Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 66ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ – ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ

201

201Λιμενικοί του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου έκαναν έρεθνα σε ένα σκάφος ονόματι «PALAWAN III» σημαίας Γερμανίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στη μαρίνα Τριζονίων ν.Φωκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) πιστόλια φωτοβολίδας, μία (01) κυνηγετική καραμπίνα καθώς και φυσίγγια, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 66χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του σκάφους.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου

201

201Στις 19 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και στις 21 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους από τους υπόλοιπους φορείς και το Δημόσιο.

Οι ημερομηνίες καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός

201

201Στις αρχές του 2018 αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) ο 53χρoνος Δημήτρης Βερβεσός, τον οποίο χθες βράδυ οι Αθηναίοι συνάδελφοί του τον επέλεξαν για την επόμενη τετραετία.

Κατά τη χθεσινή τελική εκλογική αναμέτρηση ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62% (4.742 σταυρούς), ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε 42,38% (3.488 σταυρούς). Η διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» είναι 15,24%.

Ο κ. Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 1964 και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988.

Από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή αποφοίτησε το 1982 και εισήχθη το 1982 στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1987.

Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε την περίοδο 1988-1990 στην Πολεμική Αεροπορία. Από το 1990 είναι μαχόμενος δικηγόρος, ενώ η συνδικαλιστική δράση ξεκίνησε το 1993, όταν εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς έως και σήμερα.

Το 2002 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση.

Το 2008 εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣΑ.

Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (αναπληρωτή) προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016 και εξελέγη από τους κοινωνικούς εταίρους αντιπροσώπους των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ αυτού ως 1ο αναπληρωματικό μέλος.

Είναι μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΔΕΚΑ), αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Από το 2011 είναι ένας από τους δώδεκα διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.

Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως δικηγόρος, σε διάφορα νομικά περιοδικά, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης. Επίσης ήταν εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Τέλος, έχει υπάρξει επί τέσσερα έτη μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (2004) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και μιλάει αγγλικά.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τη Σμύρνη στο Χρισσό

201

201Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Χρισσό

για τα 95 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, 18.30
Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού
201

Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε μουσεία και χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος

201
201Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε μουσεία και χώρους αρμοδιότητάς μας
Α) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα μέσω ειδικά κατασκευασμένης ράμπας και ανελκυστήρα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους σε χώρο υγιεινής για ΑΜΕΑ, ενώ στο μουσείο διατίθενται δύο αμαξίδια για άτομα με αδυναμία στην κίνηση.
Για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών και των συνοδών τους, το Μουσείο παρέχει τη δυνατότητα απτικής ξενάγησης η οποία περιλαμβάνει την ψηλάφηση επιλεγμένων εκθεμάτων και ενημερωτικό κείμενο σε γραφή Braille. Την ξενάγηση πραγματοποιούν οι συντηρητές της Εφορείας μας.
Β) Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνα, τον θησαυρό των Αθηναίων και στο αρχαία θέατρο με τη χρήση ηλεκτροκίνητου οχήματος, το οποίο χειρίζεται μόνιμος αρχαιοφύλακας.
Επίσης, για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών, έχουν τοποθετηθεί επεξηγηματικές πινακίδες σε γραφή Braille σε δώδεκα σημεία του αρχαιολογικού χώρου.
Επίσης, τόσο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου όσο και στο μουσείο των Δελφών διατίθενται σε γραφή Braille το εποπτικό υλικό του χώρου και του μουσείου αντίστοιχα.
Γ) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα στο ισόγειο του κτιρίου μέσω ειδικά κατασκευασμένης ράμπας.
Για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών και των συνοδών τους, το Μουσείο παρέχει τη δυνατότητα ψηλάφησης επιλεγμένων εκθεμάτων και ενημερωτικό κείμενο σε γραφή Braille
Για την πληρέστερη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας – Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας κ.ά., οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την πολιτιστική κληρονομιά.

Χριστουγεννιάτικο Πάρτι του Αθλητικού Συλλόγου «Δωρίδα»

201

201

 

 

 

201

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

201

201Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει τη νέα ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης». Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο», ενώ συναντάμε τον Στάθη Ψάλτη στον τελευταίο κινηματογραφικό του ρόλο. Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/12 ΣΤΙΣ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 ΣΤΙΣ 18:00 & 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/12 ΣΤΙΣ 21:00

201

Ο «Ιβάν» και ο «Μάρτιν» πρόλαβαν να σπρώξουν 244 κιλά κοκαΐνης σε πελάτες

201

201Σημειώσεις με ονόματα και ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και ο μυστηριώδης «Ιβάν» βρίσκονται στο στόχαστρο της Αστυνομίας για τα 136 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακαλύφθηκαν από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ιδιόχειρες σημειώσεις με κωδικοποιημένα ονόματα, χρηματικά ποσά και ποσότητες κοκαΐνης που διατέθηκαν σε πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μάλιστα όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση της Δίωξης Ναρκωτικών, τα κιλά τις κοκαΐνης που εισήχθησαν στην Ελλάδα είναι συνολικά 380, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως οι δύο άνδρες πρόλαβαν να «σπρώξουν» 244 κιλά, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους 10 βαριά ονόματα των καρτέλ της κοκαΐνης, καθώς αποκάλυψαν τον κρυπτογραφημένο τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν.

Ο μυστηριώδης Σέρβος που τελικά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης παρά τις εντατικές έρευνες έπειτα από την σύλληψη του 33χρονου συνεργού του, είναι ο άνθρωπος που κρατούσε τις σημειώσεις και πουλούσε. Μάλιστα πουλούσε ένα κιλό κοκαΐνης έναντι 40.000 ευρώ το κιλό.

Κυκλοφορούσε στα σαλόνια τις Αθήνας ως Σέρβος επιχειρηματίας, με γραφεία δήθεν στην Ελβετία.

Βαρύ τριήμερο για την Αστυνομία με Γρηρογόπουλο, Ερντογάν και πλειστηριασμούς

201

201Σε εγρήγορση βρίσκεται η αστυνομία για τον φόβο ταραχών ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την Τετάρτη γίνονται νέοι πλειστηριασμοί.

Όπως είναι φανερό το επόμενο τριήμερο είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Αστυνομία που θα πρέπει να «τρέξει» πολλά παράλληλα σχέδια.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα η ΓΑΔΑ έχει εκπονήσει ενιαίο σχέδιο ασφαλείας που προβλέπει ενεργοποίηση τουλάχιστον 2.500 αστυνομικών. Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένη διαδήλωση αντιεξουσιαστών για τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.

Για την ασφάλεια του Τούρκου Προέδρου συμμετέχουν αστυνομικοί «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., δεκάδες Τούρκοι πράκτορες και μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Ερντογάν που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.