Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

«ΨΕΥΔΕΣΤΕ (ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ), κ. ΔΡΑΚΑΚΗ».

301

301Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της 31ης.05.2018, μετά από μακρά συζήτηση τέθηκαν σε ψηφοφορία 2 προτάσεις: Η μεν μία γραπτή του Δημάρχου Δελφών, η δε άλλη (με πρόταση και διαβίβαση της τότε Αντιδημάρχου κ. Πιλάλα – Τσακίρη) υπέρ της απόφασης που μόλις προ ολίγων ημερών είχε λάβει το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, όπως ζητούσαν και οι αιτούντες πολίτες, με βάση το αίτημα των οποίων είχε εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας δημοσίευσε την απόφαση με αριθμό 195/2018, την ανάρτησε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε γνώση των πάντων και διαβίβασε την απόφαση αμέσως μετά, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή την απόφαση κοινοποίησε τόσο στο Βουλευτή Φωκίδας όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δηλαδή και σε εσάς.

Ουδέποτε κανείς διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα ότι δήθεν η απόφαση είχε γραφτεί εσφαλμένα και είναι σαφές ότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, κάποιος από εσάς θα το είχε επισημάνει τότε, διότι το θέμα ήταν στα φώτα όλης της δημοσιότητας επί πολλές εβδομάδες και εσείς το παρακολουθούσατε (και το παρακολουθείτε) μέρα προς μέρα.

Είχατε άλλωστε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε άμεσα διόρθωση τυχόν εσφαλμένης διατύπωσης της απόφασης (με ορθή επανάληψη), αλλά δεν το πράξατε.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα σεβάστηκε τη διατύπωση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, αφού αυτό είχε ψηφίσει η πλειοψηφία των συμβούλων δίχως να αυθαιρετήσει με δική της ερμηνευτική διατύπωση.

Αν θεωρούσατε ότι η απόφαση είχε συνταχθεί λάθος, έπρεπε να το δηλώσετε εγκαίρως εσείς που εισηγηθήκατε και υπερψηφίσατε την απόφαση αυτή. Η παράταξη της δημοτικής αρχής εισηγήθηκε άλλη (πιο οργανωμένη και πιο ωφέλιμη) πρόταση, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε κατά την ψηφοφορία.

Επίσης ουδεμία απάντηση λάβαμε μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μολονότι το αιτηθήκαμε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάθε διευκρίνιση που του χρειάζεται και εμείς ευχαρίστως να τη χορηγήσουμε (αν δήθεν τους προβληματίζει η διατύπωση), εφόσον έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά δεν έχει πράξει τίποτε μέχρι σήμερα.

Συνεπώς για ακόμη μια φορά ψεύδεσθε προς άγραν πολιτικών εντυπώσεων.

Τα παιδιά «δημιουργούν» το δικό τους περιβάλλον

301

301Μια πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άμφισσα από το Δήμο Δελφών, τους Προσκόπους και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.

Μια τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί στο Κάστρο της πόλης ήταν η αφορμή. Τα υλικά απλά και χωρίς κόστος. Λίγοι τενεκέδες ελαιολάδου ζωγραφισμένοι στα χρώματα της εμβληματικής ελιάς Αμφίσσης μεταμόρφωσαν μια από τις δεκάδες σκάλες της σε πραγματικό αξιοθέατο.

Η δράση είχε το γενικό τίτλο «Τα παιδιά ανακαλύπτουν – αναμορφώνουν μια ξεχασμένη πεζοδιαδρομή», ενώ το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων με την υποστήριξη της EMW ELECTRIC MOTORWAY, καθώς και παρουσίαση του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την υποστήριξη της ECO SUN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δελφών στην περσινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έλαβε την 3η θέση στην άτυπη ευρωπαϊκή δεκάδα των μικρών ευρωπαϊκών πόλεων.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»:

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων, που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22η Σεπτεμβρίου, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Mix and Move! Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».

Λευκή Νύχτα στην Άμφισσα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

301

301Πλησιάζει η ώρα της Λευκής Νύχτας στην Άμφισσα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 18:00 έως το… ξημέρωμα! Μια διαφορετική νύχτα στην πόλη, μία νύχτα γιορτινή, με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έως τα μεσάνυχτα, με πολλές προσφορές και ψυχαγωγικές δράσεις! Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πολλές μουσικές εκδηλώσεις από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, προσφέροντας άφθονη διασκέδαση στους καταναλωτές!

