Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Ενημερωτική συνάντηση για γονείς «Όρια και Επικοινωνία»

ΑΦΙΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝjpg_Page1

ΑΦΙΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝjpg_Page1Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική συνάντηση για γονείς

«Όρια και Επικοινωνία»

 

Άμφισσα, 22/1/2019- Ενημερωτική συνάντηση για γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας  διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) Ν. Φωκίδας. Η δράση με τίτλο «Όρια και Επικοινωνία» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας. «Το όριο όσο και αν ακούγεται σκληρό ως λέξη, δείχνει αγάπη και φροντίδα, είναι σημείο συνάντησης και επαφής του γονέα με το παιδί. Θέτοντας όρια στηρίζουμε τα παιδιά μας, τα βοηθούμε να αυτονομηθούν και τους δείχνουμε πως ορίζεται το μονοπάτι της αποτελεσματικής προσαρμογής, που περιλαμβάνει τη γνώση των κοινωνικών κανόνων και το σεβασμό της ατομικότητας», αναφέρει η Αθανασία Τζιμαρά, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. συμπληρώνοντας «Τα όρια είναι μέρος των θεμελίων πάνω στα οποία χτίζονται οι σχέσεις γονέων-παιδιών».

 

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και  να εκφραστούν προβληματισμοί για τους τρόπους που επικοινωνούν και θέτουν όρια οι γονείς στα παιδιά και πώς τα παραπάνω συνδέονται με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας και εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης του φορέα στο κομμάτι της πρόληψης και ενημέρωσης για την ψυχική ανθεκτικότητα των νέων.

Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης της Ε.Κ.Ψ. &Ψ.Υ. «Μίλα με την ψυχή σου» καταδεικνύει την ανάγκη σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, οι νέοι να μπουν σε έναν εσωτερικό διάλογο και παράλληλα να εκφράσουν ελεύθερα όσα τους απασχολούν λαμβάνοντας σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση. Υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σχολείων στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. επιδιώκει διαχρονικά να μιλήσει για τη σημασία της ανάπτυξης ενός υγιούς ψυχισμού από την παιδική ηλικία.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Φ2.1/185103/Δ7/1-11-2018 σχετική έγκριση υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας που έχει λάβει η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. από τη Γενική Δ/νση σπουδών Π/θμιας  & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 (Ε.Κ.Ψ&Ψ.Υ.) ή στείλτε e-mail: ekpsfoki@otenet.gr

Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ

ΝΔ: Έριξαν χημικά για να διαλύσουν την ειρηνική διαδήλωση

100

100Το πιο «σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο» έδειξε σήμερα η «κυβέρνηση – κουρελού» του κ. Τσίπρα, όπως καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της «για τη σημερινή επίδειξη αυταρχισμού».

Αναφερόμενη σε όσα συνέβησαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες ποσότητες χημικών «για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ζητεί δε την παραίτηση των κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.

Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν».

Άμφισσα, η ερωμένη του Απόλλωνα

1000

1000Διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με ιστορία πολλών αιώνων, η Άμφισσα διατηρεί την παραδοσιακή όψη της, ενώ ο απέραντος ελαιώνας και το μεσαιωνικό κάστρο στο ψηλότερο σημείο δίνουν στην πόλη ιδιαίτερο χρώμα.

 

1001

Η πόλη, που κατά τη μυθολογία οφείλει την ονομασία της στην Άμφισσα, εγγονή του Aιόλου και ερωμένη του Απόλλωνα, υπήρξε στην αρχαιότητα το σπουδαιότερο οικιστικό κέντρο των Oζολών ή Εσπερίων Λοκρών.

1002

Η διαμάχη της με την Aμφικτιονία των Δελφών σχετικά με την καλλιέργεια της ιερής πεδιάδας της Kρίσας επέφερε την καταστροφή της από τον Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας (Δ’ Ιερός Πόλεμος, 339-338 π.Χ.). Oι Pωμαίοι απέτυχαν να κυριεύσουν την πόλη, την ανακήρυξαν ελεύθερη και της χορήγησαν φορολογική ατέλεια.

Κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους η Άμφισσα υπέστη επιδρομές και λεηλασίες, έλαβε δε την ονομασία Σάλωνα. Επί Φραγκοκρατίας έγινε έδρα της Bαρονίας των Σαλώνων και απέκτησε ισχυρό κάστρο.

1003

Επί Τουρκοκρατίας τα Σάλωνα αποτέλεσαν εστία επαναστατικών κινημάτων, ενώ από εδώ ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 στη Ρούμελη, με πρωταγωνιστές τον επίσκοπο Σαλώνων Hσαΐα, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Δυοβουνιώτη και τον Πανουργιά.

Το Νοέμβριο του 1821 συγκεντρώθηκαν στα Σάλωνα πληρεξούσιοι της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και αποφάσισαν τη συγκρότηση τοπικής διοίκησης της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, του Αρείου Πάγου.

Η πόλη καταστράφηκε δύο φορές από τους Tούρκους (1822, 1825) και απελευθερώθηκε οριστικά το Nοέμβριο του 1828.

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Άμφισσας αποτελεί το μεσαιωνικό κάστρο, γνωστό ως κάστρο των Σαλώνων. Μεγάλο τμήμα της αρχαίας ακρόπολης της Άμφισσας χρησιμοποιήθηκε ως βάση του εν λόγω κάστρου, ενώ επί Τουρκοκρατίας πραγματοποιήθηκαν μετασκευές και προσθήκες σε ορισμένα σημεία της οχύρωσης.

