Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

O Δ. Τζήμα νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας- Ο Αν. Δεδούσης πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών- Αναλυτικά αποτελέσματα

100

100O Δ. Τζήμα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας καθώς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή επικράτησε του Αν. Ταλαμάγκα.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Δ. Τζήμας 414 ψήφοι
Αν. Ταλαμάγκας 320 ψήφοι
100
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
Εκλέγονται
ΚΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 240
ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 234
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη 229
ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Δρόσου 228
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ζαφειρίου 216
ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Δημητρίου 186
ΜΑΤΣΑΚΗ ΑΝΘΗ του Ιωάννη 147
ΣΑΜΟΥΗΛ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Χαραλάμπους 133
ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευθυμίου 103
Δεν εκλέγονται
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου 61
ΜΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Σωτηρίου 100
ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου 70

Για τη ΔΗΜΤΟ Δελφών:
Έγκυρα 594
Λευκά:7
Άκυρα: 13

Αν. Δεδούσης 312
Χαρ. Σίδερης 246

Για μέλη της ΔΗΜΤΕ Δελφών:
1 ΒΑΡΚΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 85
2 ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Φώτη74
3 ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνο 60
4 ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Δημητρίου 135
5 ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΜΑΙΡΗ του Δημητρίου 264
6 ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Ηλία 117
7 ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ-ΠΑΤΑΚΑ ΑΘΗΝΑ του Ευσταθίου 139
8 ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ευάγγελου 92
9 ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου 173
10 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αθανασίου 96
11 ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΑΝΗ του Γεωργίου 182

Για μέλη της ΔΗΜΤΕ Δωρίδος

Εκλέγονται
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 108
ΚΡΙΚΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 79
ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57
ΜΑΥΡΩΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 45
ΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 35
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 30
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 26
ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26
ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 11
Δεν εκλέγονται
ΣΧΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 23
ΤΡΙΒΗΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ 20
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13

Εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Υμηττό και Παλλήνη

100

100Επιθέσεις σε ΑΤΜ σε Υμηττό και Παλλήνη έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Πέντε λεπτά πριν τις 4:00 οι δράστες ανατίναξαν, πιθανότατα με διοχέτευση αερίου σύμφωνα με την Αστυνομία, ΑΤΜ που βρίσκεται σε τράπεζα, στην πλατεία Υμηττού και αφού πήραν τις κασετίνες με τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, άλλοι δράστες χτύπησαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ΑΤΜ που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Παλλήνη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσαν να πάρουν τα χρήματα που υπήρχαν στο μηχάνημα όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ποιοι μπορούν να πάρουν δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

100

100Το επίδομα ανεργίας αποτελεί μία από τις βασικές παροχές του ΟΑΕΔ. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
Πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής
Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).
Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.
Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
Να μην αυτοαπασχολούνται
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

Τι απάντησε η Φουρέιρα για το 12άρι που δεν της έδωσε η Αλβανία στη Eurovision

100

100Η Ελένη Φουρέιρα έφτασε χθες το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος κουρασμένη από τις υποχρεώσεις των ημερών, λίγο άρρωστη, αλλά αρκετά χαρούμενη για την εμπειρία της και την πορεία της στον διαγωνισμό της Eurovision 2018.

«Δεύτεροι, σχεδόν πρώτοι είμαστε με μικρή διαφορά. Συγγνώμη που μιλάω έτσι, αλλά είμαι κρυωμένη, οπότε καταλαβαίνετε πόσο έχω κουραστεί που ο οργανισμός μου σήμερα πια εξαντλήθηκε. Δεν το μετάνιωσα ούτε ένα λεπτό. Ήταν μια υπέροχη, μοναδική εμπειρία. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Νομίζω κάθε φορά που λέω ευχαριστώ είναι λίγο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω για όλο αυτό που έχει συμβεί. Το μικρότερο μέρος η Κύπρος να τα βάλει με το Ισραήλ, με ένα από τα πιο δυνατά κράτη και να είμαστε στήθος με στήθος. Είμαι πολύ υπερήφανη για την Κύπρο. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα. Στεναχωρήθηκα λίγο γιατί ήμασταν τόσο κοντά. Αλλά όταν έφτασα στην Ελλάδα λέω αυτό που καταφέραμε ήταν πολύ… με ομαδική δουλειά, με υπέροχους συνεργάτες. Δουλέψαμε πάρα πολύ και ανταμειφθήκαμε».

Η Ελένη Φουρέιρα στον τελικό της Eurovision 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση αποσπώντας 436 βαθμούς, ανάμεσα σε αυτούς και τρία 12άρια από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αρμενία. Η Αλβανία δεν έδωσε το 12αρι της στην Ελένη Φουρέιρα αφού ψήφισε με 12 βαθμούς την Ιταλία, ενώ στην Κύπρο έδωσε 10 βαθμούς. Αυτή ήταν φυσικά και μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφοντας από τη Λισαβόνα.

«Μου έδωσε το 10άρι. Τι εννοείς; Ήμασταν τρεις Αλβανοί. Έπρεπε κάπως να μοιραστεί. Ο ένας θα πάρει 12άρι και ο άλλος 10άρι. Πατριωτικά έτσι; Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όταν είδα το 10άρι χάρηκα πάρα πολύ».

Τελειώνουν αύριο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

100

100Τελευταία μέρα αύριο Τρίτη 15 Μαΐου για τις εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, που είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ήταν υποχρεωτική η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων άνοιξαν τα καταστήματα και την Κυριακή 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, που είχαν προηγηθεί, διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν ανέγραφαν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές, αλλά κατέφευγαν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.

Γιος βρήκε τη μητέρα του κρεμασμένη

100

100Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 61χρονη κάτοικος της Αγριλιάς στη Ζάκυνθο. Η αυτόχειρας βρέθηκε αργά χθες το απόγευμα κρεμασμένη από δοκάρι έξω από το σπίτι της, σε χώρο που είχε περιμετρικά κλεισμένο ως βεράντα, από τον ίδιο της το γιο ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από την εργασία του.

Αφού προσπάθησε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και άρχισε να συλλέγει στοιχεία. Ταυτόχρονα ειδοποίησε και το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός της.

Η σορός θα μεταφερθεί στην Πάτρα προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκλιπούσα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που την είχαν επηρεάσει ψυχολογικά και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

100

100

101

Με τη Λαμία ο Φωκικός για την απονομή του πρωταθλήματος

101

101Απονομές και σημαντικές βραβεύσεις από τον πρωταθλητή Φωκίδας στο ματς-φιέστα για την άνοδο στη Γ΄Εθνική
Η ανακοίνωση του ΔΣ της ομάδας έχει ως εξής
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ-ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
Αγώνας απονομής πρωταθλήματος
Η ποδοσφαιρική σεζόν 2017-18 φτάνει στο τέλος της και βρίσκει την ομάδα μας πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Φωκίδας και να σφραγίζει ταυτόχρονα την επιστροφή της στη Γ΄Εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 9 Μαίου ο Φωκικός γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας και την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες με ένα φιλικό παιχνίδι αντιμετωπίζοντας την ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία.
Στο ημίχρονο του αγώνα θα βραβευθούν:
– Ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία Κώστας Μπουλούλης, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την ομάδα μας αγωνιζόμενος με αυτήν στα πρωταθλήματα της Γ΄και Β΄Εθνικής το χρονικό διάστημα 2010-2013
– Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λαμίας και του Φωκικού Γιώργος Χορμόβας, ο οποίος διακρίθηκε τόσο για την προσφορά του στην ομάδα μας όσο και για το ήθος του το χρονικό διάστημα 1983-1985
– Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επί σειρά δεκαετιών παράγοντας του Φωκικού Πολυχρόνης Φαρόπουλος, του οποίου η ανεκτίμητη παρουσία και προσφορά του στην ομάδα μας είναι γνωστή σε όλους.
– Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία Πανουργιάς Παπαϊωάννου για την απαράγραπτη συνεισφορά του στην ομάδα του Φωκικού τα προηγούμενα χρόνια
Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, με την οποία μας συνδέουν στέρεοι και διαχρονικοί δεσμοί φιλίας, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανανέωσης της παραμονής στην Super League και την καλωσορίζουμε ξανά στην Άμφισσα
Για το Φωκικό Α.Σ

100

εσωκομματικές εκλογές Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας – Όλα τα ονόματα υποψηφίων

100

100Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις κομματικές οργανώσεις Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας – Ονομαστική Κατάσταση Υποψηφίων

Την Κυριακή 13 Μαΐου και από ώρα 10:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ. θα διεξαχθούν, πανελλαδικά,  οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Φωκίδα οι εκλογές θα διεξαχθούν:

Α. Δήμος Δελφών:

Κ.Ε.Π. Δήμου Δελφών Γιδογιάννου 31 Άμφισσα-Ισόγειο Κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας

Β. Δήμος Δωρίδος

Ξενοδοχείο «Καλλίπολις» Λιδωρίκι

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τα μέλη που έχουν σε ισχύ την κάρτα μέλους Νέας Δημοκρατίας για το έτος 2018.

Οι Υποψήφιοι για την ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας, τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Δελφών και Δωρίδος, καθώς και οι υποψήφιοι Σύνεδροι για τα δύο επόμενα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας είναι οι εξής:

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1

ΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του Αλέξιου

2

ΤΖΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

1

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ζαφειρίου

2

ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Δημητρίου

3

ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Δρόσου

4

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη

5

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου

6

ΚΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

7

ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευθυμίου

8

ΜΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Σωτηρίου

9

ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου

10

ΜΑΤΣΑΚΗ ΑΝΘΗ του Ιωάννη

11

ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου

12

ΣΑΜΟΥΗΛ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Χαραλάμπους

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου

2

ΜΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Σωτηρίου

3

ΜΑΤΣΑΚΗ ΑΝΘΗ του Ιωάννη

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΕΛΦΩΝ

1

ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του Αθανασίου

2

ΣΙΔΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χρήστου

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ

1

ΒΑΡΚΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

2

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Φώτη

3

ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου

4

ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Δημητρίου

5

ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΜΑΙΡΗ του Δημητρίου

6

ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Ηλία

7

ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ-ΠΑΤΑΚΑ ΑΘΗΝΑ του Ευσταθίου

8

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ευάγγελου

9

ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου

10

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αθανασίου

11

ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΑΝΗ του Γεωργίου

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ

1

ΞΗΡΟΜΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρέα

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜ.Τ.Ε. ΔΩΡΙΔΟΣ

1

ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Παναγιώτη

2

ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αθανασίου

3

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

4

ΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευθυμίου

5

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

6

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

7

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοχάρη

8

ΚΡΙΚΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου

9

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Νικολάου

10

ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία

11

ΣΧΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη

12

ΤΡΙΒΗΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Βασιλείου

ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

Στο πανεπιστήμιο του Yale ο Δελφικός Ελαιώνας

100

100Είναι γνωστό πως οι περίφημοι Δελφικοί Ελαιώνες, αποτελούν τους μεγαλύτερους συνεχόμενους ελαιώνες της χώρας

και δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο με μακρά ιστορία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Εκεί βρίσκονται περισσότερα από 1εκατομύριο 200 χιλιάδες δέντρα ελιάς πολλά από τα οποία είναι αιωνόβια, ενώ η ιστορία τους συνδέεται με την αρχαία ελληνική ιστορία και χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Αυτοί οι λόγοι φαίνεται πως οδήγησαν το Πανεπιστήμιο του Yale των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής να αποδεχτεί μια πρόταση Ελλήνων επιστημόνων ώστε οι Δελφικοί Ελαιώνες να αποτελέσουν παγκόσμιο παράδειγμα προβολής του ελαιόλαδου και της Ελιάς!
Την μελέτη εκπόνησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μαζί με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Λέανδρο Σκαλτσούνη, τον καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale Βασίλη Βασιλείου και τον ερευνητή στο Yale Τάσο Κυριακίδη, υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.