Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

ΛΑΡΚΟ. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

600

 

 

600Σήμερα 1η Ιουλίου 2020 από τις 6:00 μέχρι τις 9:00 το πρωί, την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την ψήφιση της κατάργησης των διαδηλώσεων,  οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έχοντας μπροστά το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο μας, μία γροθιά μόνιμοι και εργολαβικοί, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο χώρο των γραφείων όπου ασκείται η διοίκηση των εκκαθαριστών  στο εργοστάσιο.

 

Απαιτούν να ανακληθούν  οι 3 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε εργαζόμενους των 650  ευρώ από την  εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου. Επιχείρημα  του δουλεμπόρου εργολάβου,  όπου με σθένος υπερασπίστηκε η ειδική διαχείριση των διορισμένων  από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κ.  Μελέτη, Μαράτου  και της εταιρείας deloitte, «τους απολύουμε διότι κλείνουν ένα χρόνο εργασίας και θα αποκτήσουν δικαιώματα».

 

Οι απολύσεις είναι συνέχεια της προκλητικότητας που έδειξε ο εκνευρισμένος από την αγωνιστικότητα 6 μηνών, Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (26/6/2020). Ξεδιάντροπα είπε ότι «οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ (μέσα στη φωτιά των Καμινιών του εργοστασίου και στα άγρια βουνά των μεταλλείων μετρούν 80 νεκρούς την ώρα εργασίας, εκατοντάδες θανάτους από  ασθένειες και εκατοντάδες σακατεμένους) χρωστάνε το μεροκάματο σε εμένα  και στον κ  Χατζηδάκη». «Τους πληρώνει ο ελληνικός λαός» είπε με περίσσιο θράσος, σε μία επιχείρηση πού έχει 300 εκατομμύρια ευρώ τζίρο ετήσιος  και δυνατότητες που δεν έχουν αναπτυχθεί με πολιτική ευθύνη και αν τις είχαν αναπτύξει, αυτά θα ήταν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

 

Οι απολύσεις και η επιχειρηματολογία τους είναι «λαγός» στο σχέδιο «εθελούσιων και μετατάξεων» πού προανήγγειλε η κυβέρνηση. Δείχνουν το αποτέλεσμα που θα έχει η υλοποίηση  της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, είτε αυτή την χαρίσουν και την πάρει ιδιώτης, είτε την κλείσουν. Εφόσον με νόμο τα πήρε όλα, ισοπέδωσε τα πάντα, τώρα, «ως καρότο, ως τυρί στην φάκα» της ανεργίας και της εξαθλίωσης προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι», να αμβλύνει το πολίτικο κόστος που έχουν δημιουργήσει οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

 

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι απορρίπτουν αυτά τα σχέδια. Απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξη της, την επαναφορά όλων των κεκτημένων, τη διασφάλιση ότι αυτή η τεράστια, ανεκτίμητη περιουσία, ανήκει και πρέπει να την καρπώνεται ο ελληνικός λαός.

 

Αυτή τη στιγμή με εντολή, σχεδιασμό, ευθύνη της Κυβέρνησης και με εκτελεστικό όργανο τη διορισμένη ειδική διαχείριση, στη ΛΑΡΚΟ συντελείται έγκλημα εις βάρος όλου του ελληνικού λαού. «Τους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη». Πηγαίνουν την ΛΑΡΚΟ πεσκέσι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εξυπηρετούν ημετέρους.  Καλούμε την Εργατική τάξη να τους καταδικάσει, το λαό να ξεσηκωθεί.

 

Τη ΛΑΡΚΟ την βάλανε σε ειδική διαχείριση με πρόσχημα τα χρέη  των 450 εκατομμύριων ευρώ και το «πρόστιμο των κρατικών ενισχύσεων». Τα 360 εκατομμύρια ευρώ είναι φέσι από την μέτοχο της ΛΑΡΚΟ  ΔΕΗ μέσα  από συνειδητές υπερτιμολογήσεις που πραγματοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις  . Ενδεικτικά όλες οι επιχειρήσεις σαν τη ΛΑΡΚΟ πληρώνουν τη MWH 28 ευρώ και η ΛΑΡΚΟ μέχρι και σήμερα, με νωπή υπογραφή της διαχείρισης, 72. Αν γίνει λογαριασμός η ΔΕΗ χρωστά στη ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Της ρίξανε το «πρόστιμο των κρατικών ενισχύσεων» για να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να την πνίξουν οικονομικά. Οι ίδιοι λένε ότι με την ιδιωτικοποίηση το πρόστιμο θα διαγραφεί.

 

Αυτή τη στιγμή η αξία των ετοιμοπαράδοτων πρώτων υλών που προωθούν ως προίκα αλλά και η εξυπηρέτηση ημετέρων καταγράφεται ως εξής: 

 • 300 εκατομμύρια ευρώ πλούσιας σε Ni  σκόνης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
 • Σκραπ καθαρού νικελίου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας όπου η ειδική διαχείριση μάλλον αρχικά δεν το είχε καταγράψει. Προχώρησε (αν προχώρησε, δεν επιτρέπουν έλεγχο από τους εργαζόμενους, μας καλούν να εμπιστευτούμε  το «αγγελικό»  σύστημα τους), στην καταγραφή μετά από καταγγελίες των Σωματείων. Η αξία του εκτιμάτε για αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Από ότι διαρρέει από του ίδιους ετοιμάζονται να το πουλήσουν.
 • 2 εκατομμύρια τόνους ετοιμοπαράδοτο τριμμένο πλούσιο μετάλλευμα  αξίας δεκάδων εκατομμύριων ευρώ στα μεταλλεία Καστοριάς τα οποία τα έχουν σφραγίσει, κλέβοντας το δεδουλευμένο 6 μηνών  μόχθο των μεταφορών.
 • Στα μεταλλεία της Εύβοιας η ειδική διαχείριση έδωσε πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοεργολάβο για να πραγματοποιηθεί  αποκάλυψη μεταλλεύματος. Θα είναι έτοιμη το Δεκέμβριο του 2020 παραδίνοντας έτσι και άλλη προίκα στους μνηστήρες.
 • Στους μεγαλοεργολάβους έδωσε αυξήσεις σε διάφορες εργασίες, όπως στην εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ που πραγματοποίησε τρεις απολύσεις «διότι κλείνουν ένα χρόνο εργασίας και θα αποκτήσουν δικαιώματα». Ο δουλέμπορος με τεκμηριωμένα στοιχεία κοστίζει περισσότερο στην ΛΑΡΚΟ από το να  ενσωματωθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο μόνιμο προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου και να στείλουν στα τσακίδια τους δουλέμπορους.
 • Προετοιμάζουν για προίκα όλες τις αδειοδοτήσεις και τις υποδομές που έχει ήδη η ΛΑΡΚΟ και  δίνουν τεράστιες δυνατότητες σε αυτή, όπως π.χ.: εκμεταλλεύσεις πλούσιων μεταλλείων, φοτοβολταικων πάρκων 1000 MW, επέκτασης μεγάλου λιμανιού, αγωγού φυσικού αερίου, αδειοδοτημένο και σε λειτουργία ΧΥΤΑ (ΛΙΑΒΔΑ), δυο οικισμούς κ.α
 • Απαξιώνουν πλήρως με την συνειδητή υπολειτουργία τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων και της τεχνοδοσίας των εργαζομένων, σε εργοστάσιο και μεταλλεία. Η μεγάλες ζημιές διαδέχονται η μια την άλλη, η ασφάλεια των εργαζομένων είναι σε κίνδυνο.

 

Στους εργαζόμενους έκοψε Δώρα, επίδομα κανονικής αδείας, πάνω από το 25% στο μηνιαίο μισθό επιπλέον. Έχει καταργήσει  τις αποζημιώσεις, διέκοψαν το ασφαλιστήριο ζωής και το παίζουν κουβαρντάδες με την επιστροφή του αποθεματικού που έχει παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους .

 

Χωρίς ντροπή και τσίπα,  με διάφορα ψευτοεπιχειρήματα που λύνονται με ένα τηλεφώνημα, με μία εντολή, δεν έχουν καταβάλει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση που δικαιούνται από τη ΛΑΡΚΟ και από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οι οικογένειες των 6 συναδέλφων που χάθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος, είτε από εργατικό ατύχημα, είτε από ασθένεια.

