Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Γιώργου Δελμούζου

Αποφασίζουμε

την επέκταση του μέτρου της Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α ́289) για την αντιπυρική περίοδο 2023, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στην υπ. αριθμ. 94822/09-05-2023 (σε ΟΕ την 23-05-2023 ΑΔΑ: 6ΝΧΤ7ΛΗ-3Ο4) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας.

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες , που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου, 3 (υψηλή), ή κατάσταση κινδύνου, 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Το ανωτέρω επιπλέον μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνθήκες που προηγήθηκαν (παρατεταμένη ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες κλπ) καθώς και αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα , είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση αριθμού πυρκαγιών που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά μετά την εκδήλωσή τους , θα εφαρμοστεί μέχρι την 31/7/2023 και θα επανεκτιμηθεί πριν την λήξη του, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές μετεωρολογικές προγνώσεις και σχετικές κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.