Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Καταστράφηκαν 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί από τη φωτιά στον Υμηττό

300

300Θλιβερός είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό στην περιοχή της Παιανίας.

Στους 15 ανέρχονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

«Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις των σταθμών. Είναι όλα παλιατζής και για πέταμα. Οι μισοί σταθμοί έχουν καταστραφεί και οι άλλοι μισοί εξυπηρετούν αυτούς που καταστράφηκαν. Πρώτο Θέμα, Atlantis, Χάνδακας: καταστροφή ολοσχερής, Λάμψη, Μελωδία, Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του Blue Sky, η Πειραϊκή Εκκλησία. Στον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει καεί η γεννήτρια» υποστηρίζει ο τεχνικός των σταθμών Νίκος Κυριανάκης, σύμφωνα με την Αυγή.

«Πρέπει άμεσα να έρθει συνεργείο να μαζέψει τα αποκαΐδια από τα μέταλλα και να στηθούν νέοι οικίσκοι για να μπουν τα μηχανήματα μέσα. Ψάχνουν να αγοράσουν μηχανήματα οι ιδιοκτήτες των σταθμών αλλά που να τα βάλουν;».

«Αθλιότητα όσα λέγονται για μικροζημιές» είπε ο Γιώργος Πιαντές από το ραδιόφωνο του Κόκκινου μιλώντας στην Αυγή. «Το Κόκκινο καταστράφηκαν ολοσχερώς οι πομποί, τα ραδιολιγκ, ο love radio, ο Μελωδία, το Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά, 15 τουλάχιστον σταθμοί κατακάηκαν ολοσχερώς. Η καταστροφή είναι τεράστια. Τα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ που έδιναν ρεύμα έχουν λιώσει».

«Καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να εκπέμψουν από αλλού οι σταθμοί, ωστόσο η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης τόσο στα μηχανήματα, καλώδια και γενικότερα στις εγκαταστάσεις των σταθμών» καταλήγει.

Ξεσπαθώνει ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος Για “μαύρη προπαγάνδα” κατηγορεί την κ. Μαίρη Καπαρέλη και 5-6 ομοίους της

300

300Ξεσπαθώνει ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Για “μαύρη προπαγάνδα” κατηγορεί

την κ. Μαίρη Καπαρέλη και 5-6 ομοίους της

-Το κείμενο στο οποίο απαντά τιτλοφορείται “η αχρηστία σας σ’ όλο της το μεγαλείο!!!”.

«Απασφαλίζει» ο απερχόμενος δήμαρχος Δελφών κατά της κ.Μαίρης Καπαρέλη που προσφάτως εκλέχθηκε πρόεδρος της Κίρρας, καθιστώντας την κύρια εκφραστή της μεταστροφή της αντιπολίτευσης σε «μαύρη προπαγάνδα», για την οποία καταγγέλλει άλλους «5-6 ομοίους της» στο στρατόπεδο Ταγκαλή.

Σε απάντησή του, με αφορμή κείμενό της για το Ειδικό Σχολείο και την εγκατάλειψη του έργου από τον εργολάβο, στιλητεύει την τακτική στην οποία επιδίδονταν συστηματικά μια ομάδα 6-7 ατόμων, μέσα από τον τύπο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!».

Επί πέντε χρόνια που ασκήσαμε τη διοίκηση του Δήμου Δελφών, βιώσαμε σχεδόν καθημερινά ένα φαινόμενο, που μας έφθειρε ψυχικά και σωματικά. Ένα φαινόμενο που κυρίως απαξίωσε την ίδια την άσκηση πολιτικής σε τοπικό επίπεδο (την τοπική αυτοδιοίκηση) και μετέφερε κάκιστα διδάγματα στην κοινωνία για τους τρόπους και τις μεθόδους κάποιων, που είναι μεν προσωρινά αποτελεσματικοί, αλλά σε βάθος χρόνου διαβρώνουν και δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό.

Σε τι αναφέρομαι; Καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια 6-7 άνθρωποι, σαν την κ. Μαίρη Καπαρέλη, σκόρπιζαν τη μαύρη προπαγάνδα και το μηδενισμό τους εις βάρος της δημοτικής μας αρχής, επιστρατεύοντας ύβρεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απαξιωτικά σχόλια, ψεύδη και ειρωνείες. Όλα αυτά κυρίως στη μεγάλη αρένα του facebook, αλλά και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Αυτή τη φορά και πάλι η συγκεκριμένη κυρία Μ. Καπαρέλη εμφανίστηκε χθες με δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Η αχρηστία σε όλο της το μεγαλείο», όπου με πλήθος χυδαιολογιών επιχειρεί να απαξιώσει εμένα προσωπικά ως Δήμαρχο Δελφών και να μηδενίσει το έργο της θητείας μας.

Αφορμή για το δημοσίευμα αποτελούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εξέλιξη του έργου της νέας πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας (που θα στεγάζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας).

Η κ. Καπαρέλη αποτελεί κεντρικό στέλεχος της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής, που πολύ ανοιχτά και δυναμικά προώθησε κατά την προεκλογική περίοδο.

Οφείλω συνεπώς μερικές απαντήσεις και μερικές ερωτήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους:

1.Επί του συγκεκριμένου έργου, πώς τεκμηριώνει η αρθρογράφος ότι «βιάστηκα» να υπογράψω τη σύμβαση; Από πού προκύπτει αυτό; Είναι γνωστές (ελπίζουμε τουλάχιστον σ’ αυτούς που θα αναλάβουν υπεύθυνα πόστα προσεχώς) οι ασφυκτικές πιέσεις που δεχόμαστε από τις Διαχειριστικές Αρχές των προγραμμάτων για επιτάχυνση των διαδικασιών και ιδίως των υπογραφών συμβάσεων, αλλά κυρίως είναι γνωστό ότι πάντα οφείλουμε εμείς να είμαστε ταχείς στις ενέργειές μας για το καλό των ίδιων των έργων.

2.Η «αρθρογράφος» δεν γνωρίζει από τη δουλειά της σε Περιφέρεια και Δήμο ότι σε πάρα πολλά έργα παρουσιάζονται στην πορεία διάφορα διαχειριστικά προβλήματα, κυρίως λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που δίνουν οι εργολήπτες, τις οποίες δυστυχώς επιτρέπει η νομοθεσία;

Δεν το γνωρίζουν αυτό ο νέος Δήμαρχος Δελφών και ο Αντιδήμαρχος που θα αναλάβει τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών;

Έτσι πρόχειρα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικές δεκάδες έργα Δήμου και Περιφέρειας των τελευταίων ετών, που έχουν διέλθει πολλές περιπέτειες, αν κάποιος το αμφισβητεί…

Πρόσφατα μάλιστα, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, στις τρομερές παθογένειες που έχουν επιφέρει οι μεγάλες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς των δημοσίων έργων και στην πρόθεσή του να αλλάξει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

3.Στο έργο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας είχαμε δυστυχώς μια κακή εξέλιξη στην αρχική σύμβαση που υπογράψαμε, εξαιτίας της αδυναμίας του αναδόχου να αντιμετωπίσει το έργο αυτό, ακριβώς λόγω της τεράστιας έκπτωσης που είχε δώσει (αλλά και λόγω των μικρών εγγυητικών που ζητά πλέον η νομοθεσία, οι οποίες καθιστούν την ενδεχόμενη «χασούρα» από την τυχόν κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής μικρότερη από την εκτέλεση ενός υποκοστολογημένου έργου…).

Από την πρώτη στιγμή όμως που προέκυψε η ανωμαλία (και η οποία εκτιμούμε πλέον ότι θα προέκυπτε με απόλυτη βεβαιότητα, λόγω της συγκεκριμένης προσέγγισης του αρχικού αναδόχου), εμείς προβήκαμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη διασφάλιση της εκτέλεσης του έργου, πάντα σε στενή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

4.Ένα κεντρικό ζήτημα που με απασχολεί είναι το εξής: Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν ο νέος Δήμαρχος Δελφών υιοθετεί τις απόψεις και εκφράζεται από το ύφος της κ. Μαίρης Καπαρέλη, που εμφανίζεται δημόσια με ηγετικό τρόπο λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

5.Ας υπενθυμίσω σε κάθε περίπτωση στην κ. Καπαρέλη (αλλά και στους άλλους 5-6 ομοίους της, που με συστηματικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια ποδοπάτησαν κάθε ηθική και κοινωνική αξία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους) και τα κάτωθι:

Η «άχρηστη» αυτή δημοτική αρχή δημιούργησε, οργάνωσε και θεμελίωσε διάφορα πράγματα σε όλους τους τομείς δράσης ενός Δήμου, που ο καθένας γνωρίζει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

Ενδεικτικά και μόνο στον τομέα που η κ. Καπαρέλη στο άρθρο της επικαλείται ότι έχει «προσωπικό έννομο συμφέρον», εγώ και οι συνεργάτες μου πετύχαμε:

Α) Να μελετήσουμε εκ του μηδενός, να χωροθετήσουμε, να αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση το Νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας. Εν συνεχεία, να δημοπρατήσουμε το έργο και να το συμβασιοποιήσουμε. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξεπεραστούν και το έργο σύντομα θα εκτελεστεί προς όφελος της Ειδικής Εκπαίδευσης και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Β) Να μελετήσουμε εκ του μηδενός, να αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση το «Ειδικό Γυμνάσιο» της Άμφισσας (το λεγόμενο και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). Εν συνεχεία, να δημοπρατήσουμε το έργο και να το συμβασιοποιήσουμε. Το έργο εκτελείται και ολοκληρώνεται και γίνονται εξαιρετικά χρήσιμες παρεμβάσεις, που από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα εξυπηρετούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Όλα αυτά μάλιστα γίνονται στην «οικία Κονιάκου» την οποία η «άχρηστη» αυτή δημοτική αρχή φρόντισε να αποκτήσει και ιδιοκτησιακά, την ώρα που κινδύνευε να καταλήξει σε ξένα χέρια και το Σχολείο μας να μείνει άστεγο…

Γ) Να ιδρύσουμε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.), όπως και άλλα πέντε τυπικά Κ.Δ.Α.Π. σε Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δεσφίνα και Πολύδροσο.

Οι δομές αυτές που πρώτη φορά δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας δίνουν διέξοδο σε εκατοντάδες γονείς και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά τους, την ίδια ώρα που δεκάδες εκπαιδευτικοί βρίσκουν απασχόληση, με πλήρη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλα αυτά ήταν ζητούμενα δεκαετιών (για την Ειδική Εκπαίδευση, τον τομέα δηλαδή στον οποίο μας ασκεί κριτική η κ. Καπαρέλη) και όλα αυτά τα έκανε μέσα σε μια θητεία εκ του μηδενός (επαναλαμβάνω…) η «άχρηστη» δημοτική μας αρχή.

Αντίστοιχα πράγματα μπορώ να αναφέρω για όποιον τομέα δημοτικής δράσης προκληθώ.

Εύχομαι στην κ. Καπαρέλη και ιδίως στη νέα δημοτική αρχή που αυτήν υποστηρίζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο, να μπορέσει έστω να συνεχίσει το έργο της δικής μας «άχρηστης» δημοτικής αρχής.

Ειλικρινά θα υποστηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια, αν την δούμε να γίνεται.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι δουν να γίνεται τουλάχιστον τα προσεχή 2-3 χρόνια στο Δήμο Δελφών αποτελεί έργο της δικής μας θητείας, διότι πολλές δεκάδες δύσκολα και σημαντικά πράγματα (έργα, αναπτυξιακές δράσεις, κοινωνικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικοί και ιστορικοί θεσμοί κ.α.) θεμελιώθηκαν μέσα στο χρόνο που μας δόθηκε και τα περισσότερα από αυτά είναι να βλαστήσουν και να καρπίσουν σύντομα.

Περισσότερα θα γραφτούν στον πλήρη απολογισμό της θητείας μας που θα δημοσιεύσουμε αμέσως μετά το πέρας της.

Η νέα δημοτική αρχή έχει δύσκολο έργο να εκτελέσει μπροστά της. Μόνο η συνέχιση και η ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών που εμείς αναλάβαμε (έστω με την δική της οπτική, που οφείλει και δικαιούται να έχει η νέα Διοίκηση), αποτελεί ένα τιτάνιο εγχείρημα!

Θα είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε τις καλές προσπάθειες και να ελέγχουμε τυχόν εσφαλμένες επιλογές.

Πρέπει όμως η νέα δημοτική αρχή και ιδίως ο νέος Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, να ξεκαθαρίσει σύντομα τη στάση του απέναντι σε φαινόμενα τύπου «Μαίρη Καπαρέλη». Αυτοί οι άνθρωποι, με το δηλητηριώδη, χυδαίο (και πολύ συχνά συκοφαντικό) λόγο τους, υπήρξαν ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο αποδόμησης της δικής μας δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, με αυτούς πρόκειται να διοικήσει το Δήμο Δελφών; Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές της θητείας του;

Θα μεταχειριστεί το γνωστό τρυκ του μηδενισμού του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ώστε η νέα δημοτική αρχή να φαίνεται συγκριτικά καλύτερη; Δεν είναι πλέον πολύ τετριμμένο; Δεν θυμίζει έντονα ένα παρελθόν από το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε;

Ελπίζουμε η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα να δοθεί έμπρακτα από τη νέα δημοτική αρχή και ευχόμαστε αυτή να θεμελιώσει ένα ύφος και ήθος, που θα τιμά το Δήμο Δελφών, όπως του αξίζει.

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θήβας

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇÍ ÅÕÂÏÉÁ(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇÍ ÅÕÂÏÉÁ (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)Χθες η φωτιά στη Θήβα ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι, που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ, δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα.

Το ένα κατάφεραν να το ελέγξουν χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο. Το δεύτερο μέτωπο κινούνταν προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Μάλιστα όπως είχε αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και λαμβάνονταν μέτρα στις κοντινές παραλίες. Όπως είπε ανάμεσα στα καμένα ήταν τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη.

Επί ποδός η τροχαία για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

300

300Ειδικό σχεδιασμό με αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και αστυνόμευσης έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και
σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κώστας Μπακογάννης για φωτιά στην Εύβοια: Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

300

300Δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς παραμένουν στην Εύβοια, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Εξήγησε ότι υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στις περιοχές Πλατάνα και Κοκκάλα, ενώ καταγράφονται αναζωπυρώσεις κοντά στο χωριό Σταυρός, το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες το μεσημέρι.

Αυτή τη στιγμή δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή, τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα έκανε λόγο για πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για πολύ καλή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και δήλωσε ότι η βελτιωμένη κατάσταση που καταγράφεται σήμερα το πρωί οφείλεται και στο γεγονός ότι οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της νύχτας άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.