Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Απόκριες στην Άμφισσα 2018

201

201Στις 2 Φεβρουαρίου … τα φώτα «σβήνουν», τα Στοιχειά, οι μάσκες και τα φαντάσματα παίρνουν τη θέση τους στους δρόμους τις πόλης. Οι Απόκριες  στην Άμφισσας αρχίζουν και προβλέπονται Μαγικές.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου από νωρίς το απόγευμα η αγορά φοράει τα γιορτινά της και σας υποδέχεται με εκπτώσεις που …Στοιχειώνουν, με happenings και κεράσματα, ενώ λίγο αργότερα στη σκηνή της πάνω πλατείας η Ελένη Τσολάκη του Alpha κηρύσσει την Έναρξη των φετινών εκδηλώσεων στην πόλη μας , αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο. Η βραδιά κορυφώνεται με τους Vegas, οι οποίοι έρχονται στην Άμφισσα φορώντας τις πιο μουσικές διαθέσεις τους.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Ο Κρυμμένος Θησαυρός φανερώνεται και όλα τα παιδιά της πόλης από 10 έως 18 χρονών είναι έτοιμα να παίξουν στα …«Βρώμικα».

Στις 4 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Χρόνια ολόκληρα περίμενε η Πηνελόπη τον Οδυσσέα της, μήνες ολόκληρες περίμεναν και οι ενήλικες καρναβαλιστές της Άμφισσας την Οδύσσεια. Ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την κερδισμένη ομάδα του προηγούμενου έτους, με ατελείωτη σκωπτική διάθεση, πειράγματα και αστεία.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το τριήμερο αρχίζει και πλέον κανείς δεν ησυχάζει σε αυτή την πόλη.

Ραντεβού στις 3 το μεσημέρι στην πάνω πλατεία με όλες τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού να δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους και να παρουσιάζουν τα πιο ευφάνταστα άρματα και στολές στις εντυπωσιακές τους εισόδους. Το κυνήγι αρχίζει, οι φάκελοι δίνονται, τα παιδιά ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης και η Επιτροπή του Κρυμμένου Θησαυρού βάζει τα δυνατά της για να έχουν τα παιδιά τις πιο δυνατές αναμνήσεις. Η νύχτα πλησιάζει κι όσο το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του για απόψε, στη Χάρμαινα τα Στοιχειά ξυπνούν, οι αλυσίδες σέρνονται στα σοκάκια των ταμπάκικων και ο ρυθμός της παραδοσιακής μουσικής ξεκινά. Τα πιο απόκοσμα πλάσματα βγαίνουν στην επιφάνεια και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στον Κρυμμένο Θησαυρό το γνωρίζουν όλοι αυτό. Ξεκίνημα στις 10 με παιχνίδι πόλεως και ό,τι άλλο βάλει ο νους της Επιτροπής για να παίξουν και να δημιουργήσουν τα παιδιά.

Μέχρι το μεσημέρι όμως γιατί από τις 4 και μετά όλη η πόλη ζει το Στοιχειό. Η προετοιμασία αρχίζει στο Εικαστικό Εργαστήρι, αλλά και σε κάθε σπίτι αυτής της πόλης. Μικροί και μεγάλοι φορούν τις στολές τους, βάφονται στα χρώματα του Στοιχειού, κρεμούν τα κουδούνια, τους τενεκέδες και άλλα…. στους ώμους τους και ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης. Το Στοιχειό ξεκινά στις 8 στην πάνω πλατεία, και κάθε χρόνο κόβει την ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες. Νεράιδες, ξωτικά, αχυρένιοι, ντβετσκες, μποσνάκηδες και άλλα περίεργα πλάσματα ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τα Στοιχειά. Ποιο θα κερδίσει τη μάχη;;;;;

Τα επινίκια γιορτάζονται σε κάθε γωνιά, σε κάθε πλατεία και σε κάθε κατάστημα αυτής της πόλης με διαφορετικό τρόπο. Και στο Εικαστικό Εργαστήρι με μια Μοναδική Συναυλία.

Αυτή η βραδιά τελειώνει με το φως της επόμενης μέρας.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Ακόμα αντέχουμε. Στις 10 το πρωί στην πλατεία Ησαΐα όλες οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα χορευτικά τους και η μουσική, οι φιγούρες, τα πειράγματα και τα σκετσάκια δεν έχουν τελειωμό μέχρι το μεσημέρι γιατί…

Στις 5 το απόγευμα έχουμε παρέλαση, όλες οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού, της Οδύσσεια, Σύλλογοι, Φορείς και παρέες γίνονται ένα σε μια απίθανη παρέλαση στην λεωφόρο Σαλώνων.

Ακολουθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και τα βραβεία του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Η Επιτροπή βαθμολόγησε, έκρινε και αποφάσισε, ποιες ήταν οι 3 καλύτερες ομάδες για φέτος; Θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

Λίγο αργότερα το ίδιο βράδυ έχει και «Πηνελόπη». Το  αποχαιρετιστήριο πάρτι που διοργανώνει η ομάδα που κέρδισε για φέτος την Οδύσσεια.

Η αυλαία πέφτει. Τα Στοιχειά, τα φαντάσματα, τα ανδρείκελα κι τα υπόλοιπα απόκοσμα πλάσματα επιστρέφουν στα έγκατα της γης. Τα φώτα ανάβουν. Ραντεβού το 2019.

201

Ο Αντιδήμαρχος  Δελφών                                     Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Άμφισσας

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ

Αντωνοπούλου: Η ανεργία θα υποχωρεί με γρηγορότερους ρυθμούς

201

201Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στην Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017, από 23,3% στο 20,7%, αντιστοίχως, σχολίασε με δηλώσεις της η Ράνια Αντωνοπούλου.

«Τα τρία τελευταία χρόνια, η Eurostat καταγράφει σταθερά μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Η ανεργία υποχωρεί, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», επισήμανε η κ. Αντωνοπούλου, η οποία διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο Εργασίας, το διακύβευμα δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας, αλλά και το είδος των νέων θέσεων εργασίας, που δημιουργούνται.

«Προσωπικά, θεωρώ ότι, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα και με δεδομένη την αδιαμφισβήτητη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές απασχόλησης που προωθούμε, η ανεργία θα συνεχίσει με γρηγορότερους ρυθμούς την πτωτική της πορεία. Παράλληλα, με την έξοδο από τα μνημόνια, θα επανέλθει και η εργασιακή κανονικότητα στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας που κληρονομήσαμε», εκτίμησε σχετικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, η οποία, επικαλούμενη τα μηνιαία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», επισήμανε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι προσλήψεις με μορφή ευέλικτων μορφών εργασίας εκτινάχθηκαν, ενώ, αντίθετα, η πλήρης απασχόληση υποχωρεί έναντι αυτών, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας απάντησε ότι τα μηνιαία τεύχη του πληροφοριακού συστήματος -μεταξύ άλλων- παρουσιάζουν στοιχεία για τον καταμερισμό πλήρους, μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, στο σύνολο των νέων θέσεων εργασίας τόσο για κάθε μήνα, όσο και σωρευτικά για τους προηγούμενους μήνες του έτους (π.χ. Ιανουάριος-Νοέμβριος 2017).

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, τα στοιχεία αυτά δείχνουν την τάση στις καινούριες προσλήψεις, αλλά δεν παρουσιάζουν την εικόνα μερικής – πλήρους απασχόλησης ούτε για το μηνιαίο καθαρό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων ούτε για το ισοζύγιο σωρευτικά.

«Δεδομένου ότι τα μηνιαία στοιχεία έχουν μεγάλες διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, αν ενδιαφερόμαστε για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα αναφορικά με τις μορφές απασχόλησης, πρέπει να συνυπολογιστεί η πλήρης, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, στο σύνολο όχι μόνο των προσλήψεων, αλλά και των αποχωρήσεων στο τέλος της κάθε χρονιάς, διευκρίνισε η υπουργός.

«Επομένως, ο σωστός τρόπος, για να βλέπουμε την τάση που επικρατεί στις επιχειρήσεις αναφορικά με την πλήρη, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, είναι να εξετάζουμε σωρευτικά στο τέλος του χρόνου το καθαρό ισοζύγιο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, «από τις συνολικά 143.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το 2017 (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017), το 44,02% ήταν πλήρους απασχόλησης, εν αντιθέσει με το 2014, οπότε είχαν δημιουργηθεί 99.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων μόλις το 38,82% ήταν πλήρους απασχόλησης. Επομένως, το 2017, η πλήρης απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 5.2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το success έτος 2014».

«Σε ό,τι αφορά τη συνολική εικόνα στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας τόνισε ότι αυτή αναδεικνύεται κάθε χρόνο με το ειδικό τεύχος του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Όπως ανέφερε, «βάσει του ειδικού τεύχους, ως πλήρης απασχόληση θεωρείται η μισθωτή εργασία που υπερβαίνει τις 35 ώρες εβδομαδιαίως. Με γνώμονα, λοιπόν, τις 35 ώρες εβδομαδιαίως, προκύπτει πως στο σύνολο των 1.824.437 θέσεων, οι 1.248.647 είναι πλήρους απασχόλησης (68,44%) και οι 575.790 είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης (31,56%). Με άλλα λόγια, δύο στους τρεις απασχολούμενους εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης».

Τι λέει ο Νίκος Κοτζιάς για τις απειλές που δέχθηκε

201

201Στην απειλητική επιστολή που δέχθηκε αναφέρθηκε μέσω του twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως τονίζει: «Επι χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Νωρίτερα στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

«Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο κ. Τόσκας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

201

201Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο καιρός αλλάζει για τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρεται αναμένεται μεταβολή του καιρού από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες που η έντασή τους θα φτάνει μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Αύριο Σάββατο:

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή:

Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής πιθανόν να επηρεαστούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Η περιπέτεια της Καίτης Γκρέυ, το δηλητήριο στο νερό και η κλοπή στο σπίτι της

201

201Στα δίχτυα της σπείρας που κλέβει σπίτια έπεσε η λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ. Τα όσα περιγράφει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Espresso είναι χαρακτηριστικά. «Με “έγδυσαν» λέει και δεν αποκλείει να την έχουν δηλητηριάσει ώστε να τη στείλουν στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλει, της έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο.

«Η αδιαθεσία μπορεί να προήλθε από “κάτι” ίσως και δηλητήριο που μου έριξαν στο νερό για να μην βρίσκομαι στο σπίτι μου και να μπορέσουν να με κλέψουν ανενόχλητοι» είπε μεταξύ άλλων η σπουδαία τραγουδίστρια.

Οι δράστες αφαίρεσαν από την οικία της Καίτης Γκρέυ 4.500 ευρώ, ένα γούνινο παλτό αξίας 10.000 ευρώ, ρούχα, οικιακές συσκευές ακόμη και δύο πιεσόμετρα.

«Ένας φίλος γιατρός που μένει κοντά μου και με λατρεύει, έρχεται κάθε βράδυ και μου παίρνει την πίεση. Πριν από μερικές μέρες, ήρθε και είδε ότι δεν ήμουν καλά. Αμέσως πήρε έναν φίλο του, τον Γιάννη, και του είπε “στείλε ένα ασθενοφόρο γιατί η Καίτη δεν είναι καλά’. Νόμιζε ότι είχα πάθει εγκεφαλικό. Πράγματι, πήγα στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινα τέσσερις μέρες, χωρίς όμως να βρουν οι γιατροί ότι έχω κάτι. Μου έκαναν αξονική και άλλες εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τίποτα. Έπεσαν όλοι οι γιατροί πάνω μου, ήρθε και ο Νικήτας Κακλαμάνης και τον ευχαριστώ, αλλά δεν ήταν εγκεφαλικό, γιατί συνήλθα αμέσως» ανέφερε για την περιπέτεια με την υγεία της η Καίτη Γκρέυ.

«Εγώ πιστεύω πως μου έριξαν κάποια ουσία στο νερό για να με στείλουν στο νοσοκομείο και να με κλέψουν με την ησυχία τους» υποστηρίζει η σπουδαία τραγουδίστρια και ισχυρίζεται ότι για την κλοπή υποπτεύεται δύο άτομα – μία οικιακή βοηθό που την είχε στο σπίτι της μόλις τέσσερις μέρες πριν γίνει το συμβάν και μία φίλη της.

Παρίσταναν τους λογιστές και πήραν από 78χρονη 2.000 ευρώ

201

201Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ, κατάφερε να αποσπάσει ζευγάρι απατεώνων από 78χρονη ηλικιωμένη στη Χαλκίδα.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, πλησίασαν το θύμα τους το πρωί της Τετάρτης (31/01), ως λογιστές, που γνώριζαν τον γιο της. Προκειμένου να τακτοποιήσουν κάποιες υποθέσεις που της είπαν ότι έχει εκείνος, της ζήτησαν χρήματα που η ηλικιωμένη δεν είχε φυσικά επάνω της.

Την έπεισαν, όμως, να τους οδηγήσει στο σπίτι της και να τους δώσει 2.000 ευρώ, τα οποία μόλις έβαλαν στο χέρι εξαφανίσθηκαν. Η ηλικιωμένη, όταν μίλησε με τον γιο της, κατάλαβε τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την Αστυνομία, που προσπαθεί από τα στοιχεία να εντοπίσει τους απατεώνες.

Οι τελευταίοι φαίνεται ότι είχαν μακρά εμπειρία σε τέτοιου είδους απάτες.

1515

1515

Παρουσίαση1355Λ

Παρουσίαση1355Λ