Για περισσότερα νέα του Επιμελητηρίου Φωκίδας στη διεύθυνση www.epimelitiriofokidas.gr

301

Επιτέλους πράσινο φως για τα έργα στην παραλία Τολοφώνα

301

301Ανακούφιση προκαλεί η υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των έργων στην ακτή Τολοφώνα στη Φωκίδα, μετά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ξεπεραστούν τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και να δοθεί το πράσινο φως.

Η Περιφέρεια είχε δηλώσει έτοιμη εδώ και καιρό, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα επισκευών και ανάπλασης της παραλίας, ωστόσο, η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών «φρέναρε» όλες τις διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει η Περιφέρεια στην υπογραφή των συμβάσεων, έπρεπε να περάσει από περισσότερα από 10 συναρμόδια υπουργεία ώστε να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, και από άλλα τόσα για τις παραχωρήσεις, με αποκορύφωμα την παραχώρηση θαλάσσιου χώρου με υπογραφή της υφυπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν αφορούν στην τεχνητή αναπλήρωση της παραλίας με υλικό που θα μεταφερθεί από άλλες φυσικές πηγές (χειμάρρους ή ποταμούς), στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων της ακτής, στον καθαρισμό της παραλίας αλλά και στην κατασκευή νέων αποστραγγιστικών φρεατίων. Επίσης, πρόκειται να γίνουν εργασίες για την επισκευή του οδοστρώματος στην περιοχή και αντικατάστασή του, όπου χρειάζεται και αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας.

Σημαντικό είναι ότι το έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, γίνεται υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, κυρίως στο κομμάτι της αναπλήρωσης της παραλίας και της δημιουργίας φυσικών αποστραγγιστηρίων.

Ο Περιφερειάρχης, αφού περιέγραψε το έργο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της παραλίας Τολοφώνα, δήλωσε:

«Αν κοστολογήσει κανείς τις χαμένες εργατοώρες των ανθρώπων που έτρεξαν για να μαζέψουν υπογραφές από υπουργείο σε υπουργείο, θα διαπιστώσει πόσο λάθος είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε ως κράτος. Μαζί με τους πολίτες φωνάζουμε και εμείς εδώ και καιρό, ώστε να μας αφήσουν να ζωντανέψουμε αυτή την τόσο όμορφη περιοχή, αυτή την υπέροχη παραλία και να την κάνουμε πιο ασφαλή για τους επισκέπτες της. Τώρα που η γραφειοκρατία μας το επιτρέπει, ξεκινάμε».

Από την Περιφέρεια, με την ανακοίνωση της υπογραφής των συμβάσεων, διευκρινίστηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

O Βουλευτής ανακοινώνει επίσημα πανεπιστημιακό τμήμα

301

301Ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου επισκέφθηκε τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και συζήτησαν για θέματα εκπαίδευσης της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπ/σης Παντελής Κυπριανός.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της  δημιουργίας στην Άμφισσα Πανεπιστημιακού τμήματος του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών.

Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός η λειτουργία του τμήματος θα νομοθετηθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα και θα βρίσκεται στο μηχανογραφικό για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα ίδρυσης σε επόμενο χρόνο νέων Παν/μιακών τμημάτων του Γεωπονικού στην Άμφισσα.

Ο Βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος που είχαν οι συναντήσεις και διαβουλεύσεις που είχε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό και παράγοντες της Παν/κής κοινότητας. Η δημιουργία στην Άμφισσα Πανεπιστημιακού τμήματος από το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, ένα ιστορικό Πανεπιστήμιο, υψηλού κύρους και σε υψηλή θέση κατάταξης των Πανεπιστημίων σε Παγκόσμιο Επίπεδο με πενταετείς σπουδές είναι ιδιαίτερα θετική για την περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι κτιριακές υποδομές στην Άμφισσα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία και δεύτερου τμήματος του Γεωπονικού.

Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι βασικό μέλημα του Υπουργείου είναι τα νέα τμήματα να είναι προικισμένα με τα απαραίτητα που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη όλης της περιοχής. Επίσης συμπλήρωσε ότι προγραμματίζονται δράσεις του Παν/μιου Θεσσαλίας και της Σχολής Καλών Τεχνών εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου με επίκεντρο τους Δελφούς.

Τέλος ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου προσκάλεσε τον Υπουργό και τις Πρυτανικές αρχές στην Άμφισσα για την παρουσίαση της πρότασης.

Φροντηστήρια «ΩΘΗΣΗ» – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΩΘΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΩΘΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ «ΩΘΗΣΗ» ΑΜΦΙΣΣΑ – ΙΤΕΑ

idra kayne

idra kayneΗ IDRA KAYNE, η soul funk queen της καρδιάς μας σε ένα “ακουστικό” live, θα παρουσιάσει τραγούδια –soul, jazz, r’n’b – από τη διεθνή μουσική σκηνή που έχει αγαπήσει και σίγουρα ζηλέψει, αλλά και όλα εκείνα που την συγκινούν και την επηρεάζουν μουσικά…δίνοντας ΩΘΗΣΗ στη μουσική βραδιά!

Η Idra είναι με βεβαιότητα η αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας. Με υπέροχα ολοκληρωμένη φωνή, με τόσο ζωντανή και μεστή σκηνική παρουσία, που νομίζεις πως η σκηνή είναι φτιαγμένη γι’ αυτήν. Η φωνή της έχει ένα εντυπωσιακό βάθος, το ιδανικό σόουλ γρέτζο μιας «μαύρης» ντίβας. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα κορίτσια στο Dreamgirls, την ταινία του Μπιλ Κόντον που σκιαγραφεί καταπληκτικά τη μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του ’60 στην Αμερική.
Από τη Διεύθυνση

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στην Άμφισσα, κατηγορούμενος για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

300
300Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, ένας 36χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίσθηκε ο 36χρονος και τόσο στην κατοχή του, όσο και σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • 2 κιλά και 200 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
  • 250 λαθραία πακέτα τσιγάρων και
  • το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα δέμα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή laptop, το οποίο ο 36χρονος αποπειράθηκε να αποστείλει μέσω των ΚΤΕΛ της περιοχής, στην Αθήνα.
Η ανωτέρω ποσότητα του καπνού και των πακέτων τσιγάρων, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Άμφισσας.
 300

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΩΘΗΣΗ

ΩΘΗΣΗ

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Σκορλέτος, συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους στις πανελλήνιες εξετάσεις και ιδιαίτερα τους παρακάτω μαθητές  για τις επιδόσεις τους :

 

Δέσποινα Κ. 18 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Μαρία Σ. 18,2 στην Ιστορία
Μαρία Σ. 17,2 στα Αρχαία
Ιωάννα Α. 15,4 στα Λατινικά
Ευθυμία Π. 16,7 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Νίκος Κ. 15 στα Μαθηματικά (ΕΠΑΛ)
Ευγενία Δ. 15,1 στην Ιστορία
Άννα Φ. 15,5 στην Ιστορία
Ιωάννα Α. 14,8 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Δέσποινα Π. 17,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Ευθύμιος Μ. 16,3 στα Μαθηματικά
Μαρία Σ. 14,7 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Στέλιος Χ. 16,2 στη Νεοελληνική Γλώσσα (ΕΠΑΛ)
Δέσποινα Κ. 17,6 στα Μαθηματικά
Άννα Φ. 16,1 στα Λατινικά
Ευθυμία Π. 15,8 στη Νεοελληνική Γλώσσα
Νίκος Κ. 15,8 στη Νεοελληνική Γλώσσα (ΕΠΑΛ)
Στέλιος Χ. 15,5 στα Μαθηματικά (ΕΠΑΛ)
Μαρία Σ. 19,2 στα Λατινικά

 

Εύχονται σε όλους κάθε επιτυχία στην πορεία της ενήλικης ζωής τους.

ΘΕΜΑ: «Διακοπή Ρεύματος στο διυλιστήριο Άμφισσας»

300

300ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Δ/νση: Λ.Καραμανλή & 4ης Ανωνύμου

Τ.Κ. : 33100 Άμφισσα

Πληρ. : Διονύσιος Μπουλούτας

Τηλέφ.: 2265079197

FAX : 2265079194

e-mail:info@deyadelphi.gr

 

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΗ αύριο ΤΡΙΤΗ 17/07/2018, θα έχει

διακοπή ρεύματος στην περιοχή του διυλιστηρίου Άμφισσας και εξ΄αυτού

του γεγονότος, πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στις

περιοχές της Ιτέας, της Κίρρας και του Γαλαξιδίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