Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, στο ιστορικό και πανέμορφο χωριό του νομού μας, τον Αθανάσιο Διάκο. Πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, σταματήσαμε στο Καταφύγιο Οίτη, όπου θαυμάσαμε την υπέροχη φύση της Φωκικής Γης, Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στον Αθανάσιο Διάκο όπου επισκεφθήκαμε το Μουσείο του ήρωα, το πανέμορφο ποτάμι με τον ήχο του νερού να μαγεύει τη σκέψη και το μυαλό και κατόπιν απολαύσαμε το υπέροχο φαγητό στην φιλόξενη ταβέρνα ΜΕΤΕΡΙΖΙ του κ. Μαστρωκοστόπουλου. Μετά τα παιδιά έπαιξαν στην όμορφη πλατεία του χωριού και αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι χαμόγελα και όμορφες εικόνες από τη φύση του γραφικού χωριού!!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Mία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Δελφών στους μαθητές της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και αφορούσε τη “Διαχείριση των ΑΜΕΑ στην πόλη μου”. Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ήρθε στο σχολείο μας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, και με απλό και άμεσο λόγο απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών σε θέματα που αφορούσαν τις υποδομές και τις προοπτικές που υπάρχουν στον Δήμο προκειμένου οι άνθρωποι με ιδιαίτερης ικανότητες να έχουν – και αυτοί – ίσες ευκαιρίες στην καθημερινή τους ζωή. Η όλη δράση οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό της Δ΄τάξης και έγινε με αφορμή την παραγωγή γραπτού λόγου (Ενότητα: Ύμνος στον άνθρωπο) που αφορούσε γράμμα στον Δήμαρχο της πόλης με θέμα τη διαχείριση ατόμων ΑΜΕΑ στον τόπο μου . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε να είναι σήμερα κοντά μας και να μιλήσει στους μικρούς μαθητές για το θέμα της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων με ιδιαίτερες ικανότητες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, παρακολούθησαν την εκδήλωση “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ”  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την “Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία”. Η εκδήλωση έγινε στο κλείστό Γυμναστήριο της Άμφισσας “Χριστολιάς Καμπεράκης”. Τα παιδιά παρακολούθησαν διαδραστικά – κινητικά παιχνίδια με τίτλο “Don’t give up”, καθώς και φιλικό άγώνα ποδοσφαίρου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

1. EN.E.E.ΓΥ.Λ. Άμφισσας

2. Μικτή ομάδα Under 14 της ΕΠΣ Φωκίδας

3. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άμφισσας

4. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

5. ΚΔΑΠ – μεΑ Δ. Δελφών

6. Ομάδα ποδοσφαίρου της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

7. Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Άμφισσας

Όλοι μαζί όλοι ίσοι λοιπόν για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΗΣ “ΙΠΠΕΙΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Tην κωμωδία “Ιππείς” του Αριστοφάνη, στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς παρακολούθησαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Ο Αριστοφάνης με αυτή την κωμωδία θέλει να μας διδάξει ότι όλοι μας μικροί και μεγάλοι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τους άλλους, αλλά θα πρέπει να κρίνουμε σωστά και να διαλέγουμε για φίλους και αρχηγούς τους δίκαιους και τους καλούς. Οι ηθοποιοί “έπαιξαν” άψογα τους ρόλους τους, σκόρπισαν ενθουσιασμό και γέλιο στα παιδιά με τα κωμικά καμώματά τους, χαρίζοντάς τους ποιοτική ψυχαγωγία με απλά, κατανοητά μηνύματα.

ΖΩΝΤΑΣ & ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΨ Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί. Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες” υλοποίησαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Δημιουργήθηκε ομάδα με παιδιά της ΣΤ΄ τάξης και σκοπό την καλλιέργειας της ψυχικής ανθεκτικότητας, την αυτογνωσία, τη συζήτηση, την αλληλεπίδραση, την αναγνώριση, το μοίρασμα και τη διαχείριση συναισθημάτων σε ένα χώρο που επικρατεί κλίμα αποδοχής, ασφάλειας και εχεμύθειας. Η όλη δράση έγινε στο χώρο του σχολείου, είχε διάρκεια 8 διδακτικές ώρες, περιλάμβανε βιωματική παρέμβαση και συντονίστηκε από έμπειρες επαγγελματίες της ψυχικής υγείας την κ. Ιωάννα Καλλία και την κ. Ελένη Χατζοπούλου, ψυχολόγους και συνεργάτες της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές!!!Ευχαριστούμε τις ψυχολόγους της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος για τη συνεργασία και την παρουσία τους στο σχολείο!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού του 3ου ΔΣ Άμφισσας και αφορούσε την ομαλή μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Στην τελευταία δράση του προγράμματος, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Άμφισσας όπου ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κολιαβάς μαζί με τον Υποδιευθυντή κ. Φαρόπουλο μίλησαν στα παιδιά αναλυτικά για τη λειτουργία του δευτεροβάθμιου σχολείου και ξεναγήθηκαν και στους χώρους του εκπαιδευτηρίου. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα δράση που υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό της τάξης και τη συνεργασία της ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού του σχολείου, καθώς και της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και Υποδιευθυντή του Γυμνασίου Άμφισσας για τη θετική διάθεσή και την υπομονή τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών μας, αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία στο σχολείο τους!!!!

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΛΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ

Aγώνες πετοσφαίρισης 4 Χ 4 μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων της Άμφισσας και των Δελφών έγιναν στο Χριστολιάς Καμπεράκης, με συμμετοχή των μαθητών των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν με μεικτό σύστημα και στόχος ήταν η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του βόλλεϊ, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας. Στο τέλος η νικήτρια ομάδα των μαθητών αντιμετώπισε την ομάδα των εκπαιδευτικών. Η όλη δράση οργανώθηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας και το αρμόδιο Τμήμα Φυσικής Αγωγής. Μια σημαντική πρωτοβουλία της Δ/νσης, αφού φέτος οι μαθητές γνώρισαν όλα τα γνωστά ομαδικά αθλήματα, αλλά και αυτά του στίβου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ…AΠΟ ΤΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα από τα ιστορικότερα και παλαιότερα μαγαζιά της Άμφισσας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού του 3ου ΔΣ Άμφισσας. Το “Φωτογραφείο Λαλάς” υπάρχει σαν επιχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης από το 1917 με την επωνυμία “Μαχαιράς – Λαλάς” και από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 είναι αποκλειστικά στην οικογένεια Λαλά. Η επιχείρηση σήμερα ανήκει στα τρίτης γενιάς μέλη της οικογένειας, τα ξαδέρφια Δημήτρη και Θύμιο. Η επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο κατάστημα αφορούσε την ενημέρωση στην εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής και τον τρόπο που εμφανίζονταν οι φωτογραφίες τα παλαιότερα χρόνια σε σχέση με το σήμερα. O κ. Δημήτρης μας μίλησε για την ιστορία της φωτογραφίας και πως ξεκίνησε ο άνθρωπος να τη χρησιμοποιεί, μας έδειξε παλιά φωτογραφική μηχανή φυσαρμόνικα (του 1935) και την πλάκα που αποτυπωνόταν η φωτογραφία και επίσης μας πληροφόρησε πως ο παππούς του και πρώτος ιδιοκτήτης τη φόρτωνε σε γαϊδουράκι για να πάει στο Γαλαξίδι να βγάλει μόλις 3 φωτογραφίες. Επίσης, στο κατάστημα υπήρχε και φωτογραφική μηχανή φυσαρμόνικα του 1870, την οποία ο πρώτος ιδιοκτήτης τη χρησιμοποίησε για να βγάζει φωτογραφίες στον πόλεμο του 1940 στα βουνά της Αλβανίας. Η αναδρομή στην ιστορία της φωτογραφικής μηχανής πέρασε στην εποχή των φιλμ και φτάσαμε και στη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία των πίξελ. Πολύ ενδιαφέρουσα η ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη με την παρουσίαση πρωτότυπου και σπάνιου υλικού το οποίο είναι κρίμα που δεν εκτίθεται σε ένα μουσείο πόλης, να το βλέπουν όλοι οι κάτοικοι της Άμφισσας. Η όλη δράση οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό της ΣΤ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής και στην ενότητα «Μια απλή φωτογραφική μηχανή». Ευχαριστούμε τους κ. Δημήτρη και Θύμιο Λαλά για τη ζεστή φιλοξενία στην επιχείρησή τους και για τις σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν στους μικρούς μαθητές.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία των αρχείων του κράτους και τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είχαν οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, επισκεπτόμενοι τη Βιβλιοθήκη της πόλης. Στους μαθητές μίλησε ο κ. Δημήτρης Παλούκης – αποσπασμένος υπάλληλος στα ΓΑΚ – καθηγητής φιλόλογος και νομικός, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά για τη δουλειά που γίνεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, τη σπουδαιότητα διατήρησης των αρχείων και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα διαφύλαξης στοιχείων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την Άμφισσα σε σκίτσα και φωτογραφίες, καθώς και την παλαιότερη γκραβούρα της πόλης, του 1805, του Ιρλανδού περιηγητή Dodwell. Επίσης, διάβασαν επιστολή που είχε σταλθεί στον παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο το 1924. Ο κ. Παλούκης πραγματικά με τον λόγο του καθήλωσε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι έμαθαν και σημαντικά πράγματα για την ιστορία του τόπου τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή κ. Παλούκη για την οργάνωση της δράσης και για τις σημαντικές γνώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά από την υλοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας επίσκεψης!!!

Όλες οι δράσεις μας στο blog του σχολείου:

https://3odimamfissas.blogspot.com/

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

io games unblocked unblocked games google sites fnaf unblocked github yohoho unblocked github.io unblocked games krunker.io drive mad 1v1.lol classroom 6x unblocked io games unblocked io games
ankara escort
Kilit taşı fiyatları Kilit taşı Parke taşı Parke taşı fiyatları
Free Porn
noe som gir en fantastisk blow job fanget
bure ngono tovuti ngono na Interracial Porn Video Kwa Kura ya kutomba Horny
ฟรีผู้หญิงออกเดทออนไลน์เพื่อร่วมเพศทางปากและมีเพศสัมพันธ์ทางปากเช่นเดียวกับการอมลึกคอหอย
trang web hẹn hò trực tuyến nơi người đàn ông trưởng thành đụ cô gái còn trinh trong âm hộ ướt át và chặt chẽ của cô ấy
enjoy the most exciting amateur blowjob deepthroat with balls licking and rimming
pornhd.mobi

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat