Ο Δήμος σε συνεργασία με συμβεβλημένους κτηνιάτρους, φιλόζωους εθελοντές και την κατά νόμο προβλεπόμενη επιτροπή παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επιλαμβάνεται οποιουδήποτε περιστατικού αδέσποτου ζώου τίθεται σε γνώση του, είτε κατόπιν αναφοράς προς την αρμόδια υπηρεσία είτε κατόπιν επιτόπιων ελέγχων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, στους οποίους προβαίνει ανά διαστήματα προγραμματισμένα.

-Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το έτος 2020 η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαχειρίστηκε πλέον των 116 αδέσποτων ζώων συντροφιάς, (με τις προβλεπόμενες στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και αντιλυσσικούς εμβολιασμούς), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπέβαλε ο Δήμος στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση ενεργειών και δράσεων των Δήμων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ( αρ. πρωτ. 1619/207113 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ).

-Επίσης, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 430.322,00€.

– Σχετικά με ανακριβείς πληροφορίες που αφορούν σε περιστατικά εντοπισμού «τσιπαρισμένων» ζώων συντροφιάς, κατοχής του Δήμου Δωρίδος, εντός των διοικητικών ορίων του γειτονικού μας Δήμου Ναυπακτίας, επισημαίνουμε ότι ουδέποτε η υπηρεσία μας προέβη σε οποιαδήποτε κίνηση εγκατάλειψης ζώου σε διοικητικά όρια έτερου δήμου, (χωρίς όμως να αποκλείουμε το ενδεχόμενο τέτοιες πράξεις να έχουν πραγματοποιηθεί από ανεύθυνους συμπολίτες μας που δεν δύνανται να εναρμονιστούν σε μια αρμονική συμβίωση με αδέσποτα ζώα). Αντιθέτως, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, αντιμετώπισε την 27-06-2020 περιστατικό εγκατάλειψης ζώου στην περιοχή Γέφυρα Μόρνου, όπου είναι και τα διοικητικά όρια του Δήμου μας σε σχέση με τον Δήμο Ναυπακτίας και προέβη σε διενέργεια περισυλλογής, στα πλαίσια της καλής γειτονίας και συνεργασίας των δύο Δήμων και των εθελοντών για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

-Περαιτέρω, αναφέρουμε, ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό αδέσποτου ζώου, άρρωστου ή μη, το οποίο τέθηκε σε γνώση του Δήμου και το οποίο δεν έτυχε του ελέγχου και της- κατά περίπτωση- απαιτούμενης φροντίδας από τους συνεργαζόμενους με τον Δήμο κτηνιάτρους. Σε περιπτώσεις δε, που έχει αναφερθεί περιστατικό κακοποίησης ζώου, ο Δήμος έχει προβεί –χωρίς να διεκδικεί ούτε να επιθυμεί δημοσιότητα ως προς αυτό, σε βάρος πολιτών και ζώων- στις δέουσες ενέργειες για την ενημέρωση των αρμόδιων διωκτικών αρχών.

-Τέλος, προς διευκρίνιση των υποχρεώσεων του Δήμου σε σχέση με τα υγιή αδέσποτα που τυγχάνουν της διαχείρισης του Δήμου, σύμφωνα με το αρ. 9 παρ. 9 του Νόμου 4039/2012, τα ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.

-Στο πλευρό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, πρέπει να αναφερθεί ότι βρίσκεται πλήθος φιλόζωων συμπολιτών μας, οι οποίοι συμβάλλουν με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο στο έργο αυτό.

-Για τους λόγους αυτούς και προς αποκατάσταση οποιασδήποτε διασποράς αόριστων και ανακριβών πληροφοριών, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρισκόμαστε στην διάθεση κάθε πολίτη για την παροχή διευκρινήσεων, για την καταγγελία περιστατικών εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώου και για την κατά νόμο διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου.

 

 

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

noe som gir en fantastisk blow job fanget
bure ngono tovuti ngono na Interracial Porn Video Kwa Kura ya kutomba Horny
ฟรีผู้หญิงออกเดทออนไลน์เพื่อร่วมเพศทางปากและมีเพศสัมพันธ์ทางปากเช่นเดียวกับการอมลึกคอหอย
trang web hẹn hò trực tuyến nơi người đàn ông trưởng thành đụ cô gái còn trinh trong âm hộ ướt át và chặt chẽ của cô ấy
enjoy the most exciting amateur blowjob deepthroat with balls licking and rimming
pornhd.mobi

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat