Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 75χρονο που κακοποίησε σκύλο

201

201Συνελήφθη, μετά από καταγγελίες, ένας 75χρονος ο οποίος φέρεται να είχε δέσει στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του έναν σκύλο και τον έσερνε στο δρόμο στο Κιλελέρ.

Ο άνδρας κατηγορείται για κακοποίηση ζώου, το οποίο πέθανε, και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Έφτασε στην Αθήνα ο Ερντογάν

201

201Στην Αθήνα προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 10:41 ακριβώς.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις διευρυμένες συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Παζάρι στην Άμφισσα για την ενίσχυση της Εστίας «Άγιος Νικόλαος»

201
201Παζάρι για την ενίσχυση της Εστίας «Άγιος Νικόλαος» (Γαλαξείδι)
7 – 9 Δεκεμβρίου 2017, Πέμπτη – Σάββατο, ώρες καταστημάτων
Γάτου και Ν. Γιαγτζή, απέναντι από το «Μπρίκι», Άμφισσα
Διοργάνωση:
Σύλλογος Ξένων Γυναικών Φωκίδας «Φίλων» και Εστία «Άγιος Νικόλαος»
201

3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

201

201Καθιερωμένη το 1992 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες καθώς και τις ειδικές τους ανάγκες.

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο  σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Τα Φιλαράκια Ελλάδας BEST BUDDIES Greece, δραστηριοποιούνται από το 2011,  ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Σωματείο που εκπροσωπεί το διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα των Best Buddies International και σκοπό έχει την κοινωνική αφύπνιση προς τα ΑμεΑ. Για την επίτευξη αυτού, το πρόγραμμα υλοποιεί τρία προγράμματα: την φιλία «ένας-προς-έναν», την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων και την υποστηριζόμενη εργασία.

Με όραμα την κοινωνική αλλαγή τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος που υποστηρίζουν δημιουργούν ομάδες Best Buddies και στην επαρχία. Με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στην Άμφισσα, η προσπάθεια για τη δημιουργία του παραρτήματος ξεκίνησε το 2015 και η πορεία έως σήμερα αποδεικνύει τη σημαντικότητα της συνεργασίας σε θέματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας προς τα ΑμεΑ που καταφέρνουν να εντάσσονται στην κοινωνία ως μέρος του όλου και όχι ως περιθωριοποιημένες μονάδες.

Μέσω του προγράμματος υποστηρίζεται το δικαίωμα των ΑμεΑ στην κοινωνικοποίηση και τη συναναστροφή, όχι μόνο προσφέροντας τη δυνατότητα ανάπτυξης φιλίας μεταξύ δύο ατόμων αλλά εκπαιδεύοντας την κοινωνία στη σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής. Η φιλία είναι ισχυρός και φυσικός τρόπος κοινωνικοποίησης και με τη δημιουργία φιλίας «ένας προς έναν» εξαλείφεται η μοναξιά και η απομόνωση, ενώ τονώνεται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η ποιότητα της καθημερινότητας και παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική αντίληψη και η αποδοχή των ευάλωτων ομάδων.

Η δέσμευση των συμμετεχόντων/ εθελοντών αφορά σε δύο συναντήσεις το μήνα και μια τηλεφωνική επικοινωνία την εβδομάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος, καθώς και στη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνει το πρόγραμμα.

Ο νέος με νοητική υστέρηση αποκτά ταυτότητα, όχι βάση της διαφορετικότητας του αλλά λόγω της ξεχωριστής προσωπικότητας του. Ο εθελοντής αποκτά κοινωνική παιδεία και συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία μίας νέας πραγματικότητας, αυτής των ίσων δικαιωμάτων για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Best Buddies και το παράρτημα στην Άμφισσα, καθώς και την επιθυμία σας για εθελοντική προσφορά  μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22650 23222 και 22650 22600 (πρόσωπα αναφοράς: Ιωάννα Καλλία, Ευθαλία Ξαγάρα).

 

Υποστηρίξτε το έργο του Σωματείου Τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece, διαδώστε το μήνυμα της Φιλίας & γίνετε αρωγοί του οράματος μας.