Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

«Με πλήρωσαν για να σκοτώσω τη Δώρα Ζέμπερη»

201

201Μία δραματική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και την στυγερή δολοφονία της νεαρής εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β” Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του πατέρα της κοπέλας, Απόστολος Λύτρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην συμπληρωματική του κατάθεση στις 22/12 ο καθ΄ ομολογία δράστης του φονικού ανέτρεψε τους αρχικού ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι παρακολουθούσε τη νεαρή εφοριακό και πώς του είχαν τάξει το ποσό των 30.000 ευρώ για να την δολοφονήσει.

Ο κ. Λύτρας σχολίασε ότι οι άνθρωποι που ήθελαν την Δώρα Ζέμπερη νεκρή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του φερόμενου δράστη «τον προμήθευαν με ναρκωτικά και ότι ο ίδιος θέλει προστασία για όσα γράφει και αναφέρει ο ίδιος ότι θέλει να ζήσει μέχρι το δικαστήριο».

«Στην συμπληρωματική κατάθεση δεν λέει ονόματα γιατί ισχυρίζεται ότι φοβάται για την ζωή του», συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στις 40 σελίδες της συμπληρωματικής κατάθεσης, ο φερόμενος δράστης κάνει αναφορά για άλλα δύο άτομα τα οποία του έδωσαν φωτογραφία της Δώρας Ζέμπερη και την παρακολουθούσε για πολλές μέρες, στη δουλειά, στο σπίτι μέχρι και την μοιραία μέρα στις 18/10/2017.

Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της με εγκαύματα βρέθηκε η 44χρονη

201

201Το αποτέλεσμα της νεκροτομής που θα διενεργηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα αίτια του θανάτου της 44χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα, στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυναίκα, η οποία είχε εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου της, ενώ στα χέρια και στο πρόσωπο έφερε κάποια εγκαύματα.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτα υλικό, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος υπάρχουν φθορές, που έχουν προκληθεί από φωτιά.

Έρευνες για το θάνατο της 44χρονης διενεργούν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρίνιου, σε συνεργασία με το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Ποιες κατασχέσεις μπορεί να κάνει η εφορία

201

201Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία έσπασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το φράγμα των 100 δισ. ευρώ. Κάθε μήνα οι φόροι που μένουν απλήρωτοι ανέρχονται περίπου σε 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και αδυνατούν αν εξοφλήσουν στην ώρα τους τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Νοέμβριο του 2017 ακόμη 21.000 φορολογούμενοι έζησαν τον εφιάλτη των κατασχέσεων ενώ τους επόμενους μήνες χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που κινδυνεύουν με κατασχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης του Δημοσίου κρύβει γι” αυτούς πολλές παγίδες.

Συγκεκριμένα η Εφορία δικαιούται:
Να κατάσχει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Αν ένας φορολογούμενος οφείλει στο Δημόσιο ένα ποσό άνω των 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ) και δεν έχει καθόλου καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή του, τότε υπάρχει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχει. Το γράμμα του νόμου προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.
Να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχει ένας οφειλέτης της, εφόσον αυτός της χρωστάει πάνω από 500 ευρώ. Το όριο ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το οποίο δεν επιτρέπονται κατασχέσεις ακινήτων ισχύει και για τις κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων. Συνεπώς, για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να κατάσχουν οποιαδήποτε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:
α) Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.

β) Το ¼ οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

γ) Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.

δ) Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.

ε) Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.

στ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για απόλυση του οφειλέτη από την εργασία ή για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)

ζ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).

Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η Εφορία έχει δικαίωμα να κατάσχει ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, για τα οποία οι νομοθετικές ρυθμίσεις χορήγησής τους περιλαμβάνουν ρητή διάταξη που προβλέπει το ακατάσχετο αυτών. Μοναδική εξαίρεση από τις κατασχέσεις αποτελεί ο μοναδικός ακατάσχετος λογαριασμός μέχρι το ποσό των 1.250 ευρώ ο οποίος θα πρέπει να έχει δηλωθεί από τον φορολογούμενο – δικαιούχο του λογαριασμού.

Κερδισμένοι και χαμένοι από τα νέα οικογενειακά επιδόματα

201

201Σημαντικές αλλαγές έρχονται στα οικογενειακά επιδόματα. Η τελική διάταξη του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει ενιαίο επίδομα παιδιού, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και το ύψος του εισοδήματος.

Το συνολικό κονδύλι, όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αυξάνεται κατά 40%, και φθάνει τα 910 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. το 2017.

Οι περισσότερες κατηγορίες θα βγουν κερδισμένες από την εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων.

Κερδίζουν όλες οι οικογένειες με 1-2 παιδιά (δηλαδή οι 681.000 σε σύνολο 800.000 και πλέον δικαιούχων) ενώ ευνοείται και η πλειοψηφία των μονογονεικών οικογενειών.

Χαμένοι θα είναι οι τρίτεκνοι καθώς η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι θα χάσουν το επίδομα όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 33.000 ευρώ, ενώ μέχρι πέρσι το ανώτατο πλαφόν ήταν στις 44.000 ευρώ. Επίσης, άλλες 55.000 οικογένειες, λόγω αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων, θα δουν μειώσεις που θα κυμανθούν από 2% έως και 32%.

Αναλυτικά το νέο επίδομα
Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:

έως 6.000 ευρώ
από 6.001 έως 10.000 ευρώ
από 10.001 έως και 15.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία:

Εβδομήντα ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για τη δεύτερη κατηγορία:

Σαράντα δύο ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την τρίτη κατηγορία:

Είκοσι οκτώ ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Προσπάθησαν να «σηκώσουν» ΑΤΜ, αλλά τους έδιωξε ο συναγερμός

201

201Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στην παραλία της Γερακινής, στη Χαλκιδική, προσπάθησαν να διαρρήξουν χθες το βράδυ. Η απόπειρα έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΑΤΜ βρίσκεται στην πρόσοψη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες παραβίασαν αρχικά την επιχείρηση, φτάνοντας στον «στόχο» τους, αλλά εκείνη την ώρα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, με συνέπεια να τραπούν σε φυγή δίχως να προλάβουν να αφαιρέσουν χρήματα από το μηχάνημα.

Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό τους

Βελτιώνεται η υγεία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

201

201Βελτιώνεται η υγεία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη ο οποίος την παραμονή των Χριστουγέννων χτύπησε με τη μηχανή του σε τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ανθής Βούλγαρη στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» ο γνωστός παρουσιαστής αναμένεται να βγει από την Εντατική, σήμερα ή αύριο, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι με την πορεία της υγείας του.

Μάλιστα οι φίλοι του έχουν φτιάξει ήδη το δωμάτιό του στο νοσοκομείο.

«Σήμερα ή αύριο θα βγει από την εντατική. Αποκλειστικά σας λέω ότι οι φίλοι του του έχουν ετοιμάσει το δωμάτιό του σε νοσοκομείο, ένα δωμάτιο, στο οποίο θα είναι μόνος του… οι φίλοι του έβαψαν το δωμάτιο, πήραν καρέκλας, στρώμα ανατομικό ώστε να βολεύεται, ένα τραπεζάκι… του το έφτιαξαν για να πάει και να νιώθει άνετα…»! είπε η Ανθή Βούλγαρη.