Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Κορονοϊός: 171 τα κρούσματα στη Σερβία, από αύριο πιο αυστηρά μέτρα

100

100Είκοσι δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Σερβία από σήμερα το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ανεβάζοντας σε 171 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων από αύριο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει, αντί για τις 20.00 το βράδυ που είναι σήμερα, στις 17:00 το απόγευμα και θα διαρκεί έως τις 5.00 το πρωί. Επίσης από αύριο δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των καφετεριών. Θα επιτρέπεται μόνο η διανομή κατ” οίκον και η πώληση προϊόντων από θυρίδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι από την Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν να διαμορφώνουν τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου σε ένα τεράστιο νοσοκομείο χωρητικότητας 3.000 κλινών που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που εκδηλωθεί έξαρση της νόσου και υπάρξει πληρότητα στα νοσοκομεία. Από αύριο διακόπτονται οι αστικές συγκοινωνίες σε όλες τις πόλεις της Σερβίας ενώ από εχθές διακόπηκε η συγκοινωνία των υπεραστικών λεωφορείων. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δικαιολογώντας τα μέτρα αναγκαστικής καραντίνας σε καταυλισμό για τους πολίτες της Σερβίας που επαναπατρίζονται τόνισε ότι είναι αναγκαία για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου. Ανέφερε ότι από τις 5 Μαρτίου εισήλθαν στη χώρα, προερχόμενοι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον νέο ιό, 318.000 Σέρβοι.

Σήμερα το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου αεροπλάνο που μετέφερε ομάδα Κινέζων γιατρών όπως επίσης νοσοκομειακό, φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που έστειλε η Κίνα ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Σερβίας για βοήθεια. Τους Κινέζους γιατρούς υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ακόμη ένα αεροπλάνο με βοήθεια φτάνει αύριο στο Βελιγράδι από την Σανγκάη.

Κραυγή αγωνίας από τον καθηγητή Τσιόδρα: «Σεβαστείτε τα μέτρα πρόληψης, είναι οι πατεράδες και οι μανάδες μας»

100

100Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμόνια, προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας φανερά φορτισμένος στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Για μια ακόμα φορά απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς όλους τους πολίτες ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

«Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας», δήλωσε. Δεν πρέπει οι πολίτες να συρρέουν μαζικά στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη».

Σημείωσε πως, οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως τις επόμενες μέρες «αναμένουμε περισσότερη αύξηση των κρουσμάτων».

Είναι ένας εχθρός που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής, τόνισε. Στις ηλικίες 18-64 ετών είναι το 75% των ασθενών. Κανείς πέρα από τους 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο δεν έχει ακόμα ανοσία.

Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είμαστε ακόμη στην αρχή άλλα έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο. Είναι άδικο για όλους αυτούς που μένουν σπίτι, κάποιοι άλλοι να χαλούν την εικόνα». Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους νεκρούς.  «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος»

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

100

100Τις τελευταίες μέρες με την εξάπλωση του κορονοϊού έρχονται ξανά στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο οι ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας και πρώτα και κύρια στα Νοσοκομεία.

Στην χώρα μας η πανδημία έρχεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το λαό, που δοκιμάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας, των μνημονίων και των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων που επέβαλαν κυβερνήσεις και ΕΕ-ΔΝΤ. Από την επίθεση δεν γλίτωσε ούτε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, μέσω της απαξίωσης, των τεράστιων κενών στη στελέχωση και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που επέβαλαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Είναι το ίδιο ΕΣΥ που καλείται τώρα να μπεί μπροστά και να προασπίσει την Δημόσια Υγεία. Αυτό που λοιδορήθηκε σαν διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό, αυτό που θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν με ΣΔΙΤ και άλλα εργαλεία διάλυσης.

Σε όλη την Ελλάδα πληθαίνουν οι φωνές ειδικότερα των υγειονομικών που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας που αναδεικνύουν την ανάγκη να γίνουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ έκτακτες μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα ΤΕΠ, οι ΜΕΘ, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικό είναι στον αέρα, ενώ δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση το ίδιο αριθμό προσλήψεων είχε υποσχεθεί το καλοκαίρι του 2019 πολύ πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 100 επικουρικοί γιατροί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 ελλείψεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κατάσταση είναι αντίστοιχη στο νοσοκομείο της Άμφισσας ,όπως και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, αποκαλύπτοντας την έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και την πραγματική εικόνα της  κυβερνητικής προχειρότητας.

To νοσοκομείο της Άμφισσας στο έλεος των τραγικών ελλείψεων προσωπικού – απαραίτητου εξοπλισμού και  αναγκαίου υγειονομικού υλικού

Στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκεται και το Νοσοκομείο της Άμφισσας καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων δεν έχει προχωρήσει καμία πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού με αποτέλεσμα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού να μπλοκάρει ολόκληρο το σύστημα. Ήδη το μισό μήνα στο παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα των ΤΕΠ δεν πραγματοποιούνται εφημερίες από τους αντίστοιχους ειδικευμένους γιατρούς αλλά από γενικούς ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου αποδυναμώνοντας τα Κέντρα Υγείας.

Ωστόσο οι καταγγελίες εργαζομένων φέρνουν στην επιφάνεια και το πρόβλημα της ελλιπούς ενημέρωσης ολοκλήρου του προσωπικού στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού (σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει ο ΕΟΔΥ) δεν τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ενώ η πρώτη επαφή του υγειονομικού προσωπικού γίνεται χωρίς τη χρήση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε έλλειψη εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευτών και των ιατρών αλλά και των υπολοίπων ασθενών που βρίσκονται στα ΤΕΠ. Πρόσφατα μάλιστα τοποθετήθηκε από τη διοίκηση κοντέινερ υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις συνθήκες υγιεινής (δεν έχει τουαλέτα) αλλά ούτε και θέρμανση. Σε έλλειψη βρίσκονται και τα τεστ κορονοϊού γεγονός που αναγκάζει τους γιατρούς να αξιολογήσουν τα πιο σοβαρά περιστατικά με συμπτώματα ως ύποπτο κρούσμα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και να κυκλοφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα που μπορεί να νοσούν από τον κορονοϊό μεγαλώνοντας το κίνδυνο διασποράς. Σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος καθώς στο Νοσοκομείο δεν υπάρχουν θάλαμοι νοσηλείας αρνητικής πίεσης και οι ασθενείς θα νοσηλευτούν σε απλούς θαλάμους.

Απαιτούμε:

·         Άμεσα προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού) για την επαρκή στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού μας και του Νοσοκομείου της Άμφισσας

·         Να εξασφαλιστούν στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν και σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

·         Να εξασφαλιστεί η ΑΜΕΣΑ προμήθεια σε φάρμακα, ειδικό εξοπλισμό και λοιπό υγειονομικό υλικό

·         Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

·         Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

·         Άμεση και ταχύρυθμη  εκπαίδευση όλου του υγειονομικού προσωπικού στις νέες συνθήκες.

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΥΣΙΑ «ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ»  !!

Σοκάρει ο σημερινός αριθμός των θανάτων στην Ιταλία: 793 μόνο το τελευταίο 24ωρο

100

100Νεκρούς και νοσούντες συνεχίζει να μετράει η Ιταλία, η οποία ζει ένα δράμα.

Η Παρασκευή ήταν η χειρότερη μέρα για την Ιταλία από όταν ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, αφού υπήρξαν 627 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους 4.032 άνθρωποι.

Μία μέρα μετά, αυτός ο αριθμός ανέβηκε στις 4.825, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 793 θάνατοι, ενώ υπήρξαν 4.921 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 53.578 (υπολογίζοντας και τους νεκρούς αλλά και όσους έχουν αναρρώσει) .

Με βάση τους αριθμούς, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία πέθαινε ένας άνθρωπος κάθε 1,8 λεπτά!

Εκεί που έχει εξελιχθεί σε… κόλαση η κατάσταση είναι στη Λομβαρδία, όπου μέσα σε μία μέρα υπήρξαν 546 θάνατοι, πράγμα που σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν χάσει τη ζωής τους συνολικά 3.095 άτομα τις τελευταίες εβδομάδες.

Πέτσας: «Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε πλήρη αποκλεισμό της κυκλοφορίας θα το κάνουμε»

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÊÕÓÅÁ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÊÕÓÅÁ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Να μην υπάρξει εφησυχασμός ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορεία, απ” ό,τι είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Μιλώντας στο Open είπε πως «αυτό που κατακτήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, δεν πρέπει να το χάσουμε τώρα. Δυστυχώς, είδαμε χθες ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές…Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό». Προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα».

Για το ενδεχόμενο πλήρους αποκλεισμού είπε: «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε».

«Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».

Για τις συναθροίσεις σε σπίτια και όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι οποιουδήποτε συμπολίτη μας. Η συμμόρφωσή τους στα μέτρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική ευθύνη. Θα έχουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους και αν υπάρξει κάποια παραβίαση θα επιβληθεί πρόστιμο. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί, γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Στο σπίτι μας ισχύει ο περιορισμός των 10 ατόμων».

Κληθείς να σχολιάσει ισχυρισμούς ότι κρύβονται κρούσματα είπε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ισχυρισμούς ότι κρύβονται κρούσματα. Τα κρούσματα καταγράφονται, επιβεβαιώνονται, έρχονται στον ΕΟΔΥ και ανακοινώνονται από τον κ. Τσιόδρα κάθε απόγευμα. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε αδιαφανή τακτική. Ίσα- ίσα, πολλές χώρες θεωρούν την τακτική που εφαρμόζουμε ως βέλτιστη και πολλές άλλες μας ζητούν συμβουλές γι” αυτό που κάνουμε. “Αρα, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αδιαφάνειας».Για το σύστημα υγείας σημείωσε ότι «το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν οι προμήθειες σε υλικά και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Προχωρήσαμε γρήγορα και στις δύο κατευθύνσεις. Σήμερα έχουμε μία μεγάλη παραλαβή υλικών και αυτό θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Προχωράμε παράλληλα και σε νέες προσλήψεις. Πάνω από πεντακόσιοι είναι ήδη στις θέσεις τους και μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι και οι υπόλοιποι. Ενδεχομένως, μάλιστα, να ξεπεράσουμε και τις δύο χιλιάδες, για να υπάρχει αντικατάσταση αυτών που μπορεί να νοσήσουν. Προληπτικά, έχουμε μετατρέψει το ΝΙΜΙΤΣ σε νοσοκομείο για τον κορονοϊό και έχουμε εντάξει στο σύστημα υγείας και ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο το ΑΤΤΙΚΑ στο Θριάσιο».

Κεραμέως: «Οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξής τους»

100

100Την επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας, η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων να γίνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχικά καθορισμένη ημερομηνία τους, εξέφρασε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
powered by Rubicon Project

«Η επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί στα λύκεια 49 νομών.

Την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στους υπόλοιπους νομούς, το υπουργείο θα επικεντρωθεί στα γυμνάσια.

Κορονοϊός: Στο αστυνομικό τμήμα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ επειδή έκανε λειτουργία παρά την απαγόρευση

100

100Στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή έμαθε ότι τον αναζητούν οι Αρχές. Εκεί υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου.

Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.

Ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

Θυμίζουμε ότι ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση για μη τέλεση των λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανέφερε ότι η «η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και έκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας.

Κορονοϊός: 112 νεκροί σε 24 ώρες στην Γαλλία, σχεδόν 15.000 τα κρούσματα

100

100Η Γαλλία κατέγραψε 112 θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και πλέον ανέρχεται σε 562 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Υπήρξαν 14.459 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

«Εξελισσόμαστε γρήγορα προς μια γενικευμένη επιδημία στην επικράτειά μας», υπογράμμισε η γενική διεύθυνση της Υγείας ενημερώνοντας για την κατάσταση, και κάλεσε τους πολίτες «να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες περί περιορισμού και τα μέτρα προστασίας», όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων.