Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Διαμαρτυρία για την διακοπή των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

100

100Ο Δήμος Δελφών διεκδικεί για τους δημότες του τα αυτονόητα, όπως η ισότιμη χρήση των Δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα του τρένου το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέσα μεταφοράς των κατοίκων, αφού εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Παρνασσού, Γραβιάς και Καλλιέων.

Η περικοπή των δρομολογίων της γραμμής Τιθορέα- Λιανοκλάδι και αντιστρόφως, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μεταφορές, αποκόπτει την περιοχή μας στη μετά COVID-19 εποχή όπου οφείλουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και τον τουρισμό μας.

Καλούμε, τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία, να επαναφέρουν τα δρομολόγια ως είχαν για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε      . Γραβιάς            Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων                 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού

Ιωάννης Μανανάς                          Χαρίλαος Αγαπητός                                                                                     Ευάγγελος Κούσουλας

Ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

100

100Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός σε περιοχή της Φωκίδας, μετά από διάπραξη κλοπής σε λατομείο

Αναζητούνται (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός, χθες (17-05-2020) αργά το απόγευμα στην περιοχή Τριταία Φωκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών,  κατηγορούμενος για κλοπή από λατομείο στην περιοχή Βουνιχώρα Φωκίδας.

Από τις Αστυνομικές Αρχές, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εισήλθαν χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του λατομείου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, όπου προέβησαν στην αφαίρεση  μπαταριών και ψυγείων από οχήματα, καθώς και άλλων αντικειμένων. Οι δράστες έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του λατομείου και αφού εγκατέλειψαν το όχημά τους, τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Στο εσωτερικό του προαναφερόμενου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση της κλοπής, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

3.500.000 € για το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Φωκίδας

100

100Μια ακόμη σύμβαση για τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φωκίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, σε συνέχεια των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που διαδοχικά εκτελείται σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 3.500.000 €, προβλέπει τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων των εθνικών οδών στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας και συγκεκριμένα: α) Άμφισσα – Γραβιά  όρια Νομού προς Φθιώτιδα, β) Άμφισσα- Δελφοί και Άμφισσα Γρηγορήτικα και γ) Νέα Εθνική Οδός Άμφισσα (Κακκανού) – Ιτέα – Γέφυρα Μόρνου και ειδικότερα στο τμήμα Ιτέα – Γαλαξείδι, που παρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις, μεγάλες φθορές και καθιζήσεις.

 

101

«Βελτιώνουμε την πρόσβαση σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Περιφέρειάς μας, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μετακινούνται απρόσκοπτα. Μια ακόμη παρέμβαση, ένας ακόμη κρίκος μιας αλυσίδας έργων συντήρησης σε όλη την Στερεά Ελλάδα, με στόχο οι δρόμοι μας όχι απλά να είναι ανοικτοί, αλλά και ασφαλείς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ενστάσεις στην Ερατεινή για τις ανεμογεννήτριες

100

100Δύο περίπου χρόνια μετά,με λύπη διαπιστώνουμε ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ακρωτήριο Ψαρομύτα του Δήμου Δωρίδος, έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τοπική οικονομία.
Ενώ με δημόσιες τοποθετήσεις τους άπαντες συμφωνούν στο γεγονός ότι κακώς εγκαταστάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, τσακώνονται για το ποιος πήρε την τελική απόφαση χορήγησης άδειας εγκατάστασή τους, για να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνται όχι μόνο στην περιοχή αυτή, αλλά και γενικότερα στη Δωρίδα.

Μάλιστα παρόλο που το χρονικό διάστημα ,της αρχικής περιόδου της έντονης διαφωνίας τον τοπικών Αρχών και της σωστά σκληρή άρνηση τους για την έγκριση της τοποθέτησης στην περιοχή ανεμογεννητριών ,η ιδιωτική εταιρεία παράλληλα αντλούσε τη σιγουριά ,ώστε να ξοδέψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τοποθετηθούν ανεμόμετρα σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής που ουσιαστικά διερευνούσαν το κέρδος της επένδυσης .

Για την ενημέρωση και μόνο των πολιτών πρέπει να αναφέρουμε ότι προς τιμή τους ,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος γνωμοδότησε στις 30/10/2014, ομόφωνα ΑΡΝΗΤΙΚΑ σε σχέση με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,με τον τότε Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη(προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή), παρά το γεγονός ότι αρχικά γνωμοδότησε στις 6/3/2017, ομόφωνα αρνητικά, στη συνέχεια ΑΚΥΡΩΣΕ την απόφαση της ,επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους και με νεώτερη απόφαση στις 27/4/2017, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά.!!!

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι η αναίτια και ανεξήγητη αλλαγή στάσης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επιδεικτικά ΑΓΝΟΗΣΕ την ξεκάθαρα αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας,των τοπικών συμβουλίων και του Δήμου Δωρίδος, εμφάνισε την Αυτοδιοίκηση διασπασμένη και ουσιαστικά άναψε το πράσινο φώς στην εγκατάσταση.

Μεγάλες ευθύνες έχουν της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής τέως Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Επιτροπής που προέρχονται από τη Φωκίδα, διότι έχουν γνώση των περιοχών που επιβαρύνονται περιβαλλοντικά και συνακόλουθα θα υποστούν τις οικονομικές συνέπειες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ενδεχόμενα δεν γνωρίζουν ούτε καν τις περιοχές για τις οποίες γνωμοδοτήσαν.

Συμπερασματικά, όσες φορές ο Δήμος και η Περιφέρεια είχαν την ίδια γραμμή πλεύσης, παρά το γνωμοδοτικό χαρακτήρα των αποφάσεων τους, καθιστούσαν δύσκολη έως αδύνατη την ανατροπή τους από την κεντρική διοίκηση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών , έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί και τοποθετείται αρνητικά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ακρωτήριο Ψαρομύτα του Δήμου Δωρίδος, διότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που έχει και θα υποστεί σοβαρή αλλοίωση, αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και απαξιώνεται το πανέμορφο ,γραφικό κηρυγμένο νεώτερο μνημείο που είναι ο Φάρος της Ψαρομύτας.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι ανεμογεννήτριες δημιουργούν έναν υπόκοφο θόρυβο που δεν είναι υποφερτός, όχι μόνο στον άνθρωπο, αλλά και σε όλο το ζωικό οικοσύστημα του βουνού, αφού ακούγοντας, ειδικά τα ζώα που έχουν ευαίσθητο νευρικό σύστημα, όλο θα έχουμε αποπροσανατολισμό τους και τελικά τον θάνατο τους.(σ.σ δείτε τι κάνουν τα σόναρ των πλοίων και υποβρυχίων στα δελφίνια).

Αρκετοί συγχωριανοί μας κυρίως στην Τολοφώνα παραπονούνται για θορύβους που προέρχονται από την λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Επιπρόσθετα η εκχέρσωση που πραγματοποιήθηκε έφερε στο φως αρχαία ευρήματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την αρμόδια Υπηρεσία, να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μεμονωμένο κτίριο ή για αρχαίο οικισμό και να πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης και των ορίων του οικισμού.
Οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία που έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον τουρισμό, είναι καταστροφική, αφού υποβαθμίζονται και τελικά εξαφανίζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προσέλκυσης επισκεπτών, που είναι εκτός των άλλων και η γραφικότητα του τοπίου. Η επιλογή αυτή, θα οδηγήσει τελικά σημαντικό τμήμα των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου στο μαρασμό και συνακόλουθα το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό τους στην ανεργία.

Τα δυνατά στοιχεία για την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας είναι οι φυσικές ομορφιές της, τα βουνά, οι γραφικές παραλίες, οι κόλποι και τα καθαρά νερά της, που έμειναν ανέπαφα. Αν τώρα τα καταστρέψουμε εγκαθιστώντας ανεξέλεγκτα ανεμογεννήτριες σε κάθε ύψωμα και ιχθυοκαλλιέργειες στους όμορφους κόλπους της, θα έχουμε όλοι ευθύνη για την καταστροφή αυτή.
Δεν είμαστε κατά της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και κάθε άλλης παραγωγικής επένδυσης, η εγκατάστασή τους όμως πρέπει να γίνεται σε χώρους που δεν προκαλούν βλάβη στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία και σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού κλάδου, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των άλλων.

Εξάλλου η περιοχή μας πια ,αποτελεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία με την τοποθέτηση 3 ανεμογεννητριών σε απόσταση λίγων μέτρων από την πολυσύχναστη Εθνική Οδό και λίγων μέτρων από τη θάλασσα ! Αυτό δεν συναντάτε αλλού πανελλαδικά .Ετσι πέραν της αισθητικής δυσμορφίας αλλά και του θορύβου ,παρατηρούμε πολλές φορές κινουμενοι επί της Ε.Ο και τον ίσκιο από τον ιστό και τους έλικες των ανεμογεννητριών επί του οχήματος μας.

Έχοντας παρακολουθήσει στα δελτιά ειδήσεων εικόνες παγκοσμίως αλλά και εδώ στην Ελλάδα (π.χ. Ευβοια πρίν λίγες μέρες) περιπτώσεις όπου συνέβη πτώση των ανεμογεννητριών ,συνεπεία ισχυρών ανέμων,που αφθονούν στην περιοχή, διαπιστώνουμε ότι οι κινούμενοι οδηγοί των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδου, μετά το αρχικό σόκ και την κοινή και λογική απορία για την θέα των ανεμογεννητριών και την τοποθέτηση τους τόσο κοντά στην Εθνική οδό ,αυξάνουν φοβισμένοι την ταχύτητα τους για να διέλθουν γρήγορα ασφαλώς από το σημείο.

Φυσικά δεν θέλουμε να φανταστούμε το εφιαλτικό σενάριο τι θα συμβεί έαν λόγω των συχνότατων ισχυρών ανέμων της περιοχής μας γκρεμιστούν οι ανεμογεννήτριες προς και επί της εθνικής οδού..

Πάντως τρομερή εντύπωση κάνει στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας οι μηδαμινές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις των λαλίστατων κατά τα άλλα ,τοπικών ΄΄αρμοδίων΄΄. Τρομερή εντύπωση μας κάνει επίσης η ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο αυτό και οι εύκολα ανοιχτές πόρτες που βρήκε η εταιρεία παντού , έτρεξε και ολοκλήρωσε το έργο .
Γενικά όλοι γνωρίζουμε πως το Δημόσιο είναι αρκετό δύσκαμπτο σε άλλα απαραίτητα σημαντικά έργα πνοής για να εκτελεστούν ή να λάβουν απλή έγκριση, οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες αφού συνήθως ανακύπτουν συνεχώς προβλήματα με τις εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες για την ολοκλήρωση τους .

Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπευθύνους του έργου που κατάφεραν σε μηδενικό χρόνο να ολοκληρώσουν την επένδυση τους, χωρίς ουσιαστικά κανένα πρόβλημα,κανένα εμπόδιο και καμία επίσημη αντίδραση πουθενά .Κάποιες διαμαρτυρίες που εμφανίσθηκαν στην αρχή ,εξαφανίστηκαν στην συνέχεια χωρίς να αντιληφθούμε ΠΟΤΕ τον λόγο ..

Αντί τουλάχιστον να επισκευαστεί ο δρόμος για την πρόσβαση στον πανέμορφο Φάρο της Ψαρομύτας ,ένα ιστορικό αξιοθέατο,που έχει χαρακτηριστεί Ιστορικό νεότερο Μνημείο να αξιοποιηθεί,να διαφημιστεί και να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, κάποιοι φρόντισαν και ενέκριναν και άλλοι ανέχτηκαν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών .

Τέλος ,ακόμα και ο ποιο ευκολόπιστος που θεωρεί ότι τα πάντα «εν σοφία εποιησαν » οι τοπικοι Άρχοντες και οι εταιρείες ,θα πρέπει να γνωρίζει την έννοια του όρου αντισταθμιστικά οφέλη (αντισταθμιστικά οφέλη: οφέλη που εξουδετερώνουν αρνητικά στοιχεία με κάτι θετικό / που προσφέρονται για την αποκατάσταση ισορροπίας / που αντισταθμίζουν κάτι που προσφέρεται που ανέχεται ή που υφίσταται).

Δεν ακούσαμε για εμάς τίποτα από τα επίσημα χείλη.Μόνο μεγάλα και ωραία λόγια για τη συμβολή μας στην πράσινη ενέργεια και την σπουδαία επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη στο έργο !

ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό όφελος για την Ερατεινή και την Τολοφώνα που υφίστανται ΑΜΕΣΑ τις δυσμενείς συνέπειες.Το πρόβλημα που μας δημιουργήθηκε το βιώνουμε.Δεν βιώνουμε διευκολύνσεις ούτε στο ρεύμα,ούτε στα δημοτικά τέλη, ούτε κάποιο έργο, μια υποτυπώδη δωρεά εστω στον Δήμο μας παρά τα υπέρογκα κέρδη ..

Παρόλο που θα έχουμε μια ζωή πάνω από το κεφάλι μας τις ανεμογεννήτριες ,παρόλο που υφίσταται ο ενοχλητικός θόρυβος,ιδιαίτερα στην Τολοφώνα ,παρόλη την πλήρη αλλοίωση του χαρακτήρα και της φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής,κανένας αρμόδιος όπως υποχρεούται δεν μιλάει,κανένας δεν διαμαρτύρεται,κανένας δεν διεκδικεί.. …

Πρέπει να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν, να δημιουργήσουμε μέτωπο κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, για να σταματήσουμε όσους στο βωμό του κέρδους καταστρέφουν την πατρίδα μας..

Χίλιοι λόγοι και χίλιοι τρόποι διαμαρτυρίας υπήρχαν για να αρνηθούν και να αντιδράσουν δυναμικά για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Ψαρομύτα αλλά τουλάχιστον έστω και ΤΩΡΑ να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τον πανέμορφο τόπο μας…

Κλοπές με καταδίωξη ρομά σε Βουνιχώρα και Αγία Ευθυμία!

100

100Η Βουνιχώρα και η Αγία Ευθυμία ήταν τα σημεία τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο τριών ρομά σήμερα το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ρομά επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο έφτασαν στη Βουνιχώρα κι αρχικά αποπειράθηκαν να αποσπάσουν αντικείμενα από λατομείο στο χωριό.

Κατάφεραν να κλέψουν από το χώρο εργαλεία, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο κατόπιν ειδοποίησης άνδρες της ΟΕΠΤΑ και της ομάδας Δίας, οι οποίοι κατάφεραν να συλλάβουν κοντά στην Τριταία τον ένα που προσπάθησε να διαφύγει πεζή.

Οι άλλοι δύο κατευθύνθηκαν στην Αγία Ευθυμία. Εκεί έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Αυτή τη στιγμή καταζητούνται από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, ενώ ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί αρμοδίως.

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι – Πώς θα λειτουργήσουν

100

100Ανήμερα σήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας μουσείων ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, στο τρίτο κύμα επαναφοράς στην κανονικότητα, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφτεί την Ακρόπολη και θα ξεναγηθεί από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μάλιστα από τις 11:00 θα επιτραπεί ελεγχόμενα η παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων, με την απαραίτητη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού. Και αυτό θα γίνει καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, «ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ζητούν να καλύψουν την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και να δουν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί».

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο 8:00 με 20:00.

Θα υπάρχει μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και την προμήθεια απολυμαντικών ειδών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στο σημείο που υπάρχει άνοδος και κάθοδος.

«Τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ορίζουν όχι μόνο τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τις ασφαλείς διαδρομές περιήγησης και θέασης, όπως εισόδου και εξόδου, όπου είναι εφικτό» αναφέρει το υπουργείο.

Η απόσταση του 1,5 μέτρου θα τηρείται τόσο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου, ενώ η αναμονή θα γίνεται σε συγκεκριμένες θέσεις με ειδική σήμανση.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι για τους ξεναγούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όταν γίνεται οργανωμένη ξενάγηση με συχνή αντισηψία χεριών, εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρόσβασης, όπου είναι εφικτό, όπως και χρήση ασύρματης ξενάγησης.

Κλιμάκια του ΥΠΠΟΑ θα επιβλέπουν τις επόμενες ημέρες, με αυτοψία, την τήρηση των μέτρων και την ομαλή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.
Τι θα ισχύει στα πωλητήρια και τα αναψυκτήρια

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) έχει αποστείλει οδηγίες για τη λειτουργία των πωλητηρίων (με αναλογική εφαρμογή των όσων ισχύουν για τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης), καθώς επίσης και σχετικό υγειονομικό υλικό, όπως και εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους.

Για όλο το καλοκαίρι έχει διασφαλιστεί η επάρκεια προσωπικού και πωλητέων ειδών για όλη τη θερινή περίοδο αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με τη λειτουργία των αναψυκτηρίων εντός των αρχαιολογικών χώρων προτείνεται στους ιδιώτες εκμισθωτές η λειτουργία τους με τη μορφή take – away, σύμφωνα και με τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες,

Από την ημερομηνία που θα καθορισθεί η επαναλειτουργία τους (έχει ανακοινωθεί η 1η Ιουνίου 2020), τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων θα μπορούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα δοθούν. Το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα λειτουργήσει κανονικά στο https://etickets.tap.gr/

Ανακουφισμένος με τα ισόβια ο Γιάννης Τοπαλούδης: Μέσα από τη δικογραφία μίλησε και η φωνή της Ελένης

100

100Αυλαία σε μία από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο έπεσε την Παρασκευή, με την ανακοίνωση της ενοχής και της ποινής ισοβίων σε βάρος δύο νεαρών για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στα τέλη του 2018, στη Ρόδο.

Το σώμα της άτυχης φοιτήτριας είχε βρεθεί τυχαία σε απόκρημνη ακτή του νησιού, είχε αναγνωριστεί από ένα τατουάζ της, και με τον εντοπισμό της άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα του φρικτού βασανισμού και ομαδικού βιασμού της και τελικά της δολοφονίας της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης είπε πως υπάρχει ψυχική ανακούφιση μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που ομόφωνα έκρινε τους δράστες ένοχους και για τα δύο εγκλήματα αλλά και ομόφωνα απέρριψε και τα αιτήματα για ελαφρυντικά.
Advertisement

«Ήταν μία διαδικασία που συγκλόνισε ψυχικά εμάς και όλη την ελληνική κοινωνία, έχουμε λάβει πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης» είπε ο κ. Τοπαλούδης, χαρακτηρίζοντας ηρωίδα την εισαγγελέα Αριστοτελεία Δόγκα, η οποία, όπως είπε «τεκμηρίωσε απόλυτα όλα τα βουλεύματα αλλά παράλληλα έδειξε και το ανθρώπινο πρόσωπό της και μιλούσε εκ μέρους της Ελένης» στα δύο εγκλήματα σε βάρος της, «τρία, μαζί με τον βασανισμό της».

«Εκτός από τους δύο που διέπραξαν το έγκλημα δεν υπήρχε άλλος μάρτυρας, μέσα από τη δικογραφία μίλησε και η φωνή της Ελένης, μέσω της κας εισαγγελέως» συνέχισε.

Αναφορικά με τα λουλούδια που της προσέφερε την ημέρα της ιδιαίτερα φορτισμένης αγόρευσής της, ο κ. Τοπαλούδης είπε πως «ήταν μια κίνηση για ευχαριστώ εκ μέρους της Ελένης μας, ήθελε να της τα δώσει η μάνα της αλλά δεν μπόρεσε να είναι στο δικαστήριο εκείνη τη στιγμή, ήταν εκ μέρους της ψυχής της Ελένης».

«Εύχομαι κανένας να μη βρεθεί να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα στη ζωή του, όταν το μάθαμε έπεσε η γη κάτω από τα πόδια μας» σημείωσε για τη στιγμή που έμαθαν για την τραγική απώλεια της κόρης τους.

