Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

“ Ενημερωτικό σημείωμα για το σύστημα των Δημοτικών Εκλογών τον προσεχη Μάιο του 2019”.

350

350Αγαπητοί συνδημότες,
Έχουμε αντιληφθεί ότι πολλοί από εσάς δεν έχουν λάβει πλήρη ενημέρωση για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, με το οποίο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα (και στο Δήμο Δελφών) την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 (δεύτερος γύρος, εφόσον απαιτηθεί, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019).

Για να καλύψουμε αυτό το κενό της ενημέρωσης, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα τις βασικές αρχές του συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί με την πρόσφατα παραχθείσα νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, οι Υπηρεσίες του Δήμου (Δημοτολόγια κ.λπ.) είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, ενώ σύντομα αναμένεται και η εκλογική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Α. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Όσον αφορά τουλάχιστον στις εκλογές, οι Κοινότητες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, με κριτήριο πλέον το Μόνιμο Πληθυσμό της Απογραφής του 2011: α) αυτές με πληθυσμό μικρότερο των 300 κατοίκων, β) αυτές με πληθυσμό 300 έως 2.000 κατοίκων και γ) αυτές με πληθυσμό μεγαλύτερο των 2.000 κατοίκων.

• Κοινότητες μέχρι 300 κατοίκους.
Στο Δήμο Δελφών αυτές είναι 15, οι εξής: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Κωνσταντίνος, Αποστολιά, Βάργιανη, Δροσοχώρι, Καστριώτισσα, Μουσουνίτσα, Οινοχώρι, Πανουργιάς, Πεντεόρια (μεταπίπτει πλέον σ’ αυτήν την κατηγορία με βάση το μόνιμο πληθυσμό), Προσήλιο, Πυρά, Σκλήθρο, Στρώμη και Τριταία.
Στις Κοινότητες αυτές εκδίδεται ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων (με αλφαβητική σειρά) για το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας.
Τα ψηφοδέλτια τα εκτυπώνει ο Δήμος Δελφών με δική του δαπάνη, επιμέλεια και ευθύνη.
Ο υποψήφιος που θα λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας.

• Κοινότητες από 300 έως 2.000 κατοίκους.
Στο Δήμο Δελφών αυτές είναι 18, οι εξής: Αγία Ευθυμία, Άγιοι Πάντες, Αθανάσιος Διάκος, Βουνιχώρα, Γραβιά, Δελφοί, Δεσφίνα (μεταπίπτει πλέον σ’ αυτήν την κατηγορία με βάση το μόνιμο πληθυσμό), Ελαιώνας, Επτάλοφος, Καλοσκοπή, Καστέλλια, Κίρρα, Λιλαία, Μαριολάτα, Μαυρολιθάρι, Πολύδροσος, Σερνικάκι και Χρισσό.
Αυτές εκλέγουν πενταμελή Συμβούλια με το σύστημα των Συνδυασμών. Οι Συνδυασμοί μπορεί να είναι είτε πλήρως αυτόνομοι (να έχουν συγκροτηθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη Κοινότητα), είτε να υπάγονται σε κάποιον κεντρικό Δημοτικό Συνδυασμό.
Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη της Κοινότητας είναι ξεχωριστή από την κάλπη του Δήμου.
Από τους Συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στην κοινοτική κάλπη, θα εκλεγεί με αναλογικό αντιπροσωπευτικό τρόπο το πενταμελές Συμβούλιο.
Εν συνεχεία οι πέντε εκλεγέντες σύμβουλοι θα εκλέξουν μεταξύ τους, με εσωτερική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας (δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν μόνο οι πρώτοι σε σταυρούς από τους δύο πρώτους σε ψήφους Συνδυασμούς της Κοινότητας).

• Κοινότητες άνω των 2.000 κατοίκων.
Στο Δήμο Δελφών αυτές πλέον είναι μόνο 3: Άμφισσα, Γαλαξίδι και Ιτέα.
Αυτές εκλέγουν επταμελή Συμβούλια με το σύστημα των Συνδυασμών. Οι Συνδυασμοί μπορεί να είναι είτε πλήρως αυτόνομοι (να έχουν συγκροτηθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη Κοινότητα), είτε να υπάγονται σε κάποιον κεντρικό Δημοτικό Συνδυασμό.
Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη της Κοινότητας είναι ξεχωριστή από την κάλπη του Δήμου.
Από τους Συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στην κοινοτική κάλπη, θα εκλεγεί με αναλογικό αντιπροσωπευτικό τρόπο το επταμελές Συμβούλιο. Εν συνεχεία οι επτά εκλεγέντες σύμβουλοι θα εκλέξουν μεταξύ τους, με εσωτερική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας (δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν μόνο οι πρώτοι σε σταυρούς από τους δύο πρώτους σε ψήφους Συνδυασμούς της Κοινότητας).
* Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εκλογές για τις Κοινότητες ολοκληρώνονται υποχρεωτικά σ’ έναν γύρο (αυτόν της 26ης Μαΐου).

Β. ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγεται με το σύστημα της Απλής Αναλογικής μόνο σ’ έναν γύρο (αυτόν της 26ης Μαΐου).
Οι Δημοτικοί Συνδυασμοί διαρθρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους κατά εκλογικές περιφέρειες. Αυτές ταυτίζονται με τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας που είναι οκτώ (Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Γραβιάς, Δελφών, Δεσφίνας, Ιτέας, Καλλιέων και Παρνασσού).

Τα ψηφοδέλτια των Συνδυασμών καταρτίζονται με την εξής λογική: Στο πάνω μέρος τίθενται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας και στο κάτω μέρος οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητας του Δήμου.

Ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να θέσει σταυρό (μέχρι έναν) και στους υποψηφίους που προέρχονται από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Γ. ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ο Δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί σ’ έναν ή σε δύο γύρους εκλογών. Αν στον πρώτο γύρο (26 Μαΐου) κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος συγκεντρώσει ποσοστό 50% +1, τότε εκλέγεται Δήμαρχος Δελφών.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ακολουθεί δεύτερος γύρος (στις 2 Ιουνίου), μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων των δύο πρώτων Συνδυασμών. Δήμαρχος Δελφών εκλέγεται όποιος επικρατήσει σ’ αυτήν την ψηφοφορία.

————————————————————————–
Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών

350

Τα επτά πλαστικά προϊόντα που θα απαγορευτούν μέχρι το 2021

California Plastic Straws

California Plastic StrawsΈναν νέο νόμο σχετικά με την απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, τα καλαμάκια και οι μπατονέτες, ενέκρινε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία 560 ψήφων υπέρ, έναντι 35 κατά, ενώ 28 ευρωβουλευτές απείχαν.

Ειδικότερα, τα παρακάτω προϊόντα θα απαγορευτούν στην ΕΕ σταδιακά μέχρι το 2021:

Πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης (πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια και ξυλάκια φαγητού)
Πλαστικά πιάτα μίας χρήσης
Πλαστικά καλαμάκια
Μπατονέτες με πλαστικά μέρη
Πλαστικές βάσεις μπαλονιών
Οξοδιασπώμενα πλαστικά
Συσκευασίες φαγητού και ποτού από διογκωμένο πολυστυρένιο (φελιζόλ)

Νέος στόχος ανακύκλωσης και μεγαλύτερη ευθύνη για τους παραγωγούς

Παράλληλα, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να πετύχουν το στόχο για συλλογή 90% των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2029, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον κατά 25% από ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2025 και 30% μέχρι το 2030.

Η συμφωνία ενισχύει επίσης την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», συγκεκριμένα για τα προϊόντα καπνού, εισάγοντας καθεστώς αυξημένης ευθύνης για τους παραγωγούς. Αυτό το νέο καθεστώς θα ισχύει και για τα αλιευτικά εργαλεία, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι παραγωγοί, και όχι οι αλιείς, θα επιβαρύνονται με το κόστος συλλογής των απολεσθέντων στη θάλασσα εργαλείων.

