Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Τον βουλευτή Φωκίδος ενημέρωσε η διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος

500

500Στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν τον βουλευτή κΙωάννη Μπούγα  ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος κ Νίκος Φωτακόπουλος και Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ενημέρωση του βουλευτή για την  δραστηριότητα και τους στόχους του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος, το έργο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος  καθώς και την πορεία την οργάνωσης του Mountain Dog Show 2020 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί (Κορωνοϊού    επιτρέποντος)  στις 25 και 26 Ιουλίου στην θέση «Βρύζες» στο «Καταφύγιο Οίτη».

Συζητήθηκαν κυνοφιλικά και ευρύτερα τοπικά θέματα όπως ο πολιτιστικός και επιμορφωτικός ρόλος του Κ.Ο.Φ σε ζωοφιλικά θέματα καθώς και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του νομού.

Υπενθυμίζεται πώς το Mountain Dog Show που είναι μία σημαντική κυνοφιλική έκδήλωση, Πανελλαδικής εμβέλειας, φέτος διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες έκθετες και επισκέπτες  από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Ο κ Μπούγας από την πλευρά του δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης των δράσεων και των προσπαθειών του Ομίλου που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι ένας φάρος πολιτισμού και διαφήμισης ολόκληρης της Φωκίδας».

Εκστρατεία Αντικαρκινικής για μάσκες για ογκολογικούς ασθενείς

500

500Ανακοίνωση του παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Εδώ και μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κρίση, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με σύνεση και ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προχωρά σε μια Πανελλαδική δράση για τη συλλογή χρηματικού ποσού με σκοπό την αγορά Ειδικών Προστατευτικών Μασκών, ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς που τις έχουν σήμερα ανάγκη, περισσότερο από ποτέ.

Το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Φωκίδα, γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε επιδείξει στηρίζοντάς μας αδιαλείπτως σε κάθε μας δράση, σας παρακαλεί να συνδράμετε και σε αυτήν την προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα  της Ε.Α.Ε www.cancerhellas.org μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να προσφέρουν το ελάχιστο που μπορούν για το σκοπό αυτό ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχει μεγάλη θετική ανταπόκριση.

Η Ευγενική συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας θα βοηθήσει ουσιαστικά τους ογκολογικούς ασθενείς να προφυλαχθούν από τον κίνδυνο μίας λοίμωξης.

Εντός Ιουνίου “η πρόσληψη” των 36.500 της Κοινωφελούς Εργασίας

500

500Απάντηση για την εξέλιξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έδωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη των 36.500 θα γίνει εντός Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χιλιάδες αυτές προσλήψεις, η Κοινή Υπουργική Απόφασηέχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου  (Φ.Ε.Κ. Β’ 1256/9.4.2020)και έκτοτε αναμενότανη έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για την εκκίνηση υποβολής των αιτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση στις 21 Απριλίου είχε δηλώσει ότι «τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δύο Προγραμμάτων: το πρώτο είναι ένα Κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους (…)».

Τελικά, έχουμε φθάσει αρχές Ιουνίου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, επανειλημμένως προαναγγέλλει όλο το τελευταίο διάστημα -όχι την έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που όλοι περιμένουν- αλλά ξανά την έκδοση ΚΥΑ [π.χ. Δ.Τ. 26 Μαΐου: «Σήμερα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω των οποίων 36.500 άνεργοι θα βρουν δουλειά»]

Ο συναρμόδιος επί του Προγράμματος λοιπόν, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε χθες επί λέξει :

« Τώρα με ρωτάτε για την Κοινωφελή Εργασία.

Η Κοινωφελής Εργασία είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης.

Είναι 36.500 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η ολοκλήρωση και Η ΠΡΟΣΛΗΨΗθα γίνει ΜΕΣ ΣΤΟ μήνα ΙΟΥΝΙΟ.

Έχουν υπογράψει όλοι οι Υπουργοί και είμαστε στην τελική ευθεία του Διαγωνισμού. »

500

Δήμος Δελφών: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων

100

100Ενημερώνουμε ότι από 01/05/2020 μέχρι 31/10/2020 λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 1/2020 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020, προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

Επισημαίνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο, η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζουμε επίσης, την υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών, επικαρπωτών και ενοικιαστών αγροκτημάτων, οικοπέδων και λοιπών ανοικτών χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, να μεριμνήσουν για την καθαριότητα αυτών καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί ένα βασικό μέτρο για την εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε άμεσα για τον καθαρισμό όσων οικοπέδων δεν έχουν ήδη αποψιλωθεί, από τα ξερά χόρτα, σκουπίδια και τυχόν άλλα εύφλεκτα υλικά.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, για την δημόσια ασφάλεια και υγεία, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που επιβάλει από την κείμενη  νομοθεσία. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα παρέμβει αυτοβούλως στον καθαρισμό του οικοπέδου, καταλογίζοντας στον ιδιοκτήτη το σχετικό πρόστιμο και τη δαπάνη καθαρισμού.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οκτώ και φέτος οι γαλάζιες σημαίες στη Φωκίδα

100

100Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια σημαία” στη χώρα μας, η λίστα των ακτών που βραβεύονται με γαλάζιες σημαίες για το 2020.

Στη Φωκίδα, όπως ακριβώς και πέρσι, και φέτος 8 παραλίες βραβεύονται με αυτή τη διάκριση. 4 για την Παρνασσίδα και ισάριθμες για τη Δωρίδα.

Δήμος Δελφών

Άγιοι Πάντες

Καλαφάτης

Μαϊάμι

Τροκαντερό-Αγκάλη

Δήμος Δωρίδος

Ερατεινή

Μοναστηράκι

Σεργούλα

Χιλιαδού

Ι.ΜΠΟΥΓΑΣ: η αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας

100

100Η Κυβέρνηση, παράλληλα με την προστασία της δημόσιας υγείας, τη στήριξη των εργαζομένων και των εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση, συνέχισε και την προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που κληρονόμησε, της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τους δύο τελευταίους μήνες, που η χώρα είχε μπει σε κατάσταση lockdown, προέβη στις εξής ενέργειες:

α. Προέβλεψε, με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τη διευκόλυνσητων ιδιωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, μέσω της αυτόματης τρίμηνης αναστολής καταβολής δόσεων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων των ν. 4469/17, 4605/19 και 3869/10. Οφειλέτες που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω ρυθμίσεις δύνανται να επωφεληθούν της τρίμηνης αυτής αναστολής κατόπιν αίτησής τους και αξιολόγησης από τον πιστωτή.

β. Επιπλέον, σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, υφίσταται διευκόλυνση των συνεπών επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία έχει επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση, μέσω της μετάθεσης της καταβολής μέρους ή και του συνόλου των δόσεων του κεφαλαίου (χρεολύσια) των δανείων τους για χρονική περίοδο έξι μηνών και άνω.

γ. Παρέτεινετον υφιστάμενο νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας για 3 ακόμη μήνες, έως το τέλος Ιουλίου 2020, συνυπολογίζοντας ότι, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, οι δυνητικοί δικαιούχοι αδυνατούν να υλοποιήσουν τις διαδικασίες υποβολής αίτησης, καθώς και τη νέα οικονομική πραγματικότητα. Έτσι, η αρχική διάρκεια των 6 μηνών που προέβλεπε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατάθηκε, συνολικά, κατά 7 μήνες από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία αξιοποίησης του ισχύοντος πλαισίου σε όσους το επιθυμούν.

δ. Σχεδιάζεικαι θα υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμαυποστήριξης δανειοληπτών, στο οποίο το Κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού, και έχουν δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία. Με το πρόγραμμα αυτό:

ε. Ενισχύονται, για πρώτη φορά, οι συνεπείς δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

στ. Υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτώνπου επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018. Καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών. Αποτρέπεται η εκμετάλλευση του νέου πλαισίου από στρατηγικούς κακοπληρωτές. Περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων. Ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο.

ζ. Συνεχίζει να επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών, το οποίο θα αντικαταστήσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα. Πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα συνολικής ρύθμισης και αναδιάρθρωσης όλων των χρεών· παροχής δεύτερης ευκαιρίας για υπερχρεωμένους δανειολήπτες οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους· πτώχευσης και παροχής δεύτερης ευκαιρίας και στα φυσικά πρόσωπα, πέραν των νομικών, πρόνοιες για δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.

η. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης:διατήρησε σε πλήρη λειτουργία την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα της προστασίας της κύριας κατοικίας και παρουσιάζει, στη 2η Έκθεση Προόδου, τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των αιτήσεων το τελευταίο δίμηνο. Μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους,συνέχισε να εξυπηρετεί τους αιτούντες δανειολήπτες, είτε μέσω της ηλεκτρονικής γραμμής υποστήριξης (helpdesk) είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με 49 Κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (4 λειτούργησαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης).

Συγκεκριμένα: Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τα μέσα Μαΐου, υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 4.000 αιτήσεις, αυξημένες κατά 40% το τελευταίο δίμηνο. Αριθμός που θα ήταν μικρότερος, αν η σημερινή Κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές νομοθετικές και λειτουργικές βελτιώσεις, καθώς και στην άμεση ενεργοποίηση της κρατικής επιδότησης. Μέσω της πλατφόρμας, από τις 13 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, έχουν υποβληθεί 653 νέες προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων προς τους δανειολήπτες. Έτσι, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον στις 1.897.

Να σημειωθεί, ότι σε όλες αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνεται κρατική επιδότηση, η οποία φτάνει έως 50% στη δόση του δανείου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαγραφής οφειλών. Μέχρι σήμερα, έχει εγκριθεί κρατική επιδότηση μέχρι τη συνολική εξόφληση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων που ρυθμίστηκαν, ύψους 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί διαγραφή οφειλών σε δάνεια ύψους 9,8 εκατ. ευρώ.

Ήδη, μέχρι τα μέσα Μαΐου, 1.148 δανειολήπτες – ήτοι 535 περισσότεροι το τελευταίο δίμηνο και 1.024 από το τέλος του προηγούμενου έτους – έχουν ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις που έχουν γίνει και έχουν διασώσει την κύρια κατοικία τους.

Επιπλέον, μέχρι το τέλοςΜαρτίου, όταν και άρχισε να εφαρμόζεται η δυνατότητα αναστολής χρεολυσίων και δόσεων, ρυθμίστηκαν από τράπεζες και διαχειριστές δανείων, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, περίπου 200.000 δάνεια.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Βουλευτής Φωκίδας – Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το Δήμο Δελφών σε 12, 24 ή 48 δόσεις

100

100Ενημερωτικό Δελτίο από το Γραφείο του Δημάρχου Δελφών

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει τεθεί σε ισχύ πάγια ρύθμιση που αφορά οφειλέτες που είχαν αρρύθμιστες οφειλές προς το Δήμο Δελφών, την 1η Νοεμβρίου 2019.

Οι οφειλές ρυθμίζονται σε έως δώδεκα (12) δόσεις με επιτόκιο 4,37% και σε είκοσι τέσσερις (24)  ή σαράντα οκτώ (48) δόσεις με επιτόκιο 5,87%. Η ρύθμιση καθορίζεται με βάση την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης των τριάντα ευρώ (30).

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα με το Ν. 4646/2019 που τέθηκε σε εφαρμογή:

διπλασιάζεται ο μέγιστος αριθμός των δόσεων στις οποίες μπορεί να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό, εφόσον αυτό υπαχθεί σε ρύθμιση κατά τις διατάξεις του Ν. 4646/2019.
για τις οφειλές που ρυθμίζονται και καταβάλλονται σε 24 έως 48 δόσεις (όχι για εκείνες που καταβάλλονται σε 2 έως 24 δόσεις) προβλέπεται πλέον ένας ειδικός τρόπος προσδιορισμού της ελάχιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη (είτε αυτός είναι φυσικό πρόσωπο είτε νομικό πρόσωπο) βάσει της οποίας καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των δόσεων στη ρύθμιση που θα χορηγηθεί τελικώς.
προβλέπονται η δυνατότητα και οι όροι υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλής για δεύτερη φορά, μετά από απώλεια της αρχικής ρύθμισής της.
προβλέπεται η επιβάρυνση της υπαχθείσας σε ρύθμιση βασικής οφειλής με τόκο και ορίζεται αναλυτικά ο τρόπος υπολογισμού της συγκεκριμένης επιβάρυνσης.
στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ δύνανται να υπαχθούν μετά από επιλογή του οφειλέτη και βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή.
με την υποβολή από τον οφειλέτη αιτήματος περί υπαγωγής στη ρύθμιση, τα αποδιδόμενα ποσά από συμψηφισμούς του αρ.83 του Κ.Ε.Δ.Ε., από παρακρατήσεις αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής του αρ.12 του ν.4174/2013 και από μέτρα αναγκαστικής είσπραξης δύνανται να καλύπτουν την πρώτη δόση, εφόσον εισπράττονται εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου και δεν πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις.
εισάγεται για πρώτη φορά στο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση και ως εκ τούτου και τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, του ευεργετήματος συνέπειας μέσω της πρόβλεψης για επιστροφή τμήματος του ποσού που κατέβαλλαν για τόκους σε οφειλέτες που ανταποκρίνονται με συνέπεια σε όλους τους όρους της ρύθμισης μέχρι το πέρας αυτής.
Τέλος, ορίζεται ότι εξαιρούνται και δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλές οι οποίες έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν σε ισχύ.

Διαμαρτυρία για την διακοπή των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

100

100Ο Δήμος Δελφών διεκδικεί για τους δημότες του τα αυτονόητα, όπως η ισότιμη χρήση των Δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα του τρένου το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέσα μεταφοράς των κατοίκων, αφού εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Παρνασσού, Γραβιάς και Καλλιέων.

Η περικοπή των δρομολογίων της γραμμής Τιθορέα- Λιανοκλάδι και αντιστρόφως, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μεταφορές, αποκόπτει την περιοχή μας στη μετά COVID-19 εποχή όπου οφείλουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και τον τουρισμό μας.

Καλούμε, τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία, να επαναφέρουν τα δρομολόγια ως είχαν για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε      . Γραβιάς            Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων                 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού

Ιωάννης Μανανάς                          Χαρίλαος Αγαπητός                                                                                     Ευάγγελος Κούσουλας

Ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

100

100Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός σε περιοχή της Φωκίδας, μετά από διάπραξη κλοπής σε λατομείο

Αναζητούνται (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός, χθες (17-05-2020) αργά το απόγευμα στην περιοχή Τριταία Φωκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών,  κατηγορούμενος για κλοπή από λατομείο στην περιοχή Βουνιχώρα Φωκίδας.

Από τις Αστυνομικές Αρχές, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εισήλθαν χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του λατομείου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, όπου προέβησαν στην αφαίρεση  μπαταριών και ψυγείων από οχήματα, καθώς και άλλων αντικειμένων. Οι δράστες έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του λατομείου και αφού εγκατέλειψαν το όχημά τους, τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Στο εσωτερικό του προαναφερόμενου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση της κλοπής, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

3.500.000 € για το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Φωκίδας

100

100Μια ακόμη σύμβαση για τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φωκίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, σε συνέχεια των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που διαδοχικά εκτελείται σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 3.500.000 €, προβλέπει τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων των εθνικών οδών στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας και συγκεκριμένα: α) Άμφισσα – Γραβιά  όρια Νομού προς Φθιώτιδα, β) Άμφισσα- Δελφοί και Άμφισσα Γρηγορήτικα και γ) Νέα Εθνική Οδός Άμφισσα (Κακκανού) – Ιτέα – Γέφυρα Μόρνου και ειδικότερα στο τμήμα Ιτέα – Γαλαξείδι, που παρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις, μεγάλες φθορές και καθιζήσεις.

 

101

«Βελτιώνουμε την πρόσβαση σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Περιφέρειάς μας, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μετακινούνται απρόσκοπτα. Μια ακόμη παρέμβαση, ένας ακόμη κρίκος μιας αλυσίδας έργων συντήρησης σε όλη την Στερεά Ελλάδα, με στόχο οι δρόμοι μας όχι απλά να είναι ανοικτοί, αλλά και ασφαλείς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.