Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την ένταξη της Πράξης: «Μελέτες ωρίμανσης για τη στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου της Άμφισσας (α΄ φάση)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Το επιβλητικό κάστρο της Άμφισσας χρονολογείται στον 13ο αιώνα μ.Χ. και είναι άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Το μνημείο παρουσιάζει σοβαρά -κατά τόπους- προβλήματα ευστάθειας και η ενταγμένη πλέον πράξη έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης για την στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη επιλεγμένων περιοχών στο νότιο τμήμα του Κάστρου (τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική και γεωστατική μελέτη, αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη ανάλυσης υλικών και συντήρησης) και δη στο τμήμα, όπου εντοπίζεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατάρρευσης βράχων ή τμημάτων του μνημείου, όπως έχει αποτυπωθεί και στην -εγκεκριμένη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 75.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως το προϋπολογιζόμενο κόστος εκπόνησης των μελετών ωρίμανσης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία εξαντλούμε κονδύλια του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, ώστε να προετοιμάσουμε έργα προς χρηματοδότηση, από το νέο Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2021 – 2027.

»Ένα από τα σημαντικότερα, είναι και η ανάδειξη του εμβληματικού Κάστρου της Άμφισσας. Εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης και είμαστε σε επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος για να εξασφαλίσουμε έπειτα και τη χρηματοδότηση του αναγκαίου έργου».

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

noe som gir en fantastisk blow job fanget
bure ngono tovuti ngono na Interracial Porn Video Kwa Kura ya kutomba Horny
ฟรีผู้หญิงออกเดทออนไลน์เพื่อร่วมเพศทางปากและมีเพศสัมพันธ์ทางปากเช่นเดียวกับการอมลึกคอหอย
trang web hẹn hò trực tuyến nơi người đàn ông trưởng thành đụ cô gái còn trinh trong âm hộ ướt át và chặt chẽ của cô ấy
enjoy the most exciting amateur blowjob deepthroat with balls licking and rimming
pornhd.mobi

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat