Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις

500

500«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάλογο ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι σε αυτή την ένταση, την οποία όπως τόνισε η χώρα μας δεν την επιθυμεί και σίγουρα δεν την τροφοδοτεί, «θα έχουμε την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε ελπίζω να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο, στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα. Ότι μία ένταση, την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δε μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μία αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης που βιώνουμε και στη βελτίωση των σχέσεων μας με την Τουρκία».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης στην κ. Σακελλαροπούλου: «Είχατε μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη Θράκη και με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις σας. Γιατί η Θράκη, παρά κάποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς που εξακολουθούμε να ακούμε, παραμένει ένα παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας.

Μία πολιτική, η οποία έχει εμπεδωθεί εδώ και 30 χρόνια και πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Η Θράκη έχει και την ιδιαιτερότητα, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης, να δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μία ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες».

Αναφέρθηκε όμως και στην ανάταξη της οικονομίας, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της απασχόλησης κι ότι στόχος είναι «να είναι η ύφεση το 2020 όσο το δυνατόν λιγότερο έντονη, έτσι ώστε η ανάκαμψη το 2021 να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησε ότι «υπάρχει και μία άμεση συσχέτιση μεταξύ της επιτυχίας της χώρας στην αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κρίσης και της δυνατότητας της να μπορέσει να ανακάμψει γρήγορα οικονομικά. Πιστεύω ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή με αυξημένη αξιοπιστία στο εξωτερικό».

Και πρόσθεσε: «Ανοίγει και σήμερα η πλατφόρμα για το ταμείο εγγυοδοσίας. Επτά δισεκατομμύρια, τα οποία εκτιμούμε ότι θα πέσουν στην αγορά, για να στηρίξουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων».

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα οι τράπεζες να κινηθούν γρήγορα ώστε να διαθέσουν τα κεφάλαια αυτά χωρίς περιττές πρόσθετες εξασφαλίσεις και με μεγάλη ταχύτητα.
Σακελλαροπούλου: Θα προστατεύουμε πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε καλά και ίσως και κακά νέα, με την έννοια των εντάσεων που συνεχίζονται από τη μεριά της Τουρκίας. Πράγματι, είναι πολύ θετικό το ότι υπάρχει αυτή η γενναία ενίσχυση και γενναία απόφαση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της οικονομίας.

Γιατί είναι μεγάλες οι επιπτώσεις, δυσμενείς οι επιπτώσεις από την πανδημία που περάσαμε και ακόμα δεν έχουμε με βεβαιότητα ξεφύγει. Αλλά, υπάρχει μία ευκαιρία για τη χώρα. Να δούμε το παραγωγικό μας μοντέλο και το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Αυτό είναι ένα βάρος που πέφτει σε σας, την κυβέρνηση, αλλά είναι ευκαιρία σαν χώρα συνολικά να τα ξαναδούμε αυτά τα θέματα.

Βρέθηκα πρόσφατα στη Θράκη και είχα την ευκαιρία να δω τα προβλήματα, τις δυσκολίες, αλλά και τη δυναμική αυτών των ανθρώπων που είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας και συμβιώνουν αρμονικά εκεί τόσες δεκαετίες πια.

Ταυτόχρονα, έχουμε τα προβλήματα με τους γείτονες οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις και να αμφισβητούν κάθε έννοια καλής γειτονίας. Θέτουν θέματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι προφανής η απάντηση από όλους μας. Ότι θα τα προστατεύουμε πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Τον βουλευτή Φωκίδος ενημέρωσε η διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος

500

500Στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν τον βουλευτή κΙωάννη Μπούγα  ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος κ Νίκος Φωτακόπουλος και Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ενημέρωση του βουλευτή για την  δραστηριότητα και τους στόχους του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος, το έργο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος  καθώς και την πορεία την οργάνωσης του Mountain Dog Show 2020 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί (Κορωνοϊού    επιτρέποντος)  στις 25 και 26 Ιουλίου στην θέση «Βρύζες» στο «Καταφύγιο Οίτη».

Συζητήθηκαν κυνοφιλικά και ευρύτερα τοπικά θέματα όπως ο πολιτιστικός και επιμορφωτικός ρόλος του Κ.Ο.Φ σε ζωοφιλικά θέματα καθώς και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του νομού.

Υπενθυμίζεται πώς το Mountain Dog Show που είναι μία σημαντική κυνοφιλική έκδήλωση, Πανελλαδικής εμβέλειας, φέτος διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες έκθετες και επισκέπτες  από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Ο κ Μπούγας από την πλευρά του δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης των δράσεων και των προσπαθειών του Ομίλου που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι ένας φάρος πολιτισμού και διαφήμισης ολόκληρης της Φωκίδας».

Εκστρατεία Αντικαρκινικής για μάσκες για ογκολογικούς ασθενείς

500

500Ανακοίνωση του παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Εδώ και μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κρίση, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με σύνεση και ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προχωρά σε μια Πανελλαδική δράση για τη συλλογή χρηματικού ποσού με σκοπό την αγορά Ειδικών Προστατευτικών Μασκών, ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς που τις έχουν σήμερα ανάγκη, περισσότερο από ποτέ.

Το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Φωκίδα, γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε επιδείξει στηρίζοντάς μας αδιαλείπτως σε κάθε μας δράση, σας παρακαλεί να συνδράμετε και σε αυτήν την προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα  της Ε.Α.Ε www.cancerhellas.org μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να προσφέρουν το ελάχιστο που μπορούν για το σκοπό αυτό ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχει μεγάλη θετική ανταπόκριση.

Η Ευγενική συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας θα βοηθήσει ουσιαστικά τους ογκολογικούς ασθενείς να προφυλαχθούν από τον κίνδυνο μίας λοίμωξης.

Εντός Ιουνίου “η πρόσληψη” των 36.500 της Κοινωφελούς Εργασίας

500

500Απάντηση για την εξέλιξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έδωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη των 36.500 θα γίνει εντός Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χιλιάδες αυτές προσλήψεις, η Κοινή Υπουργική Απόφασηέχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου  (Φ.Ε.Κ. Β’ 1256/9.4.2020)και έκτοτε αναμενότανη έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για την εκκίνηση υποβολής των αιτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση στις 21 Απριλίου είχε δηλώσει ότι «τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δύο Προγραμμάτων: το πρώτο είναι ένα Κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους (…)».

Τελικά, έχουμε φθάσει αρχές Ιουνίου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, επανειλημμένως προαναγγέλλει όλο το τελευταίο διάστημα -όχι την έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που όλοι περιμένουν- αλλά ξανά την έκδοση ΚΥΑ [π.χ. Δ.Τ. 26 Μαΐου: «Σήμερα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω των οποίων 36.500 άνεργοι θα βρουν δουλειά»]

Ο συναρμόδιος επί του Προγράμματος λοιπόν, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε χθες επί λέξει :

« Τώρα με ρωτάτε για την Κοινωφελή Εργασία.

Η Κοινωφελής Εργασία είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης.

Είναι 36.500 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η ολοκλήρωση και Η ΠΡΟΣΛΗΨΗθα γίνει ΜΕΣ ΣΤΟ μήνα ΙΟΥΝΙΟ.

Έχουν υπογράψει όλοι οι Υπουργοί και είμαστε στην τελική ευθεία του Διαγωνισμού. »

500

503

503

502

502

501

501

500

500