Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, εξιχνιάσθηκε απάτη, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 07-09-2021 σε περιοχή της Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας συνολικά έξι (6) ατόμων – μελών εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε ημεδαπών (δύο ανδρών και τριών γυναικών), καθώς μίας αλλοδαπής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα οι δράστες, κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών, με το πρόσχημα αγοράς κουβά αγροτικού μηχανήματος, για το οποίο ο παθών είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς του και ακολούθως προέβησαν διαδοχικά σε (9) εξερχόμενα εμβάσματα, συνολικού χρηματικού ποσού (24.200) ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμούς με δικαιούχους πέντε εκ των ανωτέρω δραστών.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε, η χρησιμοποιηθείσα τηλεφωνική σύνδεση, με δικαιούχο – κάτοχο το έκτο μέλος – συνεργό τους, ταυτίζεται με υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 06-09-2021 και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών Χαλκιδικής και την 08-09-2021 και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.