Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Θετική στον κορωνοϊό οικογένεια με παράγκα στο παζάρι της Γραβιάς!

500

500Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη οικογένειας,που είχαν στήσει παράγκα  στο παζάρι της Γραβιάς, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Η οικογένεια πωλούσε στο παζάρι χαλβά Φαρσάλων.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, με την αγωνία όσων επισκέφτηκαν το παζάρι στο κατακόρυφο.

500

Ιδιωτικό συνεργείο δειγματοληψίας φέρνει η Περιφέρεια Στερεάς

500

500Σπανός: “Ψυχραιμία και εγρήγορση”

Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πριν από λίγο μετά τα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν στη Φθιώτιδα.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια, η οποία πια βρίσκεται για τα καλά πλέον “στο μάτι του κυκλώνα” της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ο Φάνης Σπανός συνιστά εγρήγορση και ψυχραιμία τις κρίσιμες αυτές ώρες. Μάλιστα, θα σημειωθούν επιπλέον δειγματολοψίες από εκείνες του ΕΟΔΥ στη Λαμία με ιδιωτικό συνεργείο,το οποίο θα πληρώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα στη διάιθεση των αρχών.

Διαμαρτυρία στο Διοικητή από Ε.Κ. Φωκίδας για τις καθαρίστριες του νοσοκομείου

500

500Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στις 09/06/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του  στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες που εργάζονται στο Νοσοκομείο Άμφισσας και εν μέσω πανδημίας θα απολυθούν τέλος Ιουνίου.

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες ανάγκες της καθαριότητας του Νοσοκομείου και δεν γίνεται, όπως και με άλλους συμβασιούχους, κάθε λίγο και λιγάκι να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

Η πρακτική να βάζεις παντού εργολάβους αμφιβόλου ποιότητας και να ξεπουλάς τη Δημόσια Υγεία είναι ανεπίτρεπτη και οδηγεί στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας.  Η περίπτωση της απόλυσης των καθαριστριών του Νοσοκομείου της Άμφισσας δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α55) 11/3/2020,  όπως μας είπε και ο κ. Διοικητής, που δίνει το δικαίωμα για παράταση συμβάσεων μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2020 να εξαιρείς  τα Νοσοκομεία.

Στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου αναρτήθηκε πανό συμπαράστασης και ενημέρωσης και μοιράστηκε ανακοίνωση μαζί με τις καθαρίστριες.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας θα συνεχίσει να διεκδικεί

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετατροπή των συμβάσεων τους άμεσα σε αορίστου χρόνου.
Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση και στον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, καλώντας τα σωματεία και ιδιαίτερα αυτά του κλάδου της Υγείας να στηρίξουν έμπρακτα τις καθαρίστριες και όλους τους συμβασιούχους με σκοπό τη νομιμοποίηση τους.

8 τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λαμία!

500

500Στο κόκκινο η αγωνία για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας μετά τα οκτώ συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τη διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας του δύο μηνών βρέφους που βρέθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας την Τετάρτη το πρωί.

Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγος της και τα δύο ακόμη μικρά παιδιά τους. Από αυτά το αγοράκι είναι επίσης θετικό στην covid-19 ενώ για το κοριτσάκι το τεστ θα επαναληφθεί μετά από 24 ώρες και αναμένεται να είναι επίσης θετικό.

Το γεγονός ότι η πενταμελής οικογένεια που έμενε δίπλα από την οικογένεια του παππού που επέστρεψε από την Αμερική, έχει νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό δυστυχώς επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο που ήθελε διασπορά του ιού στην Κοινότητα λόγω μη τήρησης της καραντίνας.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λαμία είναι πλέον οκτώ και μέσα στην ημέρα αναμένεται το αποτέλεσμα και για το κοριτσάκι της πενταμελούς οικογένειας, το οποίο είναι το μοναδικό που ακόμα δεν έχει νοσήσει.

Με την αγωνία να χτυπά κόκκινο όλοι οι υγειονομικοί φορείς περιφέρειας και εμπλεκόμενων δήμων βρίσκονται είτε σε επιφυλακή, είτε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών.

Στην περίπτωση της 5μελους οικογένειας οι επαφές είναι πιο ξεκάθαρες, καθώς από την αρχή περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις καθημερινές συνήθειες τους εντούτοις δεν παύει ο κύκλος να είναι μεγάλος και όταν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς η ανίχνευση γίνεται δυσκολότερη.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, παραμένει διασωληνωμένος ο 86χρονος που επέστρεψε από την Αμερική. Το προχωρημένο της ηλικίας του και τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάνουν την περίπτωσή του τη δυσκολότερη σε αυτή τη μάχη με τον ιό.

Στη ΜΕΘ επίσης νοσηλεύεται η 57χρονη κόρη του 86χρονου, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η 80χρονη γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Κανένας θάνατος και 11 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα

ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÁÍÁÖÏÑÁÓ COVID-19 "ÓÙÔÇÑÉÁ"-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÌÏÍÁÄÁ ÅÍÔÁÔÉÊÇÓ ÈÅÑÁÐÅÉÁÓ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÁÍÁÖÏÑÁÓ COVID-19 "ÓÙÔÇÑÉÁ"-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÌÏÍÁÄÁ ÅÍÔÁÔÉÊÇÓ ÈÅÑÁÐÅÉÁÓ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)Ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 11  νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ δεν υπάρχει κάποιος νέος θάνατος.

Συνολικά οι νεκροί είναι 183 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.068.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Αυτά είναι τα δύο φάρμακα που δοκιμάζονται στη Βρετανία για τον κορονοϊό

Δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία φλεγμονωδών νόσων και του καρκίνου δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες για ασθενείς με κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ και της Οξφόρδης.

Τα σοβαρά περιστατικά COVID-19 θεωρείται πως προκαλούνται από μια υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστή ως καταιγίδα κυτοκινών, και οι ερευνητές εξετάζουν αν τα φάρμακα που καταστέλλουν ορισμένα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην αποτροπή μιας ραγδαίας κλιμάκωσης των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το Namilumab της Izona Bioscience, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που χρησιμοποιείται ήδη σε τελικού σταδίου δοκιμές για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μιας φλεγμονώδους νόσου που αποκαλείται αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, είναι το πρώτο από τέσσερα υποψήφια φάρμακα στη δοκιμή CATALYST.

Θέτει στο στόχαστρο μια κυτοκίνη που αποκαλείται GM-CSF, η οποία σε μη ελέγξιμα επίπεδα θεωρείται πως παίζει ρόλο οδηγού-κλειδί στην υπερβολική και επικίνδυνη φλεγμονή των πνευμόνων που παρατηρείται σε ασθενείς με COVID-19.

Το φάρμακο δοκιμάζεται ήδη για τη θεραπεία της COVID-19 στην Ιταλία.

Το δεύτερο φάρμακο, το Infliximab (CT-P13), που αναπτύχθηκε από τη Celltrion Healthcare UK, είναι ένα αντικαρκινικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οκτώ αυτοάνοσων νοσημάτων περιλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Ο Μπεν Φίσερ, ερευνητής δοκιμών από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμγχαμ, είπε: «Τα αναδυόμενα στοιχεία καταδεικνύουν έναν κριτικό ρόλο των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων στην καταιγίδα κυτοκινών που συνδέεται με σοβαρή μόλυνση από COVID-19.

Στην έρευνα CATALYST ελπίζουμε να καταδείξουμε πως με μία μοναδική δόση τέτοιου είδους φαρμάκων σε νοσηλευόμενους ασθενείς μπορούμε να καθυστερήσουμε ή να αποτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και την ανάγκη για μηχανικό επεμβατικό αερισμό σε αυτή την ομάδα ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλα φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα που δοκιμάζονται για την ικανότητά τους να καταστείλουν την καταιγίδα κυτοκινών σε δοκιμές περιλαμβάνουν το Kevzara της Regeneron και της Sanofi, το Actemra της Roche, καθώς και το otilimab των Morphosys και GlaxoSmithKline.

Η ιαπωνική Takeda διαθέτει στρατηγικό πακέτο μετοχών στην Izana.

Ξάνθη: Κλειστά για μία εβδομάδα 4 δημοτικά σχολεία – Σε καραντίνα δάσκαλοι

500

500Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο και για μία εβδομάδα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς καθηγητής αγγλικών, ο οποίος έκανε μαθήματα σε τάξεις και των τεσσάρων σχολείων, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους, ενώ και οι δάσκαλοι που υπηρετούν σε αυτά και ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχουν τεθεί σε δεκαήμερο κατ” οίκον περιορισμό, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε αρχικά συμπτώματα την περασμένη Δευτέρα, μετέβη σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός και αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Μάλιστα, από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν προληπτικά τεστ και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, αστυνομικούς κ.ά).

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Ξάνθης εξακολουθεί να βρίσκεται κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε δημόσιες Υπηρεσίες.
Καραδέδος: «Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε «συγκρατημένα ανήσυχος», εξηγώντας πως  μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα στην Ξάνθη, ωστόσο «μετά τα μαζικά τεστ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ξέρουμε πλέον πώς πρέπει να κινηθούμε και ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε, οπότε ανάλογα θα πράξουμε».

Ο κ. Καραδέδος τόνισε ότι «ο μοναδικός τρόπος να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα για να μην συνεχιστεί να ταλαιπωρείται η τοπική κοινωνία της Ξάνθης και να υπάρχει ο διαρκής κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι να γίνουν προληπτικά τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους, πόρτα- πόρτα».

Μόνο έτσι, όπως σημείωσε, θα βρεθούν οι θύλακες που συνεχίζουν ακόμα να υπάρχουν ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα. «Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε, δε, ότι «τα σχολεία καλώς έκλεισαν» και υπογράμμισε την ανάγκη να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. «Επαναλαμβάνω ότι τώρα ξέρουμε πώς να κινηθούμε.

Τα τεστ είναι η μοναδική λύση που έχουμε. Δεν είναι λύση η καραντίνα και ο αποκλεισμός της πόλης. Δεν θα μπορέσει η κοινωνία της Ξάνθης και οι επαγγελματίες της να αντέξουν μια ακόμα καραντίνα.

Θα είναι ένα καλοκαίρι δοκιμασίας αυτό που θα περάσουμε και επιπλέον θα είναι ένα δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι για όλους τους επαγγελματίες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Γενική Συνέλευση για το Φωκικό

500

500Αγαπητοί φίλοι,
Το ΔΣ του ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ σας καλεί όλους να δώσετε το παρών την Δευτέρα 15 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου με θέμα τον απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, αλλά κυρίως το μέλλον του συλλόγου και την προοπτική της συμμετοχής της ομάδας στη Γ εθνική την επόμενη χρονιά.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη.

ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ

ΔΕΥΤΈΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ώρα: 19:30
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ
Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα
Δημοτική αίθουσα Συνεδριάσεων

502

502

501

501

500

500