1004

Αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία είναι ο μητροπολιτικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τοιχογραφίες του φημισμένου ζωγράφου – αγιογράφου Σπύρου Παπαλουκά (1892-1957) και παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο δίπλα του, και η βυζαντινή εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (11ος/12ος αιώνας).

1005

Η Χάρμαινα, άλλοτε συνοικία των βυρσοδεψών (ταμπάκηδων) της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένη με το δρώμενο της νύχτας των στοιχειών (αναβιώνει την περίοδο της Αποκριάς), οι οικίες των οπλαρχηγών Πανουργιά και Δυοβουνιώτη, καθώς και η «Λυκότρυπα» (αρχαίο μνημείο λαξευμένο σε βράχο, πιθανώς τάφος των Μυκηναϊκών Χρόνων), κινούν δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Άμφισσας.

1006

1007

1008

1009

1010

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης εκτίθενται κεραμική, κοσμήματα, αγάλματα κ.ά. από την αρχαία Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ φιλοξενείται η ενδιαφέρουσα συλλογή νομισμάτων του Δρόσου Κραβαρτόγιαννου, συγγραφέα, ιστοριοδίφη και συλλέκτη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Παπαλουκάς» φιλοξενεί τις εκατοντάδες ανθίβολα (σχέδια) που έφτιαξε ο ζωγράφος κατά τα έτη 1927-1932, στο πλαίσιο της αγιογράφησης του μητροπολιτικού ναού της Άμφισσας.

1011

Κοντά στην Άμφισσα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα χωριά Ελαιώνας (Τοπόλια), με παραδοσιακό χρώμα, άφθονα πηγαία νερά και πλατάνια, Προσήλιο, με τη μονή της Παναγίας και το Δασικό Χωριό Καψίτσας, Άγιος Γεώργιος και Αγία Ευθυμία, τόπος καταγωγής του Γιάννη Σκαρίμπα (1893-1984), πεζογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα.

1012

1013

1014

1200

1200

Βροχές, χιόνια και καταιγίδες φέρνει βαρομετρικό χαμηλό

750

750Μετά το εντελώς χειμωνιάτικο, κατάλευκο, και παγωμένο σκηνικό του καιρού τις προηγούμενες ημέρες, με το χιόνι να πέφτει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, τα σχολεία να κλείνουν για μέρες και τον παγετό να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή, τη σκυτάλη παίρνουν οι βροχές, με τα χιόνια να διατηρούνται ωστόσο σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Πολύωρες βροχές ξεκίνησαν από χθες και στην πρωτεύουσα και, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι τοπικές βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα με σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο Νότιο Ιόνιο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ του Σαββάτου βροχοπτώσεις αναμένονται στη Νότια Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως το πρωί του Σαββάτου δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -1 έως τους 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σε Κυκλάδες και Κρήτη το θερμόμετρο θα φτάσει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και παρόμοια θα είναι και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου ωστόσο στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 6.

Αύριο Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πυκνή χιονόπτωση στη Φθιώτιδα, ασθενής μέσα στη Λαμία

750

750Το χιόνι στη Φθιώτιδα, σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές άρχισε να πέφτει από αργά χθες βράδυ και δεν σταμάτησε μέχρι και αυτή την ώρα.

Αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι στους δρόμους για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες.

Στην εθνική οδό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, γιατί ίσως χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν, αφού οι συνθήκες αλλάζουν από ώρα σε ώρα και η χιονόπτωση είναι συνεχής.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Λαμίας, όπου το έστρωσε σε στέγες και αυτοκίνητα, ενώ στο κέντρο έριχνε χιονόνερο. Από τις 10:00 το πρωί και στο κέντρο σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση.

Τα χιόνια θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βαθμιαία θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.
Στο πόδι για τον Σπερχειό

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν και βρίσκονται σε επιφυλακή και για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σπερχειού ποταμού. Η στάθμη του ποταμού τις προηγούμενες ώρες είχε πέσει και έτσι δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος Λαμίας – Φραντζή, που είχε διακοπεί στον Φραντζόμυλο.
Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο Νότιο Ιόνιο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά.

Κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα λόγω χιονοστιβάδας

750

750Κλειστό για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, μετά την καταστροφή πυλώνα του αναβατήρα «Στύγα» από χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο «κατά την σημερινή, προβλεπόμενη διαδικασία κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της «Νεραιδόραχης» -» Στύγας»».

Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «κατέστρεψαν έναν πυλώνα του αναβατήρα «Στύγα», με συνέπεια ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας».

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών, μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες ημέρες».

Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Φωκίδα

750

75030χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στη Γραβιά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Γραβιάς

Σε βάρος του εκκρεμούσε από 23-10-2018 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για σύσταση και συμμορία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή – αγορά – διακίνηση).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

750

750

Τσίπρας: Αν δεν έχω 151 βουλευτές θα πάω σε πρόωρες εκλογές

750

750Την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που δεν διαθέτει την πλειοψηφία των 151 εδρών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει πως μία κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, ακόμα και αν δε διαθέτει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ενώ αναφέρθηκε και στα παραδείγματα από άλλες χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας πως στην Ευρώπη υπάρχουν 12 κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ωστόσο, επεσήμανε πως αν και σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα είχε συνταγματικό πρόβλημα, θα είχε πολιτικό πρόβλημα. «Σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσω εν ευθέτω χρόνο σε πρόωρες εκλογές, με χρονικό κριτήριο κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε», ανέφερε.