Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πουλήθηκε για 48 εκατ. ευρώ το ΙΑΣΩ General

201

201Στη σύναψη σύμβασης για την πώληση του 97,2% των μετοχών της στη θυγατρική της εταιρεία ΙΑΣΩ General, προχώρησε η ΙΑΣΩ Α.Ε..

Οι μετοχές πωλήθηκαν στην εταιρεία HELLENIC HEALTHCARE SARL, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα στο Λουξεμβούργο.

Η αποτίμηση της επιχείρησης (enterprise value) ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεων η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στην ΙΑΣΩ αντιστοιχεί το ποσό των 19.446.000 ευρώ.

Η μεταβίβαση τελεί υπό την αίρεση πλήρωσης συνήθων όρων και προϋποθέσεων, σύμφωνα με τη σύμβαση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για τον όμιλο Ιασώ, η πώληση ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητα και θα μειώσει τον δανεισμό του, προσφέροντας την ευχέρεια να προχωρήσουν επενδύσεις στο core business της μαιευτικής κλινικής, που διαθέτει και τα υψηλότερα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.

Βυτιοφόρο παρέσυρε και σκότωσε 80χρονη

201

201Την ζωή της έχασε μια ηλικιωμένη λίγο μετά τις 9:00 σήμερα το πρωί, όταν παρασύρθηκε από βυτιοφόρο σε κεντρικό δρόμο της Άρτας.

το βυτιοφόρο που οδηγούσε ένας 46χρονος παρέσυρε μια 80χρονη που κινούνταν πεζή με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το τμήμα της τροχαίας Άρτας.

Ο Ψινάκης διαμαρτύρεται για το Μουσείο των Δελφών

201

201Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έχει πάει στους Δελφούς για να συμπαρασταθεί στο δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που έγινε πριν λίγες μέρες ότι το Μουσείο των Δελφών θα κλείνει κάθε Τρίτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ήρθα να συμπαρασταθώ στον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο στο πρόβλημα που του δημιούργησαν με το εμβληματικό Μουσείο των Δελφών…!!! Ελλάς το μεγαλείο σου…!!!» έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Καταργούνται οι σταθμοί διοδίων

201

201Την κατάργηση των σταθμών διοδίων σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών. Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς και περιγράφοντας το πώς θα λειτουργήσει, είπε ότι, «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε».

Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Όπως είπε, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παράδρομους των Εθνικών Οδών. Σημειώνεται ότι πλέον απαγορεύεται να μπαίνουν σε παράδρομους τα φορτηγά.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην απαγόρευση των φορτηγών στις εθνικές οδούς, σημειώνοντας πως «η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται εκτάκτως όταν έχουμε μεγάλες εξόδους. Τα Σαββατοκύριακα πρέπει να συνεννοηθούμε με την Τροχαία, για να κυκλοφορούν συγκεκριμένα μεγάλα οχήματα».

«Το ότι σκοτώνονται οι πολίτες μας στους παράδρομους είναι γεγονός. Δεν με νοιάζει καθόλου αυτό που λένε οι μεταφορικές εταιρείες», είπε απαντώντας στις αιτιάσεις των μεταφορικών εταιρειών ότι αν τα φορτηγά μπαίνουν αναγκαστικά στις Εθνικές Οδούς θα ανέβει το κόστος μεταφοράς και συνεπώς και διάθεσης των προϊόντων.

«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσδιορίζοντας χρονικά την αλλαγή αυτήν, σημείωσε πως «μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία».

Το σύστημα, εξήγησε, θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».

«Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού», ανέφερε.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

201

201

 

 

 

201

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ Κ ΣΠΑΝΟ Φ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

201

201Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Εύβοιας και εκ του γεγονότος του  δύσκολου γεωφυσικού της ανάγλυφου, του εκτεταμένου οδικού της δικτύου και της κακής κατάστασης που αυτό βρίσκεται, δημιουργήθηκαν σε προηγούμενο χρόνο από τους τότε διοικούντες την δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση τα δύο Τμήματα  Συγκοινωνιών Αλιβερίου και Ιστιαίας , σχετικά επανδρωμένα, που διεκπεραίωναν βασικά το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Συγκοινωνιών αποκεντρωμένα. Σημειωτέον ότι το τμήμα του Αλιβερίου εξυπηρετεί  ουσιαστικά γεωγραφικά την μισή Εύβοια και βεβαίως την Νήσο Σκύρο.

