Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πρόστιμα 1.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν ενημερώνουν ότι έχουν POS

201

201Βαριά θα είναι τα πρόστιμα για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές ή αν δεν έχουν αυτη τη δυνατότητα.

Το υπουργείο Οικονομίας θα εκδώσει σήμερα ή αργότερα αύριο τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες της σχετικής υποχρέωσης. Όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι η εγκύκλιος θα διακρίνει τις επιχειρήσεις σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS.

Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ενημερώσει σχετικά τα μέλη της «προς αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Τον Μάρτιο αναμένεται η έκδοση και της κοινής υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ποιες επιχειρήσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες.

Ακίνητη και κινητή περιουσία θα περιλαμβάνει ο αντικαταστάτης του ΕΝΦΙΑ

201

201Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής και λοιπά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας θα επιβαρύνει ο νέος φόρος περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, πέρα από κτίσματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια. Το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», προβλέπει την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν γενικευμένο «φόρο κατοχής περιουσίας» που θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης και κινητής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και εκείνων που ζουν στο εξωτερικό.

«Βάση» για την εφαρμογή του σχεδίου θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί έως το 2018 και θα περιλαμβάνει στοιχεία για όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων φορολογούμενων. Στόχος είναι τα έσοδα από τον νέο φόρο να είναι 2,65 δισ. ευρώ, όσα και από τον ΕΝΦΙΑ.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σχεδιάζεται για το 2018 με την αντικατάστασή του από τον νέο φόρο. Οι αξίες όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων κάθε φορολογούμενου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια προοδευτική κλίμακα συντελεστών.

Στον νέο φόρο θα υπάγονται κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, αποθήκες, αγροτεμάχια, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας, π.χ. έπιπλα, αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και ορισμένες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων.

Από τον φόρο θα εξαιρούνται οι τραπεζικές καταθέσεις και ίσως και άλλες μορφές αποταμίευσης και επενδύσεων, όπως οι εισηγμένες μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ – «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ | LIVE BY NIGHT».

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει την αστυνομική περιπέτεια «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ | LIVE BY NIGHT». Βοστόνη, δεκαετία του ’20. Η ποτοαπαγόρευση έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση ενός ολόκληρου δικτύου παράνομων αποστακτηρίων, υπόγειων μπαρ, γκάνγκστερ και διεφθαρμένων αστυνομικών. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου αστυνόμου της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που διαφέρει από την αυστηρή και καθώς πρέπει ανατροφή του. Έχοντας στον ενεργητικό του πλειάδα μικροκλοπών, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της περιοχής. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή, την ένταση και την κακή φήμη του παρανόμου. Όμως, η ζωή στη σκοτεινή πλευρά έχει το τίμημά της…

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/02 ΣΤΙΣ 20:30

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/02 ΣΤΙΣ 18:00

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/02 ΣΤΙΣ 20:30

Τα αποκαΐδια της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας

4

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Μετέφεραν ασθενή πάνω σε παντζούρι στη Ρόδο

201

201Στην Ελλάδα του 2017, ένα παιδί που τραυματίστηκε χρειάστηκε να μεταφερθεί πάνω σε ένα παντζούρι επειδή δεν υπήρχε σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες.

Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρο το νησί της Ρόδου έχει μείνει με μόλις τρία ασθενοφόρα, δύο για τις ανάγκες της πόλης και την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών του Νοσοκομείου και ένα για όλο το υπόλοιπο νησί.

Από την 1η Δεκεμβρίου, όπως έχει γράψει η «δ», η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αρχικά για οκτώ μήνες και έπειτα από δίμηνη παράταση έγιναν δέκα, και δύο μήνες μετά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Ρόδου και των 116.000 κατοίκων της.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δραματική, αφού είναι αυτονόητο πως δεν μπορούν τα πληρώματα των τριών ασθενοφόρων να σηκώσουν το βάρος που έχει πέσει στους ώμους τους, μετά την απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και την ακινητοποίηση του τέταρτου ασθενοφόρου.

Στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, έγινε δωρεά από τους κ. Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργου Ζαμπελλάκη, για την αγορά μίας σανίδας ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ενός scoop stretcher – φτυάρι μεταφοράς ασθενών. Η κατάσταση στον τομέα της υγείας γίνεται όλο και χειρότερη, τουλάχιστον για τους πολίτες, γιατί σε επίπεδο ηγεσίας υπουργείου όλα βαίνουν καλώς.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, περιγράφεται παραστατικά στην ανάρτηση που έγινε στην σελίδα του Κέντρου στο facebook: «Πάνω από 4 χρόνια χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα. Ζήσαμε πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών!!! Παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνας, η πλέον απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή του νησιού, παραμένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο και έρμαιο όλων όσων ξέρουν μόνο να υπόσχονται χωρίς να κρατούν το λόγο τους!!! Επειδή πρόσφατα αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε ένα παιδί πάνω σε παντζούρι, επειδή πολλές φορές δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο, επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν, επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά πάνω από όλα

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αλλά και η ανάγκη αυτοοργάνωσης, αποδεχθήκαμε με χαρά την ευγενική χορηγία – δωρεά του Μανώλη Ρουσακάκη και του Γιώργου Ζαμπελλάκη, με την οποία προμηθευτήκαμε μία σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ένα scoop stretcher – φτιάρι μεταφοράς ασθενών.

Με αυτόν το εξοπλισμό πλέον μπορούμε να ακινητοποιήσουμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια, όποιον ασθενή χρειάζεται μεταφορά. Έστω και σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Μέχρι το Κέντρο Υγείας Έμπωνας δίνοντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργο Ζαμπελλάκη, χάρη στην ευγενική δωρεά των οποίων, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Υγείας Έμπωνας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας!!! Συνεχίζουμε με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!!!», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Ανεπαρκή τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που πάρθηκαν στη Μόρια»

201

201«Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα», αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης για τους πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας.

Εδώ και μήνες, η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου, παροτρύνοντας τις ελληνικές Αρχές να προετοιμάσουν κατάλληλα τους προσφυγικούς καταυλισμούς ενόψει του χειμώνα και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, αναφέρουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και υπογραμμίζουν πως νωρίτερα αυτόν το μήνα, και κατόπιν μεγάλων καθυστερήσεων, τέθηκαν σε εφαρμογή ανεπαρκή μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μόρια, τα οποία περιλάμβαναν την κάλυψη των νάιλον σκηνών με πλαστικά καλύμματα και τον ψεκασμό στο εσωτερικό των σκηνών με μονωτικό αφρό.

«Το να αναγκάζεις χιλιάδες ανθρώπους να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς θέρμανση και κατάλληλη στέγαση και προστασία δεν ήταν ποτέ επιλογή. Είναι καιρός οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει η Εμιλί Ρουβρό, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, στην ανακοίνωση.

Ζάκυνθος: Συνελήφθη 25χρονος για παράνομη οπλοκατοχή

201

201Ένας 25χρονος ημεδαπός συνελήφθη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση, συνέλαβαν τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης σε έξι συσκευασίες, συνολικού βάρους περίπου 4,8 γραμμαρίων, ένα πιστόλι μάρκας NORINCO με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια διαμετρήματος των 9 mm.

Ο 25χρονος, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Λίρες και τιμαλφή κρύβονταν σε πλοίο της γραμμής από Μυτιλήνη

201

201Τρία άτομα, που φέρεται να είχαν διαρρήξει κατοικία στη Μυτιλήνη και να είχαν αποσπάσει 150 χρυσές λίρες, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η διάρρηξη, έγινε αντιληπτή από κάποιο περίοικο στην περιοχή της Μυτιλήνης, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και ανέφερε ότι τα τρία άτομα επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αστυνομικοί που επέβαιναν στο πλοίο για υπηρεσιακούς λόγους, εντόπισαν τα τρία άτομα και ακολούθησε έλεγχος, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα μέρη του πλοίου, εκατόν δέκα τέσσερις συνολικά χρυσές λίρες, καθώς και διάφορα τιμαλφή.

Ακολούθησε περαιτέρω έλεγχος εντός του πλοίου κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Πειραιά, από στελέχη του Τομέα Ασφάλειας και Ανάκρισης της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου βρέθηκαν επιπλέον τριάντα δύο συνολικά χρυσές λίρες.

Οι λίρες και τα τιμαλφή κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος, ενώ τα τρία άτομα πρόκειται να προσαχθούν συνοδεία στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

201

201Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ και τους δήμους καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogramme.gr.

Τους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Κρεμάστηκε ηλικιωμένη στην Ιεράπετρα

201

201Τέλος στη ζωή της, με μια θηλιά στον λαιμό, έβαλε μια 86χρονη στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας.

Την ηλικιωμένη βρήκε η κόρη της στο σπίτι όπου έμεναν μαζί, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα η 86χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.