Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

«αρχές Δεκέμβρη να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις, έτσι ώστε η λειτουργία του Μουσείου Δελφών όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου να είναι πλήρης.»

201

201Ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα καλυφθούν όλα τα κενά και μέχρι τότε το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργούν κανονικά εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής κ Κωστοπαναγιώτου
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνάντηση του βουλευτή του νομού Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου με την Υπουργό Πολιτισμού κ.Κονιόρδου και την Γενική Γραμματέα του Υπ.Πολιτισμού κ.Βλαζάκη αποφασίστηκε στις προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού που θα γίνουν αρχές Δεκέμβρη να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις, έτσι ώστε η λειτουργία του Μουσείου Δελφών όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου να είναι πλήρης.
Για τις τρεις Τρίτες του Νοεμβρίου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος θα λειτουργήσουν κανονικά!

«Οπλοφόροι κουκουλοφόροι έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι μικρού παιδιού»

201

201«Στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων έχουμε φαινόμενα εγκληματικότητας και ανομίας» ανέφερε ο Γιώργος Αποστολόπουλος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Το Σαββατοκύριακο είχαμε πάλι το περίφημο πάρτι. Έχουμε όλο το μπουκέτο των παράνομων πράξεων» είπε.

Επεσήμανε ότι είναι συχνά τα περιστατικά με βανδαλισμούς, κλοπές και ληστείες. «Οπλοφόροι κουκουλοφόροι έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι μικρού παιδιού σε μαγαζί της περιοχής πριν μικρό χρονικό διάστημα» σημείωσε.

«Είναι μία κατάσταση τριτοκοσμική» επεσήμανε και είπε: «Βεβαίως είναι κέντρο ανομίας τα Εξάρχεια».

Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να έκανε ο επιχειρηματίας που επιτέθηκε σε εφοριακό

201

201Σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Πάτμου ο επιχειρηματίας από την Πάτμο που επιτέθηκε σε εφοριακούς το καλοκαίρι.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, από τραυματισμό με μαχαίρι στο λαιμό, τις μεσημεριανές ώρες στο υπόγειο του βενζινάδικου που διατηρούσε.

Στον τόπο του συμβάντος μετά την ενημέρωση της αστυνομίας από υπάλληλο του πρατηρίου γύρω στις 12, πήγε το ασθενοφόρο και οι γιατροί του κέντρου υγείας Πάτμου απ όπου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έκοψε αρτηρία την οποίαν έκλεισαν και σταμάτησαν την αιμορραγία.

Διέφυγε προς το παρόν τον κίνδυνο αλλά λόγω της σοβαρότητος της κατάστασης του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λέρου.

πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας του συμπατριώτη μας, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά και διάφορα προβλήματα.

Για το αυτοκτονικό επεισόδειο θα σχηματιστεί δικογραφία από το Α.Τ.Πάτμου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει την ιστορική δραματική ταινία «Η Μεγάλη Υπόσχεση | The Promise». Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού, Άνα, στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν…

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/11 ΣΤΙΣ 21:00

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11 ΣΤΙΣ 21:00

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 21:00

201

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-18 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

201

201Όσα γίνονται σήμερα στο χώρο του πολιτισμού σήμερα, αποτελούν συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται στο χώρο της υγείας και της παιδείας στον τόπο μας και σ’ όλη της Ελλάδα. Υποστελέχωση των υπηρεσιών, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί κι ας έχει ένα σωρό έσοδα από  εισιτήρια το Μουσείο Δελφών. Όλα στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού. Πλεονάσματα που καταλήγουν σε νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, σε νέες συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 2,4 δις, με τις στρατιωτικές δαπάνες να παραμένουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ για την κάλυψη των νατοϊκών αναγκών. Όλη η διαδικασία, οι αποφάσεις της κυβέρνησης, υλοποιούν πιστά τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου στον τομέα του πολιτισμού. Ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ.
Κατά την εκτίμησή μας, αυτό που γίνεται σήμερα στους Δελφούς δεν αποτελεί τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό. Από τα εκατοντάδες μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα θα οδηγηθούν στην απαξίωση, στην υπολειτουργία, στο κλείσιμο ή στη συγχώνευση, όπως γίνεται με τα νοσοκομεία και τα σχολειά της πατρίδας μας. Τα πιο δημοφιλή και μεγάλης πολιτιστικής αξίας απ’ αυτά, όπως εδώ, μέσα από τη διαδικασία της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης, θα εκχωρηθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι οποίοι θα κοιτάξουν να αποσπάσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του έλληνα και ξένου τουρίστα να θαυμάσει από κοντά αυτά τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μια διαδικασία που δρομολογείται να παρουσιαστεί ως μονόδρομος για τη συνέχιση της λειτουργία τους. Μια διαδικασία που θα καταστήσει την επίσκεψη σε αυτά απαγορευτική για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Ακόμα και για τους ίδιους τους εργαζόμενούς στα μουσεία, που θα αμείβονται με μισθούς πείνας, θα έχουν σχέσεις εργασίας λάστιχο και εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
Απάντηση σε όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω να δρομολογούνται, αποτελεί κατά την άποψή μας, ο οργανωμένος αγώνας και η πάλη των εργαζομένων του Μουσείου Δελφών, του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε συμμαχία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που παλεύουν ενάντια σε αυτή την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου. Ενάντια σε μια πολιτική και μια κοινωνία όπου τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται και η οποία παράγει μια χούφτα παράσιτα εκμεταλλευτές από τη μια, φτώχεια, εξαθλίωση και πόλεμο από την άλλη. Αγώνας και πάλη για μια κοινωνία άλλη, στην οποία ο πολιτισμός δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά δωρεάν κοινωνικό αγαθό για όλους. Μια κοινωνία στην οποία η πρόσβαση στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικός χώρους θα είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους μας. Μια κοινωνία στην οποία το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών θα είναι επαρκώς στελεχωμένο με εργαζομένους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη χρηματοδότηση, υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες που αρμόζουν σε εμάς και τις ανάγκες μας τον 21ο αιώνα. Όλα αυτά μπόρεσαν και έγιναν πραγματικότητα τον 20ο αιώνα στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό.
Είναι κατάντια σήμερα να συζητάμε αν θα μείνει το μουσείο 1 μέρα τη βδομάδα κλειστό γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και τα κονδύλια για λειτουργικά έξοδα, και να παρακαλάμε την Υπουργό Πολιτισμού να κάνει κάτι. Είναι κατάντια και υποκρισία μαζί για τα στελέχη της τοπικής διοίκησης και τα κόμματά τους, να εμφανίζονται σήμερα διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε πτυχές της πολιτικής και του κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπου, τον καπιταλισμό δηλαδή, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις στο Μουσείο των Δελφών, αλλά και με βάση την προηγούμενη εμπειρία του καθενός από μας, καλούμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Δήμου Δελφών να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη, τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και τους δορυφόρους τους σε κεντρική και τοπική διοίκηση. Τους καλούμε να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων. Για πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, που να καλύπτουν πλήρως τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.
06/11/2017

Υπόθεση αποπλάνησης από εκπαιδευτικό στην Κρήτη εξετάζουν οι αρχές

201

201Με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικές αρχές, στο Λασίθι, εξετάζουν την υπόθεση ενός εκπαιδευτικού στον οποίο φέρεται να αποδίδεται η κατηγορία περί αποπλάνησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προσαγωγή άνδρα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας του Αγίου Νικολάου, χωρίς ωστόσο οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε κάποια σύλληψη, με την υπόθεση να βρίσκεται στο στάδιο προανάκρισης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που οι αρχές εξετάζουν πολύ προσεχτικά εξετάζοντας και τη βασιμότητα των πληροφοριών.

Οι σφαίρες διαπέρασαν τις κολώνες στη Χαριλάου Τρικούπη

201

201Ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, η δεύτερη τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Στόχος ήταν οι δύο «παρατηρητές» – σκοποί της διμοιρίας, που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου. Όπως κατέθεσαν στους συναδέλφους τους, αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον δράστη και πρόλαβαν να καλυφθούν, με συνέπεια να αποφευχθεί ενδεχόμενος σοβαρός ή και θανάσιμος τραυματισμός τους.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι” αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

«Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω άνθρωπο, είναι ανθρωποειδές»

201

201Ο δικηγόρος του ενός από τα θύματα βιασμού του καθ’ομολογία εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Γιάννης Μπάκας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και την αποφυλάκιση του 32χρονου.

Ο Γιάννης Μπάκας υπερασπίστηκε μία από τις δύο κοπέλες, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Ένας από τους βιαστές της ήταν ο 32χρονος.

«Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω άνθρωπο, είναι ανθρωποειδές», είπε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στον δράστη.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της κοπέλας, είπε ότι, «αν και συγκλονίστηκε, είναι καλά». Πρόσθεσε ωστόσο ότι, «αναγκάστηκε να ξαναζήσει αυτά που είχε ζήσει».

Ο Γιάννης Μπάκας επιβεβαίωσε ότι, ο 32χρονος είχε κάνει «χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο ίδιος σχολιάζοντας τον νόμο Παρασκευόπουλου, είπε ότι, «δεν υπάρχουν έκτακτοι νόμοι», συμπληρώνοντας ότι, «έκτακτες είναι μόνο οι δικαστικές πράξεις».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη από την ελληνική νομοθεσία να χαρίζονται ποινές», κατέληξε.

Ο δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ξεκίνησε την παράνομη δράση του το 2007, όταν μαζί με συνεργούς του είχε προσεγγίσει παρκαρισμένο τζιπ στη Γλυφάδα, όπου βρίσκονταν ένα ζευγάρι, τους πήρε τα χρήματα, κατέβασε το αγόρι και πήρε το αυτοκίνητο κι έφυγε λίγο πιο πέρα.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: «θα σου δείξω πώς είναι». Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα. Σήκωσε το χέρι του, είπε: «σκάσε μωρή π…». Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Μου έλεγε: «κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν», ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα χρόνο αργότερα το θύμα του βιασμού από τον 32χρονο κι έναν ακόμα συνεργό του.

Λίγους μήνες αργότερα, προσέγγισαν με τον ίδιο τρόπο ένα άλλο σταθμευμένο όχημα στο Άλσος Βεΐκου, όπου επίσης βρισκόταν σε ένα ζευγάρι. Σε αυτή την περίπτωση έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, κατέβασαν με τη βία τον άνδρα και πήραν το όχημα μαζί με την κοπέλα και μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας.

Και σε αυτή την περίπτωση το 19χρονο, τότε θύμα, βιάστηκε από τον καθ’ομολογία δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, απειλώντας την ότι θα της αφαιρέσει τη ζωή.

Έδειραν γνωστή ακτιβίστρια στην πλατεία Εξαρχείων

201

201Επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής η ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, Μαρία Κατσικαδάκου.

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνει η Μαρία Κατσικαδάκου στο Facebook, η ίδια διασκέδαζε στα Εξάρχεια. Βγαίνοντας από το μαγαζί αποχαιρέτησε τους φίλους της και στη συνέχεια συνέβη το περιστατικό.

«Παίρνει το μάτι μου απέναντι στην πλατεία ότι πάει για «σύρραξη» αλλά απλά το ανέφερα και μετά φιληθήκαμε για καληνύχτα. Στις τρεις δρασκελιές που κάνω με την Εριέττα προς το αμάξι, γίνεται ένα ντου, η Εριέττα προλαβαίνει μπαίνει στο αμάξι, εγώ άρχισα να τρέχω και πέσαμε από πίσω μου 5,6 άτομα πάνω μου και με γρονθοκόπησαν άσχημα στο κεφάλι στο πρόσωπο κλπ. Εγώ φώναζα γιατί ρε παιδιά μη βαράτε γιατιιιιιι και με πήραν χαμπάρι ότι έκαναν λάθος όταν είδαν ότι είμαι κοπέλα. «Δεν είναι αυτός», φώναξε ο ένας και με αφήσανε με τα αίματα να στάζουν παντού να βάζω τα χεριά μου να τα σταματήσω το κεφάλι μου και αυτοί έτρεξαν να πιάσουν δεν ξέρω ποιον! Μέτα τα νοσοκομεία που ας μη μιλήσω καλύτερα, στις 6.30 το πρωί γύρισα σπίτι. Προς το παρόν χωρίς αξονική για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αφού είχε χαλάσει ο αξονικός, οι γιατροί είδαν ότι μάλλον την γλύτωσα και να προσέχω το πρώτο 24ωρο μην έχω εμετούς, υπνηλία κλπ».

Η γνωστή ακτιβίστρια έγραψε ακόμη: «Δεν έχω λόγια, είμαι ακόμα σε σοκ ψυχολογικά, αν και έχω δεχτεί βια στην ζωή μου από μικρή, τέτοιο πράγμα απότομα και με λύσσα να με βαράνε, μέχρι το τραπέζι σήκωσαν και το χτύπησαν πάνω μου… δεν θέλω να γράψω άλλα..ακόμα δεν το πιστεύω. Εύχομαι μόνο όντως να την γλύτωσα, θα μπορούσαν να με είχαν αφήσει στο τόπο ή φυτό για το τίποτα. Τόσα χρόνια Εξάρχεια από το 1984 και τώρα στα «γεράματα» να φάω τόσα μπουκέτα από ανεγκέφαλα λυσσασμένα αγοράκια…. έχω απίστευτο θυμό!».

Όπως έγραψε: «Περιμένω αποτελέσματα αν μου έχουν σπάσει το ζυγωματικό στο πρόσωπο αριστερά και κάτι άλλες εξετάσεις. Η εμπειρία όλη και όσο αφορά τα «νοσοκομεία» αλλά κυρίως το γρονθοκόπημα με έχει φρικάρει. Έχω να γράψω πολλά όμως να συνέλθω λίγο. Ήμουν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή και βασικά φαινόμουν σαν αγόρι, αυτό με έχει θυμώσει τρομερά και μόνο η σκέψη. Θα μπορούσαν ηλικιακά να ήταν παιδιά μου άλλα εγώ δεν φαινόμουν σαν την μαμά τους ή σαν γυναίκα για να γλιτώσω αυτή τη βια τους. (γιατί αν ήμουνα σαν την μαμά τους ή σαν γυναίκα θα είχα την άλλη βια τους)».

Βρέθηκε στην Αίγυπτο γυμναστήριο των ελληνιστικών χρόνων

201

201H αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή Ουάτφα της Αιγύπτου (κάπου 100 χιλιόμετρα από το Κάιρο), εκεί όπου κάποτε υπήρχε το αρχαίο χωριό με το όνομα Φιλοτέρης, που ίδρυσε ο Πτολεμαίος ο Β” το 300 π.Χ., από την αδελφή του Φιλοτέρα, έφερε στο φως ένα γυμναστήριο των ελληνιστικών χρόνων.

Πρόκειται για ένα γυμναστήριο όπου οι νέοι της Αιγύπτου στην περιοχή κοντά στην όαση της σημερινής πόλης Φαγιούμ, εκπαιδεύονταν στον αθλητισμό, την ελληνική λογοτεχνία και τη φιλοσοφία, και το οποίο έφεραν στο φως οι Γερμανοί και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Κορνέλια Ρόμερ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδ0νικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής ομάδας των ανασκαφών Άιμαν Ασμάουι, το στάδιο-γυμναστήριο περιελάμβανε στο κεντρικό του κτίριο ένα χώρο υποδοχής, που κάποτε ήταν περικοσμημένος με αγάλματα, ένα μεγάλο χώρο συνεδριάσεων και συναντήσεων και έναν αύλειο χώρο.

Υπήρχε επίσης και ο χώρος για την κούρσα των αθλητών, ένας διάδρομος μήκους 200 μέτρων, ενώ ο χώρος περιβάλλονταν από κήπους, χώρος ιδανικός για την εκμάθηση των νέων, όπως γράφει στο σχετικό της ρεπορτάζ η αγγλόφωνη έκδοση της «Αλ Αχράμ».

Το γυμναστήριο είχε κατασκευαστεί από εύπορους κατοίκους της περιοχής, που ήθελαν να δώσουν στους νέους της ανώτερης τάξης της εποχής μία καθαρά ελληνική εκπαίδευση, μέσω της οποίας να αθλούνται, να γράφουν και να διαβάζουν ελληνικά και να διδάσκονται τις μεγάλες φιλοσοφικές ελληνικές ιδέες.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα επισημαίνει ότι τέτοιοι χώροι εκπαίδευσης των νέων υπήρχαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του ελληνιστικού κόσμου, αναφέροντας ενδεικτικά την Αθήνα και τη Μίλητο στη Μικρά Ασία.

Και μέσω αυτής της μεγάλης ανακάλυψης, η επικεφαλής αρχαιολόγος κ. Ρόμερ αναδεικνύει το γεγονός της μεγάλης επίδρασης του ελληνικού πολιτισμού στην Αίγυπτο. Η επίδραση δεν αφορά μόνο στην Αλεξάνδρεια, όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά και στην περιφέρεια-επαρχία της χώρας, κατά την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος μετέτρεψε την Αίγυπτο σε ένα κομμάτι του ελληνιστικού κόσμου, δημιουργώντας ελληνικές πόλεις με ναούς, δημόσια λουτρά και άλλα κτίρια, όπου συμβίωναν οι ντόπιοι με τους Έλληνες που κατά χιλιάδες ταξίδεψαν τότε στην Αίγυπτο, προσδοκώντας να ζήσουν σε ένα κόσμο με ευημερία και ειρήνη.