ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας

που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο και ισχυρή

την Εθνική και Περιφερειακή οικονομία»

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία), ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του πρωτογενούς τομέα, όπως και συντονιστικών. Μεταξύ αυτών οι: Χριστίνα Ζαγαριώτη (Μελισσοκομικός Σύλλογος Λαμίας «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»), Γιώργος Παπιώτης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Λιβαδειάς), Μπάμπης Τσιβίκας (Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας), Γιάννης Συλαίος (Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος), Ευαγγελία Αθανασίου (Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου «Δ. ΡΗΓΑΣ»), Θανάσης Βούρλιας (Σύλλογος Αλιέων Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου), Ηλίας Μπαλαφούτης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Φθιώτιδας), Θανάσης Μόσχος (ΤΟΕΒ Μεξιατών), Χρήστος Πετρόπουλος (Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλιώτιδας), Βασίλης Τσαγαλάς (Συνεταιρισμός Αγροτών Ορχομενού), Μπάμπης Κυπραίος (Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Λοκρίδας), Κώστας Ντζιός (Αγελαδοτρόφοι Ελευθέρας Βοσκής Φθιώτιδας και όμορων νομών), Γιώργος Ανέστης (Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «Ο ΑΙΧΜΕΑΣ») και Κώστας Σόρκος (Αγρότης).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, δόθηκε απεριόριστος χρόνος για να τοποθετηθούν άπαντες οι φορείς και εν συνεχεία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας. Ακολούθως, οι θεματικοί και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες απάντησαν στα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αφού τοποθετήθηκε εκτενώς πάνω στο σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν, πρότεινε και το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το συνημμένο ψήφισμα για τη στήριξη των αγροτών.

Εντός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε:

o Σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για τη διαγραφή έργων που ολοκληρώθηκαν, αλλά και για την ένταξη νέων.

o Στην υπερψήφιση της ετήσιας έκθεσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2022, στο πλαίσιο του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στηρίζουμε τους επαγγελματίες του Πρωτογενούς τομέα και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στο ψήφισμα που εκδώσαμε για τον σκοπό αυτό.

»Ευχαριστώ από καρδιάς τους δεκάδες επαγγελματίες αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, που ήρθαν σήμερα στη συνεδρίαση, γιατί η παρουσία τους και η φωνή τους, εκτός από πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες για όλους μας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, που πρέπει να φτάσει από τη Λαμία έως τις Βρυξέλλες!

»Είμαστε στο πλευρό τους, γιατί η επιλογή τους να μείνουν και να δουλέψουν τη Στερεοελλαδίτικη γη, κρατάει ζωντανή την ύπαιθρο, σημαίνοντας κορυφαίο ρόλο για την Εθνική και Περιφερειακή οικονομία, όπως και για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Λουκία Θεοδώρου τόνισε: «Το Περιφερειακό μας συμβούλιο υποδέχθηκε σήμερα εκπροσώπους συλλόγων και φορέων των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και άλλων επαγγελματιών του Πρωτογενούς τομέα και αφιέρωσε απεριόριστο χρόνο για να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα αιτήματα και οι απόψεις τους.

»Ευχαριστούμε όλους που ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκλησή μας, να μετέχουν στη συζήτηση του Αγροτικού ζητήματος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τοποθετήθηκε κάθε επαγγελματικός κλάδος, δια των εκπροσώπων τους. Όπως επίσης και τους συναδέλφους Περιφερειακούς συμβούλους για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συζήτησης. Διαδικασία, που ολοκληρώθηκε με την έκδοση, κατά πλειοψηφία, ψηφίσματος για την στήριξη των αιτημάτων των αγροτών».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας σε συνέχεια της ευρείας και ανοιχτής δημόσιας συζήτησης, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στην πόλη της Λαμίας, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο:

v Αναγνωρίζει τον κορυφαίο ρόλο του Πρωτογενούς τομέα για την Εθνική και Περιφερειακή μας οικονομία, όπως και για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

v Εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς τους επαγγελματίες του κλάδου (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, δασική εκμετάλλευση) αναφορικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα επισημαίνει προβλήματα, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με:

· τη μείωση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από την Ε.Ε.,

· την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους,

· τις «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής,

· την επιβάρυνση των τελικών τιμών προϊόντων μέσα από τα κόστη μεσαζόντων,

· την αναστολή των εισαγωγικών δασμών και ποσοστώσεων στις εξαγωγές της Ουκρανίας προς την Ε.Ε.,

· την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της στην αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά και τη διαθεσιμότητα του αρδευτικού νερού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων:

Ø Ζητά τη λήψη μέτρων σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ανωτέρω ζητημάτων.

Ø Αξιώνει την άμεση υλοποίηση των ανειλημμένων κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Ø Διεκδικεί την εξασφάλιση πόρων για την εκτέλεση όλων εκείνων των κρίσιμων και χρήσιμων εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως επίσης και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ειδικά σε πληγείσες περιοχές.

Ø Επισημαίνει την ανάγκη ταχύτερης καταβολής όλων των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Ø Διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Το παρόν ψήφισμα υπογράφει ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης: «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΛΟΥΚΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΜΑΓΟΥΛΑ

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

noe som gir en fantastisk blow job fanget
bure ngono tovuti ngono na Interracial Porn Video Kwa Kura ya kutomba Horny
ฟรีผู้หญิงออกเดทออนไลน์เพื่อร่วมเพศทางปากและมีเพศสัมพันธ์ทางปากเช่นเดียวกับการอมลึกคอหอย
trang web hẹn hò trực tuyến nơi người đàn ông trưởng thành đụ cô gái còn trinh trong âm hộ ướt át và chặt chẽ của cô ấy
enjoy the most exciting amateur blowjob deepthroat with balls licking and rimming
pornhd.mobi

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat