Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Ντογιάκος: Δεν έχω δεχθεί απειλές

502

502«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ» λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του, στον Βύρωνα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος τα ξημερώματα ενημερώθηκε από την αστυνομία για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, αναφέρει πως «από τύχη δεν εξερράγη και δεν κινδύνευσαν ζωές».

Από το περιβάλλον του κ. Ντογιάκου, ωστόσο, επισημαίνεται πως τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μια επιχείρηση στοχοποίησης σε βάρος του «λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Ο Ισίδωρος Ντογίακος έχει χειριστεί στο παρελθόν σημαντικές υποθέσεις μεταξύ αυτών τη Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, τις άγονες γραμμές του Αιγαίου και τα ομόλογα των Ταμείων.

Ο σημερινός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, όπου επελέγη από τους συναδέλφους του δύο φορές.

Ακολούθησαν πειθαρχικές αναφορές και διώξεις, ενώ στη συνέχεια σε βάρος του στράφηκε ο εισαγγελέας Γ. Αγγελής όταν ο Ι. Ντογιάκος δεν παρέτεινε τη θητεία του στο τμήμα συνδρομών.

Έρχονται 5.500 προσλήψεις ανέργων νέων επιστημόνων στο Δημόσιο με αίτηση στον ΟΑΕΔ

502

502Ξεκινά τις επόμενες μέρες το νέο πρόγραμμα που θα προβλέπει 5.500 προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ σε δημόσιους φορείς.

Βασικός στόχος του προγράμματος μέσα από την επιδότηση των άνεργων πτυχιούχων είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (brain drain).

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων ορίζεται στους δώδεκα μήνες και οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.040 ευρώ, ενώ προβλέπονται και πρόσθετα επιδόματα για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή διδακτορικό, όπως και για εφημερίες κ.λπ.

Σε συνέντευξη για τα εργασιακά θέματα στην ΕΡΤ,ο υφυπουργός εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα είπε ότι σε πέντε ημέρες θα έχουν ανοίξουν οι προσκλήσεις για τις αιτήσεις 5.500 θέσεων εργασίας που αφορούν κυρίους νέους επιστήμονες . Σκοπός του προγράμματος είπε, είναι η θεσμική αναβάθμιση κρίσιμων τομέων του Δημοσίου παράλληλα με την απασχόληση νέων επιστημόνων στο αντικείμενο τους και με ικανοποιητικές αμοιβές.

Για την περικοπή των συντάξεων ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι επιβεβαιώνεται αυτό που είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση για τις συντάξεις ότι ο στόχος του πλεονάσματος θα επιτευχθεί χωρίς να χρειαστεί η περικοπή τους. Δεν μιλάμε για αναστολή αλλά για ακύρωση του μέτρου, διευκρίνισε ο υφυπουργός κάνοντας και αναφορά στα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο υφυπουργός έκανε μνεία στα επερχόμενα θετικά μέτρα που ήδη ξεκίνησαν με την έλευση της καταβολής των αναδρομικών σε στρατιωτικούς, γιατρούς, δικαστικούς και της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη βουλή στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις για 250.000 ελευθέρους επαγγελματίες . Υπενθύμισε μάλιστα ότι με τον νέο υπολογισμό περισσότεροι από το 80% μη μισθωτών επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν τα ίδια ή λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Σε ότι αφορά την ανεργία ο κ. Ηλιόπουλος εστίασε στις θέσεις απασχόλησης που στον ιδιωτικό τομέα έχουν δημιουργηθεί τα τρία τελευταία χρόνια περισσότερες από 300. 000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων σε ετήσια βάση το 70% των θέσεων αυτών είναι για πλήρη απασχόληση. Εκτίμησε ότι στην τετραετία 2014-2018 οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 400.000 . Τόνισε ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας τρέχει πλέον με 2% το χρόνο.

Δήμος Δελφών: Νέα εποχή για το φωτισμό οδών και πλατειών

501

501Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (Σ.Ε.Α.) στον Δήμο Δελφών στον Δημοτικό Οδοφωτισμό. Αφορά στην εγκατάσταση νέων Φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας, τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας» και την αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού, για εφαρμογές Smart Cities.

Είναι ένα πλήρες και απαιτητικό έργο με 100% αυτοχρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον Ιδιωτικό Τομέα, ενώ η αποπληρωμή της επένδυσης θα γίνει τμηματικά αποκλειστικά και μόνο από επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας. Η διάρκεια της συμβατικής περιόδου ανέρχεται σε 12 έτη, με έλεγχο του αποτελέσματος (συμμόρφωση στις προδιαγραφές, φωτιστικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση) ανά τρίμηνο.

Ανάδοχος του έργου, μετά από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι όμιλοι σε πανελλήνιο επίπεδο, αναδείχτηκε η Ένωση Εταιρειών: «ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – NEON GREEN BUILDINGS CONSTRUCTION MATERIALS TRADING LLC – ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑΝΙΑΝ ΕΣΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Στοιχεία κατακύρωσης: α. Εγγυημένη Εξοικονόμηση 74,00% (2.946.139,58 kWh / Έτος), έναντι του 71,23% της Μελέτης του Δήμου (μείωση της δαπάνης του Δήμου για κατανάλωση ενέργειας),
β. Όφελος Δήμου 12ετίας (έκπτωση στην Εξοικονόμηση Ενέργειας) συνολικής αξίας: 1.230.666,29 ευρώ (Μέσος Όρος: 102.555,52 ευρώ / έτος),
γ. Μείωση αποτυπώματος: 44.145,99 τόνους CO2 (12 έτη),
δ. Μηδενισμός ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας, κλπ, του Δήμου στη διάρκεια της ΣΕΑ συνολικής αξίας: 1.962.702,32 ευρώ και Μέσο Όρο / Έτος: 163.558,53 ευρώ, (το κόστος συντήρησης του συστήματος και η εγγυητική ευθύνη της εγκατάστασης για 12 έτη περνά στον Ανάδοχο),
ε. Συνολικό όφελος Δήμου στη διάρκεια της ΣΕΑ: 3.499.201,59 ευρώ (291.600,13 ευρώ / έτος).

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο αγώνας ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’

500

500Ενημερώνουμε τους φίλους του κλασσικού πλέον αγώνα τρεξίματος ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’ ότι ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί για το έτος 2018.

Ως διοργανωτές με αίσθημα ευθύνης θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να ανεβάσουμε το επίπεδο του αγώνα αρκετά ψηλά. ‘’Τα χνάρια του Δευκαλίωνα’’ είναι μία διοργάνωση που ξεκίνησε από μία ιδέα και μια αγάπη τόσο για το κλασσικό αθλητισμό όσο και για τον ιστορικό τόπο μας. Βλέποντας τον αγώνα να μεγαλώνει κάθε χρόνο σε συμμετοχές αλλά παράλληλα να μεγαλώνει και σε απαιτήσεις , προκειμένου να ανταποκριθούμε κρατώντας το επίπεδο ψηλά, χρειαζόμαστε υλικές και ψυχικές δυνατότητες τις οποίες δυστυχώς δεν έχουμε την παρούσα χρονική στιγμή.

Ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξουν ξανά οι συνθήκες για την πραγματοποίηση της συνάντησης των φίλων του αθλητισμού και όσων λατρεύουν τον όμορφο και ιερό τόπο των Δελφών, πιο οργανωμένα και ακόμη πιο δυνατά.