Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, οκτώ  (8) περιπτώσεις κλοπών και φθορών ξένης ιδιοκτησίας, σε καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και Ιερό Ναό, σε περιοχές της Άμφισσας Φωκίδας.

Έπειτα από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) ημεδαποί (κάποιοι εκ των οποίων ανήλικοι), οι οποίοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε,  οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 08-11-2022 έως 23-01-2023, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά οκτώ κλοπών (εκ των οποίων η μια διακεκριμένη), αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά, με τη λεία που αποκόμισαν, συμπεριλαμβανομένων και των φθορών που προκάλεσαν, να ανέρχεται περίπου στις (20.000) ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.