Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines
17

17

16

16

15

15

Ανανεώνονται τα αποθέματα εμβολίων για την ιλαρά

201

201Το υπουργείο Υγείας προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ιλαράς, που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι, μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εμβόλια, διασφάλισε ότι από σήμερα θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια και επισημαίνει ότι οι όποιες ελλείψεις αυτές τις μέρες οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της έξαρσης.

Αναφορικά με τους πληθυσμούς Ρομά το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί  για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.

Πώς θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις

201

201Αντιμέτωποι με την υποχρέωση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ βρίσκονται αυτή την εβδομάδα εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Έως την ερχόμενη Παρασκευή υποχρεούνται να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τρέχοντος έτους.

Ο βαθμός ανταπόκρισης των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις αυτές θα κρίνει και την τύχη του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, περίπου 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 50.000 νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται σε 637 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το δελτίο των στατιστικών δεδομένων για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 που εξέδωσε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Όλοι αυτοί οι υπόχρεοι καλούνται να πληρώσουν πάνω από 3,1 δισ. ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ έως και σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία την 31η Ιανουαρίου 2018.

Η ισχύουσα νομοθεσία δίδει πάντως μια μικρή διέξοδο σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, ο ν. 4152/2013 παρέχει τη δυνατότητα σε όσους φορολογούμενους δεν καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα μία ή περισσότερες δόσεις τρεχουσών οφειλών τους προς το Δημόσιο να τις ρυθμίσουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιους τόκους 5%.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή προϋποθέτει την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία ο οφειλέτης θα πρέπει να αναφέρει στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει αφενός η αδυναμία του να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αφετέρου η δυνατότητά του να διαθέτει από το μηνιαίο εισόδημά του ένα ποσό για την αποπληρωμή της κάθε μηνιαίας δόσης της ρύθμισης.

Ταυτόχρονα τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους εφάπαξ με χρέωση της πιστωτικής κάρτας και εν συνεχεία με αποπληρωμή του χρεωθέντος ποσού έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις παρέχουν στους φορολογούμενους οι τράπεζες.

Η πληρωμή σε 12 δόσεις είναι συνήθως άτοκη.

Όσοι θέλουν να επιλέξουν αυτό τον τρόπο αποπληρωμής αλλά δεν έχουν πιστωτικές κάρτες θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών και να υποβάλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν, προκειμένου να τους εκδοθούν οι κάρτες.

Έκανε ντελίβερι σουβλάκια με ηρωίνη σε αστυνομικό τμήμα

201

201Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην διάταξη της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου ένας 28χρονος, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνελήφθη εκ νέου για άλλο παράπτωμα.

Ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη εκ νέου προχθές για απόπειρα εισαγωγής στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, μικροποσότητας ηρωίνης. Ο 28χρονος, που τραυμάτισε με χαρτοκόπτη έναν 29χρονο, στον λαιμό, για ασήμαντη αφορμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου επιχείρησε να διαθέσει ηρωίνη συνολικού βάρους 1,7 γραμμαρίων σε έναν 27χρονο Λετονό, τον οποίο είχε γνωρίσει στα κρατητήρια.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου παριστάνοντας τον υπάλληλο-διανομέα σουβλατζίδικου.

Σκοπός του ήταν να παραδώσει στον 27χρονο αλλοδαπό κρατούμενο παραγγελία-πακέτο με σουβλάκια, στο οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο «φιξάκι» με ηρωίνη βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής συγκεκριμένης διαδικασίας ελέγχων που στοχεύουν στην αποτροπή εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων-ουσιών στα κρατητήρια, η ναρκωτική ουσία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς των κρατητηρίων και κατασχέθηκε.

Χθες μετά την απολογία του ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Στα 6.500 ευρώ η λεία του «μαϊμού» υπαλλήλου της ΔΕΗ

201

201Ακόμη μεγαλύτερη φέρεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ότι ήταν η λεία του «μαϊμού» υπαλλήλου της ΔΕΗ ο οποίος χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεγέλασε 83χρονη στην οδό Εκκλησιών στη Λαμία.

Η ιστορία ξεκίνησε με «έναν ψηλό, καλοντυμένο κι όμορφο άνδρα», να χτυπά το κουδούνι του σπιτιού της ηλικιωμένης, υποδυόμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ ζητώντας της να δει τον πίνακα, καθώς το ρολόι της όπως της είπε έδειχνε διαρροή.

Η ευγένεια και η εν γένει συμπεριφορά του άνδρα, δεν άργησαν να πείσουν την 83χρονη να του ανοίξει το σπίτι και σε ανύποπτο χρόνο να της κλέψει ότι είχε σε χρήματα και χρυσαφικά. Σύμφωνα με την ίδια 6.500 ευρώ ήταν τελικά το ποσό που της αφαίρεσε μαζί με κοσμήματα που είχε!

Στο σημείο πολύ γρήγορα έφθασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης και ξεκίνησαν αναζητήσεις υπόπτων, όπως και για ύποπτα οχήματα στην περιοχή.

Όπως επαναλαμβάνει, συνεχώς η ΕΛ.ΑΣ. είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσουμε τους γνωστούς μας για τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις απάτης, που σχεδόν μόνιμα έχουν θύματα ηλικιωμένα άτομα. Τα κρούσματα είναι συνεχή και δυστυχώς ακόμη κι αν συλληφθούν το ποσό και τα τιμαλφή σπάνια βρίσκονται.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΠΙΛΑΛΑ-ΤΣΑΚΙΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ

201

201Η Ιτέα εορτάζοντας τα 190 χρόνια από το μεγάλο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης που έλαβε χώρα την 17η Σεπτεμβρίου 1827 στην δυτική πλευρά του κόλπου στην περιοχή της Ιτέας, προγραμμάτισε τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις στις 22,23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ιτέα.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δελφών Δημοτική Ενότητα Ιτέας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και η Ένωση Γυναικών Φωκίδας.
Ένα έθνος διατηρείται μεγάλο όταν θυμάται και εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε τους αγώνες των Ελλήνων που μεγαλούργησαν με περιφανείς νίκες οι οποίες πρέπει να γίνονται παράδειγμα για το σήμερα.
Και επειδή η ιστορία γράφεται από τους ανθρώπους , εμείς οι Ιτιώτες έχουμε να λέμε με περηφάνια, ότι δύο άνθρωποι σημάδεψαν την ιστορία της πόλης μας .
Ο ένας είναι ο Άγγλος φιλέλληνας Φρανκ Αμπνεϋ Άστιγξ και ο άλλος ο μεγάλος Έλληνας Πολιτικός και πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι ο ιδρυτής της πόλης μας διότι με διάταγμα του, υπέγραψε τη ληξιαρχική πράξη ίδρυσης της Ιτέας. Είναι ο ανάδοχος της πόλης μας .
Ο Φρανκ Αμπνεϋ Άστιγξ  με το ιδιαιτέρως ιστορικής σημασίας γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης ήταν ο λόγος που η Ιτέα με το Προεδρικό Διάταγμα 273/28-08-1990 από Κοινότητα Ιτέας ανακηρύχθηκε Δήμος, ενώ παράλληλα με το Προεδρικό Διάταγμα 150/4-4-1990 καθιερώθηκε η επέτειος της ναυμαχίας Της Αγκάλης ως δημόσια εορτή και ορίσθηκε ο εορτασμός της την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ !

Η Ναυμαχία της Αγκάλης ήταν ένα επεισόδιο του 8ετούς Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων (1821 – 1829) το οποίο αποτέλεσε την βασικότερη αιτία για την τελική ήττα των Τουρκο-Αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων, η οποία συνετελέσθη στο Ναυαρίνο. Έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης  Σεπτεμβρίου του 1827 στη δυτική πλευρά του Κόλπου της Αγκάλης, στην περιοχή της Ιτέας.
Στη ναυμαχία συγκρούστηκαν εννέα πλοία των Οθωμανών με έξι πλοία μιας ελληνοβρετανικής μοίρας, υπό την ηγεσία του Άγγλου ναυάρχου Φραγκίσκο Άστιγξ. Μια ναυτική ιδιοφυΐα, τον δεύτερο σημαντικότερο φιλέλληνα μετά από λόρδο Βύρωνα, τον θρυλικό κυβερνήτη της «Καρτερία» τον Φραγκίσκο Άστιγξ.
Η «Καρτερία» βύθισε στο κολπίσκο της Αγκάλης την τουρκική ναυαρχίδα και κατάστρεψε πάλι με τα πυρωμένα βλήματα τα 9 από τα 11 εχθρικά πλοία μετά από εύστοχους κανονιοβολισμούς. Πρόκειται για ένα γεγονός σταθμό στην παγκόσμια ναυτική ιστορία! Ένα ατμοκίνητο πλοίο κατάφερε να προσβάλει και να βυθίσει σειρά ιστιοφόρων πολεμικών. Η σημασία του αυτού γεγονότος ήταν τεράστια, καθώς ένα μόλις ατμοκίνητο πλοίο κατάφερε να μεταβάλλει την ισορροπία στο Κορινθιακό κόλπο εκκαθαρίζοντας τον από τον εχθρικό στόλο
Αυτή η τεράστια νίκη του Άστιγγος ήταν το αίτιο της παράβασης της συνθήκης του Λονδίνου και αποχώρησης του τούρκο-αιγυπτιακού στόλου του Ιμπραήμ πασά από την Πύλο και η απώτερη καταστροφή του στο Ναβαρίνο. Η ναυτική υπεροχή του Επαναστατικού Ναυτικού των Ελλήνων ήταν πια γεγονός!
Ο Φρανκ Άμπνεϋ Άστιγξ  έκανε σκοπό της ζωής του την ελευθερία της Ελλάδας. Η Ελλάδα του έδωσε όραμα και αυτός της έδωσε τη ζωή του. Η Ελλάδα του έδωσε έμπνευση, σκοπό και νόημα ζωής και αυτός της έδωσες δόξα, τιμή και περηφάνια. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις καθώς επίσης και να επισκεφτούν την έκθεση των Ιστορικών Έργων Τέχνης με θέμα τα πλοία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και  κυρίαρχο θέμα το πλοίο «ΚΑΡΤΕΡΙΑ», φιλοτεχνημένα από τον μέγιστο Έλληνα Εθνικό Καραβογράφο και εικαστικό μας νηολόγο κ.Αντώνη Μιλάνο.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο «Κληρονομιά Μερκούρη» το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Παπαλεξανδρή &  Άστιγγος στην Ιτέα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα όλους όσους με την όποια συμμετοχή τους συνέβαλαν στο να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σαββάτο 23 /9/2017

10:00 – 13:00 Ιστορική αναδρομή εν πλω της Ναυμαχίας της Αγκάλης . Αναχώρηση από το λιμάνι της Ιτέας με πλοιάρια ανά μία ώρα (ώρες 10:00 , 11:00 και 12:00) με τελικό προορισμό τον όρμο της Αγκάλης.
20:00 μμ συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι τα Ιτέα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ Γεώργιου Τσιλιμπάρη.
Κυριακή 24 /9/2017

08:00 πμ Έπαρση σημαίας στο λιμάνι της Ιτέας
09:45 πμ περας προσέλευσης επισήμων στην είσοδο της Μαρίνας, δίπλα στον Ι.Ν. «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»
10:00 πμ Δοξολογία στον Ι.Ν. «Ευαγγελισμός της Θετόκου». Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια κα Βαλεντίνη Παλάτζα
10:30 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Ναυμαχίας της Αγκάλης. Κατάθεση στεφάνων από την Πολιτειακή και Στρατιωτική ηγεσία.
11:30 πμ Παρέλαση τμημάτων μαθητών και συλλόγων στην παραλία της Ιτέας (από Μαιάμι έως Λιμεναρχείο) με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών Άμφισσας, Ιτέας και Πολεμικού Ναυτικού
19:00 μμ Εγκαίνια του κτηρίου «κληρονομιά Μερκούρη» όπου θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα πλοία του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων με κυρίαρχο θέμα το πλοίο ΚΑΡΤΕΡΙΑ του μέγιστου Έλληνα καραβογράφου αιεικαστικού μας νηολόγου κ. Μιλάνου Αντώνη από το ΜΙΛΑΝΕΙΟ Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως 12:00 και 17:30-20:30

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ!

201

201Εκτιμώ ότι ταιριάζουν και «κουμπώνουν» ,ακριβώς , τα λόγια του ποιητή Κώστα Βάρναλη (στο ποίημά του «οι μοιραίοι») με την εικόνα διάλυσης, ανικανότητας και αποτυχίας που παρουσιάζει ,δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή.Και λέμε «δυστυχώς» γιατί και εμείς , που συμμετείχαμε στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου με κάποια όνειρα για την περιοχή μας και τιμηθήκαμε από το λαό του Δήμου Δελφών , διαπιστώσαμε , με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο , το πόσο «λίγος» και «βλαπτικός» (αυτοδιοικητικά) τελικά αποδεικνύεται για τον Ιστορικό Δήμο Δελφών.

Ο Βοναπαρτισμός , η εγωπάθεια , η αφιλία και ο απύθμενος «Δον-Κιχωτισμός» στις ενέργειές του όχι μόνο έγιναν αντιληπτά από την πρώτη στιγμή ,αλλά και διέλυσαν κυριολεκτικά την βασική ομάδα δουλειάς που είχε συγκροτηθεί (προεκλογικά) για την επιτυχή διακυβέρνηση του Δήμου.

«Σειρήνες» & «Κασσάνδρες» του επέβαλαν να θέσει σε «αχρηστία» όλους τους συναδέλφους ,που δεν είχαν την έγκρισή τους ή δεν ήταν αρεστοί.

Νάκος Γεώργιος (Αντιδήμαρχος Γαλαξειδίου)-Κοντογιάννης Νικόλαος (Πρόεδρος Δελφών) –Παναγιωτόπουλος Ανδρέας (Αντιδήμαρχος Ιτέας)-Καραγιάννης Δημήτριος (Αντιδήμαρχος Άμφισσας)-Μολιώτης Νικόλαος (Αντιδήμαρχος Παρνασσού) –Βαϊδάνης Γεώργιος (Αντιπρόεδρος Άμφισσας), καθώς και το μισό τοπικό Συμβούλιο Ιτέας (Καλπούζου Μαρία, Οικονόμου Νικόλαος), όλο το Τοπικό Συμβούλιο Δελφών(Μαυρόπουλος Θ,Βαρώνος Γ.,Δροσερού Ε.) , Μακρής Παναγιώτης (Τοπικό Συμβούλιο Καστελλίων) θυσιάστηκαν, ανεξαρτητοποιήθηκαν ,παραιτήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν με τον ποιο απαξιωτικό τρόπο ή τους εμφάνισαν ως «αποτυχημένους»-«άχρηστους»-«φαύλους»-«ανίκανους» ( ακόμη και ο δυστυχής Τέντ Γουώρθ) ,προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυλοκόλακες ,οι συγγενείς και η «αυλή» τους.

Μόνος υπεύθυνος και υπόλογος για την κατάντια όχι μόνο του συνδυασμού μας ,αλλά και συνολικά του Δήμου Δελφών είναι ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος του Ηλία.

Αυτός όφειλε να οργανώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου, να επιλέξει τους κατάλληλους Συμβούλους-συνεργάτες του ,να παρακινήσει τους Συμβούλους του, να λειτουργήσει τα όργανα του Δήμου, να ενεργοποιήσει όχι μόνο τους «κολλητούς» του, αλλά το σύνολο των κατοίκων του Δήμου ,προς όφελος όλων.

Αντ΄ αυτού διέλυσε τις (ήδη προβληματικές) Υπηρεσίες ,επέλεξε άσχετους (με τα ζητήματα που «καίνε» το Δήμο) Συμβούλους – συνεργάτες (Φιλολόγους-Ιστορικούς-Τραπεζικούς, κλπ), που κυριολεκτικά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ δεν προχώρησαν ή προγραμμάτισαν ,απαξίωσε τα όργανα του Δήμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απουσίες και η εικόνα δυσλειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου),η απομόνωσή του από τα προβλήματα της κοινωνίας ,αλλά και η ενδεικτική απουσία – «φτύσιμο» των πολιτών από τις όποιες εκδηλώσεις διοργανώνει.

«………. Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτ΄ απ όλα το κρασί!
«Ποιος φταίει; Ποιος φταίει;… κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα………….»

Η απάντηση στα ερωτήματα του ποιητή(όσον αφορά το Δήμο Δελφών) εκτιμώ ότι δόθηκε!!

Με εκτίμηση

Δημήτριος Νικ. Καραγιάννης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών

Μηχανή έπεσε σε τοίχο, νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

201

τ201ραγικό θάνατο βρήκε 13χρονος επιβάτης μοτοσικλέτας μικρού κυβισμού το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ζυγός Καβάλας.

Ο άτυχος 13χρονος επέβαινε σε δίκυκλο που οδηγούσε 19χρονος φίλος του και κινούνταν μέσα στο χωριό. Κοντά στην πλατεία ο οδηγός, για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου και προσέκρουσε σε τοίχο μονοκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 13χρονος.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας