Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου

201

201Σε συναγερμό τέθηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ακτοφυλακής-Λιμενικού, από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σκάφος βρίσκονται 75 μετανάστες και πρόσφυγες και εντοπίστηκε 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. Στο σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος με τους πρόσφυγες και μετανάστες, προσεγγίζει φορτηγό πλοίο ενώ αναμένεται και πλωτό του Λιμενικού.

Σχετική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αθήνα κάνει λόγο για ανθρώπους στη θάλασσα και καλεί όλα τα παραπλέοντα σκάφη και αεροπλάνα να συντονιστούν με το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά.

Κρούσμα ελονοσίας στη Λαμία

201

201Περιστατικό ελονοσίας αντιμετωπίζει η ιατρική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά την εισαγωγή νεαρού άνδρα που διακομίσθηκε με υψηλό πυρετό το Σαββατοκύριακο στα Επείγοντα.

Πρόκειται για Πακιστανό υπήκοο, ο οποίος απασχολούνταν σε αγροτικές δουλειές στην περιοχή της Λοκρίδας.

Ο ασθενής φέρεται να ζούσε στην περιοχή μαζί με άλλον συμπατριώτη του, ο οποίος δεν έχει νοσήσει. Σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση και τη μη μετάδοση της νόσου.

Σημειώνουμε ότι το λοιμώδες αυτό νόσημα μεταδίδεται μόνο από τσίμπημα κουνουπιού το οποίο προηγουμένως έχει τσιμπήσει μολυσμένο με ελονοσία άτομο ή από τις πολύ ειδικές περιπτώσεις όπως, μετάγγιση μολυσμένου αίματος, μεταμόσχευση, μολυσμένες βελόνες και από τη μητέρα στο έμβρυο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης τον τελευταίο χρόνο μόλις έξι ήταν τα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, ενώ τριψήφιος ήταν ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων εξαιτίας της αλματώδης αύξησης των αφίξεων μεταναστών από χώρες κυρίως της ανατολικής Ασίας (Αφγανιστάν – Πακιστάν).

Συμβουλές πρόληψης από ΚΕΕΛΠΝΟ

Η ελονοσία (malaria) είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος (τσιμπήματος) μολυσμένου κουνουπιού του γένους «Ανωφελές» (Anopheles). Τα έντομα αυτά μολύνονται από ασθενείς (συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς) με παρασιταιμία. Τα κουνούπια αυτά εμφανίζουν μεγαλύτερη δραστηριότητα από το σούρουπο μέχρι την αυγή και εναποθέτουν τα αυγά τους σε στάσιμο  νερό.

Υπάρχουν πέντε είδη πλασμωδίων που προσβάλλουν τον άνθρωπο: Plasmodium falciparum, Plasmodium vivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariae και Plasmodium knowlesi. Από τα ανωτέρω είδη, τα πιο κοινά είναι το P.falciparum και το P.vivax.

Η κλινική εικόνα της νόσου ποικίλλει από ασυμπτωματική (σε άτομα από ενδημικές χώρες που έχουν νοσήσει στο παρελθόν και αναπτύσσουν μερική ανοσία στη νόσο) έως και σοβαρή νόσηση και θάνατο (κυρίως σε λοίμωξη από P.falciparum). Τα συμπτώματα της νόσου (παροξυσμικό έντονο ρίγος, υψηλός πυρετός, εφίδρωση, γενική αδιαθεσία, κεφαλαλγία και μυαλγίες) εμφανίζονται συνήθως μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση, ενώ συχνά παρατηρούνται υποτροπές (έως και πέντε χρόνια μετά), κυρίως σε μόλυνση από το Plasmodium vivax. Το P.falciparum προκαλεί τη σοβαρότερη και πιο θανατηφόρο μορφή της νόσου, ενώ η λοίμωξη από τα άλλα είδη πλασμωδίου συνήθως δεν είναι απειλητική για τη ζωή του ασθενούς. Ταξιδιώτες από μη ενδημικές χώρες που δεν έχουν ανοσία στην ελονοσία είναι πολύ ευπαθείς στη νόσο όταν μολύνονται.

Η ελονοσία είναι ιάσιμη νόσος και θεραπεύεται αποτελεσματικά με τη χρήση ειδικών κατηγοριών ανθελονοσιακών φαρμάκων, εάν διαγνωσθεί εγκαίρως και εάν ο ασθενής λάβει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Τι αλλάζει στα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

ÓÕÍÅ×ÉÆÅÔÁÉ Ç ÁÐÅÑÃÉÁ ÔÙÍ ÃÉÁÔÑÙÍ ÔÏÕ ÅÏÐÕÕ ÃÉÁ ÔÏ ÊËÅÉÓÉÌÏ ÔÏÕ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕ ÊÁÉ ÔÇÍ ÄÉÁÈÅÓÉÌÏÔÇÔÁ-ÏÉ ÃÉÁÔÑÏÉ ÄÅÍ ÐÁÑÁÄÉÄÏÕÍ ÔÁ ÐÏËÕÉÁÔÑÅÉÁ // ÐÏËÕÉÁÔÑÅÉÏ ÅÏÐÕÕ ÐÁÃÊÑÁÔÉ  (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

ÓÕÍÅ×ÉÆÅÔÁÉ Ç ÁÐÅÑÃÉÁ ÔÙÍ ÃÉÁÔÑÙÍ ÔÏÕ ÅÏÐÕÕ ÃÉÁ ÔÏ ÊËÅÉÓÉÌÏ ÔÏÕ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕ ÊÁÉ ÔÇÍ ÄÉÁÈÅÓÉÌÏÔÇÔÁ-ÏÉ ÃÉÁÔÑÏÉ ÄÅÍ ÐÁÑÁÄÉÄÏÕÍ ÔÁ ÐÏËÕÉÁÔÑÅÉÁ // ÐÏËÕÉÁÔÑÅÉÏ ÅÏÐÕÕ ÐÁÃÊÑÁÔÉ  (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)Με αλλαγές στον αριθμό των επισκέψεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ο Οκτώβριος.

Καθιερώνεται πλαφόν δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα και με μέσο χρόνο επίσκεψης τα 15 λεπτά. Επίσης οι γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν το ωράριο λειτουργίας του γραφείου τους, κατά το οποίο θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.

Όταν κάποιος ασθενής επικοινωνεί με το γιατρό θα πρέπει να δίνει απαραίτητα τα στοιχεία του, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το νέο σύστημα των επισκέψεων ήταν επιβεβλημένο, μετά τις καταγγελίες ασφαλισμένων για την ποιότητα της εξυπηρέτησης. Από την πλευρά τους οι γιατροί διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι αυτού του είδους η εξυπηρέτηση δεν θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

201

201Απελευθερώθηκε ύστερα από ομηρεία έξι μηνών ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο κ. Λεμπιδάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του.

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο υιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης.

Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Ένας υπερτυχερός «σήκωσε» όλα τα κέρδη στο Τζόκερ

201

201Μια διαφορετική μέρα ξημέρωσε σήμερα για έναν τυχερό παίκτη του Τζόκερ στη Ζαχάρω.

Ο παίκτης «σήκωσε» όλα τα κέρδη, καθώς με ένα δελτίο τυχαίας επιλογής κατάφερε να πιάσει, όχι μόνο το μοναδικό εξάρι, αλλά και 19 πεντάρια
Έτσι από την πρώτη κατηγορία κερδίζει το ποσό των 798.519,72 ευρώ καθώς και 59.811,05 ευρώ ακόμα από τα 19 5άρια, το καθένα των οποίων κερδίζει από 3.147,95 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι: 2, 6, 25, 35, 38 και τζόκερ ο αριθμός 8.

Τι ώρα θα ηχήσουν αύριο οι σειρήνες

201

201Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017» σε όλη την χώρα. Η άσκηση περιλαμβάνει και σενάρια πολιτικής άμυνας των κατοικημένων περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017,θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

Ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων.

Ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων.