
Ευάγγελος Μυταράς

Ψήφισμα από τον Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενάντια στη λειτουργία νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη Δεσφίνα

201

201Ψήφισμα ενάντια στην αδειοδότηση λειτουργίας νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή «Όρμου Βερεσέ» Κόλπου Αντίκυρας,Δ.Ε. Δεσφίνας υιοθέτησε ομόφωνα ο Σ.Π.Ο.Α.Κ.και αναφέρει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ., που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην Ναύπακτο, με ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση των παρισταμένων μελών δηλώνουμε την αντίθεσή μας ως προς την αδειοδότηση λειτουργίας νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή «Όρμου Βερεσέ» Κόλπου Αντίκυρας, Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας, από την εταιρεία GOLDEN FISH FARM Α.Ε., σε ένα ήδη βεβαρημένο θαλάσσιο περιβάλλον και σας γνωρίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι αντίθετη με την υπό ανακήρυξη ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA.

Το εν λόγω ψήφισμα θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ.
Ο Πρόεδρος
Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

201

201Πριν από 77 χρόνια, το 1940, εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε ΟΧΙ σε μια εύκολη επιλογή. Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για
την ελευθερία ! την ειρήνη ! και την αξιοπρέπεια !
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι πια στο πεδίο των πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία. H χώρα δίνει τον δικό της μεγάλο αγώνα, που,  αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και ένδειξη σεβασμού στην ύπαρξή μας, στο κοινό μας μέλλον, που διαμορφώνουμε με αξιοπρέπεια, πατώντας στις δικές μας δυνάμεις.
Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το »ΟΧΙ» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας !
Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία !
Τιμούμε εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο !
Ο φετινός εορτασμός  της επετείου του ΟΧΙ ας αποτελέσει την αφετηρία για την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας!  Να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνια !
Γιατί, οι Έλληνες … Μπορούμε !

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης

Χειροπέδες σε έξι άτομα στη Φθιώτιδα για ναρκωτικά

201

201Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συνέλαβαν τέσσερα άτομα και κατάσχεσαν συνολικά 300 γραμμάρια χασίς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπόθεση ξεκίνησε από μια δοσοληψία που έγινε στο κέντρο της πόλης, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Στην περιοχή της Λοκρίδας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Α.Τ. Αταλάντης συνέλαβαν ένα ζευγάρι, στο σπίτι του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν 700 γραμμάρια χασίς.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΑΜΦΙΣΣΑ: H ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΙΑΓΤΖΗ

201

201Η τοποθέτησή μας είναι περίπου η ίδια με αυτή που κάναμε σε προηγούμενο Δ. Σ. και έτσι σας διαβάζω αποσπάσματα από την τότε τοποθέτησή μας.

Στην περίπτωσή μας, στην κυκλοφοριακή μελέτη της Άμφισσας, υποψιαζόμαστε ότι αυτή έγινε σύμφωνα με τα θέλω μιας μικρής ομάδας επαγγελματιών, εκφρασμένα εξ άλλου εδώ και μια δεκαετία και πάνω, με θέσεις του τύπου «το ιστορικό κέντρο θα το κάνουμε μικρό Παρίσι» και άλλα τέτοια. Ήταν η ίδια ομάδα που πλαισίωναν την τότε Διοίκηση του Συλλόγου Αναπτυξιακού Προβληματισμού «Ελιά» και που όλως περιέργως πρόεδρος του ήταν ο σημερινός Δήμαρχος. Το κυκλοφοριακό εξ άλλου επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να αλλάξει με αποτελέσματα που ούτε σοβαρότητα είχαν και σε καμιά περίπτωση δεν διευκόλυναν τους δημότες και την αγορά. Θεωρούμε δε ότι η μελέτη χωρίζει την πόλη στην προνομιούχο εμπορική-τουριστική περιοχή, και σε μια λιγότερο ευνοημένη-επαγγελματική περιοχή…. και είναι πασιφανές ποιοι είναι οι (υποτιθέμενοι) ευνοημένοι! Επίσης θεωρούμε ότι η μελέτη έγινε ΜΟΝΟ ή κυρίως για τη Γιαγτζή. Τα υπόλοιπα έγιναν για στάχτη στα μάτια.