Τέλος, η νομοθεσία επιβάλει την υποχρεωτική επισήμανση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ρίψης τσιγάρων με πλαστικό φίλτρο στους δρόμους, καθώς επίσης και για άλλα αντικείμενα, όπως είναι τα πλαστικά ποτήρια, τα υγρά μαντηλάκια και τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

O εισηγητής Frédérique Ries (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο) δήλωσε: «Αυτή η νομοθεσία θα μειώσει το κόστος της περιβαλλοντικής ζημίας κατά 22 εκατομμύρια ευρώ, το εκτιμώμενο δηλαδή κόστος που θα προκαλέσει η μόλυνση από πλαστικά προϊόντα στην Ευρώπη μέχρι το 2030. Η Ευρώπη τώρα έχει ένα νομοθετικό μοντέλο για να υπερασπιστεί και να το προωθήσει σε διεθνές επίπεδο, δεδομένης της παγκόσμιας έκτασης του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότερο από το 80% των θαλασσίων απορριμμάτων είναι πλαστικά. Τα προϊόντα τα οποία καλύπτονται από την καινούρια νομοθεσία αποτελούν το 70% των συνολικών θαλάσσιων απορριμμάτων. Εξαιτίας του αργού ρυθμού αποσύνθεσης, το πλαστικό συσσωρεύεται σε θάλασσες, ωκεανούς και παραλίες στην ΕΕ και παγκοσμίως. Τα πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται σε θαλάσσια είδη, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες και τα πουλιά, αλλά επίσης στα ψάρια και τα οστρακοειδή και ως εκ τούτου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Έγινε η λοταρία αποδείξεων, πώς θα δείτε αν κερδίσατε

350

350Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ και αναδείχθηκαν οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Η κλήρωση αφορά τις δαπάνες του Φεβρουαρίου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ” αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Κανένας μείζων οδικός άξονας για τη Φωκίδα!

350

350Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τις νέες υποδομές στην Ελλάδα με τίτλο “Ανάπτυξη και νέες δουλειές”, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι “οι σχετικές επενδύσεις έχουν ήδη κοστολογηθεί σε 10-12 δισ. ευρώ μέχρι το 2023, γεγονός που θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας”.

Στο κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνονται ένας νέος οδικός άξονας που θα παρακάμπτει την Αττική συνδέοντας την Υλίκη με την Ελευσίνα, η σύνδεση των αποκομμένων μεγάλων πόλεων με τους κεντρικούς εθνικούς άξονες, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, η επέκταση σε όλη τη χώρα του φυσικού αερίου και η επίλυση του χρόνιου προβλήματος των απορριμμάτων.

“Πρόκειται για έναν πλήρη προγραμματικό χάρτη με έργα εθνικής εμβέλειας σε κάθε τομέα, από τις οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές μέχρι τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την Ενέργεια, τα κτίρια και τις ψηφιακές υποδομές”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο, αλλά ένα σχέδιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.

Ιδιωτική χρηματοδότηση των έργων

Παράλληλα, ως ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει, ανήγγειλε ότι “η διαχείριση των φυσικών πόρων και των υποδομών επί της διακυβέρνησης της ΝΔ θα παρακολουθείται από ειδική επιτροπή, υπό τον πρωθυπουργό. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ιδιωτική χρηματοδότηση των έργων, ώστε να καταστεί ταχύτερη αλλά και πιο οικονομική η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Υποδομών. “Και αυτό, γιατί είναι οξύμωρο σε μια χώρα που έχει περάσει τόσο μακρά οικονομική κρίση η χρηματοδότηση των έργων να έχει ακόμη και σήμερα ιδιωτική συμμετοχή μόλις 10-15%, όταν στη Μ. Βρετανία αυτή ξεπερνά το 60%”, ανέφερε χαρακτηριστικά.  Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει και την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον σχεδιασμό των έργων, με το πρωτοποριακό εργαλείο “προτάσεις καινοτομίας”, κατά το παράδειγμα κρατών που έχουν υιοθετήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία το συγκεκριμένο μοντέλο. Το εργαλείο αυτό θα επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς να μπορούν να διαμορφώσουν και να υποβάλουν προτάσεις έργων.

Έργα για τους πολίτες και όχι για τους εργολάβους

Όλα τα έργα θα σχεδιαστούν με απολύτως διαφανείς και ευέλικτες διαδικασίες και θα υλοποιηθούν βάσει του πραγματικού συμφέροντος των πολιτών και όχι των εργολάβων, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “εμείς θα καθορίσουμε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και όχι όσοι έχουν συμφέρον να μας εγκλωβίσουν σε έργα που δεν περνούν την αυστηρή δοκιμασία της σχέσης κόστους-οφέλους”.

350

350

Ο προγραμματικός χάρτης της ΝΔ για τις Υποδομές μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

– Οδικές Υποδομές

– Κατασκευή τριών μεγάλων οδικών έργων στην Αττική

Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 50 χιλιομέτρων που θα συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, είπε ο κ. Μητσοτάκης, που θα συνδέσει τις δύο εθνικές οδούς  (Αθηνών- Θεσσαλονίκης και Αθηνών Πατρών) παρακάμπτοντας επί της ουσίας την Αθήνα και την Αττική και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, είναι έργο εξαιρετικά σημαντικό και εμβληματικό.

Επέκταση της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Αυτήν θα προωθήσει η επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει και δρόμος ταχείας κυκλοφορίας προς το εμβληματικό πρότζεκτ του Ελληνικού.

Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Μια υπόσχεση δεκαετιών θα γίνει επιτέλους πράξη.

– Σύνδεση των αποκομμένων πόλεων με το Κεντρικό Οδικό Δίκτυο. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει τη σύνδεση:

Της Δράμας με την Εγνατία οδό

Του Καρπενησίου με τη Λαμία

Της Έδεσσας και των Γιαννιτσών με τον ΠΑΘΕ

Της Κακαβιάς με τα Ιωάννινα.

– Επιτάχυνση της Ολοκλήρωσης του Κεντρικού Οδικού Δικτύου, και συγκεκριμένα:

Του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος

Του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)

Κατασκευή του ΒΟΑΚ με ενιαία δημοπράτηση του τμήματος Χανιά – Αγ. Νικόλαος

– Σιδηροδρομικές Υποδομές

Αναβάθμιση και συντήρηση του σιδηροδρομικού και του προαστιακού δικτύου. Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας το ταξίδι Αθήνα- Θεσσαλονίκη να χρειάζεται 3 ώρες.

Σύνδεση του Ρίου με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Νέα χάραξη της γραμμής Θεσσαλονίκη – Καβάλα και εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

– Ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη (χωρίς μουσαμάδες)

Κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα (‘Αλσος Βεΐκου – Γουδή) με επέκταση από το ‘Αλσος Βεΐκου στον Περισσό και από το Γουδή στην Κατεχάκη ώστε να απολήγει στις γραμμές 1 και 3 αντίστοιχα και να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα του Δικτύου, καθώς με το σημερινό σχεδιασμό η γραμμή 4 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού της Αττικής.

– Ενεργειακές Υποδομές

Ολοκλήρωση των διασυνδέσεων των νησιών:

Σύνδεση της Κρήτης με την Αττική και των Δωδεκανήσων με την Κρήτη

Σύνδεση της Ικαρίας και της Σάμου με τις Κυκλάδες και των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.

Σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με την Αν. Μακεδονία.

Προώθηση συστημάτων ανάκτησης ενέργειας από τα απορρίμματα, πάντοτε παράλληλα με την ανακύκλωση.

350Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε:

-πετσόκοψε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 2 δισ. ευρώ την περίοδο 2016-2018 για να «πετύχει» τα περιβόητα υπερπλεονάσματα. Σημείωσε ότι ” εμείς δεσμευόμαστε ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε ευρώ ιδιωτική συμμετοχής”.

-πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, όπως το Ελληνικό -κρανίου τόπος και μνημείο ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης-, και την κατασκευή του Βόρειου ‘Αξονα της Κρήτης

-προχώρησε σε αναιτιολόγητες κατατμήσεις έργων για να κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς -όπως πχ στο Πάτρα-Πύργος για να πάρει κάποιος κυβερνητικός φίλος κομμάτια, με επιπλέον καθυστερήσεις

-αύξησε αναιτιολόγητα τις τιμές διοδίων και διπλασίασε τον αριθμό τους, με τη χώρα να καταβάλλει καθυστερημένα το κόστος της πολιτικής “Δεν πληρώνω”

-επαίρεται για την υλοποίηση έργων που όχι μόνον είχαν δρομολογηθεί επί ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα πολεμούσε ως αντιπολίτευση, όπως η εμπλοκή της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια και της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Συνοψίζοντας την διαφορά των δύο κυβερνήσεων είπε ότι ΝΔ έστω και με λάθη και καθυστερήσεις παρήγαγε αποτελέσματα ακόμη και την περίοδο της κρίσης, αντίθετα η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αρχή το κίνημα δεν πληρώνω, είναι τα ψεύτικα δάκρυα για τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων, ο πόλεμος κατά της COSCO.

Με τις βασικές προγραμματικές του θέσεις η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του Τάσου Φλώρου στην Δωρίδα…

350

350Τους βασικούς άξονες του προγραμματικού του σχεδιασμού για τον δήμο Δωρίδας παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αναστάσιος Φλώρος.

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, που αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή έχοντας και τη στήριξη του συνόλου της κεντροδεξιάς παράταξης, ανακοίνωσε της θέσεις της δημοτικής του παράταξης «Νέα Εποχή για τη Δωρίδα», καθώς και τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν του ψηφοδέλτιό του εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως σχολιάζουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, πρόκειται για μία υποψηφιότητα που έχει όλες τις προδιαγραφές να κερδίσει τον δήμο δίνοντας έτσι και στη ΝΔ περαιτέρω «αέρα» στην περιοχή.

Αγαπητές Συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με την ενθουσιώδη ανταπόκριση των συμπατριωτών για συστράτευση στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και πρόοδο της Δωρίδας που όλοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε, συνεχίζουμε τη κοινή μας προσπάθεια.

Με πρόσωπα με πείρα και γνώσεις και νέους με ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά στον τόπο μας, με ήθος, συνέπεια, αποφασιστικότητα, με κοινό όραμα και με γνώμονα το «ΕΜΕΙΣ» του συμπατριώτη μας Στρατηγού Μακρυγιάννη, συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον αγώνα για να ξεφύγει ο τόπος μας από τη σημερινή απραξία και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
·         Για να βρεθεί η Δωρίδα στη θέση που πραγματικά της αξίζει.
·         Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και διαπρέπει απανταχού της γης
·         Συμμετέχοντας ενεργά έχοντας κύριο λόγο στην ανάπτυξη της περιοχής
·         Δίνοντας αναπτυξιακά κίνητρα για τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και τις νέες καλλιέργειες
·         Δίνοντας ώθηση στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα
·         Αντιμετωπίζοντας καθημερινά τα προβλήματα των κατοίκων
Θα αναφέρω σήμερα μερικούς από τους Συνεργάτες μου, υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους:

§  Γεραντώνης Χρήστος του Ανδρέα
§  Γκίκας Χρήστος του Αθανασίου
§  Δημόπουλος Ανδρέας του Κωνσταντίνου
§  Δικμπασάνης Κωνσταντίνος του Μαυρουδή
§  Θεοδοσίου Δήμητρα του Πολυκάρπου
§  Καγιάς Ιωάννης του Ευθυμίου
§  Καραΐσκος Χρήστος του Γεωργίου
§  Κατσαρός Χαράλαμπος του Βασιλείου
§  Κωσταράς Γεώργιος του Ιωάννη
§  Μαρτέκας Θεόδωρος του Κωνσταντίνου
§  Μπρούμας Γεώργιος του Σπυρίδωνος
§  Παπαπαναγιώτου Δημήτριος του Ευαγγέλου
§  Σαΐτη Αναστασία του Λουκά
§  Σαράφη Χριστίνα του Ελευθερίου
§  ΣκαντζήςΕυθύμιος του Γρηγορίου
§  Στρούζας Παναγιώτης του Ιωάννη
§  Τριανταφύλλου-Περδίκη Σπυριδούλα του Κωνσταντίνου
§  Φάκος Λεωνίδας του Παναγιώτη

οι οποίοι στηρίζοντας τη κοινή μας προσπάθεια μπαίνουν στη πρώτη γραμμή του αγώνα με διάθεση προσφοράς στον τόπο μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.

Αναστάσιος Φλώρος – Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος
Επικοινωνία: Τηλ. 6945204090,Emailflorosan11@gmail.com

350

350

350

351

351