Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πότε θα εκδοθούν οι νέες ταυτότητες

301

301Έτοιμο φαίνεται πως είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες.

Το τελικό κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων στελεχών στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και αμέσως μετά θα κληθούν για διαπραγματεύσεις και προσφορές οι 7-8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με εξειδίκευση στη μαζική έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εγγράφου, όπως και το οικονομικό σκέλος του έργου έχουν ήδη καθοριστεί. «Μένει να προσδιοριστούν τα κριτήρια επιλογής του αναδόχου και αμέσως μετά θα ζητήσουμε από τις μεγάλες εταιρείες του “χώρου” να καταθέσουν προσφορές» δήλωσε αξιωματούχος στην «Καθημερινή».

Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με των υπολοίπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προέβλεπε ότι οι προδιαγραφές του δελτίου ταυτότητας καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και δίχως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων με νέες υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα πληρώνει ο πολίτης που ενδιαφέρεται να αποκτήσει για πρώτη φορά ταυτότητα (αφορά τους 18χρονους) ή να αντικαταστήσει την παλιά του με νέα, βιομετρική.

Η έκδοση νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική πριν επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα, ενώ πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Το σχόλιο του Ηλία Κασιδιάρη για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο

301

301Όσα είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συλλαλητήριο προκάλεσαν το σχόλιο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έγραψε στο Twitter εγκώμια για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό,.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε τα εξής: «Ο Μίκης ξεκίνησε από την Ε.Ο.Ν. του Ιωάννου Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του στο #Συλλαλητηριο πλάι σε Πατριώτες και Εθνικιστές! Οι ενδιάμεσες στάσεις/κυβιστήσεις παραγράφονται…».

Στο τιμόνι της Κύπρου ξανά ο Αναστασιάδης με προτεραιότητα το Κυπριακό

301

301Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη για δεύτερη πενταετή θητεία στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 55,99%, αφήνοντας πίσω του τον ανθυποψήφιό του Σταύρο Μαλά με ποσοστό 44,01%.

«Νιώθω συγκίνηση, νιώθω περηφάνια, νιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε ο κυπριακός λαός», ήταν τα πρώτα λόγια του επανεκλεγέντος προέδρου, μετά την ανακήρυξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κύπρο Κυπριανού, στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».
Την τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε εντός του σταδίου. Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν είσοδο παρακολούθησαν την τελετή από γιγαντοοθόνες, που είχαν τοποθετηθεί εκτός του σταδίου.

Ο Πρόεδρος τόνισε πως θέτει ως «προτεραιότητα το πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας». Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν για τον ίδιο ιδεολογικά χρώματα και έτεινε χείρα συνεργασίας προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Πρόσθεσε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι «πώς θα εργαστούμε για αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων και των ευάλωτων ομάδων».

Μιλώντας στον απεσταλμένο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η «στενότατη συνεργασία, που είχαμε με την ελληνική κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί είναι κοινός ο στόχος όλων μας να δούμε να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα εθνικά θέματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας με πρώτιστο πάντα το Κυπριακό πρόβλημα».
Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε βεβαιότητα ότι «όπως αγαστή ήταν η συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα είναι και τα επόμενα με την ελπίδα να απαλλαγεί η Κύπρος μας από την κατοχή και από τη διαίρεση». Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ειρηνική συμβίωση στην Κύπρο όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη καλύφθηκε σε ευρεία κλίματα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Guardian
Ως «ηχηρή επιδοκιμασία» της ηγεσίας του την τελευταία πενταετία, χαρακτηρίζει την εκλογική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στη Λευκωσία σημειώνει ότι ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν επί καιρώ ο επικρατέστερος νικητής μίας «χλιαρής» εκλογικής εκστρατείας, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχή των ψηφοφόρων.

Παρόλα αυτά, προσθέτει, η αγωνία είχε αυξηθεί μετά από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και το «απροσδόκητο» 30,2% του Σταύρου Μαλά

«Στο τέλος το εκλογικό σώμα, βάζοντας το οικονομικό σκεπτικό πρώτα, επέλεξαν τον Αναστασιάδη, ο οποίος έχει ευρέως πιστωθεί την πλοήγηση της εντυπωσιακής οικονομικής ανάκαμψης της Κύπρου από τη στιγμή που ανέλαβε τη χώρα, εν μέσω σκηνών χάους, το 2013» αναφέρει η ανταπόκριση του Guardian.

