Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών στην Κοινότητα Δελφών

Χρ. Σεγκούνη: «Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και το Δήμο Δελφών»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led στην Κοινότητα Δελφών, ένα έργο που αλλάζει αισθητικά την εικόνα της περιοχής παρέμβασης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου.

Το έργο με τίτλο «Συντήρηση και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led Κοινότητας Δελφών», προϋπολογισμού  22.825,47 ευρώ, αφορούσε στη συντήρηση 52 συνολικά ιστών, καθώς και στην αντικατάσταση του φωτιστικού σώματος με νέα τεχνολογίας LED (τύπου φανάρι), τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού Άμφισσας -Δελφών, αλλά και της οδού προς το Τουριστικό Περίπτερο Παβίλλιον στην Κοινότητα των Δελφών.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε:

1. Αφαίρεση των φωτιστικών σωμάτων από την κορυφή του εγκατεστημένου ιστού με όλο τον εξοπλισμό του (λυχνία, κάτοπτρο κτλ) και παράδοσή τους στην αποθήκη του Δήμου Δελφών

2. Απόξεση των παλαιών χρωμάτων του ιστού, αποκατάσταση των φθορών του και εφαρμογή τελικής βαφής σε χρώμα που υπέδειξε η αρμόδια Δ/νση

3. Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικού σώματος τύπου ZINLUX Corona LED 40W και 4000K

4. Σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δελφών, κ. Χρύσα Σεγκούνη, με δήλωσή της σημειώνει: «Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη έγινε πράξη. Ο Δήμος Δελφών, μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης, αναβαθμίζει σημαντικά το φωτισμό της περιοχής, ταυτόχρονα όμως προχωρά σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ενώ επίσης μειώνει αισθητά και το κόστος λειτουργίας του. Ο Δήμος Δελφών αλλάζει καθημερινά και η Κοινότητα Δελφών είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την πορεία».

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Πλατεία Κεχαγιά, ΤΚ 33100, Άμφισσα

Τηλ: 2265350026

Fax: 2265350021

E-mail: grafeiotypou@delphi.gov.gr

www.dimosdelfon.gr

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.