Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Διεκόπη η άνοδος στο ΧΚ Παρνασσού από Αμφίκλεια

450

450Η ανακοίνωση της αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας αναλυτικά

ΘΕΜΑ :»Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις»
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Έχοντας υπόψη :

α)Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν.2696/99 (Α-57) (Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.), όπως τροπ. και ισχύει.
β) Το υπ.αρ. 8898, από 12/12/2019, Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από Χιονοπτώσεις και Παγετό.

γ) Την σημερινή (05.01.2020) και περί ώρα 12:15, εισήγηση του κ. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας-Ελάτειας για ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων σε όλο το τμήμα της Ε.Ο. Αμφίκλειας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από 1,000 Χ/Θ έως 17,000 Χ/Θ στο ρεύμα ανόδου προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από 12:25 ́ώρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση), με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφορικών προβλημάτων καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Α ΠΟ ΦΑ ΣΙ Ζ Ο ΥΜΕ
́Α ρ θ ρ ο 1ο
Την προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων στο ανερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στο τμήμα του Οδικού άξονα Ε.Ο. Αμφίκλειας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από 1,000 Χ/Θ έως 17,000 Χ/Θ, από ώρα 12:15 ́της 05-01-2020, μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στο σημείο. 

́Α ρ θ ρ ο 2ο
α. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.8

του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
β. Η εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Α.Τ.ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ. γ. Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται :

Τα οχήματα οδικής βοήθειας
Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι.
Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λ.π.).

δ. Για την άρση του προρρηθέντος περιοριστικού μέτρου, θα ακολουθήσει νεότερη ομοία μας.-

«Τι θα γίνει επιτέλους με τους κλέφτες των ελιών;»

450
450Αρκετές φορές έχουμε ακούσει περιστατικά που αφορούν στο κλέψιμο του ελαιοκάρπου στον ελαιώνα μας (πχ τίναγμα δέντρων, σήκωμα διχτυών, ακόμα και τελάρων έτοιμων προς φόρτωση). Έτσι και φέτος τα περιστατικά ανομίας δεν είναι λίγα.
Πώς θα μπορέσει ο παραγωγός να προστατευτεί όταν η Αγροφυλακή είναι αποδυναμωμένη και καθίσταται ουσιαστικά ανίκανη να μπορέσει από τη μεριά της να εγγυηθεί τη φύλαξη των αγροτεμαχίων;
Παρόμοια περιστατικά αφορούν επίσης στις ζωοκλοπές και στα μελίσσια.
Ελπίζουμε οι τοπικές αρχές (Δήμος, Περιφέρεια κα) να επιμεληθούν του θέματος, ώστε να δοθεί μία λύση που θα σέβεται το μόχθο του αγρότη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου οι εργασίες είναι ελάχιστες και η οικονομική δυσπραγία μεγάλη.

Σαρώνει ο «Ηφαιστίων»: Πού παρατηρούνται προβλήματα, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Πού χρειάζονται αλυσίδες

450

450Από τις βόρειες περιοχές της χώρας ξεκίνησε η «κάθοδος» του «Ηφαιστίωνα», του νέου βαρομετρικού χαμηλού που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της επικράτειας.

Με ιδιαίτερη ένταση αναμένονται τα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική Ελλάδα και την νοτιοανατολική Στερεά. Ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής χιονίζει σε Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι.

Εξάλλου, από τις 12:00 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για την ασφάλεια των εκδρομέων.

Από νωρίς το πρωί χιόνιζε στην Φλώρινα, χωρίς πάντως στον ακριτικό νομό να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Προβλήματα παρατηρούνται στα Καλάβρυτα, καθώς οδηγοί που δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο μεταξύ, λόγω των αναμενόμενων έντονων φαινομένων, απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών και άλλου τύπου βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της χώρας, καθώς και στην Αττική Οδό.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ έτοιμες δηλώνουν και οι διαχειρίστριες εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων. Η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση των δρομολογίων εν μέσω χιονιά.

Σημειώνεται ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει, για μία ακόμη φορά, αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν ήδη ή αναμένεται να «σαρώσουν» τα πελάγη μέσα στις επόμενες ώρες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Πού χρειάζονται αλυσίδες

ιακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφ. Χασιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Μονής Κλειστών, ενώ εξακολουθεί να είναι κλειστή η Λεωφ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερικ.
Με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. τροποποιεί προηγούμενη απόφαση απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα.
Έτσι, και βάσει των νεώτερων στοιχείων, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι:
Επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου έως τις 6 το απόγευμα, στους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:
    Ιονία οδό, Εγνατία οδό, Εθνική Οδό Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία Οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 – τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.
    Από Λάρισα – κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών.
Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των παραπάνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.
Στο μεταξύ, ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί από τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας και στα ορεινά της Κοζάνης, της Καστοριάς και των Γρεβενών.
Σύμφωνα με την Τροχαία, δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.
Αντιολισθητικές αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού είναι απαραίτητα από το 18 χλμ. – 25 χλμ. του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου και Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βίγλας, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον Αετό με το Νυμφαίο.

Αντώνης Ρέμος: Ένα «Live Experience Tour» στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας

450

450Μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, όπως μόνο ο Αντώνης Ρέμος μας έχει συνηθίσει.

Ο Αντώνης Ρέμος είναι ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής της γενιάς του, μας έχει χαρίσει υπέροχες ερμηνείες και μοναδικά τραγούδια στη μέχρι σήμερα ουσιαστική πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Για πρώτη φορά, μετά από την απόλυτη επιτυχημένη σεζόν στην «Πύλη Α» της Θεσσαλονίκης που τελειώνει προγραμματισμένα στα τέλη Ιανουαρίου, ο Αντώνης Ρέμος κάνει την έκπληξη.

Μια μεγάλη χειμερινή περιοδεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, με αφετηρία την Αθήνα και το Tae Kwon Do στις 12 Φεβρουαρίου, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα του αγαπημένου ερμηνευτή.

Εννέα επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια και μαγευτικές ερμηνείες όπως μόνο ο Αντώνης Ρέμος μας έχει συνηθίσει.

Τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει, τραγουδήσει και απολαύσει από τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο αλλά και μοναδικές στιγμές ερμηνείες στα καινούργια τραγούδια του που θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στην υπέροχη αυτή βραδιά.

Ο Αντώνης Ρέμος μας καθηλώνει με την δυναμικότητα των συναισθημάτων του μέσω των ερμηνειών του, αγγίζει με ένα δικό του τρόπο τις καρδιές του κόσμου.

Μην χάσετε τις μοναδικές αυτές συναυλίες.

Ερωτευτείτε «Μέχρι Το Τέλος Του Κόσμου», αγαπήστε την «Ζωή Αλλιώς» και ταξιδέψτε μαζί του για όλες αυτές τις «Στιγμές» που μας χαρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Το «Άλσος» υποδέχεται τον Σταμάτη Κόκοτα.

450

450Ο Σταμάτης Κόκοτας, ο αγαπημένος τραγουδιστής με την αειθαλή φωνή, έρχεται στο «Άλσος» για δύο παραστάσεις, την Κυριακή 12 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Η φωνή του και η ερμηνεία του αποτελούν κομμάτι της μουσικής μας ιστορίας.

Έχει ερμηνεύσει σπουδαία τραγούδια – επιτυχίες όλων των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη, Δήμο Μούτση, Απόστολο Καλδάρα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Νίκο Γκάτσο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο και άλλους.

Ο Σταμάτης Κόκοτας θα κατηφορίσει απ’ της «Ακρόπολης τα μέρη» στο «Άλσος» και θα στείλει «φιρμάνι» μουσικό στην Κρήτη και στη Μάνη, θυμίζοντας μας το «Ένα Όνειρο Απατηλό», το «Με Τι Καρδιά Να Σ’ Αποχαιρετήσω», το «Πες Πως Μ’ Αντάμωσες», το «Στου Προφητ’ Ηλία Τα Σοκάκια», την «Πειραιώτισσα» τον «Τρελό», το «Ένα Αλάνι Απ’ Το Λιμάνι», το «Δεν Το Μπορείς», το «Γιε Μου» και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια του.

Μαζί του στο πιάνο ο μαέστρος Γιάννης Δοναδίκης, με σολίστ στο μπουζούκι τον βιρτουόζο Κοσμά Κοκόλη και δίπλα του ο ραγδαία ανερχόμενος «Μαντάμ» τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής που εσχάτως «Ανεξήγητα αρέσει» με τραγούδια από τη δισκογραφία του και την «Ανωτάτη Ζαμπετική».

Το «Άλσος» στο Πεδίο του Άρεως αναδεικνύεται πια, σαν το νέο στέκι στη καρδιά της πόλης.

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 το «Άλσος» σήκωσε την αυλαία του σαν μουσική σκηνή υψηλών προδιαγραφών, για να μας ψυχαγωγεί αλλά και να δίνει ανάσα σε αυτό το πάρκο που τώρα πια μας περιβάλλει φιλικό, προστατευμένο και φωταγωγημένο.