Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

500

500Την αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.

Σκοπός της συνάντησής τους ήταν η αμοιβαία ενημέρωση για τις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, o Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, ο συνθέτης  και δημιουργός του κεντρικού δρώμενου της Π.Στ.Ε. κ. Δημήτρης Μαραμής, καθώς και υπηρεσιακοί συνεργάτες για τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ.

Την αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αποτελούσαν οι κκ. Καίτη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Δέσποινα Μουζάκη, Γιώργος Ρόρρης, Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Κανελλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής κ. Θανάσης  Κανταρτζής.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική κουβέντα για τις δράσεις και τη συνεργασία μας εν όψει του 2021. Σ` αυτό τον μοναδικό τόπο, σχεδιάζουμε να προβάλλουμε το ιστορικό μήνυμα, να τιμήσουμε την Ελληνική Επανάσταση αλλά και να κοιτάξουμε στο μέλλον. Παρουσιάζοντας αυτές τις δράσεις σήμερα στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σηκωθήκαμε από το τραπέζι σοφότεροι, πιο αισιόδοξοι, πιο δυνατοί. Συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια, μια προσπάθεια που τιμά το τότε, φωτίζει το σήμερα και σηματοδοτεί θετικά το αύριο.»

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φεύγουμε αναγεννημένοι, σαν να βουτάμε σε μια κολυμβήθρα καινούργιου ενδιαφέροντος γι` αυτό τον τόπο. Μέσα από τις προτάσεις τους, αναδεικνύουν ιδέες για ένα διαφορετικό τουρισμό, ενώνουν με  εξαιρετικό τρόπο μια διαδρομή φύσης και πολιτισμού και για όλα αυτά είμαι αληθινά ευτυχής. Πολλές από αυτές τις προτάσεις, θα μπουν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας «Ελλάδα 2021» γιατί δικός μας σκοπός είναι να προβάλλουμε όλες τις δράσεις που μας προτείνονται ανά την Ελλάδα. Χαίρομαι που κοιτάτε στο μέλλον και σας ευχαριστώ πολύ.»
Σε ανάμνηση της επίσκεψής της, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός προσέφερε συμβολικά στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη μια ελιά και το παγκόσμιο σύμβολο, τον Ηνίοχο των Δελφών.

501

Συναντήσεις με τους ετεροδημότες στην Αθήνα ο Γ. Καπεντζώνης

500

500Ενημερώνουμε ότι, την τελευταία Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Φορείς και πολίτες της Δωρίδας που επιθυμούν, στα γραφεία της Δωρικής Αδελφότητας (Ιέρωνος και Τιμοθέου, Παγκράτι).
Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid – 19.

Για τον προγραμματισμό συνάντησης μπορείτε να επικοινωνείτε στα παραπάνω τηλέφωνα.

Νέα χάραξη οδού και γέφυρας Τ.Κ. Παύλου Ορχομενού, προϋπολογισμού 1, 1 εκ €

500

500Στην κατασκευή νέας χάραξης οδού και γέφυρας στη θέση «Διπότι» στην Τ.Κ. Παύλου του Δήμου Ορχομενού, προϋπολογισμού 1.100.000 €,  προχωράει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τη Δήμαρχο Ορχομενού κ. Βούλα Καράλη.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης  επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, την παλαιά γέφυρα, όπου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Ορχομενού κ. Βούλας Καράλη, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βαγενά και του Προέδρου της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή, ενημερώθηκε για τα χαρακτηριστικά του έργου.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εργασίες, θα κατασκευαστεί ένα νέο τμήμα οδικού άξονα που θα συνδέει την Τ.Κ. Παύλου με την Εθνική Οδό Κάστρου – Λιβαδειάς και νέα γέφυρα επαρκούς πλάτους, για τη λειτουργική και ασφαλέστερη διέλευση των διερχομένων, μόνιμων κατοίκων, αγροτών αλλά και επισκεπτών.

«Ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας του Παύλου μπαίνει σε φάση υλοποίησης, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι παραγωγοί του κωπαϊδικού πεδίου.  Αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα, ιεραρχούμε τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών και δουλεύουμε για την ταχύτερη υλοποίησή τους.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, η Δήμαρχος Ορχομενού κ. Βούλα Καράλη ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνεται σήμερα η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ενός πολύ σημαντικού έργου στο Δήμο Ορχομενού, που θα διευκολύνει την πρόσβαση όλων μας με κατεύθυνση την περιοχή του Παύλου και το αντίστροφο. Είμαστε προ των πυλών για την δημοπράτησή του.»

Ερωτηματολόγιο προς τροποποίηση του περιφερειακού τουριστικού εκθεσιακού πλάνου

500

500Ενημερωτικό δελτίο από το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά τα δρώμενα του COVID-19 που έπληξαν την ανθρωπότητα, εξετάζει το ενδεχόμενο της τροποποίησης του Εκθεσιακού Πλάνου 2020 για το διάστημα που απομένει για το τρέχον έτος.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» θα σας ανοίξει η φόρμα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου θα μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες και σε ποιες πόλεις επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν Υπαίθρια Φεστιβάλ για το διάστημα Ιουλίου έως και Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Κανένας θάνατος και 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

500

500Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Επιπλέον δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το Mega, τα 9 από τα 21 κρούσματα είναι από την περιφέρεια της Ξάνθης ενώ 5 είναι από τη Θεσπρωτία και 5 εισαγόμενα.

Συνολικά τα θύματα είναι 190 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3.287.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
«Tο εμβόλιο της φυματίωσης δεν προστατεύει από τη λοίμωξη Covid-19»

Ο αντιφυματικός εμβολιασμός (BCG) δεν συστήνεται για πρόληψη της νόσου Covid-19 σε παιδιά και ενήλικες, υπογραμμίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διεύθυνση δημόσιας υγείας υπέβαλλε ερώτημα προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με τον αντιφυματικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο της επέκτασης του στον μαθητικό πληθυσμό και σε ομάδες που δεν είναι αυξημένου κινδύνου.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε αναφορικά με το εμβόλιο BCG και τη νόσο Covid-19 ως εξής:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώθηκε πρόσφατα από ασκούντες παιδιάτρους και παθολόγους της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας για τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με τις ενδείξεις του αντιφυματικού εμβολίου BCG.

Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατη δημοσιοποίηση ερευνητικού πρωτοκόλλου σχετικού με τη χορήγηση του εμβολίου BCG για την πρόληψη της λοίμωξης με τον ιό SARSCoV-2 σε ηλικιωμένους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά από ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και εκτενή συζήτηση, κατέληξε ότι δεν υπάρχει έως σήμερα επιστημονική τεκμηρίωση ότι το εμβόλιο BCG προστατεύει από τη λοίμωξη COVID-19, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σχετική μελέτη που διενεργείται στη χώρα μας, αποτελεί ερευνητικό πρωτόκολλο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε ηλικιωμένους που αποτελούν ευάλωτη ομάδα για σοβαρή λοίμωξη με τον ιό SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδείξεις διενέργειας εμβολιασμού με BCG, όπως και της φυματινοαντίδρασης Mantoux, παραμένουν όπως αυτές συστήνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σύμφωνα με το οποίο, ο αντιφυματικός εμβολιασμός (BCG) δεν συστήνεται για πρόληψη της νόσου COVID-19 σε παιδιά και ενήλικες».

Πράσινο φως από το Δήμο Δελφών για την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου

500Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου 2020, γνωμοδότησε θετικά για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στην Κοινότητα Καστελλίων. Συγκεκριμένα έδωσε τη συγκατάθεσή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ), ισχύος 1,1 ΜW, επί του Μέγα Ρέματος της εν λόγω Κοινότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο προ δύο ετών είχε και πάλι απασχολήσει το Δήμο Δελφών, χωρίς όμως να πάρει τότε τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας μάλιστα και τις αρνητικές εισηγήσεις τόσο του συμβουλίου της Κοινότητας Καστελλίων, όσο και της Καλοσκοπής (η οποία λανθασμένα είχε εκφράσει άποψη καθώς δεν αφορά τα γεωγραφικά της όρια).

Με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Δελφών ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση της διαθέσιμης παροχής νερού του «Μέγα Ρέματος», χωρίς εγκαταστάσεις αποταμίευσης όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση του θέματος, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της συνεχούς αποδέσμευσης της οικολογικής παροχής, να αξιοποιεί για την παραγωγή ενέργειας ποσοστό του συνολικού διαθέσιμου προς αξιοποίηση μέσου ετήσιου όγκου απορροής της λεκάνης στη θέση της υδροληψίας. Η εγκατεστημένη ισχύς του στροβίλου είναι ίση με 1,1MW και η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας που θα αποδίδεται στο δίκτυο ανέρχεται σε 3,11 GWh. Να σημειωθεί επίσης πως έως σήμερα για το συγκεκριμένο έργο έχουν δοθεί οι απαιτούμενες άδειες-γνωμοδοτήσεις από δώδεκα συνολικά φορείς, πλην του Δήμου Δελφών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής εστίασε καταρχάς στις θετικές συνέπειες που θα έχει για την περιοχή η επένδυση ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα απασχοληθούν κατά την περίοδο κατασκευής του έργου 20-25 εργαζόμενοι και από την Κοινότητα των Καστελλίων, ενώ θα δημιουργηθούν με την έναρξη λειτουργίας του και δύο μόνιμες θέσεις εργασίας. «Η Κοινότητα των Καστελλίων θα λαμβάνει κάθε χρόνο περίπου 10.000 ευρώ ως ανταποδοτικά, παράμετρος η οποία επίσης δεν είναι αμελητέα», σημείωσε ο Δήμαρχος Δελφών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος και την αποκατάσταση του «λάθους» που είχε γίνει προ δύο ετών. «Πράσινη ανάπτυξη, ενίσχυση της απασχόλησης και ανταποδοτικά είναι τρεις τομείς οι οποίοι ενισχύονται σημαντικά από την απόφαση του Δήμου Δελφών να δώσει τη συγκατάθεσή του στην πραγματοποίηση του έργου», τόνισε ο κ. Ταγκαλής, καταλήγοντας:

«Λέμε ναι στις επενδύσεις, λέμε ναι σε ότι ωφελεί τον τόπο μας, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες και τις επιταγές της εποχής μας και σε κάθε περίπτωση μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες».