Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

O Δ. Τζήμα νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας- Ο Αν. Δεδούσης πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών- Αναλυτικά αποτελέσματα

100

100O Δ. Τζήμα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας καθώς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή επικράτησε του Αν. Ταλαμάγκα.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Δ. Τζήμας 414 ψήφοι
Αν. Ταλαμάγκας 320 ψήφοι
100
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
Εκλέγονται
ΚΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 240
ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 234
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη 229
ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Δρόσου 228
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ζαφειρίου 216
ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Δημητρίου 186
ΜΑΤΣΑΚΗ ΑΝΘΗ του Ιωάννη 147
ΣΑΜΟΥΗΛ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Χαραλάμπους 133
ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευθυμίου 103
Δεν εκλέγονται
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου 61
ΜΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Σωτηρίου 100
ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου 70

Για τη ΔΗΜΤΟ Δελφών:
Έγκυρα 594
Λευκά:7
Άκυρα: 13

Αν. Δεδούσης 312
Χαρ. Σίδερης 246

Για μέλη της ΔΗΜΤΕ Δελφών:
1 ΒΑΡΚΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 85
2 ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Φώτη74
3 ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνο 60
4 ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Δημητρίου 135
5 ΚΑΠΑΡΕΛΗ ΜΑΙΡΗ του Δημητρίου 264
6 ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Ηλία 117
7 ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ-ΠΑΤΑΚΑ ΑΘΗΝΑ του Ευσταθίου 139
8 ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ευάγγελου 92
9 ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου 173
10 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αθανασίου 96
11 ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΑΝΗ του Γεωργίου 182

Για μέλη της ΔΗΜΤΕ Δωρίδος

Εκλέγονται
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 108
ΚΡΙΚΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 79
ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57
ΜΑΥΡΩΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 45
ΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 35
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 30
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 26
ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26
ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 11
Δεν εκλέγονται
ΣΧΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 23
ΤΡΙΒΗΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ 20
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13

Εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Υμηττό και Παλλήνη

100

100Επιθέσεις σε ΑΤΜ σε Υμηττό και Παλλήνη έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Πέντε λεπτά πριν τις 4:00 οι δράστες ανατίναξαν, πιθανότατα με διοχέτευση αερίου σύμφωνα με την Αστυνομία, ΑΤΜ που βρίσκεται σε τράπεζα, στην πλατεία Υμηττού και αφού πήραν τις κασετίνες με τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, άλλοι δράστες χτύπησαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ΑΤΜ που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Παλλήνη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσαν να πάρουν τα χρήματα που υπήρχαν στο μηχάνημα όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ποιοι μπορούν να πάρουν δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

100

100Το επίδομα ανεργίας αποτελεί μία από τις βασικές παροχές του ΟΑΕΔ. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
Πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής
Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).
Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.
Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
Να μην αυτοαπασχολούνται
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

Τι απάντησε η Φουρέιρα για το 12άρι που δεν της έδωσε η Αλβανία στη Eurovision

100

100Η Ελένη Φουρέιρα έφτασε χθες το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος κουρασμένη από τις υποχρεώσεις των ημερών, λίγο άρρωστη, αλλά αρκετά χαρούμενη για την εμπειρία της και την πορεία της στον διαγωνισμό της Eurovision 2018.

«Δεύτεροι, σχεδόν πρώτοι είμαστε με μικρή διαφορά. Συγγνώμη που μιλάω έτσι, αλλά είμαι κρυωμένη, οπότε καταλαβαίνετε πόσο έχω κουραστεί που ο οργανισμός μου σήμερα πια εξαντλήθηκε. Δεν το μετάνιωσα ούτε ένα λεπτό. Ήταν μια υπέροχη, μοναδική εμπειρία. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Νομίζω κάθε φορά που λέω ευχαριστώ είναι λίγο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω για όλο αυτό που έχει συμβεί. Το μικρότερο μέρος η Κύπρος να τα βάλει με το Ισραήλ, με ένα από τα πιο δυνατά κράτη και να είμαστε στήθος με στήθος. Είμαι πολύ υπερήφανη για την Κύπρο. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα. Στεναχωρήθηκα λίγο γιατί ήμασταν τόσο κοντά. Αλλά όταν έφτασα στην Ελλάδα λέω αυτό που καταφέραμε ήταν πολύ… με ομαδική δουλειά, με υπέροχους συνεργάτες. Δουλέψαμε πάρα πολύ και ανταμειφθήκαμε».

Η Ελένη Φουρέιρα στον τελικό της Eurovision 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση αποσπώντας 436 βαθμούς, ανάμεσα σε αυτούς και τρία 12άρια από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αρμενία. Η Αλβανία δεν έδωσε το 12αρι της στην Ελένη Φουρέιρα αφού ψήφισε με 12 βαθμούς την Ιταλία, ενώ στην Κύπρο έδωσε 10 βαθμούς. Αυτή ήταν φυσικά και μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφοντας από τη Λισαβόνα.

«Μου έδωσε το 10άρι. Τι εννοείς; Ήμασταν τρεις Αλβανοί. Έπρεπε κάπως να μοιραστεί. Ο ένας θα πάρει 12άρι και ο άλλος 10άρι. Πατριωτικά έτσι; Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όταν είδα το 10άρι χάρηκα πάρα πολύ».

Τελειώνουν αύριο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

100

100Τελευταία μέρα αύριο Τρίτη 15 Μαΐου για τις εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, που είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ήταν υποχρεωτική η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων άνοιξαν τα καταστήματα και την Κυριακή 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, που είχαν προηγηθεί, διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν ανέγραφαν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές, αλλά κατέφευγαν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.

Γιος βρήκε τη μητέρα του κρεμασμένη

100

100Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 61χρονη κάτοικος της Αγριλιάς στη Ζάκυνθο. Η αυτόχειρας βρέθηκε αργά χθες το απόγευμα κρεμασμένη από δοκάρι έξω από το σπίτι της, σε χώρο που είχε περιμετρικά κλεισμένο ως βεράντα, από τον ίδιο της το γιο ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από την εργασία του.

Αφού προσπάθησε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και άρχισε να συλλέγει στοιχεία. Ταυτόχρονα ειδοποίησε και το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός της.

Η σορός θα μεταφερθεί στην Πάτρα προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκλιπούσα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που την είχαν επηρεάσει ψυχολογικά και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.