Εσωτερικές εξελίξεις όσον αφορά το προσωπικό ,ιδιαίτερα στο τμήμα του Αλιβερίου, όπως αναφέρουν διαμαρτυρόμενοι οι Δήμοι της Περιοχής, πολλοί φορείς και ακόμα περισσότεροι κάτοικοι, έχουν επιφέρει σοβαρές αρρυθμίες στη λειτουργία του, με κρισιμότερη την  απουσία υπεύθυνου προς υπογραφή υπαλλήλου παρευρισκόμενου ουσιαστικά μόνο μια φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που για υπόθεσή τους –πέρα από το καθεστώς χρονικής αργοπορίας μέχρι τελικής διεκπεραίωσης – αναγκάζονται να επισκέπτονται το Αλιβέρι για την εξυπηρέτησή τους μέχρι δύο,  τρείς και τέσσερεις φορές .

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο αποτελεί κρίσιμο στην λειτουργία της  Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και αφορά την μεγάλη πλειοψηφία  των πολιτών μας , τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

  1. 1.       Δεν δύναται να λυθεί το πρόβλημα της αναπλήρωσης Προϊσταμένου σε σταθερή εβδομαδιαία βάση; Δεν  μπορεί να υπάρξει απόσπαση τεχνικού προσωπικού ώστε το τμήμα  αυτόνομα να μπορεί να εκπληρώσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που έχει ;
  2. 2.       Αν όχι θα θέλαμε την χορήγηση συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων επί θητείας της σημερινής σας Διοίκησης : Ποια είναι η σχέση εξυπηρετούμενων πολιτών ετήσια  ανά δομή ( Δ/νση Χαλκίδα-Αλιβέρι-Ιστιαία) ξεχωριστά με το υπάρχον συνολικό, το τεχνικό και το Διοικητικό προσωπικό; Ποια τα οργανογράμματα των δομών και πως είναι σήμερα η κάλυψή τους; Με ποια κριτήρια έχει γίνει μεταφορά μερικών αρμοδιοτήτων από τα τμήματα στη Δ/νση;
  3. 3.       Αν παρόλα αυτά εμφανίζεται κατά την εκτίμησή σας ανυπέρβλητη αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος και η κατάσταση μένει ως έχει, γιατί δεν προβλέπεται δυνατότητα αναπλήρωσης υπογραφής;

ΛΑΜΙΑ 05/11/2017                                                                      Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευβοίας:

                                NIKOΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,  ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,  ΤΣΟΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

Κωσταλέξι, 39 χρόνια από την ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο

201

201Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την φριχτή αποκάλυψη ενός δράματος που συγκλόνισε το 1978 την Ελλάδα.

Στις 7 Νοεμβρίου του 1978, ήρθε στο φως μια πρωτοφανής υπόθεση στο χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας, που σόκαρε.

Η 47χρονη Ελένη Καρυώτη, που από εκείνη την στιγμή έμεινε στην ιστορία ως «Ελένη του Κωσταλέξι», είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ύστερα από 29 χρόνια, καθώς οι γονείς της την κρατούσαν κλεισμένη στο υπόγειο. Οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρισαν μια κοπέλα γυμνή, σκεπασμένη μόνο με μια κουβέρτα, βρώμικη, που συμπεριφερόταν σαν αγρίμι στην θέα των ανθρώπων. Δεν μιλούσε, μόνο κραύγαζε, λόγια ακαταλαβίστικα για τους υπολοίπους πράγματα.

Πολλά ειπώθηκαν για την περίπτωση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Είκοσι εννιά λοιπόν χρόνια πριν, την τραγική εποχή του Εμφυλίου Πολέμου, η έφηβη Ελένη φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, να συνάπτει σχέση με τον δάσκαλο του χωριού. Η «ατίμωση», όπως έλεγαν τότε, είχε ωστόσο και πολιτική χροιά, καθώς ο δάσκαλος είχε προσχωρήσει στις τάξεις των κομμουνιστών ανταρτών, την ίδια στιγμή που η φαμίλια της Ελένης ήταν σκληροπυρηνικοί εθνικόφρονες.

Το μόνο που μπορούσε να γίνει, ήταν να μην εμφανίζεται πλέον δημόσια η Ελένη, κάτι που οι γονείς έκαναν χωρίς να το ξανασκεφτούν, φυλακίζοντάς την στο υπόγειο. Όλο το χωριό χάρισε στην οικογένεια τη σιωπή του, κάνοντας το περιστατικό αρχικά ένα καθημερινό μυστικό που χάθηκε στην λήθη των χρόνων που περνούσαν.

Ένα άλλο πάλι σενάριο που ήρθε στο φως χρόνια αργότερα, λέει πως η Ελένη ήταν ψυχικά ασθενής και πως η ιστορία με τον αντάρτη ήταν δημιούργημα του Τύπου. Οι γιατροί συνέστησαν να την κλείσουν σε ψυχιατρείο, όμως τα ιδρύματα τότε ήταν χειρότερα και από φυλακή. Έτσι ο πατέρας της την έκλεισε στο σπίτι, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι άθλιες και για εκείνη αλλά και για την οικογένεια. Η πραγματική αλήθεια βέβαια δεν έχει γίνει γνωστή με βεβαιότητα.

Η τραγική ιστορία της Ελένης δεν τελειώνει ωστόσο εδώ: οι Αρχές τη διαμετακομίζουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και λίγο αργότερα μεταφέρεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς τα σημάδια του εγκλεισμού στον ψυχισμό της είναι έκδηλα. Χρόνια ωστόσο αργότερα, το 1998, η Ελένη Καρυώτη εξαφανίζεται «μαγικά» και έκτοτε η τύχη της αγνοείται.

Σύνταξη στα 55 έτη με διαδοχική ασφάλιση

201

201Ανοίγει ο δρόμος για σύνταξη στα 55 και στα 60 με διαδοχική ασφάλιση. Η νέα εγκύκλιος (37/2017 του ΕΦΚΑ) ακυρώνει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στο παρελθόν και όσοι είχαν εγκλωβιστεί για σύνταξη στα 62 ή και στα 67 γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και αποκτούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν έως και 12 χρόνια νωρίτερα.

Κερδισμένοι είναι οι παλαιοί έως το 1992 ασφαλισμένοι με ένσημα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ και στη συνέχεια στο Δημόσιο.

Κρυφή ευκαιρία για έξοδο με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας έχουν και όσοι ασφαλίστηκαν στον ΟΓΑ προερχόμενοι από ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ.

Η εγκύκλιος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ανοίγει την πόρτα για σύνταξη από τον ΟΓΑ με διαδοχική ασφάλιση στο 62ο έτος αντί του 67ου έτους, χωρίς να απαιτείται η προϋπόθεση των 40 ετών συνολικής ασφάλισης σε ΟΓΑ και άλλους φορείς.

Δεν επέρχεται καμία μεταβολή όμως στα όρια και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των διαδοχικά ασφαλισμένων στα Ταμεία των επιστημόνων που εντάχθηκαν στο ΕΤΑΑ, δηλαδή των Ταμείων Μηχανικών (ΤΣΕΜΔΕ), Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και των Νομικών (ΤΑΝ). Για την κατηγορία αυτή δεν επέρχεται αλλαγή στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση.

Σκύλος επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο λαιμό και στο αυτί

201

201Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση σκύλου. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Δοκιμίου Αγρινίου.

Ο αστυνομικός, κάτοικος της περιοχής που υπηρετεί στη Βόνιτσα, δέχτηκε την επίθεση, ενώ περπατούσε και φέρει βαθιά τραύματα στο λαιμό και το αυτί.

Οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος ερευνώνται από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης σκύλου.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και εν συνεχεία κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας γιατί θα απαιτηθεί πλαστική αποκατάσταση στο τραύμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τους Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου ενεργείται προανάκριση σε βάρος αγνώστων δραστών καθότι χθες το μεσημέρι στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας, αδέσποτο ζώο συντροφιάς (σκύλος), προκάλεσε σωματική βλάβη σε 50χρονο ημεδαπό δαγκώνοντάς τον στο δεξί αυτί και στο λαιμό. Ο Τραυματίας μετέβη αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου και νοσηλεύεται.