Την Παρασκευή 30 Ιουνίου η 2η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Δελφών

O Δήμος Δελφών εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και σε συνέχεια των διαδικασιών που έχουν προηγηθεί, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η 2η Δημόσια Διαβούλευση.

Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) επιδιώκεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημόσιου χώρου, μέσα από παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης των όρων και των υποδομών αστικής κινητικότητας, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχικότητας και της δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα των μεταφορών στο Δήμο.

Το ΣΒΑΚ αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αστικής κινητικότητας σε συνάρτηση με τις χρήσεις γης, το αστικό πράσινο, την οργάνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τις αστικές υποδομές, τη ενεργειακή απόδοση της πόλης, καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα δίνει έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας, πρόσβασης σε εμπορεύματα και υπηρεσίες, αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας και άμβλυνσης των συγκρούσεων των χρήσεων γης.

Ο Δήμος Δελφών καλεί στη 2η Διαδικτυακή Δημόσια Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Δελφών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στις 11:00π.μ., μέσω του συνδέσμου https://meet.google.com/gtc-evmi-jia, με στόχο την ενημέρωση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Δελφών, σε σχέση με τα επιλεγέντα Μέτρα Παρέμβασης (πακέτα μέτρων) και το Σχέδιο Δράσης.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Πλατεία Κεχαγιά, ΤΚ 33100, Άμφισσα

Τηλ: 2265350026

Fax: 2265350021

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.