Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

2η Ημερίδα για τον Καταδυτικό Τουρισμό στους Δελφούς

500

500Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου  στους Δελφούς η 2η Ημερίδα με Θέμα »Καταδυτικός Τουρισμός και Καταδυτικά Πάρκα».

Η Ένωση  Ξενοδόχων Δελφών ήταν παρόν και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το νέο Νόμο που αναφέρεται στα Καταδυτικά Πάρκα. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκαν διευκρινίσεις πάνω σε θέματα που αφορούσαν, εκτός του θέματος που παρουσιάστηκε, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Κορινθιακού.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Δελφών Κα Χρύσα Σεγκούνη για την συνεργασία στην πραγματοποίηση της Ημερίδας.

Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη στο Δήμο Δελφών

500

500Στις 7 και μισή το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου στο δημαρχείο Άμφισσας συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Δελφών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Αναμόρφωση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού, εσόδων – εξόδων οικ. έτους 2020 για το Κεφ. Αυτ. Διαχ/σης Κληρ/μα Λουϊζας Νικολοπούλου». (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
Αποδοχή δωρεάς από τον οργανισμό ΝΕΟΝ. (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, υπάλληλος Γρ. Κληροδοτημάτων).
Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Δελφών. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ Κέντρου Κοινότητας Δ. Δελφών. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστ/νος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
Έγκριση δωρεάν παραχώρησης γραφείου της Κοινότητας Αγίας Ευθυμίας στον Σύλλογο Αγίας Ευθυμίας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης για τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Άμφισσας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία « Κληροδότημα Λουκίας Μοσκαχλαϊδή». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία «Κληροδότημα Ευθυμίας Γιδογιάννου». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης με την επωνυμία «Κληροδότημα Χρήστου Μαχαιρά». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

Ανάγκη μίσθωσης του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Πολυδρόσου και την συστέγασή του με τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου. (Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Κούσουλας, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης για εκ νέου εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Καλοσκοπής με φανερή πλειοδοτική δημοπρασία. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Μανανάς, Αντιδήμαρχος).
Έγκριση υποβολής αίτησης στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-67 ετών με επιχορήγηση. (Εισηγητής: κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, Αντιδήμαρχος).

15.Έγκριση παραχώρησης χρήσης αίθουσας Γυμνασίου Γαλαξιδίου στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, Εντ. Δημ. Σύμβουλος ).

Λήψη Απόφασης για την έγκριση αποτελεσμάτων μοριοδότησης των αιτήσεων εγγραφών νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δελφών για το έτος 2020-2021. (Εισηγήτρια: κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, Αντιδήμαρχος).
Λήψη απόφασης περί καθιέρωσης του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, ως ημέρα θρησκευτικής τοπικής αργίας στην Κοινότητα Δελφών. (Εισηγήτρια: κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, Αντιδήμαρχος).
Ενεργοποίηση άρθρου 8.6 του Καταστατικού σύστασης του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΛΦΩΝ». (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, Εντ. Δημ. Σύμβουλος ).
Συζήτηση για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των Εξωτερικών Υδροδοτικών Συστημάτων της ΕΥΔΑΠ.
(Σχετικό το Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ).
Επιβολή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Δελφών. (Εισάγεται από την Οικονομική Επιτροπή, εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

Πώς θα τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ελλάδας – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

500

500Μια νέα σειρά έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό έκανε γνωστά το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά από την «έκρηξη» κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών, το υπουργείο Υγείας απέστειλε στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) εγκύκλιο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της χώρας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή των επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα…
Για νοσηλευόμενους ασθενείς

Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.
Για τους ιατρικούς επισκέπτες

1. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει ειδική έγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν εισήγησης του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
Ογκολογικά Νοσοκομεία και Νοσοκομεία με Ογκολογικές Κλινικές

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων να εξετάσει και να προτείνει άμεσα στις διοικήσεις των νοσοκομείων τη λήψη επιπλέον μέτρων που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των ογκολογικών ασθενών.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε συνεργασία με τις Επιτροπές Λοιμώξεων να μεριμνήσουν άμεσα για τα παρακάτω:

Τη διαχείριση των ασθενών/επισκεπτών από την είσοδο του νοσοκομείου έως και τον χώρο εξέτασης (π.χ. λειτουργία ISOBOX, σήμανση για διαχωρισμό ροών ασθενών, κ.λπ.)
Την επάρκεια και τη σωστή εφαρμογή του εξοπλισμού ατομικής προστασίας (πότε χρησιμοποιείται, διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης)
Η ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των δειγμάτων, αλλά και των θετικών κρουσμάτων στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών, είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η μη συμμόρφωση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Επισημαίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από όλα τα υπόλοιπα άτομα.

Η Super League επιμένει για παρουσία κόσμου στα παιχνίδια της νέας σεζόν

France Soccer League One

France Soccer League OneΜπορεί το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, να ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και η καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ωστόσο η Super League κατέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ένα πλάνο με την παρουσία κόσμου στα παιχνίδια της επόμενης σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου, .

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Λίγκας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, τον υπεύθυνο γιατρό για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, Ξενοφών Ρούσση, και τα μέλη της Επιτροπής, Κώστα Καραπαπά, Ηλία Πουρσανίδη, Σωτήρη Μάρκου, συναντήθηκαν με τον κ. Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ώστε να τους αναλύσουν το νέο και πιο καταρτισμένο σχετικό πλάνο της διοργανώτριας Αρχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, σε αυτό εμπεριέχονται αναλυτικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που σκοπεύει η Super league να ακολουθήσει για την παρουσία θεατών, εφόσον φυσικά πάρει την αντίστοιχη έγκριση.

Η συζήτηση θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες και στο άμεσο διάστημα, μόλις παράλληλα ολοκληρωθεί και το εξειδικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Λίγκα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού, όπως π.χ. η μείωση στον ΦΠΑ στα εισιτηρίων και στη φορολογία των συμβολαίων των προπονητών, ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των αθλητών.

Νέα δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργαζομένων μέχρι τις 31 Αυγούστου

500

500Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε η Πολιτική Προστασία, δίνεται η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας μέχρι τις 31 Αυγούστου σε συγκεκριμένους κλάδους.

Αφορά τις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 01/08/2020 μέχρι και 31/08/2020.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την απόφαση έλαβαν ο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα άφησε ο Χαραλάμπος Γώγος

500

500Ανοιχτό, άφησε το ενδεχόμενο, ο Χαράλαμπος Γώγος, να ληφθούν νέα μέτρα ακόμα πιο επώδυνα αν τα κρούσμα του κορονοϊού αυξηθούν πολύ.
powered by Rubicon Project

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής και τόνισε μεταξύ άλλων πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων αλλά στην γενικότερη χαλάρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

«Μπορούμε να κλείσουμε μπαρ, αλλά και άλλους χώρους, φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα που θα ληφθούν στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ» σημείωσε ο ίδιος.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εκριζώθηκαν (9) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίσθηκαν σε δασική περιοχή του Δήμου Αγράφων

FOTO 1

FOTO 1Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εντοπίσθηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε δασική περιοχή του Δήμου Αγράφων, καλλιεργημένα δίπλα σε ρέμα της περιοχής, εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (0,50) έως (0,75) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν χθες (22-07-2020) πρωινές ώρες και κατασχέθηκαν.

 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

 

FOTO 2

Ετήσιος εορτασμός «ΔΙΑΚΕΙΑ» στην Κοινότητα Αθανασίου Διάκου

500

500Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Κοινότητα Αθανασίου Διάκου και την Αδελφότητα Αθανασίου Διάκου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανάσιο Διάκο. Φέτος, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

11:00 πμ Προσέλευση στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου Διάκου

11:15 πμ Επιμνημόσυνη Δέηση

Χαιρετισμοί επισήμων

Εκφώνηση Πανηγυρικού Ημέρας από τον κ. Θανάση Ραφτόπουλο, Φιλόλογο, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MSc

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

 

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Δελφών

 

 

500Ξεκίνησε από το Δήμο Δελφών η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού στα πλαίσια της πράξης «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών». Η ολοκλήρωση του έργου θα σημάνει ταυτόχρονα και την εγκατάσταση άκρως απαραίτητων υποδομών προκειμένου ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν αυτόνομα και ανεμπόδιστα να έχουν πρόσβαση σε δύο παραλίες του Δήμου Δελφών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα στην παραλία Μαϊάμι καθώς και στην παραλία Γαλαξειδίου.

Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει:

- Αποδυτήρια

– ντουζ

- WC για ΑμΕΑ

- Χώρους σκίασης

– Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα

- Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

- Ενημερωτικές πινακίδες

– Σήμανση

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 95.800€, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η χρηματοδότησή της προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-20». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος με ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών την 24/7/2020 και ώρα 15:00 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 7/8/2020 και ώρα 15:00.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση μίας πολύ σημαντικής παρέμβασης για το Δήμο Δελφών, η οποία θα έπρεπε, όπως συνέβη σε άλλους Δήμους της χώρας, να έχει από χρόνια πραγματοποιηθεί. «Η οργάνωση των παραλιών μας και η μέριμνά μας ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ανεξαιρέτως συμπολίτες μας δεν αποτελεί γεγονός για το οποίο θα πρέπει να επιχαίρουμε», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, συμπληρώνοντας: «Αποτελεί χρέος μας η δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα καταστήσουν κάθε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Δελφών ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως είμαστε ένας σύγχρονος Δήμος που καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών του».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

500

500Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός παρουσιάζει αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου, τη παρακάτω εκδήλωση στην Φωκίδα:

-> «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Αρχαιολογικός χώρος Δελφών – Φωκίδα | 21.00

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marmaromenes-troades-tou-evripidi-apo-to-idrima-michalis-kakogiannis/

H παράσταση Μαρμαρωμένες Τρωάδες είναι μία οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση, η οποία βασίζεται σε διασκευή των Τρωάδων του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εντός του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Την παράσταση παρακολούθησαν ειδικά προσκεκλημένοι θεατές εντός του χώρου του Μουσείου.

Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων καθώς και τρεις ηθοποιούς. Τα οπτικά – ηχητικά και μουσικά υλικά είναι όλα πρωτότυπα, αποτέλεσμα έρευνας της δημιουργικής ομάδας,. Πρόθεση της παράστασης, είναι η διερεύνηση της έννοιας του σύγχρονου ραψωδού,o oποίος έχει ως μέσα του την αφήγηση, τη μουσική, την εικόνα, τον ήχο, ενώ δημιουργεί ένα περιβάλλον βιωματικό για το θεατή, μέσα από τη δημιουργική σύνθεση όλων των παραπάνω στοιχείων.

Ο λόγος στο αρχαίο ελληνικό δράμα είναι ένας τομέας που προσφέρεται για ουσιαστική έρευνα στον τομέα της σύγχρονης αφήγησης. Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι να τονίσει ακόμα περισσότερο το βάθος της δραματουργίας του κειμένου, χρησιμοποιώντας στη σκηνική σύνθεση, ηχοτοπία, εικόνες στατικές ή κινούμενες που φέρουν έντονα το ελληνικό στοιχείο και δημιουργούν την αίσθηση της χαμένης πατρίδας.

Η πολυμεσική αφήγηση, θα μεταφέρει στο σήμερα το συγκλονιστικό έργο του Ευριπίδη, ιδωμένο μέσα από την μοναδική μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, προάγοντας το πάντοτε υπαρκτό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Βασικός θεματικός άξονας του έργου, είναι η απώλεια και ο αποχαιρετισμός ενός λαού προς την πατρίδα και τους νεκρούς που αφήνει πίσω, με κορυφαία την Εκάβη, τη βασίλισσα της Τροίας που θα ακολουθήσει και αυτή με τη σειρά της τη μοίρα του ξεριζωμού και της σκλαβιάς. Οι Τρωάδες, είναι ένα κείμενο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο στις ιστορικές περιόδους που διανύουμε.

Διάρκεια 60 λεπτών.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)

Ηθοποιοί- Μουσικοί: Αγλαΐα Παπά, Λουΐζα Κωστούλα, Χάρης Χαραλάμπους

Οπτικός/ηχητικός σχεδιασμός : Studio 19

Kοστούμια: Λίλιαν Ξυδιά

Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά: Νίκος Λεβαντἠς, Λουΐζα Κωστούλα, Bασίλης Κουντούρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη

Ηχογραφήσεις: Λουΐζα Κωστούλα, Studio 19

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.