Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines
201

201

201

201

201

201

Απόδραση από τη φυλακή ετοίμαζαν οι βαρυποινίτες πίσω από την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

201

201Τα «μεγάλα αφεντικά» της αλβανικής μαφίας φαίνεται πως ήθελαν να βγάλουν από τη φυλακή οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι οποίοι φέρονται να ετοίμαζαν τη μεγάλη απόδραση από τον Κορυδαλλό.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αρχές, όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso», μετά τα όσα βρήκαν στο σπίτι του 32χρονου εκτελεστή του δικηγόρου. Πυρομαχικά, εκρηκτικά φιτίλι, χειροβομβίδα, στολές αστυνομικών και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 32χρονου οδηγούν την αστυνομία στην εκτίμηση πως οι δύο δολοφόνοι σχεδίαζαν να πάρουν τα 5.000.000 ευρώ από την Energa για να χρηματοδοτήσουν την απόδραση των τριών «αφεντικών» τους από τη φυλακή.

Πιστεύουν μάλιστα πως ο εκτελεστής και οι συνεργοί του είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα για να ρίξουν με εκρηκτικά τον μαντρότοιχο των φυλακών, σενάριο στο οποίο συγκλίνει και το ότι είχαν προμηθευτεί δύο πλήρεις στολές ειδικού φρουρού, πιθανώς για να εμφανιστούν ως αστυνομικοί που περιπολούν την περίμετρο των φυλακών.

Με τα εκρηκτικά εκτιμάται πώς να σχεδίαζαν χτύπημα σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, με στόχο λεία εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές παρακολουθούσαν τα προφίλ των εκτελεστών αλλά και των βαρυποινιτών στο Facebook, στα οποία υπήρχαν πολλές αναρτήσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο, αναφορές στη «μεγάλη Αλβανία» αλλά και τον UCK

Στο εδώλιο ορθοπεδικός που ασελγούσε σε ανήλικες

201

201Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης στο Λασίθι κάθεται σήμερα ο τεχνίτης ορθοπεδικός, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου κοριτσιού.

Ειδικότερα κατηγορείται ότι από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2015 ασέλγησε που είχε συμπληρώσει τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη.

Υπενθυμίζεται πως η 12χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα του τεχνικού ορθοπεδικού, ο οποίος της έκλεισε τα μάτια, λέγοντάς της ότι θα της βάλει στο στόμα ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, κι αντί για αυτό, ασέλγησε σε βάρος του κοριτσιού

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλυφθεί, ο άνδρας είχε κατηγορηθεί το 2000 από φοιτήτρια, τότε 18 ετών, η οποία τον είχε μηνύσει για βιασμό. Πρωτόδικα η φοιτήτρια δικαιώθηκε και ο άνδρας φυλακίστηκε, όμως στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο άνδρας αθωώθηκε από τους ενόρκους (4-3).

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση με τη μήνυση του 12χρονου κοριτσιού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο ένα κορίτσι κατέθεσε μήνυση για ασέλγεια σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα.

Κατασχέθηκαν 600 κιλά αλιεύματα στο Ηράκλειο

201

201Αλιεύματα που δεν είχαν καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά ημερολόγια αλιείας εντόπισαν στελέχη του Γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου σε τρία αλιευτικά σκάφη στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για τα σκάφη «EROS B», «KLEOS» και «FLORI» σημαίας Ιταλίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια είκοσι πέντε κιλά μπακαλιάρος και εκατόν ογδόντα τρία κιλά θράψαλο βυθού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα λόγω τεμαχισμού και φιλεταρίσματος δόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Κάθε αγρότης θα έχει προσωπικό γεωπόνο

201

201Τη δυνατότητα λήψης επιδότησης θα έχουν οι Έλληνες γεωπόνοι, οι οποίοι θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο μέτρο των «συμβουλευτικών υπηρεσιών» (Μ02), προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αγρότες, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δεύτερων, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ένθετο «ΑΓΡΟbusiness», της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», που επικαλείται δικές του πηγές. Μάλιστα, τονίζει ότι σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσει το σύστημα των γεωργικών συμβούλων, το οποίο προηγείται της προκήρυξης και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το μέτρο «Μ02 -  Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση» είναι συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ και στόχος είναι να βοηθήσει τους απλούς γεωπόνους και τις μικρές εταιρίες αυτών ανά τη χώρα, που τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- φυτοζωούν και όχι να… δοθούν τα χρήματα σε μεγάλες εταιρίες του αγροτικού χώρου, όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα υπηρεσιακά στελέχη της Αχαρνών.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό θα δοθεί σε διαβούλευση το σύστημα ένταξης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταγράφουν οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, με το μέτρο «Μ02» προωθείται η χρήση και η σύσταση συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εκμετάλλευση, καθώς και στις υπηρεσίες επιμόρφωσης συμβούλων.

Οι στόχοι είναι:

Η βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Η εκπαίδευση – επιμόρφωση των συμβούλων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων συμβούλων και να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της γνώσης και της ικανότητάς τους να παρέχουν ορθές και αποτελεσματικές συμβουλές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

201

201Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το έκτακτο δελτίο αφορά το Σάββατο και θα επηρεαστούν:

Μέχρι αργά το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά (κυρίως η Φθιώτιδα).
Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη

Αναφορά – Αίτημα του κ. Στουπή προς τον Περιφερειάρχη για το μέτρο των Νέων Γεωργών

201

201Ως γνωστό , η Περιφέρειά μας είναι μία ανάμεσα στις πέντε όπου μετά την ύπαρξη διαθεσίμων υπολοίπων θα επαναπροκηρύξει το μέτρο των Νέων Γεωργών.

Προϋπόθεση για συμμετοχή των υποψηφίων είναι η υποβολή από μεριάς τους Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Ήδη από χθες 1/11 το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε για να υποδεχθεί σχετικά αιτήματα ανάμεσα στα άλλα και των υποψήφιων Νέων Γεωργών, και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι μόνο τις 26/11.

Όντας σε καθεστώς προδημοσίευσης του σχετικού μέτρου, αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή την επίσημη προκήρυξή του.

Κε Περιφερειάρχη,

Θεωρώ ως επείγουσα και άμεσα αναγκαία την κινητοποίηση των υπηρεσιών μας και της διαχειριστικής, στην κατεύθυνση της μέγιστης προβολής και πληροφόρησης σε όλα τα μήκη και πλάτη των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας και με όλα τα μέσα, για το εν λόγω ζήτημα , ώστε να μην μείνει ούτε ένας ενδιαφερόμενος ανενημέρωτος , και να μην χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ευρισκόμενος εκτός των τεθέντων ασφυκτικών χρονικών ορίων.

Ήδη άλλες Περιφέρειες έχουν κινητοποιηθεί σχετικά σε αυτή την κατεύθυνση.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

Επικεφαλής της Παράταξης

Συνάντηση Εργασίας & Δικτύωσης για τις Δομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «ΓΕΦΥΡΑ» και «ΚΥΕ» στην Π.Ε. Βοιωτίας

201

201Συναντήσεις με επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς, και διευρυμένη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, από τους εκπροσώπους των δομών της περιφέρειας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Θέμη Χειμάρα.

 

Τα στελέχη της «ΓΕΦΥΡΑΣ» και του «ΚΥΕ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ανοίγονται σήμερα στην κοινωνία της Βοιωτίας, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνεργασία και δικτύωση με τους τοπικούς φορείς επιχειρηματικότητας, και για να χαρτογραφήσουν και να καταγράψουν τις ανάγκες κοινωνικών Δομών και Φορέων που δεν μπορούν άλλες δομές να καλύψουν.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θέμης Χειμάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Ιωάννη Ταγκαλέγκα και τα στελέχη της ΓΕΦΥΡΑΣ και του ΚΥΕ, συναντήθηκε αρχικά με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο. Ακολούθησε συνάντηση στο Επιμελητήριο της Βοιωτίας με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαο Κουδούνη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιο Καλογρηά. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τεχνική συνάντηση εργασίας στην έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας στην οποία συμμετείχαν τα Κέντρα Κοινότητας και οι Κοινωνικές Δομές των δήμων του Νομού. Την σύσκεψη συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά.

 

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χειμάρας δήλωσε:

«Στο επίκεντρο της Περιφέρειας μας τοποθετούμε τον άνθρωπο. Ο πολίτης θα βρει στήριξη μέσα από τη δομή “Γέφυρα” και η επιχείρηση από τη δομή “KYE”. Η Στερεά Ελλάδα γίνεται πιο στέρεα από ποτέ γιατί κύριο μέλημα της είναι οι άνθρωποι.

Είναι η πρώτη μέρα που η ΓΕΦΥΡΑ και το ΚΥΕ βγαίνει εκτός των κεντρικών της. Τα στελέχη τους άρχισαν σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος μας δέχθηκε, και με τον οποίο συνεργαστήκαμε πάνω στην χαρτογράφηση και την πραγματική απεικόνιση των αναγκών  που καλύπτει ο ίδιος και η Μητρόπολη. Δηλώνω την ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό μου προς το πρόσωπό του και το έργο του.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά για το συντονισμό της τεχνικής συνάντησης με τους κοινωνικούς φορείς και δομές, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Βοιωτίας, τον Πρόεδρο του ΣΒΣΕ και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για την πάντα άψογη συνεργασία μας.»