Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, υπό την προεδρία του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, καθώς ο Δήμος μας βρίσκεται σε κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» (κατηγορία 4) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ισχύ για σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, η Δασάρχης Άμφισσας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δελφών και της Π.Ε. Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και πλήρους ετοιμότητας. Αποφασίστηκε να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας τα οχήματα του Δήμου Δελφών σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ επιπλέον δυο οχήματα θα περιπολούν καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων επιφυλακής σε όλη την επικράτεια του Δήμου Δελφών, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του παραδοσιακού ελαιώνα. Παράλληλα αποφασίστηκε να ενημερωθούν τηλεφωνικά και να σταλούν emails με οδηγίες σε όλους τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων και να συνδράμει ο Δήμος Δελφών με την παραχώρηση μισθωμένης υδροφόρας στην Κοινότητα Πολυδρόσου και του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου στο δασάκι του Γαλαξιδίου.

Συνιστούμε, στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσοκομικών κυψελών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας

του Δήμου Δελφών

Χαρίλαος Αγαπητός

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.