Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πληρώνονται τα 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

201

201Ξεκίνησαν αμέσως μετά την υποβολή των αιτήσεων, οι πρώτες εκταμιεύσεις του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη του προγράμματος κατάθεσης αιτήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και οι πρώτες εκταμιεύσεις ξεκίνησαν ένα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υποβολή των αιτήσεων».

Για την κατάθεση της αίτησης (το έντυπο της αίτησης είναι τυποποιημένο και δίνεται στους πολίτες) με τα στοιχεία του αιτούντα (στα στοιχεία περιλαμβάνεται το ΑΦΜ του αιτούντα και το IBAN του λογαριασμού του) απαιτούνται :

Για τους αιτούντες Έλληνες πολίτες φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής (για την ταυτοποίηση του αιτούντα).
Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα. (προκειμένου να αποφευχθεί 2η αυτοψία).
Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνου, κ.λπ. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας και του χρήστη της κατοικίας.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα στοιχεία αναζητούνται και διασταυρώνονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και του πλήθους των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που συνήθως απαιτούνται.

Στην περίπτωση που κάποιος αιτών δεν έχει συμπληρώσει στοιχεία της αίτησης ή δεν έχει καταθέσει ένα από τα τρία παραπάνω δικαιολογητικά ειδοποιείται τηλεφωνικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία.

Οπλισμένοι ληστές μπούκαραν σε εταιρεία τροφίμων

201

201Στόχος ένοπλων ληστών έγινε χθες το βράδυ μια εταιρεία τροφίμων στο Μενίδι. Οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας, στις 23:00, κρατώντας όπλα και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, πήραν το χρηματοκιβώτιο το οποίο φόρτωσαν σε ΙΧ, που είχε κλαπεί από την περιοχή των Πετραλώνων.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε καμένο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Δεκελείας, στο Μενίδι όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα, δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί»

201

201Ανησυχίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη (29/11) εξέφρασε το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

«Αν κάθε Τετάρτη γίνονται τέτοια επεισόδια, τις επόμενες ημέρες δεν θα λειτουργεί το Ειρηνοδικείο και η ελληνική δικαιοσύνη. Το δημόσιο πληρώνει για την αναβολή και οι υποθέσεις των πολιτών μένουν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω δηλώσεών του στον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, την επομένη Τέταρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς», συμπλήρωσε ο κ. Βερβεσός.

Επισήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πριν από δύο ημέρες, κινδύνεψαν υπάλληλοι και δικηγόροι που μπήκαν την επομένη ημέρα μέσα στο Ειρηνοδικείο και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο Νίκος Τόσκας, παρότι κατηγόρησε και τις συλλογικότητες που ψέκασαν τους αστυνομικούς με σκόνη από πυροσβεστήρες, επισήμανε ότι «ήταν λάθος η ρίψη χημικών από την Αστυνομία στο Ειρηνοδικείο».

Περίεργη υπόθεση με απόπειρα αρπαγής παιδιού στην Κερατέα

201

201Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Κερατέας η καταγγελία που έκαναν οι γονείς μαθήτριας Δημοτικού, ότι έγινε απόπειρα αρπαγής μικρού παιδιού.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με την καταγγελία, όταν η μαθήτρια επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι.

Τότε φαίνεται πως την πλησίασε ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και της είπε «να σε πάρω η μαμά σου και να σε πάω στο σπίτι».

Οι γονείς του παιδιού απευθύνθηκαν αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου έκαναν την καταγγελία.

Ο Δήμαρχος Κερατέας, Α. Αντωνίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι το παιδί βρισκόταν στο πάρκο Ηρώων, όπως κατήγγειλε και έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» το οποίο ωστόσο, «δεν αγνοούμε, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Τμήμα».

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οι άγνωστοι ήταν ντυμένοι με ράσα και φορούσαν μάσκες των Anonymous.

Η καταγγελία και το περιστατικό εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Χρηστικός οδηγός για τη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις

201

201Έναν οδηγό με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη ρύθμιση χρεών από 20.000 – 50.000 ευρώ μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, επεξεργάστηκε το τμήμα μελετών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αναλυτικά οι απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τη ρύθμιση χρεών από 20.000 – 50.000 ευρώ μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών είναι οι εξής:
Σε ποιους αφορά;

Σε όσους κρίνονται «Βιώσιμοι».
Ποιος είναι βιώσιμος;

Όσοι πληρούν αθροιστικά τα παρακάτω κριτήρια:

Θετικά Αποτελέσματα (κέρδη) προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων στην τελευταία χρήση, ή σε 2 από τις 3 τελευταίες χρήσεις ΠΡΙΝ την υποβολή της αίτησης.

Το Σύνολο των Οφειλών (εκτός των τόκων υπερημερίας) ΠΡΟΣ το Καθαρό Αποτέλεσμα (κέρδη) προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων να είναι ΊΣΟ ή Μικρότερο από 8.
Είμαι βιώσιμος και γίνεται δεκτή η αίτησή μου. Τι κερδίζω;

Αφαιρούνται τα ακόλουθα:

το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα.
το 95% των προστίμων της Εφορίας.
το 85% των προσαυξήσεων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε πόσες δόσεις θα αποπληρώσω;

Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων στην περίπτωση των τραπεζών, της Εφορίας και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής θεσμικών) ΔΕΝ επιτρέπεται να ξεπερνά τις 120.
Για τους λοιπούς ιδιώτες πιστωτές ΔΕΝ επιτρέπεται να ξεπερνά τις 24.
Ο οφειλέτης καταβάλει ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, που ΔΕΝ επιτρέπεται να είναι κατώτερες από το ποσό των 50 ευρώ ανά πιστωτή.
Αν η βασική οφειλή προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ξεπερνά το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 Euro) ανά πιστωτή, ο αριθμός των δόσεων ΔΕΝ επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 36.

Στην περίπτωση αυτή, ΔΕΝ υφίσταται η υποχρέωση προσφοράς κοινού αριθμού δόσεων για όλους τους θεσμικούς πιστωτές.
Έχουν χρηματοοικονομικό κόστος οι δόσεις;

Ναι, επιβαρύνονται με επιτόκιο ίσο με το Εuribor τριμήνου, προσαυξημένο κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες και κατά την εισφορά του ν. 128/1975.

Για τους υπόλοιπους πιστωτές, το επιτόκιο είναι σταθερό, με κρίσιμο χρόνο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Νέες προσλήψεις 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς

201

201Την πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες -όπως είπε- ιδιότητες, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ΜΜΕ.

«Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας «μοντέρ» κοστίζει στην ΕΡΤ -από διάθεση ιδιωτικής εταιρίας- 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

«Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα» επεσήμανε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ, που έχει έσοδα 180 εκατ. ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συμβάλλει φέτος με 55 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσό θα είναι αυξημένο και θα φθάσει στα 64 εκατ. ευρώ.