Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

«Αν οι αστυνομικοί μπουν στα Εξάρχεια δεν θα βγουν ζωντανοί»

201

201«Τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος βίας, καίγονται περιουσίες, λεηλατούνται περιουσίες, καίγονται αστυνομικοί, στο συλλαλητήριο χθες είδαμε να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι η κακή εικόνα της χώρας και μια αστυνομία που σας έχω πει και στο παρελθόν να σύρετε πίσω από τέτοια γεγονότα και να μην έχει πάρει την πολιτική απόφαση να βάλει ένα τέρμα σε αυτούς τις θύλακες ανομίας» τόνισε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στην ερώτηση για το εάν υπάρχει «απαγορευτικό» για τους αστυνομικούς να επιχειρήσουν στα Εξάρχεια, ο κ.Ντούμας απάντησε: «Οι αστυνομικοί εάν θα μπουν στα Εξάρχεια, δεν θα βγουν ζωντανοί. Το κλίμα και οι συνθήκες στα Εξάρχεια δεν επιτρέπουν, όχι μόνο σε αστυνομικό να μπει, αλλά όπως έχω πει, ούτε καν σε ένα ασθενοφόρο να μπει και να πάρει έναν τραυματία ή αν εκδηλωθεί μία πυρκαγιά δεν θα μπορεί ο πυροσβέστης να πάει να την κατασβέσει. Θα πρέπει να στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εκείνο που ζητάμε εμείς δεν είναι ένα Σάββατο ή μια Κυριακή να μπει η Αστυνομία να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια, αλίμονο, η καταστολή έχει ένα μέτρο.

Εκείνο που ζητάμε εμείς είναι να αποφασίσουν με ένα σχέδιο που δεν θα χρησιμοποιούν μόνο την Ελληνική Αστυνομία αλλά και άλλοι κοινωνικοί φορείς να απογκετοποιήσουν αυτή την[περιοχή. Να μην μπορεί να έχει οξυγόνο εκεί μέσα η παρανομία και η ανομία. Να μην βρίσκουν οξυγόνο η μολότοφ να καίνε».

Για τον νόμο Παρασκεύπουλο υπογράμμισε: «Κι αν δεν έχουμε καταγγείλει τον νόμο Παρασκευόπουλου και μάλιστα καταθέσαμε και στον Άρειο Πάγο καταγγελία ώστε να ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη και να τροποποιηθεί ο νόμος και να μην γίνεται αυτό που γίνεται σήμερα. Συλλαμβάνουμε ληστές με παρατεταμένα Καλάσνικοφ, καταφέρνουμε τρώμε σφαίρες τους συλλαμβάνουμε και μετά καλούμαστε να του ξανασυλλάβουμε διακινδυνεύοντας πάλι την ζωή μας.

Στο μεσοδιάστημα αυτοί έχον διαπράξει διαρρήξεις, έχουν κάνει εγκλήματα, έχουν κακοποιήσει ανθρώπους».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner 2049». Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, ενός άλλου blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/11 ΣΤΙΣ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/11 ΣΤΙΣ 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/11 ΣΤΙΣ 21:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

201

201Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι η παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία της φετινής καλοκαιρινής και φθινοπωρινής περιόδου, έχει επηρεάσει τόσο την ηρτημένη εσοδεία όσο και την φυσιολογία των μη αρδευόμενων ελαιοδέντρων με πιθανές επιπτώσεις στην καρποφορία των επόμενων ετών.
Οι επιπτώσεις της ξηρασίας που παρατηρήθηκαν στους ελαιώνες της περιοχής μας είναι:
•    Αποφύλλωση των ελαιοδέντρων και εξασθένιση αυτών.
•    Συρρίκνωση καρπού (ζάρωμα), πρόωρο μαύρισμα, καρπόπτωση, αναστολή ελαιογένεσης και αλλαγές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιοκάρπου και ελαιολάδου.
•    Εμφάνιση κοκκοειδών και ακάρεων (κατά τόπους έντονα φαινόμενα)

Για να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις επί της μελλοντικής παραγωγής των ταλαιπωρημένων ελαιοδέντρων συστήνεται στους ελαιοπαραγωγούς:
1)    Να αποφύγουν το ράβδισμα για την συλλογή καρπού (να προτιμηθούν χτένια) η εφαρμογή του οποίου επιδεινώνει περαιτέρω τη μείωση της φυλλικής επιφάνειας λόγω φυλλόπτωσης.
2)    Η αφαίρεση των άγριων αναβλαστήσεων (αγριλίδια) για να μην εξασθενούν περαιτέρω τα δέντρα.
3)    Λίπανση ελαιοδέντρων με εφαρμογή ενός μεικτού λιπάσματος ( άζωτο, φώσφορος, κάλιο και ιχνοστοιχεία) την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου με ενσωμάτωση, και ενός αζωτούχου από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.
Η λίπανση φυσικά προϋποθέτει παρουσία βροχών.
4)   Ελαφρό κλάδεμα των πληγέντων δένδρων από τα μέσα Μαρτίου και μετά
5)  Ψεκασμός ελαιοδέντρων με ένα χαλκούχο σκεύασμα για την αποφυγή
εμφάνισης καρκινωμάτων (καρναβίτσα) εάν εκδηλωθούν συνθήκες ισχυρού
παγετού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας στο τηλέφωνο 2265 350 541 κ. Νικόλαο Αράχωβα, Γεωπόνο.

Πληρώνεται η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους 632 εκατ. ευρώ

201

201Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ καλούνται σήμερα 5,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αφού λήγει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης από τις πέντε δόσεις του φόρου ύψους 632 εκατ. ευρώ.

Όσοι κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου και καθυστερήσουν την πληρωμή της δεύτερης δόσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη ότι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ γίνεται με την ταυτότητα οφειλής χωρίς χρέωση μέσω e-banking, στα ΑΤΜ ή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η πληρωμή του φόρου στα γκισέ των τραπεζών κοστίζει καθώς οι φορολογούμενοι πληρώνουν προμήθεια που ανάλογα με την τράπεζα κινείται μεταξύ 1,20 – 2 ευρώ.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, χωρίς προμήθεια είναι οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ φορολογούμενων που είναι άνω των 70 ετών είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου.

Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου και δυσκολεύονται τώρα να εξοφλήσουν τη δεύτερη έχουν τη δυνατότητα είτε να την πληρώσουν με πιστωτική κάρτα είτε να την αφήσουν να γίνει ληξιπρόθεσμη και να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων. Στην περίπτωση της ρύθμισης οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet και αφού έχει επέλθει η προθεσμία πληρωμής της δόσης.

Απολογείται ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα

201

201Ένα σημαντικό πρόσωπο-κλειδί στη νέα γενιά τρομοκρατίας, θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, μετά τη σύλληψη του 29χρονου o οποίος απολογείται σήμερα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του, αλλά και τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε, με στόχο να εντοπιστούν νέα κρησφύγετα και πιθανοί συνεργοί.

Ο 29χρονος κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και αποστολέας τρομο-φακέλων.

Με διάταξη εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οκτώ πλαστά δελτία ταυτότητας, που βρήκαν στην κατοχή του.

Για τις οκτώ ταυτότητες δεν χρησιμοποιούσε τη φωτογραφία από την αυθεντική, αλλά τέσσερις διαφορετικές.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν μέσα από τις φωτογραφίες και τις πλαστές ταυτότητες να λάβουν πληροφορίες ακόμα και για συνεργούς του 29χρονου.

Δακτυλικά αποτυπώματα και DΝΑ ίσως προδώσουν και άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 3 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία κάρτα sim , 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης, αλλά και 3 USB.

Τα εκρηκτικά, αλλά και όλα τα σύνεργα, που βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα δείχνουν ότι ανά πάσα στιγμή ο 29χρονος θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα χτύπημα, χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορούν να πουν με βεβαιότητα ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος του.

Σημειώνεται ότι στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος διώκεται για:

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση – Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

201

201Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον δράστη της άγριας δολοφονίας της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη μέσα στο νεκροταφείο στα Πατήσια.

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Αμέσως μετά την έκκληση της μητέρας της 32χρονης για μάρτυρες και στοιχεία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της δικηγόρου, ένα ζευγάρι εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε πολύ σημαντικά στοιχεία για το έγκλημα, που συγκλονίζει εδώ και δύο εβδομάδες το πανελλήνιο.

Όπως αποκάλυψε, το συγκεκριμένο ζευγάρι προσκόμισε ένα αντικείμενο που σχετίζεται με το άγριο έγκλημα και αναμένεται να φωτίσει τις έρευνες, με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα ίχνη του δολοφόνου.

Η κυρία Παναγοπούλου δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση του αντικειμένου, ωστόσο τόνισε ότι θεωρείται κρίσιμο στοιχείο, ενώ ανέφερε ότι σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η δικηγόρος αρνήθηκε να πει το παραμικρό για το ποιο είναι το αντικείμενο ωστόσο φαίνεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» από τον Κορυδαλλό η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

201

201Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο -κατ’ εκτίμηση «νοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», τρεις Αλβανοί, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μια πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση, καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου.

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν φτάσει στο επίπεδο των φυσικών αυτουργών αλλά από εκείνο το σημείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κίνητρό τους και γίνονται μόνο ορισμένες εκτιμήσεις που συνδέονται με τους ηθικούς αυτουργούς. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που οι άνδρες της Αστυνομίας έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός ατόμου στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και συνελήφθη για οπλοκατοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «νοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν, θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθ’ οδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις». Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών-εκτελεστών.

Ανοίγει γραφείο στον Πειραιά για όσους αξιώνουν αποζημίωση από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

201

201Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC), ανοίγει γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το δεξαμενόπλοιο «Αγιά Ζώνη ΙΙ», στον Σαρωνικό.

Το γραφείο θα λειτουργεί, από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στην οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο και θα στελεχωθεί από Έλληνες, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης.

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Funds) είναι δύο διακυβερνητικοί οργανισμοί (Ταμείο του 1992 και Συμπληρωματικό Ταμείο), με έδρα το Λονδίνο, οι οποίοι παρέχουν αποζημίωση για ζημία από πετρελαϊκή ρύπανση που οφείλεται σε διαρροή πετρελαιοειδών από δεξαμενόπλοια.

Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος τόσο του Ταμείου του 1992 όσο και του Συμπληρωματικού Ταμείου του 2003.

Κλείνει σήμερα το κέντρο για τη Λαμπαδηδρομία

201

201Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται από τις 9 το πρωί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PYEONGCHANG 2018».

Η κυκλοφορία έχει ήδη να διακόπτεται σταδιακά και να εκτρέπεται προσωρινά στην πορεία της ολυμπιακής φλόγας, ενώ η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται κατά μήκος της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Η πορεία της λαμπαδηδρομίας είναι η παρακάτω και αφορά το διάστημα από 9 το πρωί έως 12 το μεσημέρι:

ΒΩΜΟΣ (09:00΄)- Ακρόπολη – Διον. Αρεοπαγίτου-αριστερά Λ. Αμαλίας (προς Κέντρο)-συνέχεια Λ. Αμαλίας-αριστερά Β. Γεωργίου Α΄(ξεν/χείο Μεγάλη Βρετάνια) – αριστερά Ερμού – δεξιά Μητροπόλεως – δεξιά Αιόλου – αριστερά Ερμού – δεξιά Αθηνάς (10:00΄) – συνέχεια Αθηνάς – Πλ. Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Αμερικής (10:30΄) – αριστερά Πανεπιστημίου – συνέχεια Πανεπιστημίου – δεξιά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – συνέχεια Ακαδημίας – αριστέρα Λ. Β. Σοφίας ρεύμα προς Ευαγγελισμό (11:00΄) – συνέχεια Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Λ. Β. Κων/νου (ξενοδοχείο Χίλτον) – συνέχεια Λ. Β. Κων/νου (ρεύμα προς Παναθηναϊκό Στάδιο) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή έως το τέλος των εκδηλώσεων στις εξής λεωφόρους και οδούς:

-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Δικαιάρχου.

-Εμ. Μπενάκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

-Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

-Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της.

-Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές κοκαΐνης στην Πάτρα

201

201Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, καθώς συνέλαβαν τέσσερις διακινητές κοκαΐνης, ενώ έχουν τακτοποιήσει ακόμα δύο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι έξι Έλληνες είχαν αναπτύξει δίκτυο προμήθειας, εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης τους τελευταίους δυόμισι μήνες, καθώς είχαν διακινήσει δόσεις σε πάνω από 250 περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας συνθηματικά για την παραγγελία των ναρκωτικών.

Προχθές το μεσημέρι και το βράδυ, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν τους τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30,33,37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο Έλληνες άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 29χρονος –επίσης Έλληνας, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 42χρονος τους τελευταίους δυόμισι μήνες, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε και τις πωλούσε, έχοντας συνολικά διακινήσει 180 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εντόπισαν προχθές το βράδυ στην Πάτρα τον 29χρονο και σε έρευνα που έκαναν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης,  την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα, από τον 42χρονο.

Λίγο αργότερα, συνέλαβαν στην Πάτρα τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους έκαναν, βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του δεύτερου  βρέθηκε μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν στο σπίτι του 42χρονου 328 γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης, στο σπίτι του 37χρονου 22,1 γραμμάρια κοκαΐνης, στο σπίτι του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης και στο σπίτι του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.