Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Ζωντανεύει ξανά η δολοφονία του ιερέα από τη Φωκίδα

100

100Στο Εφετείο Πατρών, θα ζωντανέψουν ξανά οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 53χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα, πατέρα 3 παιδιών, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ηλεία , από τη σύζυγο του και τον εραστή της.

Τον Ιούνιο του 2013, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια φυλάκιση τον 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο και σε ισόβια τη 43χρονη Θεοδώρα Αυγεροπούλου, σύζυγο του θύματος.

Η δολοφονία του ιερέα από το χωριό Πυρά Φωκίδας, όπου λειτουργούσε αλλά διατηρούσε και ταβέρνα, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και την τοπική κοινωνία.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί το νομό Ηλείας και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν το πρωί, της 3ης Σεπτεμβρίου 2012 από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, έκαναν στάση. Όπως κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς η παπαδιά, μόλις απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο, άκουσε πυροβολισμούς και, γυρνώντας, είδε τον ιερέα σύζυγο της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ειδοποίησε την αστυνομία, που βάσει των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές εξέτασαν το κίνητρο της ληστείας. Ωστόσο, καθώς οι δράστες δεν είχαν αφαιρέσει κάποιο χρηματικό ποσό από τον ιερέα ή την τσάντα της συζύγου του, το ενδεχόμενο αυτό έδειξε να απομακρύνεται.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών. Σε αυτό οδηγήθηκαν και από την κατάθεση της γυναίκας του, που προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως και πάλι από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιρναν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Η παπαδιά και ο εραστής της ομολόγησαν την πράξη τους μετά από πολύωρη ανάκριση. Τα στοιχεία που είχε αφήσει πίσω του ο δράστης, σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στο τμήμα ασφαλείας του Πύργου, έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα.

Ο δράστης είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό έτσι ώστε να βγάλουν από την μέση τον ιερέα.

Η παπαδιά, υποστήριξε, ότι ο εραστής της την απειλούσε καθώς τη ζήλευε σε παθολογικό βαθμό, την εκβίαζε, την απειλούσε και τη φόβιζε ότι αν δε φύγει μαζί του, θα σκοτώσει τον άντρα της». Για αυτές τις «απειλές «δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία» σύμφωνα με τον δικηγόρο της, γιατί δεν περίμενε ότι αυτά που της έλεγε ο εραστής της, θα τα κάνει πράξη.

Ο συγκατηγορούμενος της, έχει αναλάβει όλη την ευθύνη και ισχυρίζεται ότι η παπαδιά δεν του είχε ζητήσει να σκοτώσει τον ιερέα, υποστηρίζοντας ότι έφτασε στο έγκλημα τυφλωμένος από το πάθος του για τη γυναίκα.

Πώς θα βγάλετε κωδικούς στο Taxisnet

100

100Οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2018, εκτός από τον ΑΦΜ που θα πρέπει να αποκτήσουν θα πρέπει να διαθέτουν και κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, αφού η δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη αλλά οι φορολογούμενοι δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet.

Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:
Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.
Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.).
Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζετε και το username. Προσοχή: Για τα Νομικά πρόσωπα, τον κλειδάριθμο πρέπει να παραλάβει ο νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας, μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αντιπρόσωπός του, προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.
Ενεργοποίηση του λογαριασμού. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε
α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη Δ.Ο.Υ. με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.

γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

100

100Πριν από λίγες μόνο ώρες δεχθήκαμε για ακόμη μια φόρα, επώνυμη καταγγελία όσον αφορά στα αδέσποτα στην πρωτεύουσα του Νομού της Φωκίδας, την Άμφισσα.
Κατά κοινή ομολογία ο αριθμός των αδέσποτων ζώων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αναλογικά και με τις κατά κύριο λόγο αναίτιες επιθέσεις σε περαστικούς χωρίς διάκριση (μητέρες με βρέφη σε καροτσάκια, παιδιά, ηλικιωμένους κτλ).
Η καταγγελία αυτή αφορούσε σε κατά συρροή επιθέσεις, που δυστυχώς αυτή τη φορά είχαν ακραία εξέλιξη. Σήμερα, Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, κατά τις απογευματινές ώρες αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 4 άτομα (διαφορετικά συμβάντα) τα οποία διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Άμφισσας σοβαρά τραυματισμένα. Στα τρία εξ αυτών παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και επέστρεψαν για ανάρρωση στις οικίες τους. Το τέταρτο άτομο δεν ήταν τόσο «τυχερό», μιας και η κλινική του κατάσταση ήταν τόσο βαριά, όπου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο των Πατρών.
Σε προσωπική επικοινωνία που είχαμε με το Γ.Ν. Άμφισσας επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω.
Που θα πρέπει να καταλήξει μια τέτοια επίθεση για να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους;

Τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις το 2018

100

100Η Εφορία αγριεύει για τις φορολογικές δηλώσεις 2018. Με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος να έχει τοποθετηθεί φέτος στο 3,82% του ΑΕΠ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξαπολύει φοροεπίθεση για να βάλει στα ταμεία της όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα. Στο στόχαστρό της μπαίνουν τώρα και όσοι ξεχνούν ή συνηθίζουν να μην εκπληρώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στην ώρα τους.

Έχει υπολογιστεί ότι ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 3% έως 5% ανάλογα με το είδος της φορολογίας – δεν προχωρούν στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, κυρίως εισοδήματος, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ή ΦΠΑ προκειμένου να κερδίσουν χρόνο αφού έτσι καθυστερούν τη βεβαίωση του φόρου, την πληρωμή του ή στην περίπτωση της μη πληρωμής, την λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους όπως είναι οι κατασχέσεις.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για τους «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους προκειμένου να συμμορφωθούν και να μην χάνονται φορολογικά έσοδα. Πιο συγκεκριμένα:

Εντός 30 ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής κάθε είδους φορολογικής δήλωσης η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ θα αποστέλλει στη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης (ΔΦΣ) αναλυτικό αρχείο με τα στοιχεία όλων των φορολογούμενων που δεν έχουν υποβάλλει την προβλεπόμενη δήλωση.
Αμέσως μετά θα ενημερώνονται μέσω ηλεφωνικής κλήσης ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση για τη σχετική εκκρεμότητα. Συνολικά μαζί με τις κλήσεις και τα email στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πραγματοποιηθούν φέτος τουλάχιστον 100.000 οχλήσεις προς τους φορολογούμενους.
Συμμόρφωση τουλάχιστον του 97% των ενεργών υπόχρεων στην υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
Συμμόρφωση τουλάχιστον 21% επί των μη υποβληθεισών εμπροθέσμως δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
Συμμόρφωση τουλάχιστον 22% επί των μη υποβληθεισών εμπροθέσμως δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Λήψη αρχείου από τον ΕΦΚΑ για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις που αφορούν τις καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και διασταύρωσή τους με το αρχείο υποβολής δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών προκειμένου να εντοπισθούν επιχειρήσεις που δεν υποβάλλουν τη σχετική φορολογική δήλωση. Θα πρέπει μετά τη σχετική δράση να υποβληθούν τουλάχιστον 8.000 δηλώσεις ΦΜΥ επιπλέον αυτών που υποβάλλονται εμπρόθεσμα.
Τι συνεπάγεται η μη υποβολή δήλωσης εισοδήματος
Αναλυτικά, τα πρόστιμα για μη υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος είναι τα εξής:

100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που έχουν απλογραφικά βιβλία, δηλαδή όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.
500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, δηλαδή έχει εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σημειώνεται, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.
Μη υποβολής δήλωσης ΦΠΑ
Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ επιβάλλεται πρόστιμο ως εξής:

Για πιστωτική ή μηδενική δήλωση ΦΠΑ επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
Για χρεωστική δήλωση Φ.Π.Α., επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για υποκείμενους που δεν έχουν υποχρέωση τήρησης λογιστικών βιβλίων, 250 ευρώ για υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση απλογραφικού λογιστικού συστήματος και 500 ευρώ για υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.
Επίσης επιβάλλεται τόκος 0,73% μηνιαίως επί του ποσού του οφειλόμενου φόρου.

Τραγωδία στο Ηράκλειο με τρεις νεκρούς σε τροχαίο

100

100Τρεις νεκροί και ένας βαριά τραυματίας, είναι ο απολογισμός του νέου θανατηφόρου ατυχήματος, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας στο δρόμο προς την Ιεράπετρα.

Πρόκειται για άνδρες 42, 32, 31 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, διέμεναν στην περιοχή και κάποιοι εξ αυτών είχαν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τώρα οι αρχές ερευνούν τα αίτια της νέας τραγωδίας, κάτω από ποιες συνθήκες ο 42χρονος οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στον τοίχο,
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από τον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής, όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Βούλγαροι προσέκρουσε με σφοδρότητα στον τοίχο του κτιρίου.

Εξαιτίας της πρόσκρουσης τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εκ των επιβαινόντων, ο 42χρονος οδηγός και ο 31χρονος συνεπιβάτης, ενώ οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν μέσα από τις λαμαρίνες του οχήματος από άνδρες της ΕΜΑΚ, που έφτασαν στο σημείο.

Δυστυχώς όμως ο ένας εκ των δύο τραυματιών, ο 20χρονος, υπέκυψε στα τραύματα του και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο 32χρονος συνοδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έναν 79χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος παρασύρθηκε κατά τη διάρκεια σύγκρουσης δύο οχημάτων στην οδό Τσόντου Βάρδα στα Χανιά.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αλλά λίγο αργότερα κατέληξε.

Τη ζωή του όμως έχασε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή των Ζωφόρων Ηρακλείου και ένας 69χρονος πρώην πυροσβέστης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πίσω από το τρακτέρ του, μετά από πολύωρη αναζήτηση της οικογένειας του.

Μάλιστα ο άτυχος αγρότης καταπλακώθηκε από τη φρέζα του τρακτέρ και το χέρι του είχε μπερδέψει σε σύρμα του αμπελιού, όπου εκτελούσε γεωργικές εργασίες, φέροντας εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα του.

Τα πρώτα στοιχεία για τον Τούρκο που παραβίασε τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο

100

100Μπροστά σε ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς βρέθηκαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις Τούρκοι ξεκίνησαν να τρέχουν από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα, έπεσαν πυροβολισμοί στην αέρα και τελικά ένα άτομο μπήκε στο ελληνικό έδαφος.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει συλληφθεί, αλλά βρίσκεται σε προστατευόμενη φύλαξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο Τούρκος πολίτης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μάλιστα σύμφωνα με  δήλωσε Κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες του τοπικού site αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Αστυνομία και οι αστυνομικοί περιμένουν να ξεμεθύσει για να δώσει εξηγήσεις.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί ανώτατοι αξιωματικοί, ενώ έγιναν δύο αλκοτέστ που έδειξαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο Αμβρόσιος «εγκαλεί» τον Κοντονή για παραβίαση του Συντάγματος

100

100Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τα βάζει τώρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιος με αφορμή την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή που ζήτησε να πληροφορηθεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τον ιεράρχη για το «φτύστε τους» που είπε και έγραψε για τους ομοφυλόφιλους.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έσπευσε να αποστείλει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κοντονή, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά: «Κύριε Υπουργέ, Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας. Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιο δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

Σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αρτοτίνα.Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος

400

400Ένα απίστευτο περιστατικό είχαμε το βράδυ της Τετάρτης στην Αρτοτίνα Φωκίδας. Άγνωστοι που σύμφωνα με όσα είπε  ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κάππας έφτασαν με αυτοκίνητο και  περίσσιο θράσος άνοιξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αρτοτίνα Φωκίδας και άρπαξαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το χρηματοκιβώτιο του ναού που σύμφωνα με τον κ. Κάππα ζύγιζε 400κιλά.Έρευνες αλλά και μπλόκα έγιναν από την αστυνομία όμως μέχρι και αυτή την ώρα οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά που συμβαίνουν στα ορεινά της Φωκίδας και τα οποία λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης είναι πάρα πολλά.

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία.

400

400Νεκρός εντοπίστηκε στις 8.30 σήμερα το πρωί,άνδρας περίπου στην παραλία της Βαριάς,λίγα μέτρα δυτικά από τις εκβολές του χειμάρρου.

Σύμφωνα με  τις αρχές,εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα,ακόμα και της αυτοχειρίας.

Στο χώρο βρέθηκε και αυτοκίνητό το οποίο ερευνάται εάν ανήκει σε αυτόν,ενώ το άψυχο σώμα του,μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ναυπάκτου προκειμένου να πιστοποιηθεί ο θάνατός του και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία,νεκροτομή

Σύλληψη για ναρκωτικά στους Δελφούς

400

400Συνελήφθη,  (07-03-2018) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (16) γραμμαρίων, καθώς και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε ακολούθως στην οικία του 25χρονου, κατασχέθηκε επιπλέον μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (100) γραμμαρίων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.