Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΦΩΝ

201

201Το τελευταίο διάστημα, και ενώ μέσα από υπερπροσπάθειες της κυβέρνησης για πρώτη φορά ανοίγεται ένας δρόμος αισιοδοξίας μετά από 8 χρόνια σκληρών και άδικων οικονομικών μέτρων, οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έφεραν την χώρα και το λαό στο έσχατο σημείο προσπαθούν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την πορεία ανόρθωσης.
Την ίδια ώρα που το φαύλο καθεστώς των οφ σορ (πχ Μητσοτάκης –Μαρέβα), οι μίζες της ζήμενς, των ολυμπιακών αγώνων, του ποδοσφαίρου, των εξοπλισμών  επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οδεύουν προς τη δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι καλοθελητές πολιτικοί και οι ακόλουθοί τους στηριζόμενοι σε έναν διοικητικό μηχανισμό, δικής τους κοπής και εν πολλοίς επιρροής, εκμεταλλευόμενοι την ελάχιστη αντοχή των πολιτών, παίζουν με τις αγωνίες τους  σχετικά με γεγονότα που παλεύονται και διεκδικούνται με  κάθε δυνατό τρόπο από τον βουλευτή του νομού Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…
Φέτος για πρώτη φορά βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές σε τέτοια πληρότητα κάλυψαν ΟΛΑ τα σχολεία της περιοχής. Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την δογματική εφαρμογή από την διοίκηση, του νόμου (της προηγούμενης κυβέρνησης) σχετικού με τα ολιγομελή τμήματα σε 3 λύκεια.
Άραγε όσοι κραύγαζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία της Φωκίδας» δεν γνώριζαν ότι στο Λιδορίκι, στην Ερατεινή, στη Γραβιά, στο Ευπάλιο, στη Δεσφίνα, στο Γαλαξίδι εγκρίθηκαν στο Λύκειο ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού με 5, 4, 3 ακόμη και με 2 μαθητές;
Από την πρώτη στιγμή τόσο ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου όσο και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  αναλάβαμε το έργο επανάταξης της απόφασης με κάθε τρόπο και μέσο πίεσης. Χωρίς φωνές και φανφάρες, με μεθοδικότητα και ενώ κάποιοι καλοθελητές διαμαρτύρονταν ότι παιδεία, υγεία, ασφάλεια (συνθήματα αντιγραμμένα από το Μητσοτακικό οπλοστάσιο) καταρρέουν!!!
Οι προσπάθειες μας αυτές φυσικά θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης του νομού μας για να μην υπάρχουν πια δυσάρεστες εκπλήξεις και να θωρακιστεί με κάθε τρόπο η παιδεία στο νομό.
Ας το καταλάβουν όλοι.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος που οι πολιτικές των πρώην «κατάφεραν» σε 10 χρόνια να μειωθεί ο πληθυσμός του νομού κατά 10.000 άτομα και οι ηλικίες των άνω των 65 να είναι κυρίαρχες. Ούτε ανατάσσεται εν μέσω μνημονίων η κατάσταση σε 2 χρόνια.
Δεν επαναπαυόμαστε. Προβληματιζόμαστε, ανησυχούμε, προσπαθούμε να συνταιριάξουμε το εφικτό, το ρεαλιστικό με το όραμα μιας κοινωνικής αλλαγής που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη.
ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Θέμα πιασάρικο για εκμετάλλευση από όλους εκείνους που τόσα χρόνια δεν βρήκαν  μια κουβέντα να πουν για την δόλια καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από συμφέροντα με τα οποία είναι κολλητοί.
Το περιτύλιξαν κατάλληλα με τα αποτυχημένα ψηφοδέλτια της ΝΔ και νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος να σταθούν να φωνάξουν Από τους Δελφούς στη Βουλή!!!.
Φυσικά και δεν μπορεί το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος να είναι κλειστά ούτε για μία μέρα! Όμως το σχετικό για την πρόσληψη των εκτάκτων φυλάκων έγγραφο έχει υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό (Γεροβασίλη) ενώ για τις ελάχιστες Τρίτες μέχρι την πρόσληψη τους έχει δοθεί προσωρινή λύση μετά από επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή και ομάδας εργασίας που ασχολείται με παρόμοια ζητήματα.
Ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας αποδεικνύουμε ότι όταν από δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, δημιουργούνται προβλήματα στο νομό μας μπορούμε να κινηθούμε άμεσα και σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να δοθεί είτε μερική λύση (όπως στην περίπτωση των σχολείων) είτε προσωρινή λύση (όπως στην περίπτωση του Μουσείου–Αρχαιολογικού χώρου Δελφών).
Κλείνουμε με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας.  Και με τον ελληνικό λαό, που τα έργα των προηγούμενων τον έχουν κάνει δικαιολογημένα δύσπιστο για τα λόγια όλων.  Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Έχουμε ακόμα  μάχες να δώσουμε πολλές. Και παγίδες κρυφές και φανερές να αποφύγουμε.  Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια, να επαναπαυτούμε, και να εφησυχάσουμε.  Υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία σημαντικές ανοιχτές πληγές που άφησε η κρίση, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Ο κόσμος που εμείς εκπροσωπούμε, ο κόσμος του μόχθου, της δημιουργίας και της δουλειάς σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. Το βάρος μιας μακράς περιόδου οικονομικής ερήμωσης για τον τόπο.  Η κοινωνία πιέζεται.
‘Όμως η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Το τοπίο καθαρίζει. Ο δρόμος είναι επιτέλους ορατός από όλους.  Η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ.»
9/11/2017
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ανακοίνωση του Β. Μυταρά για τη μη κατάθεση υποψηφιότητας για το Επιμελητήριο Φωκίδας

201

201Οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και οι έμποροι που απαρτίζουν το Συνδυασμό «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη», καθώς και ο επικεφαλής του κ. Βαγγέλης Μυταράς, ανακοινώνουμε την μη κατάθεση υποψηφιότητας για τις Επιμελητηριακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη Φωκίδα στις 10 Δεκεμβρίου. Η εκτενής αναφορά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, προς γνώση όλου του επιχειρηματικού κόσμου της Φωκίδας, θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή την ώρα το μόνο που επιλέγουμε να πούμε, είναι πως η βαθιά μας πεποίθηση για αλλαγή στα Επιμελητηριακά δρώμενα, ως εκφρασμένη μάλιστα επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του φορέα, δυστυχώς δεν έχει υπέρ της τις πιθανότητες επιτυχίας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Β. Μυταρά, στις 15 Σεπτεμβρίου, συνοδεύτηκε λίγο αργότερα, με την ανακοίνωση και των άλλων δύο υποψηφιοτήτων των κ.κ. Β. Αυγερινού και Ν. Αλεξανδρόπουλου, από πρόσκληση του επικεφαλής του Συνδυασμού μας για την πραγματοποίηση συναντήσεων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν, τόσο την αίσια έκβαση της προεκλογικής περιόδου, όσο και του φορέα γενικότερα με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του. Δυστυχώς, και όχι με δική μας υπαιτιότητα, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Αποφεύγοντας τις όποιες υποθέσεις, σχετικά με τους λόγους της σιωπηρής άρνησής τους, παραθέτουμε μόνο το γεγονός, και αφήνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως και η συνολική μας έως σήμερα παρουσία αυτούς τους δύο μήνες, με την ανάδειξη επίσης από μέρους μας του θέματος των περισσότερων καλπών στη Φωκίδα, ήρθε, καθώς φαίνεται, να συγκρουστεί με νοοτροπίες και συμπεριφορές παλαιότερων εποχών, που όμως συνεχίζουν να έχουν βαθιά τις ρίζες τους και σήμερα. Οι δικές μας προτάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων δεν αποτέλεσαν αφορμή γόνιμου διαλόγου, ακόμα και θεμιτών αντιπαραθέσεων, αφού βρήκαν απέναντί τους άλλου είδους «όπλα». «Όπλα» κομματικών προσώπων και οργάνων, που με τη παλαιοκομματική μέθοδο του προσηλυτισμού στάθηκαν απέναντί μας.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος των όσων έλαβαν χώρα τις τελευταίες 60 ημέρες, συνάμα όμως είναι και ενδεικτικά του κλίματος που θα επικρατούσε την επομένη των εκλογών, στο νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Σε αυτό εμείς αποφασίσαμε να δηλώσουμε απόντες, τη στιγμή μάλιστα που είχαμε ήδη καταρτίσει Συνδυασμό, αριθμητικά, αν αυτό λέει κάτι, πολύ μεγαλύτερο από τους άλλους δύο υποψηφίους. Με δεδομένο και αυτό το στοιχείο προς γνώση των μελών μας, η περαιτέρω ανάλυση του γιατί, σε κάτι που μπορεί να φαντάζει έως και περίεργο, σε επόμενη παρέμβασή μας.

Καλή επιτυχία στους δύο υποψηφίους, οι προτάσεις μας στη διάθεσή τους.

Άμφισσα 9 Νοεμβρίου 2017

«Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση «υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

201

201Εν συνεχεία της από 03/11/2017 καταγγελίας μας μεταξύ άλλων προς την  Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος  περί της άρνησης της Εκλογικής Επιτροπής να κάνει αποδεκτό το εύλογο και δίκαιο αίτημά μας να στηθούν κάλπες στις προσεχείς εκλογές του επιμελητηρίου Φωκίδας πέρα από την Άμφισσα, τόσο στην περιοχή του Ευπαλίου, όσο και σε αυτήν του Πολυδρόσου, την Τρίτη 7/11/2017 και περί ώρας 11.00 πμ δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής κ. Σπύρο Κολοβατιανό, ο οποίος αφού μας ενημέρωσε ότι το σύνολο των μελών της μας άκουγε σε ανοικτή ακρόαση, μας ζήτησε να ανασκευάσουμε την φράση που εμπεριεχόταν στην καταγγελία μας » προκειμένου η εκλογική διαδικασία να διευκολυνθεί και κυρίως να διεξαχθεί σε νόμιμα πλαίσια αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποφασίσει σχετικά προφασιζόμενη κατ εξακολούθηση αδυναμία συνεδρίασης και μη απαρτία!». Σε διαφορετική περίπτωση μας ενημέρωσε ότι η εκλογική επιτροπή θα προβεί σε μηνύσεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών τονίζουμε τα κάτωθι: Α) Το αίτημά μας για περισσότερες κάλπες στο Νομό Φωκίδας, πέρα από νόμιμο είναι και απολύτως επιτακτικό, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο νομός μας έχει  αφενός τέτοιο γεωγραφικό ανάγλυφο (ορεινοί όγκοι, δύσβατοι δρόμοι) που καθιστά τις μετακινήσεις δυσχερείς και αφετέρου έχει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, αφού από τις εσχατιές του νομού μέχρι την Άμφισσα ένα μέλος θα πρέπει να καλύψει 100 περίπου χιλιόμετρα και άλλα τόσα για να επιστρέψει. Στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, και όχι μόνον, που όλοι περνάμε είναι τουλάχιστον αστείο να «απαιτούμε» από έναν μαστιζόμενο επαγγελματία να κλείσει την επιχείρησή του ή να πληρώσει επιπλέον προσωπικό για να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Β) Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η απόρριψη του νομιμότατου καθ΄όλα και απολύτως λογικού αιτήματός μας είναι στην διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής, όπως άλλωστε πολλάκις και εντόνως μας τόνισε ο κ. Κολοβατιανός. Η κείμενη νομοθεσία λοιπόν δεν προστάζει τις εκλογικές επιτροπές να διευκολύνουν τα μέλη του επιμελητηρίου, αλλά αντιθέτως τους παρέχει την ευχέρεια να πράττουν αυτό κατά συνείδηση. Αλήθεια ποιο επιμελητήριο και ποια αιρετή διοίκηση αυτού, δεν θα ήθελε να διευκολύνει τα μέλη της; Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν παρανομεί η Εκλογική Επιτροπή με την απόρριψη του αιτήματός μας, απλά δεν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνει τα μέλη του επιμελητηρίου της. Γ) Αναφορικά τέλος με το ότι η Εκλογική Επιτροπή προφασίστηκε αδυναμία συνεδρίασης και μη απαρτίας δηλώνουμε ότι αυτό είναι παντελώς εσφαλμένο και γράφτηκε εκ παραδρομής. Η Διοικητική επιτροπή είναι αυτή που επικαλείται αδυναμία συνεδρίασης και έλλειψη απαρτίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας ανασκευάζουμε τη φράση μας ως προς αυτό το σκέλος.
Σε κάθε περίπτωση, και προκειμένου να μην αποπροσανατολιζόμαστε ο στόχος μας ήταν και είναι η καλώς εννοούμενη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών μελών, όπως επίσης και οι υγιέστερες σχέσεις μεταξύ των συνδυασμών. Αφού πολλά έχουν ακουστεί για το γεγονός του μη ανοίγματος εκλογικών κέντρων στις εσχατιές του νομού μας. Ας ξεχάσουμε πια την λέξη «ΜΗΝΥΣΕΙΣ» στο Επιμελητήριο Φωκίδας και ας εργαστούμε όλοι για το καλό αυτού!
«Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση »
υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος

Με εκτίμηση
Νίκος Αλεξανδρόπουλος

Οι πρώτες ώρες του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Βαρνάβα

201

201Το πρώτο του 24ωρο εκτός της φυλακής μετά από 15 χρόνια πέρασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς βρίσκεται σε 48ωρη άδεια.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης βγήκε από τη φυλακή  για πρώτη φορά από το 2002, με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής). Ο Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2020. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Χθες Πέμπτη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του Έκτορα και την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, έφτασε στο σπίτι του στον Βαρβάβα Αττικής.

Ο Κουφοντίνας έφτασε στο σπίτι του με όχημα που οδηγούσε η σύζυγος του μαζί με το γιο του Εκτορα στο πίσω κάθισμα και συνοδευόμενος από οχήματα αλληλέγγυων.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε κάποιες ώρες στην πλατεία του χωριού όπου έτρωγε με την παρέα του, ενώ προηγουμένως πέρασε από το ΑΤ της Νέας Μάρκης για να δώσει το «παρών».

Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Έκδηλη δυσαρέσκεια δείχνουν ΗΠΑ, Βρετανία και Τουρκία για την χορήγηση της 48ωρης άδειας στον ισοβίτη τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αντιδράσεις γνωστοποιήθηκαν με τις αναρτήσεις στο Twitter των πρέσβεων Τζέφρι Πάιατ και Κέιτ Σμιθ και την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Ενώνω τη φωνή μου με εκείνους από το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας που νιώθουν απογοητευμένοι με την απόφαση του συμβουλίου για τον τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17Ν. Οι δημοκρατίες βασίζονται στην ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, όμως η σημερινή άδεια απουσίας ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους» έγραψε ο κ. Πάιατ και συνόδεψε την ανάρτησή του με τη φωτογραφία μιας πλακέτας που βρίσκεται στην Αμερικανική πρεσβεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και το State Department, μέσω της εκπροσώπου του, Χέδερ Νάουαρτ, επσιημαίνοντας ότι ο Κουφοντίνας μπορεί να αποδράσει και να μην επιστρέψει στις φυλακές, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Χριστόφορου Ξηρού.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τηναπόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων» έγραψε στο Twitter η πρέσβης της Βρετανίας, Κέιτ Σμίθ.

Το tweet της συνοδεύεται από πλακέτα για τον στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.

Η Τουρκία εξέφρασε την αντίθεσή της, επειδή η 17 Νοέμβρη είχε σκοτώσει δύο Τούρκους διπλωμάτες. Πρόκειται για τον Τσετίν Γιοργκού που δολοφονήθηκε το 1991 και τον Ομέρ Σιπαχίογλου το 1994.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Μάθαμε με μεγάλη μας απογοήτευση, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος για δύο ημέρες.

Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε, πως σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή των διπλωματών μας κατ’ επανάληψη, δόθηκε η δυνατότητα μίας τέτοιας συμφωνίας. Δείχνοντας ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτό τον τρόπο είναι ένδειξη μη σεβασμού στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε όλη την Ελλάδα

201

201Σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουν οι μετεωρολόγοι για την επόμενη εβδομάδα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, ωστόσο από τη Δευτέρα και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη στον ΣΚΑΪ τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος στο blog που διατηρεί για τον καιρό: «Το Σάββατο τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Πάντως στα Βορειοδυτικά οι βροχές θα είναι αξιόλογες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ ως 6 μποφόρ (Ιόνιο).

Την ο καιρός θα είναι ήπιος με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τη νύχτα στα Νότια και Νοτιοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα  τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα
σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει στην περιοχή μας ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της».

Αλεξία Μπακογιάννη: Αναβιώνει ένας απίστευτος εφιάλτης

201

201Συγκινημένη η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από την «17 Νοέμβρη», μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από την φυλακή.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία ήταν 13 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας της, περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν είδε τον Κουφοντίνα να βγαίνει από την φυλακή. «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη. Αναβιώνει ότι αρνητικό μπορεί να είχες ζήσει σε όλη σου τη ζωή. Σε κάνει νομοτελειακά να μην έχεις εμπιστοσύνη σε βασικά ζητήματα από τα οποία κρατιόσουνα με το ζόρι, όπως είναι η δικαιοσύνη και οι θεσμοί απέναντι σε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ άδικο και σου δίνει μια αίσθηση ότι η αδικία αυτή δεν σταματάει ποτέ και πουθενά», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη τι θα του έλεγε αν μιλούσε μαζί του, η Αλεξία Μπακογιάννη είπε «δεν μπορώ να διανοηθώ να μιλήσω μαζί του. Θεωρώ ότι έχω κάνει προσπάθεια κι εγώ κι ο Κώστας, όλα αυτά τα χρόνια για να τιθασεύσουμε το μίσος μας και την οργή μας, προσπαθώντας συμβολικά να μιλάμε για το θέμα της τρομοκρατίας με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να μην ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα στην χώρα μας υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη και το έχουμε κάνει με κόστος δικό μας προσωπικό και έρχεται το χθεσινό να μας τα κάνει όλα αυτά πολύ δύσκολα».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «το πρόβλημα σε αυτή την διαδικασία είναι μεταξύ όλων των άλλων και ο συμβολισμός. Κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο γίνεται τώρα κανονικό. Γιατί άπαξ και έγινε μια φορά θα ξαναγίνει. Το μήνυμα που στέλνει αυτό είναι ότι αυτός ο δολοφόνος που θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του και πήγαινε και γλένταγε την ίδια ημέρα που για την μάνα μας και εμάς άλλαζε όλη μας η ζωή και ο οποίος ακόμα δεν έχει μετανοήσει, λέει ότι αυτό είναι το κανονικό και το σωστό».

2

2

1

1

Προπηλάκισαν ξανά τον δολοφόνο της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

201

201Νέα άγρια επίθεση δέχθηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη μέσα στο νεκροταφείο.

Ο 58χρονος άνδρας έφτασε νωρίτερα στον Ανακριτή στην Ευελπίδων συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, αλλά δεν γλίτωσε από τη μανία των συγγενών της άτυχης κοπέλας.

Του επιτέθηκαν με ό,τι βρήκαν. Μάλιστα σκόνταψε στη ράμπα και έπεσε κάτω.

Οι συγγενείς ξέσπασαν φωνάζοντας και βρίζοντας. «Να πεθάνεις, σκοτώστε τον, σκοτώστε τον» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούγονταν.

Ηλεκτρονικό «μάτι» από το Taxis στους λογαριασμούς επιχειρήσεων και επαγγελματιών

201

201Τον επαγγελματικό λογαριασμό, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες αποδέχονται συναλλαγές με POS, θα πρέπει να δηλώσουν στο ΤΑΧΙSnet.

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και η υφυπουργός Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα και έχουν εγκαταστήσει POS, πλέον υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την απόφαση:

Οι δικαιούχοι πληρωμής μέσω POS υποχρεούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες, για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Στον επαγγελματικό λογαριασμό, οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δηλώνονται σε μορφή IBAN και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίησή του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές μέσω POS διενεργούνται σε πλέον του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν επαγγελματικό λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης.

Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.