Στο δικαστήριο «ακούσαμε ξανά ό,τι αποτρόπαιο κάνανε στην κόρη μας» πρόσθεσε, «εγώ είδα και 2-3 φωτογραφίες, η γυναίκα μου δεν άντεξε να δει καμία». Εκτός όλων αυτών «είχαμε να αντέξουμε και διάφορους θεατρινισμούς και ψέματα, που δεν ήταν μόνο από τους δύο κατηγορούμενους» συνέχισε.

Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τους δημοσιογράφους, που κάλυπταν ανελλιπώς τη δίκη ενίοτε υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και να πει «μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας συμπαραστάθηκαν».

Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες

100

100Υψηλές είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά το Σαββατοκύριακο με τον καύσωνα, που γέμισε τις παραλίες και στην Αττική.

Από σήμερα θαυπάρξει μικρή υποχώρηση του κύματος ζέστης, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο όπου τοπικά το μεσημέρι μπορεί το θερμόμετρο να δείξει 39 έως 41 βαθμούς), στην Ανατολική και Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, κυρίως στη Ρόδο (με θερμοκρασίες έως 38-40 βαθμούς), καθώς και στην Αττική (έως 38 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μικρή περαιτέρω υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες μέσα στο διήμερο της Τρίτη και Τετάρτης.

Την Πέμπτη όμως αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Βήμα βήμα η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα νηπιαγωγεία – Σχεδόν 15.000 αιτήσεις σε τρεις ημέρες

ÔÅËÅÔÇ ÁÃÉÁÓÌÏÕ ÔÇÓ ÍÅÁÓ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÓÔÁ 170ï & 108ï ÄÇÌÏÔÉÊÁ Ó×ÏËÅÉÁ ÁÈÇÍÙÍ ÊÁÉ 90ï &108ï ÍÇÐÉÁÃÙÃÅÉÁ  ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ ÁÈÇÍÁÓ ÊÙÓÔÁ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇ

ÔÅËÅÔÇ ÁÃÉÁÓÌÏÕ ÔÇÓ ÍÅÁÓ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÓÔÁ 170ï & 108ï ÄÇÌÏÔÉÊÁ Ó×ÏËÅÉÁ ÁÈÇÍÙÍ ÊÁÉ 90ï &108ï ÍÇÐÉÁÃÙÃÅÉÁ  ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ ÁÈÇÍÁÓ ÊÙÓÔÁ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇΗλεκτρονικά υποβάλλονται φέτος οι αιτήσεις εγγραφών στα νηπιαγωγεία και παρότι η διαδικασία άρχισε μόλις την Παρασκευή, έως σήμερα οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) έχουν φτάσει τις 14.720.

Μέσα σε τρεις μέρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης οι γονείς έσπευσαν να μπούνε στην σχετική πλατφόρμα.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ο γονέας – κηδεμόνας, αφού μπει με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Ελένη Φουρέιρα: Την αποθέωσε η μακιγιέρ της Lady Gaga

100

100Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες make-up artists στον κόσμο, που έχει επιμεληθεί το μακιγιάζ πολλών σταρ του εξωτερικού, μεταξύ αυτών της Lady Gaga αλλά και της Κιμ Καρντάσιαν. Ο λόγος για την Nikkie de Jager, η οποία έπλεξε το εγκώμιο της Ελένης Φουρέιρα, αφήνοντας άναυδο ακόμα και τον δημοσιογράφο που της έπαιρνε συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο μεγαλύτερο site για την Eurovision, ρωτήθηκε σε ποια συμμετοχή από όλες θα ήθελε να είχε επιμεληθεί το make-up και εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη, απάντησε… της Ελένης Φουρέιρα!

«Είναι… Fuego, την αγαπώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμιου φήμης beauty blogger αποθεώνει την «εκρηκτική» τραγουδίστρια. Το 2018, όπου η Ελένη Φουρέιρα συμμετείχε στην Eurovision (είχε κατακτήσει τη 2η θέση με την Κύπρο), η Nikki de Jager την είχε χαρακτηρίσει ως το «girl crush της Eurovision» ενώ είχε κάνει και Instagram live μαζί της.