Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Ανοίγει το Κτηματολόγιο σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα

350

350Ξεκίνησε την , Δευτέρα, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η προθεσμία θα κλείσει στις 27/5 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 26/8 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, αρχίζει την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Φωκίδας.

Η προθεσμία θα κλείσει στις 28/5 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 28/8 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το ελληνικό Δημόσιο.

Επιλογή ευθύνης

350

350Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, μέσω της οποίας κάνει γνωστό και το όνομά του, δημοσιοποιεί σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Δελφών κος Παναγιώτης Ταγκαλής.

Στην “Επιλογή Ευθύνης” καταλήγει αφού πρώτα αναφέρει ότι, σαν ομάδα, ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν τα μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου, αλλά και ότι δεν είναι πλέον εποχή για πειραματισμούς.

Αναλυτικά το κείμενο της διακήρυξης:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Αποφασίσαμε να θέσουμε στη βούλησή σας τον συνδυασμό μας, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 στον Δήμο Δελφών.

Έναν Δήμο προικισμένο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, χωροταξικά και οικονομικά, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Τον δέκατο, κατ’ έκταση μεγαλύτερο Δήμο στην Ελλάδα.

Παρουσιαζόμαστε ενώπιον σας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, με όραμα, με εμπειρία, με γνώση των προβλημάτων και ταυτόχρονα με μεγάλη διάθεση για την επίτευξη των στόχων μας.

Οι καιροί που διανύουμε είναι εξαιρετικά χαλεποί. Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης και η συνεχής μείωση των πόρων έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ενώνουμε όλοι μαζί τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για τη ζωή μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη, τη διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες.

Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη σύνθεση και την διαφορετικότητα στην άποψη.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάμε πραγματικά μπροστά.

Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.

Αντίπαλός μας, κατά την γνώμη μας είναι η αδιαλλαξία, η έπαρση, η αλαζονεία, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.

Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους.

Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας απ’ άκρη σ’ άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων, γιατί όλοι εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από όλους εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.

Στόχοι μας είναι, η βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών με σύνεση ορθολογισμό και διαφάνεια, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, η καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων ώστε να δοθούν προτεραιότητες, η αξιοποίηση ανθρώπων με εμπειρία και γνώση, η αξιοποίηση των νέων τους οποίους καλούμε να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα παράγει λύσεις, η βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Θέλουμε να ασχοληθούμε με εσάς, τους ανιδιοτελείς πολίτες που ζητάτε λύσεις στα προβλήματά σας, και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Δηλώνουμε παρόντες στο κάλεσμα των καιρών και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο του Μέλλοντος, αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην ανάδειξή του.

Μπορούμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο αυτού του τόπου.

Όλοι δικαίως αγωνιούμε για το σήμερα, αλλά αν δεν κοιτάξουμε την επόμενη μέρα τότε θα μας βρει απροετοίμαστους. Και η επόμενη μέρα αφορά τη νέα γενιά, τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό ή σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι άκρως ανησυχητική. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των νέων, να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους  και να θέσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ό,τι και αν ακολουθήσουν, να έχουν την επιλογή να μπορούν να μείνουν στον τόπο μας, και αν ακόμα φύγουν να μπορούν να επιστρέψουν και να φέρουν τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία τους στον τόπο μας. Αυτό είναι για εμάς καθοριστικής σημασίας ειδάλλως κανένας σχεδιασμός δεν θα αποδώσει στο πέρας του χρόνου αν δεν υπάρχουν συνεχιστές του έργου μας.

Ξέρουμε και μπορούμε συνδυάζοντας την εμπειρία τη γνώση και την υπευθυνότητα,

Να διαχειριστούμε έναν Δήμο δύσκολα διαχειρίσιμο σε μια κρίσιμη περίοδο,
Να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητας,
Να δώσουμε αναπτυξιακή τροχιά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες,
Να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής,
Δεν είναι εποχές για πειραματισμούς,
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,
Ζητάμε την ένωση των δημιουργικών δυνάμεων όλων σας,

Ας κάνουμε όλοι μαζί μια Επιλογή Ευθύνης για τον Δήμο Δελφών. Δώστε μας την ευκαιρία

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

350

350Συχνά πυκνά ασκείται κριτική από το συνδυασμό Ταγκαλή περί κακής απόδοσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας στον τομέα των έργων.

Πόσο δίκαιη βέβαια είναι η προσέγγιση αυτή, όταν ένας Δήμος έχει «σκουπίσει» σχεδόν όλες τις εντάξεις έργων σε κάθε χρηματοδοτική πρόσκληση που έχει εκδοθεί τα τελευταία χρόνια, μπορεί κάθε πολίτης να το εκτιμήσει μόνος του.

Κι ενώ την ίδια ώρα εκτελούμε ήδη μια σειρά μεγάλων και μικρών έργων, παρά τις απίστευτες γραφειοκρατικές δυσκολίες που γιγαντώθηκαν από το 2016 και εντεύθεν, με το Ν.4412/2016.

Έχει σημασία όμως ότι η κριτική περί κακής απόδοσής μας στα τεχνικά έργα προέρχεται συνεχώς από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, η οποία προβάλλει μάλιστα ότι δήθεν αυτή διαθέτει τεχνοκρατικό προφίλ.

Αυτή η προσπάθεια αποδόμησης της δημοτικής αρχής στον τομέα των έργων αποτελεί και το μοναδικό επιχείρημα του επικεφαλής της μειοψηφίας στην υποτυπώδη απάντηση που μου έδωσε πριν λίγες μέρες (20/02/2019), έπειτα από δική μου δημόσια παρέμβαση. Ας του θέσω λοιπόν δημόσια δύο επιπλέον σχετικά ζητήματα διαλόγου:

Ζήτημα Νο. 1: Ο αδιαμφισβήτητος υπαρχηγός του κ. Ταγκαλή, πρώην Δήμαρχος Γραβιάς Θανάσης Μανανάς, υπήρξε και «υπηρεσιακός» Δήμαρχος Δελφών από τον Απρίλιο 2014 έως και το τέλος Αυγούστου 2014.

Στο διάστημα εκείνο ο κ. Μανανάς «φρόντισε» να επιτρέψει τέσσερις μετατάξεις έμπειρων μηχανικών και γεωτεχνικών του Δήμου Δελφών, μολονότι εγώ (εκλεγμένος ήδη Δήμαρχος Δελφών από το Μάιο 2014) του είχα εκφράσει την κατηγορηματική αντίρρησή μου.

Οι μηχανικοί αυτοί διευκολύνθηκαν να μεταταχθούν στην Περιφέρεια ή σε άλλες Υπηρεσίες, μειώνοντας τον αριθμό στελεχών μας στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σε μονοψήφιο.

Τι έχει να πει ο κ. Ταγκαλής για την ενέργεια αυτή του τότε Δημάρχου, που ευθέως και εν ψυχρώ υπονόμευσε την επιχειρησιακή ικανότητα της Τεχνικής μας Υπηρεσίας;

Ζήτημα Νο. 2: Κάθε καλοπροαίρετος δημοτικός σύμβουλος οφείλει να ομολογήσει ότι ένα θέμα που καθήλωσε το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο σε πολλές δεκάδες συνεδριάσεις του και αντίστοιχα απέσπασε χιλιάδες ανθρωποώρες εργασίας της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, ήταν η «κακή διαχείριση» τριών έργων του πρώην Δήμου Γραβιάς, που εκτελέστηκαν κατά το έτος 2010.

Τα έργα αυτά, που εκτέλεσε ο ίδιος εργολάβος, βαρύνονται αναμφίβολα με συγκεκριμένα σοβαρά ζητήματα που κανείς δεν έχει αμφισβητήσει στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου από το 2016, όταν πολίτες των Καστελλίων ανέδειξαν το πρόβλημα, αλλά και απ’ όταν στο θέμα παρενέβη το Σώμα Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας.

Τα ζητήματα αυτά συνοπτικά είναι τα εξής:

Α) Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων περί την άνοιξη του 2010 υπεγράφησαν τρεις συμβάσεις για 3 διαφορετικά έργα με την ίδια Κοινοπραξία εργολάβων, χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις (πλήρης απουσία εγγυητικών επιστολών ή πολύ μικρότερες εγγυητικές επιστολές από τις εκ του νόμου προβλεπόμενες που και αυτές ωστόσο δεν ανευρίσκονται στο φάκελο ή ακόμη και παραποιημένες εγγυητικές επιστολές, μη προσκόμιση κοινοπρακτικού συμφωνητικού, μη προσκόμιση πληρεξουσίου εγγράφου από τις Κοινοπραξίες κ.λπ.). Οι προϋποθέσεις αυτές για την υπογραφή συμβάσεων έργων είναι οι απολύτως πιο βασικές και αποτελούν τα στοιχειώδη σημεία που κάθε Δήμος ελέγχει, γι’ αυτό και προξενεί τεράστια εντύπωση η ταυτόχρονη και εναρμονισμένη τόσο μεγάλη αμέλεια σε τρεις συμβάσεις της ίδιας περιόδου με τον ίδιο ανάδοχο.

Β) Εν συνεχεία τα έργα αυτά εκτελέστηκαν ελλιπέστατα και καταφανώς με μη νόμιμο τρόπο. Έχει πλέον τεκμηριωθεί πλήρως (και χωρίς καμιά αμφισβήτηση από οποιονδήποτε στα Δημοτικά μας Συμβούλια) ότι στα τρία αυτά έργα από το συμβατικό τους αντικείμενο κατά μέσο όρο δεν εκτελέστηκε ούτε το 50%, ωστόσο τους βεβαιώθηκε η ολοκληρωτική εκτέλεση και υπεγράφησαν λογαριασμοί για να πληρωθούν εξ ολοκλήρου μέσα στο 2010.

Πέραν της νομικής διερεύνησης των ευθυνών (και σεβόμενος πλήρως το τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων, ευχόμενος ταυτόχρονα να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες), τίθεται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα πολιτικής ευθύνης!

Όλα αυτά έγιναν το 2010, όταν Δήμαρχος Γραβιάς ήταν ο κ. Μανανάς.

Όλα αυτά, από το 2016 και μετά που ήλθαν στο φως, παρέλυσαν την ομαλή λειτουργία της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, η οποία αφιέρωσε άπειρο χρόνο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων, αλλά και για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ήδη μια τεράστια οικονομική ζημία στο Δήμο Δελφών ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την οποία μάλιστα αδυνατεί να διεκδικήσει αποτελεσματικά από τους αναδόχους, αφού στις συμβάσεις δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες εκ του νόμου εγγυήσεις.

Ο κ. Μανανάς δεν έχει δηλώσει απολύτως τίποτε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ταγκαλής έχει άποψη; Υπάρχει πολιτική ευθύνη στον κ. Μανανά για τη μεγάλη αυτήν περιπέτεια που διέρχεται σήμερα ο Δήμος μας; Γιατί τόσο καιρό δεν έχει ζητήσει από τον άμεσο συνεργάτη του με κάποιον ξεκάθαρο τρόπο να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη, παρά μόνο αντιθέτως τον διατηρεί συνεχώς δίπλα του ως το πολιτικό «alter ego» του;

———————————————————————————————————————

 

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Άμφισσας ενημερώνει για το πρόγραμμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα

250

250Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα “Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας” , να προσέλθουν στα γραφεία του ΕΑΣ από 25/2/2019 έως και 22/03/2019 ώστε να υποβάλλουν αίτηση.
Το ύψος της επιδότησης είναι 58€ το στρέμμα με τράφια και 54,7€ το στρέμμα χωρίς τράφια.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παραγωγοί που έχουν υποβάλει ΟΣΔΕ το 2018 και έχουν δηλωμένα ελαιοκτήματα στις περιοχές :Άμφισσα, Άγιο Γεώργιο, Άγιο Κων/νο, Δροσοχώρι, Ελαιώνας, Σερνικάκι, Προσήλιο, Ιτέα, Κίρρα, Δελφούς, Χρισσό και Αράχωβα.
Για τα δικαιολογητικά υποβολής της αίτησης επικοινωνήστε με τα γραφεία του ΕΑΣ.

Ώρες λειτουργίας : 08.00-15.30
Τηλ.επικοινωνίας 22650-28235/72006

Για τον ΕΑΣ Άμφισσας
Ξηρός Κ. Ηλίας
Πρόεδρος

Την ενίσχυση της Πυροσβεστικής με 10 θέσεις ανακοίνωσε ο Βουλευτής

250

250Το δελτίο τύπου που υπογράφει ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής:
Για πρώτη φορά, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης θα μπορούν να απασχολούνται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους κατά τις νυχτερινές ώρες, τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας, ενισχύοντας τη διαθέσιμη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς εντάσσονται στις βάρδιες καθ’ όλο το 24ωρο.

Με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα με την ωραριακή εξίσωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με το μόνιμο προσωπικό,  μέσω της διεύρυνσης της υπερωριακής τους απασχόλησης. Για την Φωκίδα η απόφαση αφορά 10 Πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την υπουργική απόφαση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πυροσβεστών, οι οποίοι προσελήφθησαν το 2012 και η θητεία τους ανανεώθηκε για άλλη μια πενταετία το 2017, αλλά και των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

21/2/2019

Ηλ. Κωστοπαναγιώτου

Βουλευτής Φωκίδας

Π. ΤΑΓΚΑΛΗΣ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ.ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

250

250Ερώτημα σχετικά με την ετοιμότητα του Δ.Δελφών στην υποβολή δηλώσεων Ιδιοκτησίας Δημοτικών ακινήτων

Έχει ανακοινωθεί από το καλοκαίρι του 2018 ότι η Φωκίδα θα ενταχθεί στις περιοχές υπό κτηματογράφηση, πλην αυτών που έχουν κατά το παρελθόν κτηματογραφηθεί (π.χ. Άμφισσα-Ιτέα-Κίρρα-Χρισσό).
Στις 20 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε ημερίδα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς για ενημέρωση από την ανάδοχο κοινοπραξία σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις υπόλοιπες διαδικασίες.
Δηλώσεις ιδιοκτησίας θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και φυσικά όλοι οι Δημόσιοι φορείς και οι Ο.Τ.Α. Ημερομηνία έναρξης είναι η 28η Φεβρουαρίου 2019 και το χρονικό περιθώριο είναι τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 28 Μαίου 2019.
Ο δήμος Δελφών έχει στην κυριότητά του πλήθος ακινήτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των οκτώ πρώην Καποδιστριακών Δήμων, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες της αναδόχου εταιρείας πρέπει να συμπεριληφθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι.
Τι προεργασία έχει κάνει η Δημοτική Αρχή (συλλογή τίτλων-γεωγραφικοί εντοπισμοί-αποτυπώσεις κ.λ.π.) προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες, οι οποίες χρονικά εκπνέουν την ίδια περίοδο με τις Δημοτικές εκλογές;

Παναγιώτης Ταγκαλής
Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

250

250Η ενίσχυση παρέχεται ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος και τα πρόσθετα κόστη που επέρχονται με την εφαρμογή δεσμεύσεων που συμβάλλουν στη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του ελαιώνα, όπως η τήρηση του ύψους των ελαιόδεντρων άνω των 4 μέτρων, η τήρηση της πυκνότητας φύτευσης μεταξύ 80 και 250 δέντρων ανά εκτάριο, η απαγόρευση ενεργειών ανανέωσης δέντρων (όπως αυστηρό κλάδεμα, σύντμηση βραχιόνων ή καρατόμηση) και η διατήρηση σε καλή κατάσταση των παραδοσιακών αναχωμάτων (τράφια) με την εφαρμογή χειρωνακτικής ζιζανιοκτονίας. Επίσης, οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικό ψεκασμό των ΔΑΟΚ ή εναλλακτικά να εφαρμόζουν στα αγροτεμάχια τους σύστημα βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κανονισμών (ΕΚ) 834/2007 και (ΕΚ) 889/2008.

Σε ποιους απευθύνεται

Γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ομάδες αυτών που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας όπως αναφέρονται στο κείμενο της Πρόσκλησης (Κεφάλαιο 3.1.1).

Περίοδος υποβολής

Από 25/2/2019 έως 22/3/2019.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στη δράση της παρούσας, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της δράσης. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται εδώ και η υποβολή των αιτήσεων στήριξης εδώ. Εγχειρίδια Οδηγιών υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ανωτέρω ιστότοπους.

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η δράση εφαρμόζεται σε αγροτεμάχια τα οποία είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόμενου για το έτος 2018 με την επιλέξιμη για τη δράση δενδρώδη καλλιέργεια, η οποία είναι η ελιά και βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης. Συγκεκριμένα:

Στο Δήμο Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας:
Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Δροσοχωρίου, Ελαιώνος, Σερνικακίου και Προσηλίου της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας
Δημοτική Κοινότητα Ιτέας και Τοπική Κοινότητα Κίρρας της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
Δημοτική Κοινότητα Δελφών και Τοπική Κοινότητα Χρισσού της Δημοτικής Ενότητας Δελφών
στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας:
Δημοτική Ενότητα Αράχοβας.
Όροι και προϋποθέσεις

Προκειμένου να ενταχθούν στη δράση, τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:

να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόμενου για το έτος 2018, με την επιλέξιμη για τη δράση δενδρώδη καλλιέργεια (ελιά)
να βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης.
Τι χρηματοδοτείται

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται ετησίως για να αποζημιώνει τους δικαιούχους για:

την απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν εισόδημα) ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν και
το πρόσθετο κόστος, που συνίσταται στο κόστος εφαρμογής χειρωνακτικής ζιζανιοκτονίας στα παραδοσιακά αναχώματα (τράφια) χωρίς χρήση φωτιάς, ζιζανιοκτόνων, σκαπτικών μηχανημάτων (π.χ. φρέζας) και χωρίς άροση.
Προϋπολογισμός

7.100.000 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Φ. ΣΠΑΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ.

250

250

 

 

250

Δ. Δελφών: Πρόσβαση στον Αγ Μηνάς χωρίς χωματόδρομους! Ξεκινάν οι εργασίες.

301

301Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση του κεντρικού δρόμου του Αγίου Μηνά ένα έργο με προϋπολογισμο περίπου 40.000 €
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από την Πέμπτη το πρωί 14 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή το πρωί 15 Φεβρουαρίου όπου και θα ολοκληρωθεί το έργο

Δ. Δελφών : Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

301

301ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-02-2019) ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

1. ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
Α. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-02-2019)
ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ.

Β. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14-02-2019)
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 200 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ 400 ΜΕΤΡΑ).

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.

2.ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΜΠΟΦΟΡ), ΠΟΥ META ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (13-2-2019) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΙΑΔΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (15-02-2019)

3. ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
(ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ) ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ . ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (13-02-2019) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (14-02-2019) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ.

4. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (13-02-2019) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (14-02-2019) ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

5. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΥΦΕΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-02-2019), ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-02-2019) ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.