Αναφέρεται λοιπόν, η μελέτη, σε δρόμο που υπάρχουν καταστήματα εστίασης αλλά και της συγκεκριμένης ομάδας! Και καλά τα μαγαζιά εστίασης σίγουρα ΘΑ τα βοηθούσε, ειδικά τους Θερινούς μήνες, που θα μπορούσαν να βγάλουν έξω τραπεζοκαθίσματα σε κάποιες άλλες εποχές όμως, προ κρίσης. Τώρα δε νομίζουμε να τρέχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για το ποιος θα πρωτοκαθίσει σε αυτά όταν για παράδειγμα μετά τις 7-8 πρώτες μέρες του μήνα η Άμφισσα (και όχι μόνο) γίνεται μια νεκρή πόλη μιας και οι μισθοί και συντάξεις κατατέθηκαν στον ΕΝΦΙΑ, στον ΦΠΑ στην εφορία, στις τράπεζες. Δεν βάζουμε εμείς την πολιτική διάσταση. Μπαίνει από μόνη της για τον

απλούστατο λόγο ότι έτσι είναι τα πράγματα και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ίσα ίσα θα χειροτερεύουν κάθε χρόνο που περνάει. Μην ξεχνάτε τα μέτρα που θα πάρουν για την «αξιολόγηση», τα μέτρα για τις συντάξεις το 2018 (και που μάλλον θα τα ξεκινήσουν οσονούπω), τον αυτόματο κόφτη κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα εμπορικά. Αύξηση της επισκεψιμότητας στους πεζόδρομους μπορεί να υπάρξει. Αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη και αύξηση του τζίρου των καταστημάτων.

Μια βόλτα να κάνουνε οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που είναι από άλλες δημοτικές ενότητες, ειδικά στην οδό Γιαγτζή, θα δούνε ΟΧΙ τα 8 κλειστά μαγαζιά του 2016 αλλά 14 κλειστά και μόνο 25 ανοιχτά Δηλαδή κοντά το 40% είναι ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΤΑ!!!! Οι περισσότεροι δε από αυτούς τους καταστηματάρχες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΚΤΟΙ, πασχίζουν να τα κρατηθούν ανοιχτοί λόγω του χαμηλού τζίρου τους τα τελευταία χρόνια, των χρεών στους προμηθευτές, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοίκια. Όλοι αυτοί όχι μόνο (εν δυνάμει)χρεοκοπημένοι είναι εξ αιτίας των πιο πάνω αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους είτε από τις τράπεζες είτε από το ανάλγητο κράτος. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δίνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για την τεράστια μείωση της αγοραστικής δύναμης των ελλήνων, όσο και τα στοιχεία που δίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την πτώση του τζίρου στο μικρεμπόριο.

Οι άλλοι, οι γύρω γύρω της Γιαγτζή καταστηματάρχες που θα χάσουν πελατεία ακριβώς γιατί δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα μαγαζιά τους λόγο των ρυθμίσεων δεν θα οδηγηθούν στον αφανισμό μιας και η πελατεία τους θα οδεύει για τα μεγάλα σουπερ μάρκετ που διαθέτουν μεγάλους χώρους παρκινγκ; Αλήθεια αναλογίζονται αυτοί οι επαγγελματίες, υπέρμαχοι της μελέτης, όταν αύριο ο γιγαντωμένος πλέον «Γαλαξίας» λόγο της εξαγοράς και των αποθηκευτικών χώρων από την Ένωση, θα έχει είδη ένδυσης-υπόδησης, είδη καλλυντικών, τακούνι εξπρές, είδη βιβλιοπωλείου, εφημερίδες, τσιγάρα, φάρμακα κλπ ότι θα κινδυνεύουν και οι ίδιοι με αφανισμό! Στον ίδιο αφανισμό που οδηγούν τους υπόλοιπους επαγγελματίες! Το κριτήριο για μας είναι πώς απαντάς στο ερώτημα: σχεδιασμός και ανάπτυξη από ποιον και προς όφελος ποιου. Έχει αναρωτηθεί ο μελετητής το φόρτο αυτοκινήτων που θα δεχθούν οι δρόμοι γύρο από το κέντρο, με αποτέλεσμα να δυσκολευθεί η ζωή αυτών των κατοίκων; Ή μήπως υπάρχει στη σκέψη του κ. Δήμαρχου (μετά και από τις τεράστιες περικοπές κονδυλίων είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από ΣΑΤΑ ή από άλλα προγράμματα, έχει υποστεί και που αυτές θα συνεχίζονται) να αξιοποιήσει τους γύρο από το ιστορικό κέντρο δρόμους, προκειμένου να χαρατσώσει τους δημότες με παρκόμετρα, στη λογική της ανταποδοτικότητας; Γιατί αυτό ακριβώς θα γίνει και άντε να βρούνε πελάτες τα περιμετρικά της Γιαγτζή μαγαζιά!!

Πολλά θα μπορούσαν να επισημανθούν ή και να προταθούν ακόμη. Όμως η ποιότητα ζωής σε μια πόλη επηρεάζεται από ένα σύνολο παραγόντων και όχι μόνο με τη δημιουργία ενός εμπορικού πεζόδρομου που λείπει από την πόλη και τόσο πολύ επιθυμεί ο Δήμαρχός μας να δημιουργήσει! Ποιος αλήθεια δεν το θέλει αυτό, αλλά απαντήστε μας (με κάθε ειλικρίνεια) πιστεύετε ότι θα το πετύχετε αυτό με τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μέρα με τη μέρα εξαθλιώνεται από την πολιτική που στοχεύει στα κέρδη των πολυεθνικών, των τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων;

Εμείς για όλους τους παραπάνω λόγους θα καταψηφίσουμε την εισήγηση καλώντας και τους υπόλοιπους συμβούλους να κάνουν το ίδιο. Ήδη επαγγελματίες που πριν ήταν υπέρ των ρυθμίσεων αντιλαμβάνονται το τι πάει να γίνει και στέκονται αλληλέγγυοι των συναδέλφων τους που τους τσακίζουν οι ρυθμίσεις. Εξ άλλου αυτό έγινε αντιληπτό, μόλις προχθές, κατά την ημέρα που πεζοδρομήθηκε το λεγόμενο ιστορικό κέντρο στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ν.Ε. Σύριζα Φωκίδας: 5 μόνιμοι καθηγητές για το ΤΕΙ

201

201Τρεις νέοι μόνιμοι καθηγητές, για πρώτη φορά στο τμήμα ΔΟΕΠΤΜ (Διοίκηση, Οικονομία & Επικοινωνία Πολιτιστικών κι Τουριστικών Επιχειρήσεων) του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, βρίσκονται ήδη στο Ίδρυμα, ενώ αναμένονται και άλλοι δύο των οποίων η πρόσληψη είναι σε εξέλιξη όπως ενημερώνει η Ν.Ε. Σύριζα Φωκίδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Παράλληλα, η τοπική οργάνωση του κόμματος βάλλει εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων και των τοπικών πολιτικών παραγόντων που σε παλαιότερες εποχές και με μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια δεν μερίμνησαν για τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ΤΕΙ στην Άμφισσα

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το πρώτο τμήμα ΤΕΙ δημιουργήθηκε το 1998 (Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων) και εντάχθηκε στο τότε ΤΕΙ Λαμίας ως «Παράρτημα Άμφισσας» (Π.Δ. 147/26-05-1998). Η δημιουργία του Τμήματος χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Για την επάνδρωση του Τμήματος διατέθηκαν, το 2000, πέντε θέσεις μονίμων καθηγητών. Στην πρώτη φάση εκλέχθηκαν 3 καθηγητές και σε βάθος 6ετίας άλλοι δύο. Στο μεταξύ, 2 έφυγαν (αποχώρηση και μετάθεση), ήρθαν όμως ακριβώς τόσοι (2, από άλλα ΤΕΙ), για να φύγουν στη συνέχεια και οι 2.

Για πάνω από μία 15ετία, το Τμήμα της Άμφισσας «παράδερνε» ανάμεσα σε 3-5 καθηγητές, όταν οι ανάγκες του, για να μπορέσει να σταθεί στοιχειωδώς ως Τμήμα της Τριτοβάθμιας, ήταν πολλαπλάσιες. Έτσι στην Άμφισσα είχαμε ένα Τμήμα «κουτσό άλογο».

Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ενδιαφέρονταν για το ΤΕΙ μόνο μέχρι του σημείου «να έρχονται φοιτητές» και «να πουλάμε πολιτική». Για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για το τι ακριβώς θα έκαναν αυτοί οι φοιτητές στην Άμφισσα, δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον.

Όταν με τον «Νόμο Γιαννάκου» ορίστηκε η βάση του 10 (2006), το Τμήμα κατέρρευσε και από την πλευρά του αριθμού των εισερχομένων φοιτητών. Τότε το τοπικό πολιτικό σύστημα έσπευσε να αξιοποιήσει το «πολιτικό του εκτόπισμα» και να αλλάξει το γνωστικό αντικείμενο σε «Εμπορίας και Διαφήμισης» (2008). Για να έρθει μία κυβέρνηση του ίδιου κόμματος το 2013 να καταργήσει και το «Εμπορίας και Διαφήμισης». Τότε επανενεργοποιήθηκαν οι τοπικοί παράγοντες και δημιουργήθηκε το Τμήμα που υπάρχει σήμερα, με τον «ενδιαφέροντα» τίτλο «Διοίκηση, Οικονομία & Επικοινωνία Πολιτιστικών κι Τουριστικών Επιχειρήσεων». Το Τμήμα αυτό λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του 2013 με ΜΗΔΕΝ μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αυτό ήταν το μεγάλο «κατόρθωμα» του συστήματος: να λειτουργεί Τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευση χωρίς να έχει κανένα μόνιμο εκπαιδευτικό! Έτσι αντιλαμβάνονται μερικοί το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα. Μία χώρα διαλυμένη από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρέλαβε και μία υποβαθμισμένη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Υποσχέθηκε ότι μέρος του όποιου πλεονάσματος καταφέρει να επιτύχει, θα το διαθέσει για να καλύψει, στο μέτρο του δυνατού, κοινωνικές ανάγκες και τα στρώματα που υποφέρουν περισσότερο.

Έτσι, αμέσως μερίμνησε και σήμερα βρίσκονται στο Τμήμα της Άμφισσας:

1) τρεις (3) νέοι μόνιμοι καθηγητές (οι πρώτοι στο νέο Τμήμα, 4 χρόνια μετά την ίδρυσή του),
2) σε ένα περίπου μήνα θα βρίσκεται στο Τμήμα μία ακόμη μόνιμη καθηγήτριά του (εκκρεμεί το ΦΕΚ),
3) ενώ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης μία ακόμα θέση.

Δηλαδή, με την πρώτη δυνατότητα που δόθηκε στην κυβέρνηση, φρόντισε αμέσως να καλύψει ανάγκες ΚΑΙ στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΚΑΙ στο Τμήμα της Άμφισσας.
Και εδώ γεννάται το ερώτημα: όταν τα χρήματα ήταν «άφθονα» επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν φρόντισαν εδώ και 15 χρόνια να προκηρύξουν τις αναγκαίες θέσεις μόνιμων καθηγητών για το ΤΕΙ της Άμφισσας;

Γιατί, εκτός από τις αρχικές 5 μόνιμες θέσεις (το έτος 2000-2002), ΔΕΝ μπόρεσαν να διεκδικήσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ μόνιμου προσωπικού για την Άμφισσα;
Πώς αυτοί δεν τα κατάφεραν και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα τόσα προβλήματα, τα καταφέρνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τα καταφέρνει. Με τις πολιτικές του αναδεικνύει τις κοινωνικές ανάγκες και αυτές προσπαθεί να ικανοποιήσει.

Στο θέμα του ΤΕΙ στην Άμφισσα, έμπρακτα (και όχι στα λόγια) διέθεσε 5 θέσεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια.

Πρόσκληση σε νέα αιμοδοσία με την Περιφ. Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα

201

201Το Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ  και  η Περιφερειακή Ενότητα  Φωκίδας σας προσκαλούν όλους στην 2η εθελοντική αιμοδοσία  που διοργανώνεται μαζί  με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  στην ισόγειο αίθουσα του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φωκίδας στην  Άμφισσα την Παρασκευή   20-10-2017και ώρες: 10.30 -13.00.
Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται με την αρωγή της του ΓΝΑ,του ΕΚΑΒ και της  Υπηρ. Αιμοδοσίας του ΓΝΑ .
Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο  ΚΕΔΜΟΠ (WWW.XARISEZOI.GR).
Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής… Κάθε σταγόνα μετράει…

Με εκτίμηση το ΔΣ
201

Συγκλονιστικές εικόνες από το αυτοκίνητο της 42χρονης που έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα

11

11Tραγικό τέλος στη ζωή της έδωσε μία 42χρονη γυναίκα το βράδυ της Πέμπτης, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της σε γκρεμό 230 μέτρων.

Η 42χρονη ήταν χωρισμένη και κατοικούσε την Ερατεινή Φωκίδας. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έγραψε ένα σημείωμα, το οποίο πέταξε έξω από το γραφείο του τοπικού αστυνόμου της κωμόπολης, και τράβηξε για το τελευταίο της ταξίδι.

Όπως έγραφε στο σημείωμα είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, κοντά στο χωριό Άγιοι Πάντες, πάτησε το γκάζι οδηγώντας το αυτοκίνητο σε βραχώδη γκρεμό ύψους 230 μέτρων.

10

Νεκρή μια γυναίκα από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στη Φωκίδα

201

201Βουτιά θανάτου έκανε τα ξημερώματα σήμερα ένα αυτοκίνητο στη Φωκίδα και συγκεκριμένα στο δρόμο Ιτέας – Ναυπάκτου, στο ύψος των Αγίων Πάντων μετά την Ιτέα.

Το αυτοκίνητο, άγνωστο πώς, έπεσε σε πολύ μεγάλο γκρεμό, ύψους 230 μέτρων, που φτάνει στη θάλασσα και συνετρίβη στα βράχια, ενώ στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ιτέας που ήταν όμως αδύνατο να προσεγγίσουν το αυτοκίνητο.

Έγινε προσπάθεια και από τη θάλασσα, όμως ούτε στους ψαράδες τα βράχια δεν επέτρεπαν μέσα στη νύχτα να προσεγγίσουν το σημείο που είχε πέσει το όχημα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ορειβατική ομάδα της της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία, η οποία έφτασε στο σημείο και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε την επιχείρηση κατεβαίνοντας με σχοινιά στο γκρεμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μια γυναίκα νεκρή, ενώ ψάχνουν μέσα στα βράχια μήπως υπήρχαν και άλλοι επιβάτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν εκτιναχτεί από το αυτοκίνητο, κατά την πτώση, σε διάφορα σημεία.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας_Η Ψυχική Υγεία Θέλει Δουλειά

201

201Αγαπητοί συνεργάτες,

​Σας προωθούμε υλικό (αφίσα, Δελτίο Τύπου, Ενημερωτικό φυλλάδιο) για ​την ​ ενημέρωσ ​ή σας​ σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ​ που εορτάζεται στις 10/10​ ​, το φετινό μήνυμά της​ ​που αφορά τη σχέση της εργασίας με την ψυχική υγεία ​ και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Φωκίδα από τη ​ν​ Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ​το μήνα Οκτώβρη.

Με εκτίμηση,
για την ΕΚΨ&ΨΥ ν. Φωκίδας
Ιωάννα Καλλία​


Διοίκηση Δομής Φωκίδας
Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας

Εθνικής Αντιστάσεως 13,
Άμφισσα Τ.Κ. 33100
Τηλ. 22650 22924, τηλ. & Fax 22650 22600
Email: ekpsfoki@otenet.gr
201