Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις

500

500«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάλογο ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι σε αυτή την ένταση, την οποία όπως τόνισε η χώρα μας δεν την επιθυμεί και σίγουρα δεν την τροφοδοτεί, «θα έχουμε την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε ελπίζω να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο, στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα. Ότι μία ένταση, την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δε μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μία αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης που βιώνουμε και στη βελτίωση των σχέσεων μας με την Τουρκία».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης στην κ. Σακελλαροπούλου: «Είχατε μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη Θράκη και με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις σας. Γιατί η Θράκη, παρά κάποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς που εξακολουθούμε να ακούμε, παραμένει ένα παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας.

Μία πολιτική, η οποία έχει εμπεδωθεί εδώ και 30 χρόνια και πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Η Θράκη έχει και την ιδιαιτερότητα, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης, να δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μία ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες».

Αναφέρθηκε όμως και στην ανάταξη της οικονομίας, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της απασχόλησης κι ότι στόχος είναι «να είναι η ύφεση το 2020 όσο το δυνατόν λιγότερο έντονη, έτσι ώστε η ανάκαμψη το 2021 να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησε ότι «υπάρχει και μία άμεση συσχέτιση μεταξύ της επιτυχίας της χώρας στην αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κρίσης και της δυνατότητας της να μπορέσει να ανακάμψει γρήγορα οικονομικά. Πιστεύω ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή με αυξημένη αξιοπιστία στο εξωτερικό».

Και πρόσθεσε: «Ανοίγει και σήμερα η πλατφόρμα για το ταμείο εγγυοδοσίας. Επτά δισεκατομμύρια, τα οποία εκτιμούμε ότι θα πέσουν στην αγορά, για να στηρίξουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων».

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα οι τράπεζες να κινηθούν γρήγορα ώστε να διαθέσουν τα κεφάλαια αυτά χωρίς περιττές πρόσθετες εξασφαλίσεις και με μεγάλη ταχύτητα.
Σακελλαροπούλου: Θα προστατεύουμε πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε καλά και ίσως και κακά νέα, με την έννοια των εντάσεων που συνεχίζονται από τη μεριά της Τουρκίας. Πράγματι, είναι πολύ θετικό το ότι υπάρχει αυτή η γενναία ενίσχυση και γενναία απόφαση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της οικονομίας.

Γιατί είναι μεγάλες οι επιπτώσεις, δυσμενείς οι επιπτώσεις από την πανδημία που περάσαμε και ακόμα δεν έχουμε με βεβαιότητα ξεφύγει. Αλλά, υπάρχει μία ευκαιρία για τη χώρα. Να δούμε το παραγωγικό μας μοντέλο και το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Αυτό είναι ένα βάρος που πέφτει σε σας, την κυβέρνηση, αλλά είναι ευκαιρία σαν χώρα συνολικά να τα ξαναδούμε αυτά τα θέματα.

Βρέθηκα πρόσφατα στη Θράκη και είχα την ευκαιρία να δω τα προβλήματα, τις δυσκολίες, αλλά και τη δυναμική αυτών των ανθρώπων που είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας και συμβιώνουν αρμονικά εκεί τόσες δεκαετίες πια.

Ταυτόχρονα, έχουμε τα προβλήματα με τους γείτονες οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις και να αμφισβητούν κάθε έννοια καλής γειτονίας. Θέτουν θέματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι προφανής η απάντηση από όλους μας. Ότι θα τα προστατεύουμε πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Ο αυτοκράτορας και η μητέρα του που αγιοποιήθηκαν

100

100Σήμερα 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του, Ελένης.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 247. Γονείς του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α” ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία και το αγέρωχο φρόνημά του, προήχθη γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού.

Ο Κύριος θέλοντας να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά του Μαξεντίου και του Λικίνιου, σχημάτισε στον ουρανό το σημείο του Σταυρού με την επιγραφή « Εν τούτω Νίκα», προσφέροντάς του ένα ισχυρότατο όπλο για να κατατροπώσει τούς εχθρούς του. Ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας ο οποίος ευνόησε την Εκκλησία μετά από τρεις αιώνες απηνών διωγμών.

Μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους του στο αρχαίο Βυζάντιο και έκτισε τη Βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Λίγο πριν πεθάνει αξιώθηκε και του Αγίου Βαπτίσματος. Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών, την 21 Μαΐου 327. Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε πολύ και για τα ιερά σεβάσματα των χριστιανών, για το λόγο αυτό απέστειλε στα Ιεροσόλυμα την μητέρα του, για να βρει τον Τίμιο Σταυρό.

Η Αγία Ελένη γεννήθηκε στο Δρέπανο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας περί το 247 μ.Χ. Φαίνεται ότι ήταν ταπεινής καταγωγής.

Μεταξύ των ετών 272 – 288 μ.Χ. γέννησε στη Ναϊσό της Μοισίας τον Κωνσταντίνο. Όταν, πέντε έτη αργότερα, ο Κωνσταντίνος Χλωρός έγινε Καίσαρας από τον Διοκλητιανό, αναγκάσθηκε να την απομακρύνει, για να συζευχθεί τη Θεοδώρα, θετή κόρη του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, και να έχει έτσι το συγγενικό εκείνο δεσμό, ο οποίος θα εξασφάλιζε τη στερεότητα του Διοκλητιανού τετραρχικού συστήματος.

Παρά το γεγονός αυτό ο Μέγας Κωνσταντίνος τιμούσε ιδιαίτερα τη μητέρα του, όπως αναφέρει το dogma.gr. Της απένειμε τον τίτλο της αυγούστης, έθεσε τη μορφή της επί νομισμάτων και έδωσε το όνομά της σε μία πόλη της Βιθυνίας.

Η Αγία έδειξε την ευσέβειά της με πολλές ευεργεσίες και την ανοικοδόμηση νέων Εκκλησιών στη Ρώμη (Τιμίου Σταυρού), στην Κωνσταντινούπολη (Αγίων Αποστόλων), στη Βηθλεέμ (βασιλική της Γεννήσεως) και επί του Όρους των Ελαιών (βασιλική της Γεθσημανή).

Η Αγία Ελένη πήγε το 326 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ, όπου «μὲ μέγαν κόπον καὶ πολλὴν ἔξοδον καὶ φοβερίσματα ηὗρεν τὸν τίμιον σταυρὸν καὶ τοὺς ἄλλους δύο σταυροὺς τῶν ληστῶν», όπως γράφει ο Κύπριος Χρονογράφος Λεόντιος Μαχαιράς. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, ένα χρόνο μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, η Αγία Ελένη πέρασε και από την Κύπρο.

Η Αγία Ελένη κοιμήθηκε με ειρήνη μάλλον το 327 μ.Χ. σε ηλικία ογδόντα ετών. Ο ιστορικός Ευσέβιος γράφει ότι η Αγία προαισθάνθηκε το θάνατό της και με διαθήκη άφησε την περιουσία της στον υιό της και τους εγγονούς της.

Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκονται στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στις Λαύρες Αγίας Τριάδος – Αγ. Σεργίου Μόσχας και Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι – Πώς θα λειτουργήσουν

100

100Ανήμερα σήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας μουσείων ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, στο τρίτο κύμα επαναφοράς στην κανονικότητα, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφτεί την Ακρόπολη και θα ξεναγηθεί από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μάλιστα από τις 11:00 θα επιτραπεί ελεγχόμενα η παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων, με την απαραίτητη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού. Και αυτό θα γίνει καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, «ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ζητούν να καλύψουν την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και να δουν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί».

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο 8:00 με 20:00.

Θα υπάρχει μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και την προμήθεια απολυμαντικών ειδών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στο σημείο που υπάρχει άνοδος και κάθοδος.

«Τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ορίζουν όχι μόνο τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τις ασφαλείς διαδρομές περιήγησης και θέασης, όπως εισόδου και εξόδου, όπου είναι εφικτό» αναφέρει το υπουργείο.

Η απόσταση του 1,5 μέτρου θα τηρείται τόσο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου, ενώ η αναμονή θα γίνεται σε συγκεκριμένες θέσεις με ειδική σήμανση.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι για τους ξεναγούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όταν γίνεται οργανωμένη ξενάγηση με συχνή αντισηψία χεριών, εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρόσβασης, όπου είναι εφικτό, όπως και χρήση ασύρματης ξενάγησης.

Κλιμάκια του ΥΠΠΟΑ θα επιβλέπουν τις επόμενες ημέρες, με αυτοψία, την τήρηση των μέτρων και την ομαλή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.
Τι θα ισχύει στα πωλητήρια και τα αναψυκτήρια

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) έχει αποστείλει οδηγίες για τη λειτουργία των πωλητηρίων (με αναλογική εφαρμογή των όσων ισχύουν για τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης), καθώς επίσης και σχετικό υγειονομικό υλικό, όπως και εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους.

Για όλο το καλοκαίρι έχει διασφαλιστεί η επάρκεια προσωπικού και πωλητέων ειδών για όλη τη θερινή περίοδο αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με τη λειτουργία των αναψυκτηρίων εντός των αρχαιολογικών χώρων προτείνεται στους ιδιώτες εκμισθωτές η λειτουργία τους με τη μορφή take – away, σύμφωνα και με τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες,

Από την ημερομηνία που θα καθορισθεί η επαναλειτουργία τους (έχει ανακοινωθεί η 1η Ιουνίου 2020), τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων θα μπορούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα δοθούν. Το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα λειτουργήσει κανονικά στο https://etickets.tap.gr/

Ανακουφισμένος με τα ισόβια ο Γιάννης Τοπαλούδης: Μέσα από τη δικογραφία μίλησε και η φωνή της Ελένης

100

100Αυλαία σε μία από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο έπεσε την Παρασκευή, με την ανακοίνωση της ενοχής και της ποινής ισοβίων σε βάρος δύο νεαρών για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στα τέλη του 2018, στη Ρόδο.

Το σώμα της άτυχης φοιτήτριας είχε βρεθεί τυχαία σε απόκρημνη ακτή του νησιού, είχε αναγνωριστεί από ένα τατουάζ της, και με τον εντοπισμό της άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα του φρικτού βασανισμού και ομαδικού βιασμού της και τελικά της δολοφονίας της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης είπε πως υπάρχει ψυχική ανακούφιση μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που ομόφωνα έκρινε τους δράστες ένοχους και για τα δύο εγκλήματα αλλά και ομόφωνα απέρριψε και τα αιτήματα για ελαφρυντικά.
Advertisement

«Ήταν μία διαδικασία που συγκλόνισε ψυχικά εμάς και όλη την ελληνική κοινωνία, έχουμε λάβει πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης» είπε ο κ. Τοπαλούδης, χαρακτηρίζοντας ηρωίδα την εισαγγελέα Αριστοτελεία Δόγκα, η οποία, όπως είπε «τεκμηρίωσε απόλυτα όλα τα βουλεύματα αλλά παράλληλα έδειξε και το ανθρώπινο πρόσωπό της και μιλούσε εκ μέρους της Ελένης» στα δύο εγκλήματα σε βάρος της, «τρία, μαζί με τον βασανισμό της».

«Εκτός από τους δύο που διέπραξαν το έγκλημα δεν υπήρχε άλλος μάρτυρας, μέσα από τη δικογραφία μίλησε και η φωνή της Ελένης, μέσω της κας εισαγγελέως» συνέχισε.

Αναφορικά με τα λουλούδια που της προσέφερε την ημέρα της ιδιαίτερα φορτισμένης αγόρευσής της, ο κ. Τοπαλούδης είπε πως «ήταν μια κίνηση για ευχαριστώ εκ μέρους της Ελένης μας, ήθελε να της τα δώσει η μάνα της αλλά δεν μπόρεσε να είναι στο δικαστήριο εκείνη τη στιγμή, ήταν εκ μέρους της ψυχής της Ελένης».

«Εύχομαι κανένας να μη βρεθεί να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα στη ζωή του, όταν το μάθαμε έπεσε η γη κάτω από τα πόδια μας» σημείωσε για τη στιγμή που έμαθαν για την τραγική απώλεια της κόρης τους.

Στο δικαστήριο «ακούσαμε ξανά ό,τι αποτρόπαιο κάνανε στην κόρη μας» πρόσθεσε, «εγώ είδα και 2-3 φωτογραφίες, η γυναίκα μου δεν άντεξε να δει καμία». Εκτός όλων αυτών «είχαμε να αντέξουμε και διάφορους θεατρινισμούς και ψέματα, που δεν ήταν μόνο από τους δύο κατηγορούμενους» συνέχισε.

Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τους δημοσιογράφους, που κάλυπταν ανελλιπώς τη δίκη ενίοτε υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και να πει «μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας συμπαραστάθηκαν».

Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες

100

100Υψηλές είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά το Σαββατοκύριακο με τον καύσωνα, που γέμισε τις παραλίες και στην Αττική.

Από σήμερα θαυπάρξει μικρή υποχώρηση του κύματος ζέστης, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο όπου τοπικά το μεσημέρι μπορεί το θερμόμετρο να δείξει 39 έως 41 βαθμούς), στην Ανατολική και Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, κυρίως στη Ρόδο (με θερμοκρασίες έως 38-40 βαθμούς), καθώς και στην Αττική (έως 38 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μικρή περαιτέρω υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες μέσα στο διήμερο της Τρίτη και Τετάρτης.

Την Πέμπτη όμως αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Βήμα βήμα η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα νηπιαγωγεία – Σχεδόν 15.000 αιτήσεις σε τρεις ημέρες

ÔÅËÅÔÇ ÁÃÉÁÓÌÏÕ ÔÇÓ ÍÅÁÓ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÓÔÁ 170ï & 108ï ÄÇÌÏÔÉÊÁ Ó×ÏËÅÉÁ ÁÈÇÍÙÍ ÊÁÉ 90ï &108ï ÍÇÐÉÁÃÙÃÅÉÁ  ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ ÁÈÇÍÁÓ ÊÙÓÔÁ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇ

ÔÅËÅÔÇ ÁÃÉÁÓÌÏÕ ÔÇÓ ÍÅÁÓ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÓÔÁ 170ï & 108ï ÄÇÌÏÔÉÊÁ Ó×ÏËÅÉÁ ÁÈÇÍÙÍ ÊÁÉ 90ï &108ï ÍÇÐÉÁÃÙÃÅÉÁ  ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ ÁÈÇÍÁÓ ÊÙÓÔÁ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇΗλεκτρονικά υποβάλλονται φέτος οι αιτήσεις εγγραφών στα νηπιαγωγεία και παρότι η διαδικασία άρχισε μόλις την Παρασκευή, έως σήμερα οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) έχουν φτάσει τις 14.720.

Μέσα σε τρεις μέρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης οι γονείς έσπευσαν να μπούνε στην σχετική πλατφόρμα.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ο γονέας – κηδεμόνας, αφού μπει με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Ελένη Φουρέιρα: Την αποθέωσε η μακιγιέρ της Lady Gaga

100

100Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες make-up artists στον κόσμο, που έχει επιμεληθεί το μακιγιάζ πολλών σταρ του εξωτερικού, μεταξύ αυτών της Lady Gaga αλλά και της Κιμ Καρντάσιαν. Ο λόγος για την Nikkie de Jager, η οποία έπλεξε το εγκώμιο της Ελένης Φουρέιρα, αφήνοντας άναυδο ακόμα και τον δημοσιογράφο που της έπαιρνε συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο μεγαλύτερο site για την Eurovision, ρωτήθηκε σε ποια συμμετοχή από όλες θα ήθελε να είχε επιμεληθεί το make-up και εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη, απάντησε… της Ελένης Φουρέιρα!

«Είναι… Fuego, την αγαπώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμιου φήμης beauty blogger αποθεώνει την «εκρηκτική» τραγουδίστρια. Το 2018, όπου η Ελένη Φουρέιρα συμμετείχε στην Eurovision (είχε κατακτήσει τη 2η θέση με την Κύπρο), η Nikki de Jager την είχε χαρακτηρίσει ως το «girl crush της Eurovision» ενώ είχε κάνει και Instagram live μαζί της.

Ξεκίνησε η συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

500

500Συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος τα μέλη του ΠΑΜΕ που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του newsbeast.gr, τα πρώτα άτομα που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας κόλλησαν αυτοκόλλητα στη Λεωφόρο Αμαλίας για να σημάνουν τις θέσεις που θα έχουν οι διαδηλωτές για να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, όσοι φτάνουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση φορούν μάσκες ή μαντήλια στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Κουτσούμπας: Γιορτάζουμε σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα

ÐÑÙÔÏÌÁÃÉÁÔÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÏÕ ÐÁÌÅ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ (EUROKINISSI/ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

ÐÑÙÔÏÌÁÃÉÁÔÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÏÕ ÐÁÌÅ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ (EUROKINISSI/ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)Το μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις, έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;

Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές, εδώ στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε για τα ιδανικά τους, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού, γέννημα θρέμμα του οποίου είναι ο φασισμός. Καλή δύναμη, χρόνια πολλά», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν»

500

500Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν», που χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ ΤΣ & ΕΚΤ, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στην πλήρωση 1.100 θέσεων εργασίας. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι αιτήσεις κατατίθενται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» με αντικείμενο τη στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ.

Η πρόσκληση διενεργείται με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης με έναρξη τη Δευτέρα 27/04/2020 και ώρα 13:00.

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, καθώς και για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr.