Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Η διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Δελφών περνάει σε άλλο επίπεδο

500

500Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής και το εργοστάσιο κομποστοποίησης στη θέση “Βαρτός” της Δ.Ε. Άμφισσας τίθενται πλέον σε λειτουργία προς όφελος των δημοτών μας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή του Δήμου Δελφών. Η καινοτομία του έργου έγκειται τόσο στην αρχική μελετητική του φάση, καθώς ήταν από τα πρώτα έργα που δημοπρατήθηκαν με μειοδοτικό διαγωνισμό (σύστημα οριστικής μελέτης) όσο φυσικά και στη φάση του σχεδιασμού του, μιας και αποτελεί ένα από τα μοναδικά έργα στη χώρα μας που έγινε με 100% δημόσια χρηματοδότηση και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιοχή, με το συνδυασμό της Μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένου υλικού και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής.

 

Ένας νέος κάδος έρχεται να προστεθεί στην καθημερινότητά μας για να την κάνει καλύτερη, από τη Τετάρτη 8 Ιουλίου στην Άμφισσα και τους Δελφούς και από την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Γαλαξίδι και την Ιτέα. Ο καφέ κάδος θα τοποθετηθεί δίπλα στον πράσινο και το μπλε, αρχικά σε κεντρικά σημεία των οικισμών της Άμφισσας, του Γαλαξιδίου, των Δελφών και της Ιτέας και στη συνέχεια στο σύνολο των οικισμών του Δήμου μας. Ειδικό συνεργείο θα επισκεφθεί κάθε επιχείρηση αρχικά και κάθε σπίτι στη συνέχεια, προμηθεύοντάς τα με ένα μικρό καφέ κάδο και ειδικές βιοδιασπώμενες σακούλες. Ξεκινάμε από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και τα πρατήρια πώλησης τροφίμων, αφενός διότι αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία παραγωγής βιοαποβλήτων αφετέρου δε λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 84 του ν.4685/2020 – ΦΕΚ Α” 92/07-05-2020), βάσει της οποίας οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις υποχρεούνται πλέον να διασφαλίζουν τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων που προκύπτουν από τη δραστηριότητά τους, διαθέτοντας εντός της επιχείρησής τους επαρκούς χωρητικότητας περιέκτες .

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο και για το λόγο αυτό οργανώσαμε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών με ειδικές

εκδηλώσεις στα σχολεία. Όλοι οι πολίτες θα ενημερωθούν μέσω ειδικών ενημερωτικών φυλλαδίων που θα τους διανεμηθούν.

 

Παράλληλα ενισχύουμε το σύστημα της ανακύκλωσης. Αντικαθιστούμε τους φθαρμένους μπλε κάδους και στοχεύουμε στην αύξηση της αποδοτικότητας του Προγράμματος.

 

Είναι πολλά τα οφέλη από την ολοκληρωμένη λειτουργία του Συστήματος:

 

· Μειώνουμε τον όγκο των αστικών αποβλήτων

· Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας

· Αναπτύσσουμε περιβαλλοντική συνείδηση

· Εξοικονομούμε πρώτες ύλες και ενέργεια

· Συμβάλουμε στην τουριστική εικόνα του δήμου μας

· Κληροδοτούμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας

 

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί εάν εσείς, οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών δεν είχατε σταθεί αρωγοί στις προθέσεις της Αυτοδιοίκησης. Η βούληση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια για μια καλύτερη Ποιότητα Ζωής, αποτελούν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας.

 

Προχωράμε χτίζοντας το όραμα με έργα, σταθείτε δίπλα μας για να Πετύχουμε!

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ημερίδα: «Καταδυτικός Τουρισμός και Καταδυτικά Πάρκα»

500

500

 

 

 

500

Κανένας θάνατος και 43 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

500

500Με γραπτή ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι σήμερα 06/7 εντοπίστηκαν 43 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.562.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κρήτη: Τουρίστρια με κορονοϊό έκοβε βόλτες – Τη βρήκαν μετά από τρεις μέρες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν με πρωταγωνίστρια την πρώτη τουρίστρια που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost, η Ρουμάνα που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό έκοβε βόλτες για 72 ώρες μέχρι να την εντοπίσουν οι υγειονομικές αρχές του τόπου.
Έμεινε σε άλλο ξενοδοχείο απ’ αυτό που είχε δηλώσει

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορονοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε  -όπως ορίζει το πρωτόκολλο- η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της ωστόσο το βρήκε κλειστό!

Η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.
Την έψαχναν για 72 ώρες

Αυτή η αλλαγή δεν γνωστοποιήθηκε στις Αρχές με αποτέλεσμα, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν θετικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο να την βρει χωρίς αποτέλεσμα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της και τελικά οι αρχές βρήκαν ποιο ήταν το σωστό ξενοδοχείο. Ωστόσο, όταν πήγαν εκεί δεν την βρήκαν καθώς η Ρουμάνα φαίνεται πως δεν κάθισε στο δωμάτιό της αλλά έκανε βόλτες με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της.
Δεν ήθελε να χαλάσει τις διακοπές της

Είχαν περάσει 72 ώρες από τη στιγμή που η τουρίστρια είχε υποβληθεί στο τεστ κορονοϊού όταν τελικά οι Αρχές κατάφεραν και την εντόπισαν. Της εξήγησαν πως το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρίστρια η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Νέα κρούσματα σήμερα 6/7: Πού εντοπίστηκαν και πόσα είναι εισαγόμενα

500

500Σαράντα τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα 06/07 ο ΕΟΔΥ (δείτε εδώ περισσότερα). Τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.
Αναλυτικότερα δηλώθηκαν:

Τριάντα έξι εισαγόμενα κρούσματα. Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

852 (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΣΥΡΙΖΑ για καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»: Η λίστα επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο

550

550Μέσω ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα ποσά που έλαβε το κάθε Μέσο στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, με το συμπέρασμα που προκύπτει από πλευράς Κουνουνδούρου να αναφέρει πως «τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο».

Η ανακοίνωση του ΣΤΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει πως στόχος της κυβέρνησης ήταν ο οικονομικός στραγγαλισμός όσων τους ασκούν κριτική.

Επιπλέον, είναι ολοφάνερο ότι τα χρήματα δόθηκαν χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο: ούτε βάσει επισκεψιμότητας/αναγνωσιμότητας, ούτε βάσει του αριθμού των εργαζομένων. Μοναδικό κριτήριο ήταν το πώς θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 20 εκατ. ευρώ Μέσα που λιβανίζουν τη ΝΔ και επιτίθενται σε καθημερινή βάση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει:

Τις αρχικές εντολές καταχώρησης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. Αν αρνηθεί, αυτό συνιστά ομολογία «μαγειρέματος» της λίστας.
Τους τιμοκαταλόγους του κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώρηση που έλαβε. Μήπως πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος υπερκοστολογημένες διαφημίσεις σε Μέσα που στην ελεύθερη διαφημιστική αγορά δεν θα μπορούσαν ούτε σε έναν χρόνο να απορροφήσουν; Μήπως η έκτακτη ανάγκη της πανδημίας μετατράπηκε σε έκτακτη ευκαιρία για υπερκοστολογήσεις;

Αν δεν δώσει τους τιμοκαταλόγους στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει αθέμιτες πρακτικές σε βάρος πολλών Μέσων. Ότι δηλαδή σε άλλη ιστοσελίδα χρέωνε 2 ευρώ τις χίλιες εμφανίσεις της διαφήμισης και σε άλλες 50 ή 100 ευρώ τις 1.000 εμφανίσεις, διότι πολύ απλά έχουν μηδαμινή επισκεψιμότητα και έπρεπε κάπως να δικαιολογηθούν τα ιλιγγιώδη ποσά που έλαβαν.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν δύο επιλογές: Είτε να δώσουν άμεσα όλα αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα, είτε να τα αποσιωπήσουν, ομολογώντας ουσιαστικά το «μαγείρεμα» της λίστας για να καλυφθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Να είναι σίγουροι, ωστόσο, πως θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης».

500

500