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα κάνουν πίσω. Μέσα από το συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε χθες τα σωματεία προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Άμεσα θα προβούμε σε γενικές συνελεύσεις και θα κλιμακώσουμε με διάφορες μορφές.

 

Σήμερα πήρανε για ακόμη μία φορά μία συμβολική αλλά δυναμική απάντηση. Αν μέχρι αύριο δεν ανακληθούν οι απολύσεις, οι συνάδελφοι δεν μπουν στην εργασία, το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου θα παρθούν αποφάσεις δυναμικών κινητοποιήσεων. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συσπειρωθούν δυναμικά στα σωματεία, να έχουν επαγρύπνηση, ενότητα και αποφασιστικότητα.

Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ δε σκύβει το κεφάλι. Το δίκιο της θα βρει με ενότητα και πάλη.                                                                                                                      

 

                                                                                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ψήφισμα κατά του ΣΔΙΤ στην ΕΥΔΑΠ από Δήμο Αθηναίων

600

600Μια σημαντική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων στην προχθεσινή του συνεδρίαση για το ζήτημα της εκχώρησης σε ιδιώτη του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της ΕΥΔΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, το Σώμα ενέκρινε το Ψήφισμα της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υποδομών της ΕΥΔΑΠ που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα διαβιβαστεί προς υιοθέτηση μεταξύ άλλων τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας όσο και στα δημοτικό συμβούλια Δελφών και Δωρίδας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ Το τριήμερο από 26 έως 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε (12.774) οδηγούς και βεβαιώθηκαν (482) παραβάσεις

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ (EUROKINISSI/ËÕÄÉÁ ÓÉÙÑÇ)Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τριήμερο από Παρασκευή 26 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (12.774) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (482) παραβάσεις, ως ακολούθως:

 • 70 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 69 στην Αττική,
 • 67 στην Κρήτη,
 • 66 στην Πελοπόννησο,
 • 44 στη Θεσσαλονίκη,
 • 32 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 28 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 28 στα Ιόνια Νησιά,
 • 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 16 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 14 στη Θεσσαλία,
 • 13 στην Ήπειρο,
 •   8 στο Βόρειο Αιγαίο και
 •   5 στη Δυτική Μακεδονία.

32 προσλήψεις οχταμήνων στη Δωρίδα

600

600Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης έχουν εγκριθεί για το Δήμο Δωρίδος 32 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την Δημόσια Πρόσκληση 04/2020 του Ο.Α.Ε.Δ.:

– η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει από Δευτέρα 29/06/2020 και ώρα 11:00π.μ. μέχρι τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00π.μ.

– οι αιτήσεις γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr ) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση” – “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kaiparokhes/programmata-koinophelous-kharaktera

Ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

– εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

– εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Οι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την απασχόληση, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους επιβλέποντες φορείς του παραρτήματος I, κατατάσσονται σε προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

– Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω.

– Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακό.

– Ηλικία

– Αριθμός ανήλικων τέκνων.

– Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

– Δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

– Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «προώθησης της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: Νο 2/2015, 4/2015, 5/2015, 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr Φορέας Επίβλεψης Υπηρεσία Τοποθέτησης Περιφέρεια Περιφερειακή Ενότητα Εκπαιδευτικό

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θωρακίζει τα Τριζόνια στο Δήμο Δωρίδος

500Με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού Τριζόνια στο Δήμο Δωρίδος βρήκε την οριστική του λύση. Πρόκειται για την αντιπυρική θωράκιση των Τριζονίων, μια απαίτηση δεκαετίων, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού με τη συμβολή της Π.Ε. Φωκίδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό, στο νησί μετέβησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδος κ. Κώστας Παλασκώνης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδος κ. Πάνος Ζέτος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτ/νιας, Πύραρχος κ. Χριστόφορος Μπόκας,  ο Διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου, Επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπέκος και στελέχη του Δασαρχείου Λιδωρικίου, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τριζονίων κ. Αλέξανδρος Νικολακόπουλος και κάτοικοι του νησιού.  Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να επιθεωρήσουν τα μέτρα πυρασφάλειας (υδροφόρες) στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Κορινθιακού Κόλπου.

 «Μετά από πολλά χρόνια, η τοπική κοινωνία των Τριζονίων νιώθει αληθινά ασφαλής, χάρις στα μέτρα πυρασφάλειας που εγκαταστήσαμε στο νησί, προκειμένου να το θωρακίσουμε από κάποια μελλοντική πυρκαγιά. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών και μεθοδεύουμε την επίλυσή τους, ακόμη και αν κάτι ακούγεται εύκολο, η επίλυσή του δεν είναι πάντα αυτονόητη. Σας προσκαλώ να ανακαλύψετε τη Φωκίδα και να απολαύσετε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων των Τριζονίων» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος.

 

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας ανέφερε: «Θέλουμε όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση. Να μην νιώθει κανείς απροστάτευτος και γι` αυτό θεωρήσαμε ύψιστη υποχρέωση να μεταβούμε στα Τριζόνια και να εδραιώνουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του πανέμορφου αυτού τόπου.»

Εγκρίθηκε το χρηματοδοτούμενο έργο κινητικότητας κατάρτισης Erasmus + της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

600

 

600«Πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου «PROFIGS. New growing, PROcessing & packing techniques in FIGS industry», έλαβε πρόσφατα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας και προβλέπει την κατάρτιση 15 ατόμων που ανήκουν στο προσωπικό των παραγωγικών / μεταποιητικών επιχειρήσεων σύκου, μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο είναι διάρκειας 7 ημερών και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2020-2021 στην Ισπανία, ενώ αποβλέπει στην επαφή με καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, σε δύο άξονες: Της επιτυχούς αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή σύκου και της ενσωμάτωσης καινοτομιών στο στάδιο της μεταποίησής του.

Αρωγός στην ποιοτική υλοποίηση, του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι σχεδιαζόμενες δραστηριότητες, που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον εταίρο-φορέα υποδοχής Ίδρυμα Εxtremadura Universidad, περιλαμβάνουν:

i. Παρουσιάσεις- σεμινάρια εντός του Πανεπιστημίου και των συνδεόμενων εξειδικευμένων Ινστιτούτων του.

ii. Τεχνικές επισκέψεις σε συναφείς επιχειρηματικές μονάδες, που εφαρμόζουν ήδη νέες καλλιεργητικές και μεταποιητικές τεχνικές.

iii. Πολιτιστική επίσκεψη για την προώθηση της διακρατικής πολιτισμικής συνοχής.

«Δεκαπέντε συμπολίτες μας, στελέχη των επιχειρήσεων παραγωγής σύκου της Περιφέρειάς μας, θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και μέσω του προγράμματος Erasmus+ να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να γνωρίσουν νέες τεχνικές πάνω στο αντικείμενό τους. Ανοίγουμε δρόμους για όλες τις επαγγελματικές ομάδες του αγροδιατροφικού χώρου» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου ανέφερε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας με την Πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων αυτών, στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας, καθώς και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων που θα αποτελέσουν υψηλή προστιθέμενη αξία για το ανθρώπινο δυναμικό μας>>

Συνελήφθησαν (4) άτομα, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη (2) κλοπών από οικίες, στον Ορχομενό Βοιωτίας

500Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, σε περιοχές της Αττικής και του Ορχομενού Βοιωτίας, οι οποίοι, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, προέκυψε ότι ενέχονται σε δύο (2) κλοπές από οικίες, που διαπράχθηκαν προχθές σε περιοχές του Ορχομενού.

 

Ειδικότερα, μετά από παραβίαση των ανωτέρω οικιών, αφαιρέθηκαν κοσμήματα (στην πρώτη περίπτωση) και χρηματικό ποσό (στη δεύτερη περίπτωση).

 

Δύο εκ των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν χθες (30-06-2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

 

Οι συλλήψεις των δύο επιπλέον συνεργών τους, πραγματοποιήθηκαν χθες απογευματινές και βραδινές ώρες στον Ορχομενό, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

 

Τα κλεμμένα κοσμήματα αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

 

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθησαν άμεσα (2) άτομα για κλοπή μεταλλικών πλαισίων, από ποιμνιοστάσιο ευρύτερης περιοχή της Λαμίας

500Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (30-06-2020) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, νωρίτερα οι συλληφθέντες είχαν προβεί στην αφαίρεση μεταλλικών πλαισίων από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας, κατασχέθηκε ομοίως ως μέσο διευκόλυνσης για τη τέλεση της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.