Λούνα Παρκ και συναυλία στην Άμφισσα με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Π. Ταγκαλής: «Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει σεβασμός στη ζωή»

Περιβαλλοντικές δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άμφισσας, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην Πλατεία Ησαΐα. Ψυχαγωγία και εκπαίδευση μαζί, σε ένα πρωινό με πολλά και ενδιαφέροντα μηνύματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ), η οποία διαθέτει το ψυχαγωγικό-εκπαιδευτικό δρώμενο «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» και τη Μουσική Συναυλία «Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά για μικρούς και μεγάλους». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η προώθηση των δράσεων κυκλικής οικονομίας, διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης, καθώς και κάθε άλλης πρακτικής φιλικής προς το περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνώρισαν από κοντά την αξία της ανακύκλωσης, μαθαίνοντας με βιωματικό τρόπο πρακτικές συμβουλές για τη διαδικασία, μέσα από το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» το οποίο περιλαμβάνει διάφορα διαδραστικά παιχνίδια (φιδάκι, στόχος, μπάσκετ, ψάρεμα, bowling, παζλ, τσουβαλοδρομίες κ.ά.). Η πόλη της Άμφισσας, όμως, θα πλημυρίσει και από όμορφες μελωδίες, με τη Συναυλία «Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά για μικρούς και μεγάλους», όπου πρωταγωνίστρια θα είναι μία μπάντα με μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και ένα πρόγραμμα πλήρως εναρμονισμένο στους σκοπούς και το πνεύμα της δράσης.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, στο κάλεσμά του για συμμετοχή στην εκδήλωση, η οποία είναι δωρεάν για όλους, σημειώνει: «Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι διαρκής και πολύπλευρος. Εάν όμως εναποθέτουμε κάπου τις ελπίδες μας, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αυτά είναι τα παιδιά, οι μελλοντικοί πολίτες, τα οποία οφείλομε να κάνουμε εγκαίρως κοινωνούς ενός τρόπου ζωής που έχει στο επίκεντρό του το σεβασμό του περιβάλλοντος, άρα και της ανθρώπινης ζωής».

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.