Free Premium Wordpress ThemesSmall Business Web DesignIsland VacationsFree Web DirectoryOnline Shopping Philippines

Πάλι φωτιά πριν από λίγο μεταξύ καταυλισμού Ρομά και ΒΙΟΠΑ

500

500Πυρκαγιά από άγνωστη εως τώρα αιτία -χωρίς, ωστόσο, να μπορεί κανείς να αποκλείσει και την περίπτωση του εμπρόθετου εμπρησμού- σημειώθηκε για μια φορά ακόμα πριν λίγο σε σημείο ανάμεσα στον καταυλισμό των ρομά και το ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.

Άμεση ήταν για ακόμα μια φορά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχείρησαν με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες και με επικεφαλής τόσο τον Διοκκητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φωκίδας, Πύραρχο Αντώνη Μίχα, όσο και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, Αντιπύραρχο Λουκά Μούτσελο.

Η πυρκαγιά ελέγχθηκε πλήρως προλαβαίνοντας να κάψει σκουπίδια και χόρτα στο σημείο.

500

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΨ Π.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ)

500•    Έναν (1) Βοηθό Νοσηλευτή / τρια  για τις ανάγκες των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Προστατευμένα Διαμερίσματα, Οικοτροφείο) Ν. Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να προβούν στην υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος για πρόσληψη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου χρόνου , (4) τεσσάρων μηνών  και πλήρους απασχόλησης.
Υποβολή απαιτούμενων δικαιολογητικών:
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν υποχρεωτικά  ταχυδρομικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα εξής:
    Υπεύθυνη δήλωση ενδιαφέροντος
(έντυπο υπεύθυνης δήλωσης άρθρου 8,  Ν.1599/1986)
    Τίτλο σπουδών ( Πτυχίο )
    Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
    Βιογραφικό Σημείωμα
Ως πρόσθετα επιθυμητά προσόντα ορίζονται:
α) εμπειρία σε δομές Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής, β) γνώση ξένης γλώσσας (προτίμηση Αγγλικής), γ) γνώση χειρισμού Η/Υ, δ) δυνατότητα λειτουργίας και αρμονικής συνεργασίας στο πλαίσιο πολυκλαδικής ομάδας, ε) συναφής μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και στ) συστατικές επιστολές.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν το φάκελο με τα δικαιολογητικά τους από 09/07/2020 μέχρι και 19/07/2020 και ώρα 14:00, στη διεύθυνση: Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, Εθνικής Αντιστάσεως 13, 33100, Άμφισσα ή ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου τύπου pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateiaekpsfok@gmail.com.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2265022600 (εσωτ.101) , Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 με 14:00.
Στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ 2016/679) σας ενημερώνουμε πως διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε προσκομίσει για δύο μήνες από την κάλυψη εργασίας και μετά τα διαγράφουμε οριστικά.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (33) άτομα

500

500Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.172) άτομα και (852) οχήματα, προσήχθησαν (49) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (09-07-2020), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης
αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.172) άτομα, εκ των οποίων (957) ημεδαποί και (215) αλλοδαποί, καθώς και (852) οχήματα.

Προσήχθησαν: (49) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (33) άτομα, εκ των οποίων (15) ημεδαποί και (18) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (1) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης.
•    (1) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Καταδικαστική απόφαση.
•    (5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (14) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, για παράνομη κατασκήνωση.
•    (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο.
•    (5) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητα ηρωίνης.
•    Σπρέι πιπεριού.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (222) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (198) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (61) για υπερβολική ταχύτητα, (8) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (6) για αντικανονικούς ελιγμούς, (7) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (115) λοιπές παραβάσεις.}
•    (1) παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
•    (13) παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ανοιχτή επιστολή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της κρίσης του COVID – 19 και τις ευθύνες του κράτους

500

500Η κατακόρυφη αύξηση των συνταγογραφούμενων ψυχοφαρμάκων, η μεγάλη ανταπόκριση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για τους συμπολίτες μας που νιώθουν ψυχολογική πίεση αυτήν την  περίοδο, καθώς και η αύξηση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας κατά την διάρκεια της καραντίνας, δείχνουν πως η προστασία της ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας που μας αφορά όλους. Σύμφωνα με στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του ΟΗΕ, δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε, καθώς όπως προειδοποιεί ο Οργανισμός, ο νέος κορωνοϊός, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια κρίση και στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Τους τελευταίους μήνες, η εξάπλωση του νέου ιού COVID-19 προκάλεσε παγκόσμια  υγειονομική κρίση, συντονίζοντας όλο τον πλανήτη μέσα από τις επιπτώσεις του και σε άλλους τομείς πέραν της υγείας: στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στις διαπροσωπικές σχέσεις. Μια άνευ προηγουμένου εμπειρία που απαιτεί επεξεργασία και αναστοχασμό, προκειμένου το αύριο να είναι ουσιαστικά εμπλουτισμένο κι όχι υπονομευμένο από την πρόσφατη και ακόμα εξελισσόμενη περιπέτεια. Προφανώς δεν αναφερόμαστε μόνο στην πανδημία αλλά και σε ό,τι την «διευκόλυνε».

Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση της δεκαετίας που προηγήθηκε της πανδημίας, άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στον κοινωνικό χάρτη. Η υποβάθμιση του προνοιακού κράτους κι η έκφρασή της, δια της περικοπής δαπανών σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, ευθύνεται όχι μόνο για τις υποστελεχωμένες μονάδες υγείας και τον χαμηλό αριθμό κλινών ΜΕΘ, αλλά και τις ελλείψεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, με την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, να παραμένει ημιτελής. Στα καθ’ ημάς λοιπόν, στα ζητήματα της ψυχικής υγείας, η αναδρομή μας οφείλει να ξεκινήσει από παλιότερα. Πολλώ δε μάλλον που η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, εκτός από τους καταγωγικούς δεσμούς που την συνδέουν με το εγχείρημα για μια πρωτοβάθμια δωρεάν και δημόσια παροχή υπηρεσιών, συνεχίζει και την αντιλαμβάνεται ως απόλυτη προτεραιότητα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Εργαστήκαμε πολλοί και πολύ γι΄αυτό : αν όχι τώρα, τότε πότε, αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, η χώρα και ο λαός μας ανταποκρίθηκε με αμεσότητα και σοβαρότητα στη νέα υγειονομική απειλή, και περιόρισε  την εξάπλωση του κορωνοϊού με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα. Υπήρξε σε πολλά επίπεδα ωριμότητα, ευελιξία, σοβαρότητα, σχεδιασμός, ετοιμότητα, επιστημονική αρτιότητα. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συνεργάστηκαν στον κοινό αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό.

Η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλεγγύη που δημιουργήθηκε στις γειτονιές και στις κοινότητες, η ανθεκτικότητα και η γνήσια δημιουργική αισιοδοξία, προσφέρει ένα συναίσθημα ασφάλειας για τη λειτουργία της κοινωνίας μας. Η θετική εικόνα της χώρας που προβάλλουν μετά από πολύ καιρό τα παγκόσμια ΜΜΕ, δικαίως μας κάνει υπερήφανους και περισσότερο αισιόδοξους για το μέλλον.

Εμείς οι εκπρόσωποι των φορέων της ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, καταφέραμε να προσαρμοστούμε σε διάστημα λίγων ημερών στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας: ασθενείς και προσωπικό στις στεγαστικές μονάδες για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα εκπαιδεύτηκαν στους νέους κανόνες προσωπικής υγιεινής και προστασίας, στα Κέντρα Ημέρας και τις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας, οι υπηρεσίες που παρέχουμε σε χιλιάδες πολίτες, συνεχίστηκαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ λειτούργησαν 24ωρες γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης, συνεργαζόμενοι με τις περιφέρειες και τους Δήμους και απάντησαν σε έκτακτα ραντεβού για ασθενείς σε κρίση.

Το Υπουργείο Υγείας, στράφηκε προς την επιστημονική κοινότητα και με τη συνεργασία της,  εξέδωσε οδηγίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία, ενώ παράλληλα θεσπίστηκε η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης 10306, τη λειτουργία της οποίας στηρίζουν, μεταξύ άλλων, και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας των Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ομοσπονδίας «Αργώ». Η Εταιρία, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας, έγκαιρα επεσήμανε τις ψυχολογικές προεκτάσεις για τον πληθυσμό, αυτής της διπλής απειλής: της μεταδοτικότητας του ιού αλλά και της «τοξικότητας» της καραντίνας. Τόνισε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την ψυχική υγεία όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο εγγύς μέλλον, εξαιτίας του φόβου, της αγωνίας ή της αβεβαιότητας για τα επερχόμενα.

Γίνεται πλέον σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της χώρας μας, μέσω της  ανάπτυξης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης των ψυχιατρικών διαταραχών, της διατήρησης και ενδυνάμωσής των διαθέσιμων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, της δημιουργίας νέων Δομών στην κοινότητα, ιδίως παιδοψυχιατρικών και της σταδιακής αντικατάστασης των δομών ιδρυματικού τύπου, από ανθρώπινες δομές ψυχοκοινωνικής φροντίδας. Οι επιτυχίες μας, συνεπώς, θα πρέπει να μετασχηματίζονται σε εναύσματα για καινούριες κατακτήσεις και όχι σε ομηρικούς λωτούς που μας κάνουν να ξεχνάμε τις αδυναμίες μας ως κράτους και ως κοινωνίας.  Δεν θα μπορούσαμε άραγε αυτή την πανστρατιά που διαμορφώθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας να την αξιοποιήσουμε, έτσι ώστε η ψυχιατρική μεταρρύθμιση να βρει ένα αίσιο τέλος ή ακόμα καλύτερα μια λειτουργική μορφή;

Η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να μην αναλώνεται σε λόγια, αλλά να προχωρήσει οπωσδήποτε και σε πράξεις. Η ψυχική υγεία, θα πρέπει να μπει στις προτεραιότητες κάθε πολιτικής ηγεσίας. Οι προκλήσεις της νέας εποχής δεν σταματάνε στο σήμερα.

Από την πλευρά μας, εντείνουμε αποφασιστικά την προσπάθειά μας, στο πλαίσιο των αρχών του αείμνηστου Καθηγητή Π. Σακελλαρόπουλου, ιδρυτή της Εταιρίας μας και θεμελιωτή της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης: πρόληψη, ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ψυχικής υγείας στην κοινότητα και παράλληλα πολύπλευρη ψυχιατρική, ψυχοθεραπευτική και κοινωνική στήριξη στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

Στις 14 Νοεμβρίου 2020 διοργανώνουμε το 2ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, «Διάλογοι Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας», έναν θεσμό με στόχο τη συνάντηση της επιστημονικής κοινότητας και όλων όσων ενδιαφέρονται για τα θέματα ψυχικής υγείας, για την εδραίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη δημιουργία νέων Δομών στην κοινότητα, ιδίως παιδοψυχιατρικών, και την εξέλιξη μιας βιώσιμης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Με εργαλείο το ψυχαναλυτικό πρίσμα, ο δόκιμος όρος που συνέβαλε στην επέκταση της ψυχαναλυτικής κλινικής μέσα στη δημόσια περίθαλψη, σήμερα η περάτωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης επανεγγράφεται στην παρούσα συγκυρία ως σηματωρός.

 

Ωφελούμενοι, εργαζόμενοι και Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Πρόεδρος: Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου, Ph.D. Λογοπεδικός LRCSLT

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς»

499

500Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας και συνεχίζουμε προς ολοκλήρωση στην Βοιωτία και Φωκίδα, καλύπτοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και εκατομμυρίων ελαιοδένδρων που καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έπειτα από αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών ο ψεκασμός σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να επιτύχουμε την προστασία του ελαιοκάρπου προς βρώση και ελαιοποίηση, από τον σοβαρότερο εχθρό, το «Δάκο», που επεκτείνεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου.

Η σπουδαιότητα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και κατ’ επέκταση το εισόδημα χιλιάδων αγροτών. Η δε ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αποτελεί υψίστης σημασίας γεγονός, για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς.

Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς τις ενέργειες καθ’ όλη την περίοδο μέχρι την συγκομιδή της παραγωγής το φθινόπωρο, με την αυστηρή επίβλεψη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δακοκτονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την παραγωγή και να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, διεκδικώντας παράλληλα τις απαιτούμενες αυξήσεις πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.  Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω μείωση της παραγωγής του ελαιολάδου, καθώς και τυχόν ποιοτική υποβάθμιση των προϊόντων.»

Μόσιαλος: Ήταν θέμα χρόνου να αυξηθούν τα κρούσματα – Μη χαλαρώνετε

500

500Στην ιδιαίτερη σημασία τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού αναφέρεται σε ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Με αφορμή την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι δεν είναι ο τουρισμός το νούμερο ένα πρόβλημα, αλλά η χαλάρωση που παρατηρείται στην συμπεριφορά όλων μας.

«Τις τελευταίες ημέρες ένα μέρος των ΜΜΕ επικεντρώθηκε στις πιθανές επιπτώσεις του εισαγόμενων κρουσμάτων. Δεν είχε μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας δεν φοράει μάσκες όπου και όταν πρέπει. Ούτε ότι πολλοί δεν τηρούσαν τα μέτρα φυσικής απόστασης. Το πρόβλημα ήταν οι τουρίστες. Αν όμως οι τουρίστες έρχονται από χώρες που έχουν ελέγξει το πρόβλημα δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη δίκη μας χώρα. Αν έρθουν από χώρες με πρόβλημα τότε θα αυξήσουν το δικό μας πρόβλημα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος.

Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να επανέρθουν στα βασικά ώστε να μείνουν ασφαλείς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook:

Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ο κορωνοϊος δεν έχει εξαφανιστεί. Στην Ελλάδα λόγω της λήψης έγκαιρων μέτρων που άρχισαν με την απαγόρευση των καρναβαλιών μπορέσαμε να περιορίσουμε με επιτυχία την διασπορά της νόσου. Στην επιτυχία συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες όπως η πιθανή διασταυρούμενη ανοσοπροστασία σε άλλους κορωνοιούς που προκαλούν κοινά κρυολογήματα.

Όμως λόγω της επιτυχίας μας επικράτησαν φαινόμενα που έχουν σχέση με το παράδοξο της πρόληψης. Δεν είχαμε τα φαινόμενα της Ιταλίας και της Ισπανίας και επικράτησε εφησυχασμός.

Άρχισαν να εμφανίζονται ‘θεωρίες’ και να αναπτύσσονται επιχειρήματα ότι δεν υπήρξε ποτέ κορωνοιός. Ήταν μια ακόμη διεθνής συνομωσία για τον έλεγχο της χώρας. Κάποιοι πιο ‘σοβαροί’ μας είπαν ότι επωφεληθήκαμε λόγω της γεωγραφικής μας θέσης στα Βαλκάνια. Ότι υπάρχει ένα δυτικό πρότυπο επέκτασης του ιού και ένα ‘ανατολικό’. Τώρα που καλπάζει ο ιός στα Βαλκάνια και οι χωρες της δυτικής Ευρώπης έχουν καταφέρει να ελέγξουν το ιό δεν ακούμε πλέον αυτά τα παιδαριώδη επιχειρήματα.

Τις τελευταίες ημέρες ένα μέρος των ΜΜΕ επικεντρώθηκε στις πιθανές επιπτώσεις του εισαγόμενων κρουσμάτων. Δεν είχε μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας δεν φοράει μάσκες όπου και όταν πρέπει. Ούτε ότι πολλοί δεν τηρούσαν τα μέτρα φυσικής απόστασης. Το πρόβλημα ήταν οι τουρίστες. Αν όμως οι τουρίστες έρχονται από χώρες που έχουν ελέγξει το πρόβλημα δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη δίκη μας χώρα. Αν έρθουν από χώρες με πρόβλημα τότε θα αυξήσουν το δικό μας πρόβλημα.

Καταγράψαμε ένα αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων καθημερινά γιατί κάναμε μαζικά τεστ στις πύλες εισόδου στη χώρα. Αλλά δεν κάναμε το ίδιο με τυχαία δειγματοληψία για τους Έλληνες πολίτες. Ούτε θα είχε νόημα να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ εφόσον ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν μικρός. Τώρα βλέπουμε ότι αυξάνονται τα εγχώρια κρούσματα. Ήταν όμως θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Στο Ισραήλ που χαλάρωσαν υπερβολικά μετά την αρχική τους επιτυχία έχουν πλέον ένα δεύτερο κύμα της νόσου.

Πρέπει να ανησυχήσουμε πολύ; Όχι αν

α) αρχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα: μάσκες, φυσική απόσταση, μέτρα υγιεινής.

β) προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Έχει επίσης σημασία η ποιοτική ανάλυση των κρουσμάτων. Αν δεν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στις ευπαθείς ομάδες τότε δεν θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν όμως αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της πιθανότητας διασποράς της νόσου στις ευπαθείς ομάδες.

Επανερχόμαστε επομένως στα βασικά γιατί έχουμε ακόμη χρόνο για να αποφύγουμε τη μεγάλη διασπορά της νόσου. Να εφαρμόσουμε όλοι μας τα μέτρα. Και κυρίως τα δημόσια πρόσωπα».

Μείωση ενοικίου: Για ποιες επιχειρήσεις θα ισχύσει το -40% Ιούλιο και Αύγουστο

500

500Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο η υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

500

500Άνοιξε, λίγο μετά τις 11:30 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους (http://results.it.minedu.gov.gr), ενώ παράλληλα έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του είτε επισκεπτόμενος το λύκειό του, είτε χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι περίπου 100.000 φετινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 77.970 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων θα δώσει μία πρώτη εικόνα για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ώρα των μηχανογραφικών

Οι μαθητές που εξετάστηκαν στις πανελλήνιες 2020 έχουν χρόνο από αύριο μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουλίου για να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr.

500

500