Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας_Η Ψυχική Υγεία Θέλει Δουλειά

201

201Αγαπητοί συνεργάτες,

​Σας προωθούμε υλικό (αφίσα, Δελτίο Τύπου, Ενημερωτικό φυλλάδιο) για ​την ​ ενημέρωσ ​ή σας​ σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ​ που εορτάζεται στις 10/10​ ​, το φετινό μήνυμά της​ ​που αφορά τη σχέση της εργασίας με την ψυχική υγεία ​ και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Φωκίδα από τη ​ν​ Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ​το μήνα Οκτώβρη.

Με εκτίμηση,
για την ΕΚΨ&ΨΥ ν. Φωκίδας
Ιωάννα Καλλία​


Διοίκηση Δομής Φωκίδας
Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας

Εθνικής Αντιστάσεως 13,
Άμφισσα Τ.Κ. 33100
Τηλ. 22650 22924, τηλ. & Fax 22650 22600
Email: ekpsfoki@otenet.gr
201

Το τελευταίο SMS της συζύγου του καρδιολόγου στον εραστή της

201

201Το σχέδιο δράσης του σατανικού ζευγαριού Βουλγάρων το οποίο φέρεται να βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του 62χρονου γιατρού, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, έρχεται στο φως της δημοσιότητα μέσω μηνυμάτων που βρέθηκαν στο κινητό της 38χρονης συζύγου του.

«Φεύγει τώρα. Είναι μόνος του στο αυτοκίνητο» φέρεται να έγραψε η 38χρονη Βουλγάρα στον 37χρονο ομοεθνή εραστή της σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πρόκειται για το τελευταίο SMS που έστειλε η σύζυγός του γιατρού λίγη ώρα πριν την δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η 38χρονη φαίνεται να μην είχε προλάβει να σβήσει τα μηνύματα από το κινητό της ενώ σε κάποιο από τα μηνύματα προς τον εραστή της φέρεται να είπε σύζυγός της σχεδίαζε να μεταβεί στο ιατρείο του, μαζί με τον αδερφό της, για κάποιες τεχνικές εργασίες.

«Μπορεί να χρειαστεί να το ακυρώσεις. Θα πάει με τον αδερφό μου, για να κάνουν δουλειές στο ιατρείο του. Θα σε πάρω να φύγεις. Αν χρειαστεί όμως, όχι» έγραφε στο προτελευταίο μήνυμά της.

Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του στενού φιλικού περιβάλλοντος του 62χρονου γιατρού, ο ίδιος ο καρδιολόγος είχε κάποιες υποψίες και φαίνεται να είχε εκφράσει τους φόβους του σε στενούς του φίλους.

Σύμφωνα με συγγενείς και φίλους του γιατρού, τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει με τη σύζυγό του, η οποία είχε αρχίσει να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά.

Συντετριμμένος εμφανίζεται ο Μανώλης Καλαντζάκης, o αδερφός του 62χρονου καρδιολόγου από τη Σητεία, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Βούλγαρο εραστή της συζύγου του που ομολόγησε το έγκλημα πάθους. Ο κ. Καλαντζάκης μίλησε για τα μεγάλα λάθη του νεκρού αδερφού του στο μοιραίο όπως αποδείχθηκε γάμο του με τη Βουλγάρα.

Φοιτητής έπαθε ηλεκτροπληξία και πέθανε ενώ μάζευε καρύδια

201

201Την ζωή του έχασε ένας 22χρονος φοιτητής στην Πάτρα ο οποίος πήγε να μαζέψει καρύδια με την οικογένεια του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο 22χρονος, ο οποίος κατάγεται από το Μάνεσι Καλαβρύτων και διέμενε με την οικογένειά του στην Πάτρα, βρήκε τραγικό θάνατο χθες το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια του πατέρα και του δίδυμου αδελφού του, όταν χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης, ενώ μάζευε καρύδια.

Ο νεαρός ο οποίος ήταν φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, χρησιμοποιούσε για ράβδισμα των δέντρων μία μεταλλική ράβδο και σε μία του κίνηση αυτή ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου διακομίστηκε, ο 22χρονος κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροψία στη σορό του άτυχου νέου και αύριο η κηδεία του.

Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση

201

201Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Φωκίδας γνωστοποιείται στους φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων η έκδοση της υπ’ αριθ. 940/81279/26-07-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2741/Β’/04-08-2017) περί καθορισμού της διαδικασίας των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και των προβλεπόμενων κυρώσεων σε εφαρμογή του άρθρου 17α του ν. 4056/2012 (Α΄52).

Η απόφαση αυτή του Υπ.Α.Α.Τ. καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α., η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται σε υφιστάμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με δυναμικότητα μεγαλύτερη από αυτή που καθορίζεται με τις αποφάσεις των οικείων Περιφερειαρχών για τη διατήρηση οικοσίτων ζώων, και είναι εγκατεστημένες, είτε εντός ορίων κατοικημένων περιοχών, είτε πλησίον αυτών και σε αποστάσεις μικρότερες από εκείνες που ορίζονται στους πίνακες 1 και 2 του Παραρτήματος του άρθρου 20 του ν. 4056/2012, όπως αυτές μπορούν να προσαρμοσθούν βάσει των διατάξεων των παραγράφων 3 και 7 του άρθρου 5 του ν. 4056/2012 για τη μείωση των ελαχίστων αποστάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προκειμένου να ενταχθούν στην ανωτέρω διαδικασία , εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις , υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτημα στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Η παραπάνω ΚΥΑ βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) στη θέση : Αγρότης – Επιχειρηματίας ► Εγκαταστάσεις ► Εγκαταστάσεις  Κτηνοτροφικές – Πτηνοτροφικές ► Νομοθεσία Κτηνοτροφικών και Πτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας, στο τηλέφωνο 2265350549.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει το βιογραφικό δράμα «Βικτώρια & Αμπντούλ». Η ταινία αφηγείται την αναπάντεχη φιλία που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στη βασίλισσα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας Βικτώρια (Τζούντι Ντεντς) κι έναν Ινδό, τον Αμπντούλ, (Αλί Φαζάλ), μέλος του υπηρετικού της προσωπικού, κατά τα τελευταία χρόνια της ζωή της. Οι δυο τους θα έρθουν κοντά και μέσα από τη δική του ματιά, η βασίλισσα θα δει τον κόσμο με άλλη οπτική και θα τον χρίσει έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό σύμβουλό της, γεγονός που θα εξοργίσει τον κύκλο της…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10 ΣΤΙΣ 21:0

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/10 ΣΤΙΣ 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/10 ΣΤΙΣ 21:00

Ο ΕΦΚΑ στέλνει αναδρομικές εισφορές σε 900.000 επαγγελματίες

201

201Φτάνει ο λογαριασμός από τις αναδρομικές εισφορές του 2016, που ξεκινούν από τα 535 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 3.200 ευρώ.

Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζεται να στείλει ραβασάκια σε 900.000 αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, με προθεσμία πληρωμής ως τις 30 Νοεμβρίου.

Τα ποσά πληρωμής αφορούν:

Σε εισφορές του 2016 για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Νομικών (περίπου 80.000 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές).
Σε εισφορές β’ εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ, δηλαδή μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς (περίπου 160.000 ασφαλισμένοι).
Σε εισφορές β’ εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (περίπου 650.000 ασφαλισμένοι).
Και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες υπήρξαν απανωτές παρατάσεις μέσα στο 2017 με τελική προθεσμία καταβολής την 30ή Νοεμβρίου.

Δείτε τα παραδείγματα ….

Αγρότης που ως το 2016 ασφαλιζόταν στην 1η κατηγορία του ΟΓΑ και πληρώνει τώρα την ελάχιστη εισφορά των 88 ευρώ το μήνα έχει να καταβάλει ως το τέλος Νοεμβρίου τα 535 ευρώ της εισφοράς β’ εξαμήνου του 2015 για την 1η κατηγορία και τα 88 ευρώ τρέχουσα εισφορά, δηλαδή το ποσό των 623 ευρώ.
Μηχανικός με έναρξη από 1ης/1/1993 και στην 3η κατηγορία θα καταβάλει 3.200 ευρώ αναδρομική εισφορά β’ εξαμήνου του 2016. Αν η τρέχουσα εισφορά του για το 2017 είναι στο κατώτατο ποσό (167 ευρώ το μήνα), τότε για τον Νοέμβριο θα πρέπει να πληρώσει 3.367 ευρώ.

Αμβρόσιος: Ραγκούση, αν είσαι άντρας να μου απαντήσεις

201

201Την έκρηξη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση για «ομοφυλόφιλους Μητροπολίτες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ραγκούσης έχει παραλάβει ήδη το εξώδικο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του ιστολόγιο: «O κηπουρός του ΓΑΠ Γιάννης Ραγκούσης… κάλεσε την Εκκλησία να μπεί μπροστά σ” αυτή τη νέα εποχή, που πρέπει να ξεκινήσει η Ελλάδα… Ποιά είναι η νέα εποχή του κηπουρού Ραγκούση; …Τα παιδιά αλλάζουν φύλο στα 15 για να κάνουν τα κορμιά τους χωράφια και να τα οργώνουν οι παιδεραστές».

Όπως γράφει ο κ. Αμβρόσιος: «Αγαπητέ «κηπουρέ του ΓΑΠ» , όπως σε αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι αλήθεια, ότι από το στόμα σου βγήκαν τα παρακάτω λόγια;
«…Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν….Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου»;

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει. Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ!

Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου».

Όπως λέει αν δεν λάβει απάντηση έως τις 13 Οκτωβρίου τότε: «Θα σε αποκαλέσω

Άθλιο και τρισάθλιο άνθρωπο!

Ευτελή και φθηνό συκοφάντη!

Φαντασιόπληκτο Ματάκια!

Δειλό ανθρωπάκι!».

Ο κ. Αμβρόσιος γράφει ακόμη: «Άνανδρε και δειλέ άνθρωπε, συκοφάντη, «κηπουρέ του ΓΑΠ» , είμαι βέβαιος, ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ιεράρχες στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Αντιθέτως βέβαια, στον πολιτικό χώρο, όπου και εσύ ανήκεις, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι! «Τοιούτοι», όπως κάποτε από σεμνότητα τους ονομάζαμε, ανάμεσά σας υπάρχουν και περισσεύουν».

Ληστής με περούκα κατάφερε να κλέψει…150 ευρώ

201

201Στο στόχαστρο ληστών μπήκε χθες το πρωί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ  της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί, λίγο πριν από τις 8:30, στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ένας άγνωστος άνδρας, φορώντας περούκα και χοντρά γυαλιά για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε μέσα στο κατάστημα κρατώντας πιστόλι.

Ο δράστης απείλησε την έντρομη ταμία ζητώντας της να του δώσει ότι χρήματα υπήρχαν, ενώ οι έξι υπάλληλοι και οι δύο πελάτες που ήταν μέσα εκείνη την ώρα, είχαν «παγώσει».

Τελικά ο επίδοξος ληστής απέσπασε μόλις 150 ευρώ σε χαρτονομίσματα και άλλα 110 ευρώ περίπου σε κέρματα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός και ελαφρώς απογοητευμένος από την πενιχρή λεία του. Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Έγιναν γονείς!

201

201Ένα υγιέστατο αγοράκι απέκτησαν σήμερα το πρωί, η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης. Η όμορφη δημοσιογράφος πήγε σήμερα το πρωί στο μαιευτήριο «Μητέρα» και λίγη ώρα πριν γέννησε το πρώτο της παιδί!

Μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας και η δημοσιογράφος ξεκουράζεται στο δωμάτιό της  Τόσο η ίδια όσο και ο γνωστός πολιτικός είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι κρατώντας στην αγκαλιά τους το νεογέννητο γιο τους. H δημοσιογράφος γέννησε με καισαρική τομή

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Καρπενήσι σε στενό οικογενειακό κύκλο. H δημοσιογράφος είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στο προφίλ της στο facebook με χιουμοριστικό τρόπο…

«Η Φωκίδα στο πέρασμα των δεκαετιών» μια εκδήλωση στην Αθήνα με κύριο ομιλητή τον Πέτρο Μαντούβαλο (11/10)

201

201Ο Εκδοτικός Οίκος «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» και Πολιτιστικοί Συλλόγοι της Φωκίδας, διοργανώνουν ανοιχτή ομιλία την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στη ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ( Πανεπιστημίου 49 ) με θέμα »Η Φωκίδα στο πέρασμα των δεκαετιών» με κεντρικό εισηγητή τον γνωστό δικηγόρο και ποινικολόγο, Πρόεδρο του «ΑΣΤΕΡΑ» ΙΤΕΑΣ κ. Πέτρο Μαντούβαλο.

Η εκδήλωση θα περιέχει αναδρομές σε όλα τα ιστορικά, πολιτισμικά και βυζαντινά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής του Νομού Φωκίδας ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλογος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.