Νύχτα απελπισίας στη Δωρίδα. Η φωτιά προελαύνει προς Μηλιά, Μακρινή και Τολοφώνα ενώ καίγονται ακόμα σπίτια σε Βελενίκο – Καλλιθέα

05/08/2021
Updated 2021/08/05 at 11:13 ΜΜ

Ανεξέλεγκτα είναι πλέον τα μέτωπα της φωτιάς και όσο πέφτει το σκοτάδι η κατάσταση χειροτερεύει.

Οι περιοχές που καίγονται είναι δυσπρόσιτες από επίγεια μέσα και οι 10 υδροφόρες του Δήμου μαζί με πολύ περισσότερα μηχανήματα και τα οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκλείσουν και προστατέψουν τα χωριά.

Παρ΄ ότι ο δυτικός άνεμος ελαττώθηκε η φωτιά συνεχίζει την πορεία της με κατεύθυνση τα χωριά Μηλιά, Μακρινή, και Τολοφώνα καθώς και στις περιοχές του Χάρμισκο και της Παναγίας Κουτσουρού.

Εστίες υπάρχουν σε πολλά μέτωπα που αναζωπυρώνουν και ο φόβος των επιτελών του Δήμου και της Πυροσβεστικής είναι στην κατεύθυνση του ανέμου που αν αλλάξει τότε θα κινδυνέψουν και τα χωριά της Ποτιδάνειας και του Παλαιοξαριού.

Στο μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάρα πολλά είναι τα σπίτια που κάηκαν και στην Καλλιθέα εκτός του Βελενίκου ενώ μέσα στα χωριά το προσωπικό του Δήμου , εθελοντές και πυροσβέστες  δίνουν μάχες για να περιορίσουν τις εστίες που καίνε ακόμα.

Στη περιοχή έχει βρεθεί και ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος.

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.