Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Απολογούνται στις 12 Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

4444

4444Προθεσμία για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έλαβαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται σε απολογία για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς που καταγράφονται σε βίντεο να περνούν χειροπέδες στον 33χρονο ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλαδστώνος και τώρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις κατηγορούμενοι για το κακούργημα  της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν το πρωί  στον 23ο τακτικό ανακριτή έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους,  ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν ενώ ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει.

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, όπως αναμενόταν, αιτήθηκε την μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Η επόμενη κίνηση είναι πλέον στα χέρια του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δυο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση που απολογήθηκαν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Στις φυλακές Ναυπλίου ο γνωστός ενεχυροδανειστής

4444

4444Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστής  ο οποίος χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της «μαφίας του χρυσού».

Ο κατηγορούμενος κατά τη χθεσινή του απολογία δήλωσε αθώος και δίνοντας την δική του εκδοχή για την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι ουσιαστικά υπήρξε και ο ίδιος θύμα μιας ομάδας, με πρωταγωνιστή τον Τούρκο συγκατηγορούμενο του, που λειτουργούσε εν αγνοία του χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα » το όνομα και τις επιχειρήσεις του οι οποίες μόνο για το έτος 2017, είχαν, όπως λέει, κύκλο εργασιών 14,3 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπάρχει ταύτιση της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την παράνομη εξαγωγή χρυσού, αλλά φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί εν αγνοία μου παράλληλη (και κατά την αστυνομία παράνομη) δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού από τον A. I. (τον οποίο όμως εγώ χρησιμοποιούσα μόνο σε διεκπεραιωτικές εργασίες) και από την ομάδα του χωρίς εμπλοκή άλλων υπαλλήλων της επιχείρησής μου» φέρεται να είπε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να «κρατούσαν δικά μου παραστατικά έγγραφα, για να έχουν κάτι να δείξουν σε περίπτωση ελέγχου».

Μάλιστα, ο 51χρονος δήλωσε έτοιμος να στραφεί σε βάρος όλων όσων τον χρησιμοποίησαν. «Τα κέρδη από την απολύτως νόμιμη δραστηριότητά μου ήταν τόσα, ώστε να καθίσταται κωμικός ο ισχυρισμός ότι χρειαζόταν να επιδοθώ και στην αποδιδόμενη παράλληλη και παράνομη εξαγωγική δραστηριότητα.

Αντιθέτως,  κάποιοι που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν.

Είμαι τόσο καθαρός που είμαι διατεθειμένος να παραστώ και ως πολιτικώς ενάγων κατά παντός υπαιτίου, αφού η παράλληλη αυτή δραστηριότητα πλήττει τη δική μου νόμιμη δραστηριότητα».

Ιτέα- Κίρρα: Καταγγελία – διαμαρτυρία για τα προβλήματα που προκάλεσε ο δάκος

4444

4444Με την παρούσα Καταγγελία – Διαμαρτυρία, θα θέλαμε να μεταφέρουμε την απόγνωση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής Ιτέας – Κίρρας, για τα καταστροφικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα της ελαιοπαραγωγής τους λόγω της προσβολής της ελιάς από το δάκο και από το γλοιοσπόριο.

Η φετινή προσβολή από το δάκο ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή μας.

Η πτώση του καρπού φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 100% και μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τους αγρότες που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για τη φετινή σοδειά την οποία βλέπουν τώρα ότι χάθηκε.

Οι ψεκασμοί έπρεπε να γίνουν από το Μάιο αλλά καθυστέρησαν να προσλάβουν τους εποχικούς γεωπόνους, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το 80% της ποσότητας και το 100% της ποιότητας και το όποιο ελάχιστο λάδι βγαίνει με πολλά οξέα.

Για τους ανωτέρω λόγους και όχι μόνο ζητούμε να γίνει:

-Άμεση εκτίμηση της ζημιάς από την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας.
-Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.
-Απαλλαγή από την εισφορά υπέρ της δακοκτονίας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων δακοκτονίας στο μέλλον, θα πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά η χρησιμοποίηση νέων μεθόδων, προς αποφυγή επανάληψης της φετινής καταστροφής.

Τέλος, σας κάνουμε γνωστό ότι οι ελαιοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση και επιβάλλεται άμεσα να προβείτε στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε αντίθετη περίπτωση είναι διατεθειμένοι να προβούν στις όποιες παραπέρα νόμιμες ενέργειες.

Η ανωτέρω καταγγελία έχει αποσταλεί στους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, Περιφερειάρχη, ΔΑΟΚ, και κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών”.

Για το λόγο ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας από τους καθ΄υλην αρμοδίους.

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ»

Δ. Κωνσταντίνου: «Να νικήσουμε την αδιαφορία των πολλών…»

4444

4444Ο πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Δημήτρης Κωνσταντίνου, μιλά στην Εν Δελφοίς. Για την πορεία του συλλόγου από το 1993 που ιδρύθηκε έως σήμερα, για την ανανέωση των μελών του, αλλά και για τους στόχους που έχουν τεθεί, και έχουν επιτευχθεί. Παράλληλα δεν παραλείπε να μας μιλήσει για τη σημασία της πράξης της αιμοδοσίας, για τις επόμενες δράσεις, αλλά και όλους εκείνους που με τον τρόπο τους έχουν βοηθήσει το σύλλογο στη μακρόχρονη διαδρομή του.

Καταρχάς ξεκινώντας τη συζήτησή μας κ. Κωνσταντίνου, παρουσιάζοντας και το σύλλογό σας, θα θέλαμε κάποια ιστορικά στοιχεία αυτού. Πότε ιδρύθηκε και από ποιους;

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ιδρύθηκε το 1993 από εκλεκτούς συμπολίτες μας με σκοπό την προαγωγή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και την συλλογή αιμάτων στην Υπ. Αιμοδοσίας του ΓΝΑ για την κάλυψη των αναγκών. Προέδρος στο πρώτο ΔΣ ήταν ο  Φαρόπουλος Στέργιος με μέλη τους Σπανόπουλο Δημ., Καλλία Δημ , Μαυραειδή Ηλ, Δημητρέλλο Χρ, Λιόση Μαρ. και την αείμνηστη αιμοδότρια Τρίγκα Μαρία. Επίσης από το 2002-2007 πρόεδρος υπήρξε  ο αείμνηστος αιμοδότης με σημαντικό κοινωνικό έργο  Παναγιώτης Αθ. Παναγιωτόπουλος.

Η πορεία του χρόνου, έως και σήμερα, κατά την εκτίμησή σας, αλλά και των μελών του συλλόγου, έχει επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί τότε;

Νομίζω  ναι, αλλά χρειάζεται συνέχεια ένας διαρκές καθημερινός εθελοντικός αγώνας για τον συνάνθρωπο. Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά. Η διάδοση κυρίως της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών(www.xarisezoi.gr )  πραγματοποιήθηκε μέσα από πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης κυρίως των νέων  της περιοχής του Δήμου Δελφών και όχι μόνο, μέσα από συνεχείς ενημερώσεις-ημερίδες μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την  καθιέρωση συνεχών αιμοδοσιών και με τους φοιτητές στο ΤΕΙ Άμφισσας. Στο σημείο αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και του ΤΕΙ στην Άμφισσα για την άψογη συνεργασία και βοήθεια τους στην  επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Ένας σύλλογος που λειτουργεί σε εθελοντική βάση, πολλές φορές καταλήγει στο να είναι υπόθεση μόνο λίγων ανθρώπων, οι οποίοι εν τέλει σηκώνουν και όλο το βάρος τους. Στον «ΣΕΑ Άμφισσας» ισχύει αυτό;

Νομίζω είμαστε μια καλή ομάδα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Την τελευταία δεκαετία από το 2008 μέχρι σήμερα συγκεντρώσαμε πάνω από 4000 μονάδες αίματος, που δόθηκαν όλες στους συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη με την άψογη διαχείριση της Υπ. Αιμοδοσίας του ΓΝΑ. Οι βραβεύσεις του ΣΕΑ Άμφισσας είναι πολλές αναγνωρίζοντας έτσι την ανεκτίμητη προσφορά του Συλλόγου. Δεν θα γινόταν λοιπόν όλο αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν συμμετείχαν και βοηθούσαν πολλοί αιμοδότες άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο ο καθένας με τον τρόπο του. Μπορεί να «σηκώνουν το βάρος λίγοι» λοιπόν… όπως λέτε, αλλά όλο και πιο πολλοί προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές ΖΩΗΣ…

Υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου ανανέωση των προσώπων στο σύλλογο, εγγραφή νέων μελών, και πολύ περισσότερο νέων ανθρώπων;

Ναι σαφέστατα, με την ανανέωση προσώπων με την συμμετοχή αρκετών νέων παιδιών      από το 2008, και μετά κυρίως, με πρόεδρο τον Νίκο Αναγνωστόπουλο και νέο ΔΣ λειτουργήσαμε γραφεία ,πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις όπως τις Λαμπαδηδρομίες  αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ. Συμμετείχαν μέλη μας σε τρία(3) συνεχόμενα Παγκόσμια Συνέδρια νέων αιμοδοτών στην Κοπεγχάγη (2009), στη Μάλτα (2010), στο Λουξεμβούργο(2011). Το 2010 κορυφαία στιγμή για τον Σύλλογο μας ήταν η διοργάνωση του  3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ στην Άμφισσα με την φιλοξενία δωρεάν περίπου 150 νέων αιμοδοτών – συνέδρων  από πόλη την Ελλάδα με την στήριξη των τοπικών φορέων. Διοργανώσαμε  το 2011 λαμπρή εκδήλωση για την Δωρεά Οργάνων (www.eom.gr) με βράβευση του κορυφαίου συμπολίτη μας ιατρού Αντώνη Λαγγουράνη. Συνεργαζόμαστε  από την αρχή της ίδρυσης του έως σήμερα με το ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστήμιου Πατρών και πραγματοποιούμε συνέχεια ενημερώσεις και πολλές νέες εγγραφές εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Όλα αυτά χωρίς ανανέωση προσώπων δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν.

Η αιμοδοσία ως δράση αποτελεί μία ύψιστη προσφορά αλληλεγγύης. Έχει πλέον περάσει ως τέτοια στον κόσμο, ή ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά γι’ αυτό;

Χρειάζεται να συνεχίσουμε το έργο μας, τις ενημερώσεις στους μαθητές των  σχολείων και στους φοιτητές, να συνεχίσουμε την συνεργασία με όλους… Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να πέτυχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα . Δεν επιτρέπεται ακόμα και σήμερα να εισάγουμε μονάδες αιμάτων από Ελβετία, να περιμένουμε… «κυνηγώντας  τους φαντάρους» να δώσουν αίμα… Δυστυχώς από την κεντρική εξουσία δεν υπήρξε η ανάλογη βοήθεια και κάποιο οργανωμένο σχέδιο ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία (με λίγες εξαιρέσεις ίσως).Το μόνο που δίνουν στον εθελοντή αιμοδότη είναι οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις αίματος στο ΓΝΑ(τηλ.2265350132).

Εσείς ως σύλλογος της Άμφισσας μένετε μόνο στα όρια αυτής ή πηγαίνετε σε δράσεις και άλλων περιοχών;

Με την πολύ καλή συνεργασία μας με Τοπικούς Συλλόγους και φορείς έχουμε καθιερώσει από το 2010 έως σήμερα και πραγματοποιούμε προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες και άλλες δράσεις στο πανέμορφο Γαλαξίδι, στην μαγευτική Αγόριαννη Παρνασσού (Επτάλοφος),στην Αγία Ευθυμία με τα κορυφαία «Σκαρίμπεια», στην δροσερή Βουνιχώρα, στο Σερνικάκι και στον Ελαιώνα  (Τοπόλια).

Πόσα ενεργά μέλη έχει σήμερα ο σύλλογος;

Σήμερα πια μετά από καθημερνό αγώνα έχουμε 450 ενεργούς τακτικούς εθελοντές αιμοδότες  και πάρα πολλούς  εθελοντές  Δότες Μυελού των Οστών στο ΚΕΔΜΟΠ του Παν.(www.xarisezoi.gr). Λίγοι είμαστε δηλαδή όπως και σε όλη την χώρα… Δυστυχώς δεν μπορώ να ευχαριστήσω ορισμένους «μικρούς ανθρώπους» που βάζουν τρικλοποδιές… Οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες είναι αληθινοί   ΗΡΩΕΣ…ΖΩΗΣ

Για το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχουν κάποιες δράσεις που έχετε προγραμματίσει και μπορούμε σήμερα να αναφέρουμε;

Την Τετάρτη είχαμε την αιμοδοσία στο Γαλαξίδι (25η συνεχόμενη). Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το πρωί θα πάμε στο ΤΕΙ Άμφισσας όπου  μαζί με τους φοιτητές του θα γίνει ξανά εθελοντική αιμοδοσία. Τρίτη 18  Δεκέμβριου απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία στην Άμφισσα με την συμμετοχή φορέων της πόλης, ενώ τον Ιανουάριο είναι προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία μαζί με τους εκπαιδευτικούς και γονείς του ΜΟΥΣΙΚΟΥ Σχολείου Άμφισσας.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους αναγνώστες μας;

Αφού ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους αιμοδότες αλλά και αυτούς που μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά, να προσκαλέσουμε τους νέους ανθρώπους να έρχονται στις αιμοδοσίες και στις εκδηλώσεις ,να στελεχώσουν τον ΣΕΑ Άμφισσας και  να συνεχιστεί πιο δυνατά το θεάρεστο κοινωνικό  έργο μας.

Να νικήσουμε την αδιαφορία των πολλών…. Γίνε και εσύ  σήμερα τακτικός εθελοντής αιμοδότης. Οι ανάγκες σε αίμα είναι καθημερνές… Γίνε εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών(www.xarisezoi.gr). Είναι απλό.