Αναμένονται λέει αποκαλύψεις από εφημερίδα αύριο, για το ποιοι, ακόμη πολιτικοί, πέραν του Ανδρουλάκη, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ήταν σε “σύστημα παρακολούθησης” από Μαξίμου.

Αν αυτά που σήμερα είναι διαρροή, την επόμενη εβδομάδα γίνουν απόδειξη, η χώρα, μάλλον το κυβερνητικό σύστημα της χώρας, κατατάσσεται σε επίπεδο Κολομβίας καρτέλ.

Αν αυτά που σήμερα είναι διαρροή, την επόμενη εβδομάδα γίνουν απόδειξη, πρέπει να παραιτηθεί.

Δεν μπορεί ο επικεφαλής της κυβέρνησης, δηλαδη ο Πρωθυπουργός, με τη στάση και συμπεριφορά του, να δείχνει στην κοινωνία πως η ισχύς είναι χωρίς συνέπεια στο λάθος, πως το κράτος και η κρατική μηχανή είναι κτήμα αυτού και των κολλητών του.

Δεν μπορεί ένα σύστημα γύρω του να παρακολουθεί και να τρώει δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί τόση σήψη να μπαίνει κάτω από το χαλί.

Τα σκάνδαλα, οι επιλεκτικές σχέσεις δανεισμού κολλητών, οι αναθέσεις σε κολλητούς, τα ανακριβή πόθεν έσχες. Τα σόγια και οι σογαμπροι υπουργοί μεγάλων εταιρειών που “τυχαία” σαρώνουν τα πάντα στην αγορά.

Αλλά και η ανοχή γιγάντωσης των καρτέλ, η μη πλέον φορολόγηση μεγάλου πλούτου και καρτέλ, οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι “λίγο” ή αστείο. Σε όλα αυτά, στη λογική το κράτος μας ανήκει, που το σύστημα Μητσοτάκη, υπηρετεί, έρχονται και νέες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων.

Καμία σοβαρή κυβέρνηση στο δυτικό κόσμο θα το άντεχε αυτό.

Εδώ, συστήματα προστασίας από μεγάλα κανάλια.

Αλλά και αυτό νομίζω έχει όριο.

Έφτασε στο τέλος.

Όχι από εσωτερική κάθαρση, αλλά γιατί η ακρίβεια και η αδικία γονάτισε τον κόσμο. Πήρε την ελπίδα από την κοινωνία.

Να φύγουν τώρα.

Έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Είναι ευθύνη μας να χάσουν.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.