Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

2η Ημερίδα για τον Καταδυτικό Τουρισμό στους Δελφούς

500

500Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου  στους Δελφούς η 2η Ημερίδα με Θέμα »Καταδυτικός Τουρισμός και Καταδυτικά Πάρκα».

Η Ένωση  Ξενοδόχων Δελφών ήταν παρόν και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το νέο Νόμο που αναφέρεται στα Καταδυτικά Πάρκα. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκαν διευκρινίσεις πάνω σε θέματα που αφορούσαν, εκτός του θέματος που παρουσιάστηκε, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Κορινθιακού.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Δελφών Κα Χρύσα Σεγκούνη για την συνεργασία στην πραγματοποίηση της Ημερίδας.

Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη στο Δήμο Δελφών

500

500Στις 7 και μισή το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου στο δημαρχείο Άμφισσας συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Δελφών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Αναμόρφωση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού, εσόδων – εξόδων οικ. έτους 2020 για το Κεφ. Αυτ. Διαχ/σης Κληρ/μα Λουϊζας Νικολοπούλου». (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
Αποδοχή δωρεάς από τον οργανισμό ΝΕΟΝ. (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, υπάλληλος Γρ. Κληροδοτημάτων).
Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Δελφών. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ Κέντρου Κοινότητας Δ. Δελφών. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Έγκριση δωρεάν παραχώρησης γραφείου της Κοινότητας Αγίας Ευθυμίας στον Σύλλογο Αγίας Ευθυμίας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης για τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Άμφισσας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία « Κληροδότημα Λουκίας Μοσκαχλαϊδή». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία «Κληροδότημα Ευθυμίας Γιδογιάννου». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία «Κληροδότημα Χρήστου Μαχαιρά». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

Ανάγκη μίσθωσης του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Πολυδρόσου και την συστέγασή του με τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου. (Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Κούσουλας, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης για εκ νέου εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Καλοσκοπής με φανερή πλειοδοτική δημοπρασία. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Μανανάς, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση υποβολής αίτησης στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-67 ετών με επιχορήγηση. (Εισηγητής: κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, Αντιδήμαρχος).

15.Έγκριση παραχώρησης χρήσης αίθουσας Γυμνασίου Γαλαξιδίου στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, Εντ. Δημ. Σύμβουλος ).

Λήψη Απόφασης για την έγκριση αποτελεσμάτων μοριοδότησης των αιτήσεων εγγραφών νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δελφών για το έτος 2020-2021. (Εισηγήτρια: κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης περί καθιέρωσης του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, ως ημέρα θρησκευτικής τοπικής αργίας στην Κοινότητα Δελφών. (Εισηγήτρια: κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, Αντιδήμαρχος).
Ενεργοποίηση άρθρου 8.6 του Καταστατικού σύστασης του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΛΦΩΝ». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, Εντ. Δημ. Σύμβουλος ).
Συζήτηση για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των Εξωτερικών Υδροδοτικών Συστημάτων της ΕΥΔΑΠ.
(Σχετικό το Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ).
Επιβολή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Δελφών. (Εισάγεται από την Οικονομική Επιτροπή, εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εκριζώθηκαν (9) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίσθηκαν σε δασική περιοχή του Δήμου Αγράφων

FOTO 1

FOTO 1Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εντοπίσθηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε δασική περιοχή του Δήμου Αγράφων, καλλιεργημένα δίπλα σε ρέμα της περιοχής, εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (0,50) έως (0,75) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν χθες (22-07-2020) πρωινές ώρες και κατασχέθηκαν.

 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

 

FOTO 2

Ετήσιος εορτασμός «ΔΙΑΚΕΙΑ» στην Κοινότητα Αθανασίου Διάκου

500

500Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Κοινότητα Αθανασίου Διάκου και την Αδελφότητα Αθανασίου Διάκου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανάσιο Διάκο. Φέτος, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

11:00 πμ Προσέλευση στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου Διάκου

11:15 πμ Επιμνημόσυνη Δέηση

Χαιρετισμοί επισήμων

Εκφώνηση Πανηγυρικού Ημέρας από τον κ. Θανάση Ραφτόπουλο, Φιλόλογο, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MSc

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

 

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Δελφών

 

 

500Ξεκίνησε από το Δήμο Δελφών η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού στα πλαίσια της πράξης «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών». Η ολοκλήρωση του έργου θα σημάνει ταυτόχρονα και την εγκατάσταση άκρως απαραίτητων υποδομών προκειμένου ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν αυτόνομα και ανεμπόδιστα να έχουν πρόσβαση σε δύο παραλίες του Δήμου Δελφών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα στην παραλία Μαϊάμι καθώς και στην παραλία Γαλαξειδίου.

Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει:

- Αποδυτήρια

– ντουζ

- WC για ΑμΕΑ

- Χώρους σκίασης

– Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα

- Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

- Ενημερωτικές πινακίδες

– Σήμανση

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 95.800€, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η χρηματοδότησή της προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-20». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος με ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών την 24/7/2020 και ώρα 15:00 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 7/8/2020 και ώρα 15:00.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση μίας πολύ σημαντικής παρέμβασης για το Δήμο Δελφών, η οποία θα έπρεπε, όπως συνέβη σε άλλους Δήμους της χώρας, να έχει από χρόνια πραγματοποιηθεί. «Η οργάνωση των παραλιών μας και η μέριμνά μας ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ανεξαιρέτως συμπολίτες μας δεν αποτελεί γεγονός για το οποίο θα πρέπει να επιχαίρουμε», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, συμπληρώνοντας: «Αποτελεί χρέος μας η δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα καταστήσουν κάθε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Δελφών ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως είμαστε ένας σύγχρονος Δήμος που καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών του».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

500

500Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός παρουσιάζει αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου, τη παρακάτω εκδήλωση στην Φωκίδα:

-> «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Αρχαιολογικός χώρος Δελφών – Φωκίδα | 21.00

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marmaromenes-troades-tou-evripidi-apo-to-idrima-michalis-kakogiannis/

H παράσταση Μαρμαρωμένες Τρωάδες είναι μία οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση, η οποία βασίζεται σε διασκευή των Τρωάδων του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εντός του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Την παράσταση παρακολούθησαν ειδικά προσκεκλημένοι θεατές εντός του χώρου του Μουσείου.

Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων καθώς και τρεις ηθοποιούς. Τα οπτικά – ηχητικά και μουσικά υλικά είναι όλα πρωτότυπα, αποτέλεσμα έρευνας της δημιουργικής ομάδας,. Πρόθεση της παράστασης, είναι η διερεύνηση της έννοιας του σύγχρονου ραψωδού,o oποίος έχει ως μέσα του την αφήγηση, τη μουσική, την εικόνα, τον ήχο, ενώ δημιουργεί ένα περιβάλλον βιωματικό για το θεατή, μέσα από τη δημιουργική σύνθεση όλων των παραπάνω στοιχείων.

Ο λόγος στο αρχαίο ελληνικό δράμα είναι ένας τομέας που προσφέρεται για ουσιαστική έρευνα στον τομέα της σύγχρονης αφήγησης. Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι να τονίσει ακόμα περισσότερο το βάθος της δραματουργίας του κειμένου, χρησιμοποιώντας στη σκηνική σύνθεση, ηχοτοπία, εικόνες στατικές ή κινούμενες που φέρουν έντονα το ελληνικό στοιχείο και δημιουργούν την αίσθηση της χαμένης πατρίδας.

Η πολυμεσική αφήγηση, θα μεταφέρει στο σήμερα το συγκλονιστικό έργο του Ευριπίδη, ιδωμένο μέσα από την μοναδική μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, προάγοντας το πάντοτε υπαρκτό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Βασικός θεματικός άξονας του έργου, είναι η απώλεια και ο αποχαιρετισμός ενός λαού προς την πατρίδα και τους νεκρούς που αφήνει πίσω, με κορυφαία την Εκάβη, τη βασίλισσα της Τροίας που θα ακολουθήσει και αυτή με τη σειρά της τη μοίρα του ξεριζωμού και της σκλαβιάς. Οι Τρωάδες, είναι ένα κείμενο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο στις ιστορικές περιόδους που διανύουμε.

Διάρκεια 60 λεπτών.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)

Ηθοποιοί- Μουσικοί: Αγλαΐα Παπά, Λουΐζα Κωστούλα, Χάρης Χαραλάμπους

Οπτικός/ηχητικός σχεδιασμός : Studio 19

Kοστούμια: Λίλιαν Ξυδιά

Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά: Νίκος Λεβαντἠς, Λουΐζα Κωστούλα, Bασίλης Κουντούρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη

Ηχογραφήσεις: Λουΐζα Κωστούλα, Studio 19

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (27) άτομα

500Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (15-07-2020), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης

αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

 

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα

Ελέγχθηκαν: (1.197) άτομα, εκ των οποίων (1.040) ημεδαποί και (157) αλλοδαποί, καθώς και (890) οχήματα.

Προσήχθησαν: (31) άτομα, εκ των οποίων (13) ημεδαποί και (18) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (27) άτομα, εκ των οποίων (12) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (6) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (10) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (197) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (175) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (71) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (7) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (7) για αντικανονικούς ελιγμούς, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (3) για ΚΤΕΟ και (79) λοιπές παραβάσεις.}
•    (3) παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (10) παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

“Ο προγραμματισμός και ο σωστός σχεδιασμός δεν είναι στα συν της δημοτικής αρχής”

600

600Την Τετάρτη 15/7/20 ξεκίνησαν οι αιτήσεις του ΟΑΕΔ για δυο συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Προγράμματα που για πρώτη φορά μπορούν να ενταχθούν και οι δήμοι με ιδιαίτερα ευνοϊκές προϋποθέσεις για επιδοτούμενες θέσεις,  για 2 χρόνια, σε ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μακροχρόνια ανέργων 55 ως 67 ετών, και ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με επιδότηση 90%.

Επειδή, όπως μονίμως διαλαλεί η δημοτική αρχή, ο δήμος Δωρίδος πάσχει από έλλειψη προσωπικού είναι μια ευκαιρία να καλύψει οικονομικά, κενές θέσεις αλλά κυρίως να μειώσει την ανεργία στην περιοχή, επισημαίνει σε τοποθέτησή της η παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα”.

Όμως για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή καθυστερεί αδικαιολόγητα καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες και τις πρώτες κιόλας μέρες να κάνει τις απαιτούμενες αιτήσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:. “Ο προγραμματισμός και ο σωστός σχεδιασμός δεν είναι στα συν της δημοτικής αρχής”.

Η παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα” ζητάει άμεσα:

1. Να γίνει δημοσίευση άτυπης πρόσκλησης ενδιαφέρον για να καταγραφούν ολοι οι άνεργοι που μπορούν να ενταχθούν στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και των προσόντων τους

2. Καταγραφή από τους αρμόδιους αντιδημάρχους όλων των κενών θέσεων εργασίας στο δημο Δωρίδος

3. Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Ώστε να συντονιστούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες διαδικασίες με σωστό σχεδιασμό και στόχευση να προσλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους και να καλύψουμε  ανάγκες του δήμου για τα επόμενα 2 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

500

500  Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, εφαρμόζοντας το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», θα παραδώσει  ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στους εταίρους του προγράμματος, Δήμο Δελφών και Δήμο Δωρίδας, προκειμένου να διανεμηθούν στους ωφελουμένους-πολίτες.

Ως ημερομηνίες παράδοσης και διανομής έχουν οριστεί, για το Δήμο Δωρίδας η Τετάρτη 22/07/2020 και το Δήμο Δελφών η Πέμπτη 23/07/2020 και Παρασκευή 24/07/2020.

Οι δικαιούχοι, οφείλουν να ελέγχουν την παραδοτέα ποσότητα, κατά την ώρα της παραλαβής.

Με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού covid-19, οι διανομές θα γίνουν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες.

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ζ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ

Έρευνες στα Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού Ι και Δομοκού

600

600Έρευνες πραγματοποιήθηκαν χθες (15-07-2020) το βράδυ στα Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού Ι και Δομοκού.

Στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.) του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης, έρευνα σε θάλαμο της Ε’ Πτέρυγας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (12) νάιλον συσκευασίες, ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων,
 • (3,2) γραμμάρια λευκής σκόνης (πιθανόν ναρκωτικής ουσίας),
 • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας),
 • (6) αυτοσχέδια μαχαίρια,
 • χρηματικό ποσό (63) ευρώ,
 • ρόπαλο και κομμάτι καθρέπτη,
 • (3) κινητά τηλέφωνα και (2) φορτιστές,
 • (4) handsfree, (2) USB και κάρτα sim.

Στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού πραγματοποιήθηκε έρευνα στα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους της Ε1 Πτέρυγας, με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (4) αυτοσχέδια μαχαίρια,
 • (2) σουβλιά,
 • κινητό με φορτιστή,
 • αυτοσχέδια καλώδια με θύρα USB,
 • (2) αυτοσχέδιες μηχανές για τατουάζ,
 • woofer και (2) μικρά ηχεία.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι Εισαγγελείς. Προανακρίσεως επιλήφθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας αντίστοιχα.

Παράλληλα, για τις δύο περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.