Αljazeera
«Κυπριακές εκλογές: Ο Αναστασιάδης κέρδισε τον αγώνα των εκλογών»

Τα επίσημα αποτέλεσμα αναφέρει η Aljazzera και παρουσιάζει πως ο Νίκος Αναστασιάδης κέρδισε δεύτερη πενταετή θητεία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ενώ κάνει λόγο για άνετη νίκη του «συντηρητικού», όπως τον αποκαλεί, Νίκου Αναστασιάδη κόντρα στον «αριστερόστροφο» ανεξάρτητο Σταύρο Μαλά. Επίσης σχολιάζει πως ο 71χρονος Αναστασιάδης, θα επιβλέπει την ανάκαμψη της χώρας που εξακολουθεί να αναπηδά από την οικονομική κρίση.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο».

Για άνετη επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη κάνει λόγο η WSJ, αποκαλώντας τον «κεντροδεξιό». Η WSJ αναφέρει πως ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφάλισε 55,9% κερδίζοντας τον ανεξάρτητο υποψήφιο που στηρίχθηκε από το Κουμουνιστικό Κόμμα ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά.

Όπως αναφέρει, οι δύο υποψήφιοι κατέβηκαν στην εκλογική μάχη, χωρίς να έχουν κάποια υποστήριξη από τα κόμματα που βγήκαν εκτός διεκδικήσεις των εκλογών την περασμένη Κυριακή, τονίζοντας πως η αποχή ήταν υψηλότερη από ότι συνήθως (26,03%). Ο 71χρονος δικηγόρος Νίκος Αναστασιάδης πιστώνεται για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αναφέρει.
Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο τέταρτος Πρόεδρος που εκλέγεται για δεύτερη θητεία. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 20 χρόνια, στις προεδρικές του 1998, με τον Γλαύκο Κληρίδη.

Σε απόλυτους αριθμούς, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε 225.281 ψήφους και ο Σταύρος Μαλάς 169.243 ψήφους. Η αποχή ανήλθε στο 26,03%, που αντιπροσωπεύει 143 χιλιάδες 401 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73,97% σε σύγκριση με 71,88% στον πρώτο γύρο.

Λευκό έριξαν 12.173 ψηφοφόροι ή ποσοστό 2,99% , ενώ 10.778 ψηφοδέλτια ή ποσοστό 2,65% ήταν άκυρα.

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

301

301Με επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου ολοκληρώθηκε ο χθεσινός αγώνας στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (1-2). Μερίδα οπαδών των γηπεδούχων μπήκε μέσα στο γήπεδο, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ενώ στο γήπεδο βρισκόταν ακόμη οι παίκτες της ομάδας τους, όχι όμως και αυτοί της Ένωσης, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Το… μενού περιλάμβανε καδρόνια, καρέκλες και φωτοβολίδες, όπως και ρίψη δακρυγόνων από πλευράς των Αρχών, που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Κίνδυνος μέχρι και αφαίρεσης βαθμών
Με βαριά «καμπάνα» κινδυνεύουν στον Ολυμπιακό για όλο αυτό το σκηνικό. Από τον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπεται τιμωρία 2 έως 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 250.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.

Αναλυτικά το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα προβλέπει:

4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Επίσημη καταγγελία από τους Πειραιώτες
Εκτός από παράπονα για τη διαιτησία του ρέφερι Παπαπέτρου, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν μεγάλα παράπονα και από την Αστυνομία, καθώς θεωρούν ότι έχει προκαλέσει τον κόσμο της ομάδας και ότι προχώρησε σε εκτεταμένη και άσκοπη και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, πριν αλλά και μετά το ματς.

Για τον λόγο αυτό η επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι το μέτρο που λαμβάνουν, καθώς θεωρούν πως οι χειρισμοί των Αρχών ήταν αυτοί που συνέβαλλαν καθοριστικά στο να γίνουν τα επεισόδια. Όπως επισημαίνεται από τον «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, εντός των προσεχών ημερών στο Λιμάνι θα έχουν να πουν και αρκετά ακόμα…

Κρέμασε τη θηλιά από το μονόζυγο και αυτοκτόνησε

302

302Απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Βόλο βρέθηκε χθες από τον ξάδερφό του ένας 26χρονος Βολιώτης.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:30 το απόγευμα και άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε νεκρό τον άτυχο 26χρονο και μετέφερε τη σορό του στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και απέδωσε το θάνατο του νεαρού άνδρα σε αυτοκτονία εξαιτίας προσωπικών και ψυχολογικών προβλημάτων, ενώ άρχισε να παίρνει και καταθέσεις για το περιστατικό σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Πριν από λίγο καιρό ο 26χρονος είχε αποπειραθεί να θέσει τέλος στη ζωή του, αλλά έλαβε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Χθες το απόγευμα ο ξάδερφός του τον αναζήτησε στο σπίτι του για να δει εάν είναι καλά. Ο αυτόχειρας δεν σήκωνε τα τηλέφωνα και ο ξάδερφός του, με τον οποίο ήταν φίλοι, ανησύχησε.

Ο ξάδερφός του μετέβη τότε στο σπίτι. Βλέποντας ότι δεν απαντούσε ενώ χτυπούσε την πόρτα αποφάσισε να μπει στο διαμέρισμα από διπλανό παράθυρο σίγουρος πια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ακολούθησε πανικός και αναστάτωση. ΕΚΑΒ και Αστυνομία λάμβαναν απεγνωσμένες κλήσεις από τον νέο για βοήθεια. Στον τόπο ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του εκλιπόντος που είναι σοκαρισμένη από την τραγική εξέλιξη.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος ήταν στεναχωρημένος πολύ από την ερωτική του σχέση και σε κακή ψυχολογική κατάσταση έπραξε το απονενοημένο διάβημα.

Ο αυτόχειρας έφτιαξε τη θηλιά με ηλεκτρικό καλώδιο, την έδεσε από το μονόζυγο και έσπρωξε μακριά του την καρέκλα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου συνεχίζει την προανάκριση. Στο πλαίσιο της παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Άνδρας επιχείρησε να αρπάξει 10χρονη από τη Χαλκίδα

301

301Η Αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που προσπάθησε χθες να αρπάξει μια 10χρονη, στην οδό Γαζέπη, κοντά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η 10χρονη προχωρούσε στον δρόμο όταν ξαφνικά ο άνδρας την πλησίασε και πήγε να την αγκαλιάσει με σκοπό να την αρπάξει
Το κοριτσάκι άρχισε να ουρλιάζει και ο δράστης πανικοβλήθηκε όταν είδε ότι βγήκε κόσμος έξω από τα μαγαζιά για να δει τι συμβαίνει και το έβαλε στα πόδια.

Τουρίστας πήρε πέτρες από την Ακρόπολη και τις έστειλε πίσω

301

301Συγκινημένη δήλωσε η επικεφαλής του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη Γκρέτα Καματερός από το δέμα που παρέλαβε. Με μία δημοσίευσή της στο Facebook η κ. Καματερός αποκάλυψε ότι τουρίστας άρπαξε πέτρες από την Ακρόπολη αλλά αποφάσισε να τις επιστρέψει.

«Μόλις παρέλαβα αυτό το γράμμα… αυτό που περιείχε έφερε δάκρυα στα μάτια μου. Θα τις παραδώσουμε σήμερα» έγραψε η κ. Καματερός.

Μέσα στο σακουλάκι υπήρχαν οι πέτρες από την Ακρόπολη και ένα σημείωμα που έγραφε: «Λυπάμαι. Τις πήρα από ένα μονοπάτι από την Ακρόπολη στην Ελλάδα πολλά χρόνια πριν. Σας παρακαλώ να τις επιστρέψετε».

Πρώτο θέμα στους Financial Times το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

301

301Με πρώτο θέμα το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό, κυκλοφορούν τη Δευτέρα οι Financial Times.

«It’s all Greek» (είναι όλα ελληνικά), είναι η πρώτη αράδα του τίτλου με γαλάζια γράμματα και συνεχίζει: «Neighbours in naming battle» (οι γείτονες στη μάχη του ονόματος).

Η φράση «it’s all Greek» χρησιμοποιείται ως ιδιωματισμός και σημαίνει «δεν καταλαβαίνω λέξη».

«Το τελευταίο κεφάλαιο μια 30ετούς διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και του γείτονά της έκανε χιλιάδες διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας» γράφει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων.